Berichten Hoofdklasse

22 april 2019

Capelle heeft nog steeds kans om zich rechtstreeks te handhaven in de hoofdklasse A. Na het 0-0 gelijke spel met Zwaluwen op zaterdag voor Pasen werd op tweede paasdag de 1-0 overwinning op DFS met gepaste vreugde begroet. De achterstand op Spijkenisse, op de veilige plek twaalf, liep daardoor terug tot drie punten en dat lijkt een te overbruggen kloof.

3494
22 april 2019

De degradatiekraker in de hoofdklasse B tussen Buitenpost en DETO Twenterand heeft geen winnaar opgeleverd. Het 2-2 gelijke spel riep wel gemengde gevoelens op. Moest dat ene punt gekoesterd worden? Of telden de twee punten die verloren gingen in de strijd om sportief te overleven in de hoofdklasse B toch zwaarder? Buitenpost liep in ieder geval een puntje uit op CSV Apeldoorn op plek dertien, de bovenste van de twee p/d plaatsen.

2064
21 april 2019

VOLENDAM - Met een uitstekende tweede helft tegen Spijkenisse, die uitmondde in een 6-0 score, heeft Volendam wraak genomen op zichzelf. De ploeg van trainer Sander Middelbeek is aan een grillig seizoen bezig met ongekende hoogtepunten en diepe dalen.

1075
20 april 2019

Ter Leede is voorlopig spekkoper in de hoofdklasse A. De Sassenheimers maakten geen fout door laagvlieger DFS met 0-2 te kloppen, een score die bij rust al was bereikt. Voor Volendam, zo lang de ranglijst aangevoerd dit seizoen, zit er de komende weken niets anders op dan zijn wedstrijden te blijven winnen.

2244
20 april 2019

Sparta Nijkerk heeft zijn koppositie in de hoofdklasse B weten te behouden, maar dat was kantje boord. Op het voormalig eiland Urk beleefden de Nijkerkers een narrow escape dankzij een winnende treffer in blessuretijd.

3507
19 april 2019

Het zijn hoogtijdagen in de voetballerij. Wie blijft bij, wie haakt af? Heeft een ploeg nog een eindsprint in de benen om de macht te grijpen of het vege lijf te redden? Dat type vragen zal de komende speelrondes aan de orde van de dag zijn.

3321
19 april 2019

In navolging van FC Groningen zou ook Vitesse zijn belofteteam willen terugtrekken uit de piramide, zo berichtte de dienstdoende redacteur van de Gelderlander nu een week geleden. De Arnhemmers zijn verbolgen om de aanpassing van de regels omtrent dispensatieregels. Spelers ouder dan 23 jaar mogen niet meer uitkomen voor de 'Jong' ploegen.

2078
14 april 2019

NIJKERK - De hoofdklasse B heeft dit seizoen al heel veel verschillende koplopers gehad. In deze fase van de competitie was er weer een nieuwe kans om andere koploper te krijgen. Op sportpark De Ebbenhorst in Nijkerk stond het treffen tussen Sparta Nijkerk en Excelsior '31 gepland.

3177
13 april 2019

Lange tijd leek er maar één ploeg in aanmerking te komen, maar in twee weken tijd heeft Volendam de titelkansen zien vervliegen. Na de tweede nederlaag op rij, na Nootdorp bleek ook FC 's-Gravenzande te sterk voor de Volendammers, heeft Ter Leede de koppositie overgenomen.

2756
13 april 2019

Sparta Nijkerk heeft de topper tegen Excelsior '31 winnend afgesloten en is daarmee ook alleen aan kop gekomen in de hoofdklasse B. De Nijkerkers stuurden Excelsior met een veelzeggende 4-1 nederlaag naar huis. De Rijssenaren, voor de klap in Nijkerk nog gedeeld koploper, staan nu derde, want Staphorst is voorbij gekomen.

3820
11 april 2019

Kijken naar voetbal is populair, maar groei in toeschouwersaantallen ten opzichte van vorig seizoen valt er in de Tweede en Derde divisie niet meer te verwachten. Op dit moment zitten beide klassen onder de gemiddelden van een jaar terug. De hoofdklasse A dreigt zelfs fors lager uit te gaan komen dan afgelopen jaar. Gunsige uitzondering kan de hoofdklassse B worden.

3285