Wedstrijdverslagen

8 maart 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Speelronde 23 was het superzaterdag in de Tweede divisie met twee topwedstrijden. Maar de koek was nog niet op, want op de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg stond direct de volgende absolute topper geprogrammeerd. Kersverse koploper Katwijk kwam op bezoek bij het o zo ambitieuze IJsselmeervogels, de nummer vier van de ranglijst op slechts twee punten achterstand.

9812
8 maart 2020

STAPHORST - Over de vraag of lijstaanvoerder Staphorst nog last zou hebben van de nederlaag bij Urk hoefde zaterdagmiddag niet lang te worden nagedacht.

6091
1 maart 2020

KATWIJK - Met spanning werd uitgekeken naar de resultaten van superzaterdag in de Tweede divisie. Om half zes waren alle resultaten bekend en kon de stand worden opgemaakt. Grote winnaar bleek Katwijk, dat op het eigen sportpark De Krom in Katwijk, na de 2-1 zege op koploper HHC Hardenberg en het verlies van IJsselmeervogels in Amsterdam tegen AFC (2-0), dubbel feest kon vieren.

5308
1 maart 2020

AMSTERDAM - Iedereen had er naar uitgekeken, superzaterdag. Het zou een superwedstrijd worden tussen de nummer twee en vier van de ranglijst in de Tweede divisie, IJsselmeervogels en AFC. Voor AFC werd het inderdaad een superuitslag, want de Amsterdammers stapten langs hun tegenstander alsof die er niet stond.

4187
1 maart 2020

ERMELO - Het viel vooraf nog niet mee om te bepalen wie van de twee de laatste weken in de grootste dip verkeerde. Nummer drie op de ranglijst, thuisploeg DVS '33 Ermelo, deed immers qua minimaal resultaat uit de laatste wedstrijden maar nauwelijks onder voor lijstaanvoerder Sparta Nijkerk.

4311
23 februari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Simpeler kon de opdracht van Gert Kruys voor zijn elftal niet zijn. Rood moest en zou winnen. Om daarmee de achterstand op lijstaanvoerder HHC Hardenberg terug te brengen tot nog maar één schamel puntje. Maar hoe simpel de opdracht ook, en hoe matig tegenstander GVVV dit seizoen tot nog toe presteerde, op het veld moet het altijd nog waargemaakt worden.

6097
16 februari 2020

HARDENBERG - Aan de voorkant van het duel met AFC deed Gert Jan Karsten een ontboezeming over hoe hij de voorbije weken is doorgekomen. "De spanning neemt toe. Het is anders dan dat je voor plaats drie voetbalt en vierde wordt", gaf de coach van HHC Hardenberg een kijkje in zijn gevoelens.

6389
16 februari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Als er gesproken mag worden over wedstrijden met een speciaal karakter, dan vallen daar zeker de duels onder tussen IJsselmeervogels en Kozakken Boys uit Werkendam. Ambities en resultaten zitten al jaren lang gekleefd aan deze clubs en in deze fase van de competitie in de Tweede divisie spelen beide teams ook weer een rol boven in de ranglijst.

3571
16 februari 2020

NIJKERK - Het scorebord liet zaterdagmiddag tegen vijf uur voor slechts één conclusie ruimte. Het fikse pak slaag dat Hoek de koploper op eigen veld toediende maakte namelijk ook voor de meest positieve Nijkerkse volgers duidelijk dat het mis is met de tot voor kort ongenaakbare lijstaanvoerder. En goed mis ook.

5209
9 februari 2020

NOORDWIJK - De bollenstreekderby tussen Noordwijk en Quick Boys mag in het rijtje van derby's wel een klassieker genoemd worden. Beide ploegen hadden elkaar namelijk voor de laatste editie in totaal al 80 keer (in het verleden vooral in de eerste klasse) bestreden en daarvan won Noordwijk wel de meeste ontmoetingen.

