Wedstrijdverslagen

16 februari 2020

HARDENBERG - Aan de voorkant van het duel met AFC deed Gert Jan Karsten een ontboezeming over hoe hij de voorbije weken is doorgekomen. "De spanning neemt toe. Het is anders dan dat je voor plaats drie voetbalt en vierde wordt", gaf de coach van HHC Hardenberg een kijkje in zijn gevoelens.

3281
16 februari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Als er gesproken mag worden over wedstrijden met een speciaal karakter, dan vallen daar zeker de duels onder tussen IJsselmeervogels en Kozakken Boys uit Werkendam. Ambities en resultaten zitten al jaren lang gekleefd aan deze clubs en in deze fase van de competitie in de Tweede divisie spelen beide teams ook weer een rol boven in de ranglijst.

1245
16 februari 2020

NIJKERK - Het scorebord liet zaterdagmiddag tegen vijf uur voor slechts één conclusie ruimte. Het fikse pak slaag dat Hoek de koploper op eigen veld toediende maakte namelijk ook voor de meest positieve Nijkerkse volgers duidelijk dat het mis is met de tot voor kort ongenaakbare lijstaanvoerder. En goed mis ook.

2469
9 februari 2020

NOORDWIJK - De bollenstreekderby tussen Noordwijk en Quick Boys mag in het rijtje van derby's wel een klassieker genoemd worden. Beide ploegen hadden elkaar namelijk voor de laatste editie in totaal al 80 keer (in het verleden vooral in de eerste klasse) bestreden en daarvan won Noordwijk wel de meeste ontmoetingen.

3073
9 februari 2020

LISSE - Met tien punten voorsprong als lijstaanvoerder de winterstop uit, dat was nog geen maand geleden een duidelijk geval van geen vuiltje aan de lucht voor coach Eric Speelziek en zijn ploeg. Sparta Nijkerk won direct ook de eerste wedstrijd na de winterstop, maar daarna haperde de motor.

2341
9 februari 2020

UTRECHT - In de aanloop naar de eerste storm met naam in dit land was het ook bij het duel tussen DHSC en SC Feyenoord onstuimig en dat de volle speeltijd lang. Vanaf minuut één lieten de Utrechters zien de wedstrijd te willen winnen, maar hielden de bezoekers uit Rotterdam-Zuid toch nog net een plakje kaas op hun brood.

3240
2 februari 2020

MAASSLUIS - Het ene seizoen is het andere niet. In mei vorig jaar vond Excelsior Maassluis zich terug op plek twee achter kampioen AFC. Na speeldag 20 in de Tweede divisie is het nu even zoeken naar de ploeg van Dogan Corneille, trede dertien op de ladder, een plek die straks verplicht tot de alom gevreesde p/d wedstrijden.

3877
2 februari 2020

HARDERWIJK - Een derby is altijd een onberekenbare wedstrijd. Dat zou volgens de vele supporters (zo'n 2500) die het duel tussen VVOG en DVS'33 Ermelo kwamen bezoeken, deze keer ook wel eens het geval kunnen zijn. Al werd vooraf aan de wedstrijd op sportpark De Strokel in Harderwijk aan de rode lantaarndrager VVOG weinig echte kansen toegedicht tegen de nummer twee in de Derde divisie.

2713
2 februari 2020

STAPHORST - In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor toekomst. Hoewel aangenomen mag worden dat dit ook voor negatieve uitkomsten geldt, is iedereen bij Staphorst er van doordrongen dat de geelblauwen er dit seizoen goed aan doen om het niet op de nacompetitie te laten aankomen. De club wil immers omhoog en de enige zekere weg daartoe is het veroveren van de titel.

2683
26 januari 2020

AMSTERDAM - Drie dagen na de sprookjesachtige bekerwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA reisde Spakenburg opnieuw naar Amsterdam. Na het grote Ajax was deze keer good-old AFC de gastheer, als regerend kampioen van de Tweede divisie absoluut ook een sportieve uitdaging van formaat. Voor beide clubs stond het aanhaken bij de kop van de ranglijst op het spel.

