Wedstrijdverslagen

21 december 2018

WERKENDAM - Bijna iedereen van de ruim 2000 toeschouwers op sportpark De Zwaaier was zich al aan het opmaken voor een verlenging van het bekerduel tussen Kozakken Boys en Vitesse. Het bord om het aantal minuten toegevoegde tijd aan te geven was al omhoog gegaan (+3), toen Martin Ødegaard halverwege de helft van Kozakken Boys de bal kreeg aangespeeld.

6228
19 december 2018

TILBURG - Na het competitie-echec tegen ADO Den Haag zomaar even van de koploper van de Tweede divisie winnen, nee voor zo'n optimistische gedachte was het zelfvertrouwen bij coach Adrie Koster en zijn tricolores teveel aangetast. AFC eventjes over de knie leggen doe je dit seizoen sowieso niet gemakkelijk, integendeel.

2516
16 december 2018

AMSTERDAM - Toen de kruitdampen op sportpark Goed Genoeg waren opgetrokken, stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. De kraker van de dag tussen koploper AFC en runner-up Katwijk had geen winnaar opgeleverd, waardoor de achterstand zes punten blijft voor de 'Kattukkers'.

4757
16 december 2018

NOORDWIJKERHOUT - De ene voortijdige trainerswissel is de andere niet, maar er is vrijwel altijd één gemene deler. Dat is dat de resultaten slecht zijn en de club geen vertrouwen meer heeft dat de huidige trainer het tij nog kan keren. VVSB en Barendrecht vormen geen uitzondering op deze ijzeren voetbalwet.

2925
16 december 2018

KATWIJK AAN ZEE - Na het 2-2 gelijke spel bij De Dijk, dat aanvoelde als compleet overbodig puntenverlies, was Quick Boys er wel van doordrongen dat zoiets niet weer mocht gebeuren.

3131
16 december 2018

NIJKERK - Door verdiend met 2-0 te winnen van concurrent en eerste periodewinnaar ACV uit Assen heeft Sparta Nijkerk goede zaken gedaan. Niet alleen klommen de Nijkerkers over ACV heen maar ook de koppositie bleef in zicht na de 2-0 nederlaag van koploper Excelsior '31 bij Flevo Boys.

2730
9 december 2018

KATWIJK - Op sportpark De Krom was maar één ding belangrijk, Katwijk mocht absoluut niet verliezen van Jong Almere City FC om de aansluiting met koploper AFC te behouden in de race om de titel. Het lukte de manschappen van trainer Jan Zoutman weliswaar, maar vraag niet hoe. Met tien spelers stond er aan het einde van de wedstrijd een magere 1-0 op het scorebord.

8783
9 december 2018

ERMELO - DVS '33 Ermelo is als een heel goed schietende jager op jacht naar het wild dat Noordwijk en Quick Boys heet. Die prooi leek een lange tijd ver uit zicht en moeilijk te vangen, maar nadat de Noordwijkers en Katwijkers elkaar vorige week in evenwicht hielden, werd het zicht al beter.

2953
9 december 2018

VOLENDAM - Temperen van de euforie en het altijd loerende gevaar van gemakzucht de kop indrukken, zie hier de belangrijkste taken voor Volendam-trainer Sander Middelbeek de komende maanden. Na afloo

2373
9 december 2018

RIJSSEN - De koppositie van Excelsior '31 in de hoofdklasse B lijkt niet uit toeval geboren. Sparta Nijkerk, dat zich op het eerste oog ontpopt had tot een ploeg die echt zou kunnen meedoen voor de prijzen, kreeg op de Koerbelt een dikke nederlaag door het keelgat gepropt. Op de 3-0 overwinning van de Rijssenaren viel bovendien helemaal niets af te dingen.

2255
2 december 2018

NOORDWIJK - Alles kwam uiteindelijk samen in het laatste kwartier van wat als absolute kraker was aangekondigd. In die laatste fase hielden de supporters van Noordwijk en Quick Boys de adem in, knepen hun buurman of buurvrouw in de arm, kortom vierden de zo lang uitgebleven emoties ineens hoogtij.

8346
2 december 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het is IJsselmeervogels opnieuw niet gelukt om van GVVV te winnen. Van de vijf eerder gespeelde wedstrijden werden er twee verloren en drie gelijkgespeeld. En ook de zesde wedstrijd werd dus geen succes. De 'rooien' kregen met 1-2 de deksel op de neus en de nederlaag was verdiend.

2446
2 december 2018

DEN HAAG - Kom je ermee weg als je net na een pijnlijke nederlaag zegt dat het je als ploeg gewoon niet mee zit? Scheveningen-trainer John Blok maakte zich er niet druk over of hij nu wel of niet een dooddoener bezigde, voor hem ging het om de pure werkelijkheid waar hij mee heeft te dealen.

1560
2 december 2018

NIJKERK - Op sportpark De Ebbenhorst in Nijkerk lopen heel veel supporters rond die met weemoed terugdenken aan wedstrijden die in het seizoen 2014-2015 gespeeld werden in de Topklasse. Een ploeg als bijvoorbeeld IJsselmeervogels spreekt toch meer tot de verbeelding (vooral wat betreft het toeschouwers aantal) dan welke van de huidige tegenstanders.

4186
25 november 2018

HARDENBERG - Het meest in het oog springende verschil tussen HHC Hardenberg en IJsselmeervogels was dat de Hardenbergers klaarwakker en alert aan de krachtmeting begonnen, terwijl hun opponenten uit Bunschoten-Spakenburg slaapwandelend uit de warme bus leken te zijn gestapt.

13858
25 november 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voetbalmeningen lopen soms ver uiteen. Dit bleek weer eens na de wedstrijd tussen Spakenburg en Kozakken Boys, door de thuisclub met 2-1 gewonnen. Vond de een het een mislukte topper, een ander prees de wedstrijd de hemel in. De klassieker, in het kort, was een matig duel dat absoluut niet in aanmerking kwam voor het predicaat topper.

2127
25 november 2018

ERMELO - Een wedstrijd tussen DVS '33 en ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht is bij voorbaat zo'n duel waar met een zekere nieuwsgierigheid naar uitgekeken mocht worden. Beide verenigingen vertegenwoordigen een flink portie 'rasecht' zaterdagvoetbal, waarbij succes en teleurstelling elkaar in het verleden al eens flink hebben afgelost.

2885
25 november 2018

NOORDWIJK - Het is een bijzonder seizoen voor SJC. Het eerste elftal van de Noordwijkse club speelt voor het eerst in de bijna honderdjarige geschiedenis zijn wedstrijden op zaterdag. De KNVB kampte met een cluboverschot voor de Derde divisie zondag en vroeg een aantal clubs of ze misschien trek hadden om op zaterdag te gaan spelen. SJC reageerde positief.

2086
18 november 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De hernieuwde kennismaking tussen Spakenburg en Rijnsburgse Boys heeft een wedstrijd opgeleverd die gedurende de negentig minuten alle kanten op had kunnen gaan. Bij de rust had er zomaar een 4-0 voorsprong voor de Blauwen op het scorebord kunnen staan, maar stond daar toch slechts een 1-1 tussenstand.

19578
18 november 2018

AMSTERDAM - Door in eigen huis HHC Hardenberg met 2-1 te verslaan, heeft AFC de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Daarmee hebben de Amsterdammers zich verzekerd van een plaats in de tweede ronde voor het KNVB-bekertoernooi in het nieuwe seizoen. AFC blijft koploper na twaalf wedstrijden gevolgd door IJsselmeervogels met een punt achterstand.

2852