4647
9 februari 2020

LISSE - Met tien punten voorsprong als lijstaanvoerder de winterstop uit, dat was nog geen maand geleden een duidelijk geval van geen vuiltje aan de lucht voor coach Eric Speelziek en zijn ploeg. Sparta Nijkerk won direct ook de eerste wedstrijd na de winterstop, maar daarna haperde de motor.

3893
9 februari 2020

UTRECHT - In de aanloop naar de eerste storm met naam in dit land was het ook bij het duel tussen DHSC en SC Feyenoord onstuimig en dat de volle speeltijd lang. Vanaf minuut één lieten de Utrechters zien de wedstrijd te willen winnen, maar hielden de bezoekers uit Rotterdam-Zuid toch nog net een plakje kaas op hun brood.

5085
2 februari 2020

MAASSLUIS - Het ene seizoen is het andere niet. In mei vorig jaar vond Excelsior Maassluis zich terug op plek twee achter kampioen AFC. Na speeldag 20 in de Tweede divisie is het nu even zoeken naar de ploeg van Dogan Corneille, trede dertien op de ladder, een plek die straks verplicht tot de alom gevreesde p/d wedstrijden.

5078
2 februari 2020

HARDERWIJK - Een derby is altijd een onberekenbare wedstrijd. Dat zou volgens de vele supporters (zo'n 2500) die het duel tussen VVOG en DVS'33 Ermelo kwamen bezoeken, deze keer ook wel eens het geval kunnen zijn. Al werd vooraf aan de wedstrijd op sportpark De Strokel in Harderwijk aan de rode lantaarndrager VVOG weinig echte kansen toegedicht tegen de nummer twee in de Derde divisie.

3859
2 februari 2020

STAPHORST - In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor toekomst. Hoewel aangenomen mag worden dat dit ook voor negatieve uitkomsten geldt, is iedereen bij Staphorst er van doordrongen dat de geelblauwen er dit seizoen goed aan doen om het niet op de nacompetitie te laten aankomen. De club wil immers omhoog en de enige zekere weg daartoe is het veroveren van de titel.

4056
26 januari 2020

AMSTERDAM - Drie dagen na de sprookjesachtige bekerwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA reisde Spakenburg opnieuw naar Amsterdam. Na het grote Ajax was deze keer good-old AFC de gastheer, als regerend kampioen van de Tweede divisie absoluut ook een sportieve uitdaging van formaat. Voor beide clubs stond het aanhaken bij de kop van de ranglijst op het spel.

7537
26 januari 2020

WOERDEN - De topper tussen de nummers twee AZSV) en drie (Sportlust '46) in de hoofdklasse A stond zeker voor thuisploeg Sportlust '46 in het teken van revanche. Op het eigen sportpark Cromwijck in Woerden moest de eerder dit seizoen verloren wedstrijd in Aalten (1-0 nederlaag) goed gemaakt worden.

2934
26 januari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Over één ding waren Willem Romp en Fred de Boer het eens na het treffen tussen Eemdijk en ACV, het was een wedstrijd geweest voor de coaches met hun tactisch plan. De toeschouwers bij het duel in de hoofdklasse B moesten het doen met nog geen handvol mogelijkheden om een doelpunt te maken. ACV benutte er welgeteld eentje van.

2925
24 januari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Complimenten stroomden van vele kanten richting IJsselmeervogels. De ploeg van coach Gert Kruys had zich tegen de profs van Go Ahead Eagles met alles wat mogelijk was verzet en kwam daardoor heel dicht bij een bekerstunt in de achtste finale van de KNVB bekerstrijd.

3960
23 januari 2020

AMSTERDAM - Once in a lifetime. Voor minder deed Spakenburg het vooraf niet om de ervaring te beschrijven van het mogen spelen van een bekerwedstrijd tegen het grote Ajax in nota bene de met 52.000 (!) toeschouwers uitverkochte Johan Cruijff ArenA. In de aanloop naar de wedstrijd drong het unieke van de wedstrijd met de dag sterker door.

3192