6435
26 januari 2020

WOERDEN - De topper tussen de nummers twee AZSV) en drie (Sportlust '46) in de hoofdklasse A stond zeker voor thuisploeg Sportlust '46 in het teken van revanche. Op het eigen sportpark Cromwijck in Woerden moest de eerder dit seizoen verloren wedstrijd in Aalten (1-0 nederlaag) goed gemaakt worden.

2188
26 januari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Over één ding waren Willem Romp en Fred de Boer het eens na het treffen tussen Eemdijk en ACV, het was een wedstrijd geweest voor de coaches met hun tactisch plan. De toeschouwers bij het duel in de hoofdklasse B moesten het doen met nog geen handvol mogelijkheden om een doelpunt te maken. ACV benutte er welgeteld eentje van.

2195
24 januari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Complimenten stroomden van vele kanten richting IJsselmeervogels. De ploeg van coach Gert Kruys had zich tegen de profs van Go Ahead Eagles met alles wat mogelijk was verzet en kwam daardoor heel dicht bij een bekerstunt in de achtste finale van de KNVB bekerstrijd.

3356
23 januari 2020

AMSTERDAM - Once in a lifetime. Voor minder deed Spakenburg het vooraf niet om de ervaring te beschrijven van het mogen spelen van een bekerwedstrijd tegen het grote Ajax in nota bene de met 52.000 (!) toeschouwers uitverkochte Johan Cruijff ArenA. In de aanloop naar de wedstrijd drong het unieke van de wedstrijd met de dag sterker door.

2373
19 januari 2020

HARDENBERG - Zolang HHC Hardenberg lijstaanvoerder is, staat er iedere zaterdag een wedstrijd van de waarheid op het programma. Dankzij de uitoverwinning bij IJsselmeervogels bleef de koppositie behouden en zelfs nog iets versterkt. De wijze waarop dat gebeurde verdiende met recht het predicaat 'op het tandvlees'.

4432
19 januari 2020

ROTTERDAM - Tijdens de winterstop klom de interne onrust bij IJsselmeervogels tegen het plafond met als gevolg publieke heisa die een ontslag van een coach - Ted Verdonkschot was het slachtoffer in kwestie - traditioneel met zich meebrengt.

2933
19 januari 2020

ZWOLLE - Bij de herstart van de competitie in de hoofdklasse B was koploper Eemdijk toch met enige voorzichtigheid afgereisd naar Zwolle. Berkum was vaak een beduchte tegenstander gebleken voor 'De Diekers'. Eemdijk moest zijn kracht dus direct tonen op het prachtige sportpark De Vegtlust in Zwolle. Dat deed de ploeg van Willem Romp ook met een vliegende start.

2676
12 januari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Maar net is het vuurwerk rond de jaarwisseling verstomd of er kon direct voor de start van de tweede helft van de competitie in de Tweede divisie alweer nieuw vuurwerk verwacht worden. Een vuurwerk dat zeker niet verboden moet worden. Op de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg stond namelijk de kraker tussen IJsselmeervogels en HHC Hardenberg geprogrammeerd.

5390
12 januari 2020

DEN HAAG - In de aanloop naar de winterstop voegde Scheveningen nog even zes punten aan zijn totaal toe en de overwinningen op AFC (0-1) en Kozakken Boys (3-2) smaakten uiteraard naar meer. Dat is er niet van gekomen, want de start van de tweede helft van competitie leverde een even duidelijke als pijnlijke 1-4 nederlaag op tegen Noordwijk.

2888
12 januari 2020

KATWIJK AAN ZEE - Wie jarenlang geknokt heeft om op het hoogste niveau te komen, zal alles geven om niet heel snel weer een stap terug te moeten doen. Quick Boys-coach Edwin Grünholz wist dan ook wat hem te doen staat. Handhaving in de Tweede divisie is het doel. Als dat bereikt wordt, zal zijn missie voor dit seizoen geslaagd genoemd worden.

3821