Wedstrijdverslagen

4 november 2018

ASSEN - Dat vermoeidheid na het krachtenverslindende bekerduel tegen Roda JC op zijn minst mede-oorzaak was, leek na de 4-0 nederlaag van Urk tegen ACV een inkoppertje. Maar nee, Urk-trainer Richard Karrenbelt wilde er niets van weten. "Ik houd er niet van om nu naar een gemakkelijk excuus te zoeken. We verloren met d

2499
31 oktober 2018

WERKENDAM - In mindere tijden voelt iedere positieve gebeurtenis als een geschenk. Neem Kozakken Boys. Van de positie op de ranglijst in de Tweede divisie (plek twaalf momenteel) wordt niemand in Werkendam blij en tot overmaat van ramp kondigden Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout en Sanny Monteiro aan voor komend seizoen een contract te hebben ondertekend bij IJsselmeervogels.

6654
28 oktober 2018

KATWIJK - De topper tussen regerend kampioen Katwijk en koploper IJsselmeervogels werd een teleurstellende wedstrijd die vanaf het begin tot het einde eigenlijk op slot zat. Geen van de beide ploegen mocht ook aanspraak maken op een overwinning en daardoor bleef het duel ook steken op een bloedeloze 0-0.

3661
28 oktober 2018

WERKENDAM - Vier thuiswedstrijden gespeeld en daarmee nog geen punt behaald, dat was met recht een bittere pil voor de supporters van Kozakken Boys. De laatste seizoenen zagen zij hun favorieten immers karrevrachten aan punten binnenslepen en daarmee een serieuze gooi naar de titel doen.

4229
28 oktober 2018

LISSE - FC Lisse en Noordwijk is een bollenthriller. Niet in de laatste plaats vanwege de historische familiebanden die er tussen beide clubs bestaan. De gemoedelijkheid, de onderlinge vriendschap en de rijke historie, was ook nu weer op sportpark Ter Specke goed te merken. Het werd dan ook een wedstrijd, waar het talrijke publiek met volle teugen van heeft genoten.

2090
28 oktober 2018

URK - De SV Urk blijft winnen. Ook in het als lastig te boek staande duel met buurman Flevo Boys bleven de Urkers betrekkelijk eenvoudig overeind om met een 2-0 overwinning te eindigen. Daarmee was de koppositie in de hoofdklasse B bevestigd en lonkt de eerste periodetitel.

6359
21 oktober 2018

RIJNSBURG - De bollenthriller tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk is voor beide clubs de grootste derby die er voor de clubs op het programma staat. Al jaren is deze wedstrijd voor supporters en sponsoren altijd een feest. Ook nu weer, want de sfeer op Middelmors was fantastisch en een confettikanon gaf vooraf het geheel een feestelijk aanblik.

26004
21 oktober 2018

ERMELO - Dat de verschillen in de derde divisie zo groot zouden zijn, had niemand aan het begin van het seizoen kunnen bevroeden. Uitslagen met een verschil van meer dan vijf doelpunten zijn in de eerste negen wedstrijden van dit seizoen schering en inslag.

5440
21 oktober 2018

SPIJKENISSE - Weinigen is het gegeven om het bol van ambities en gelouterde namen staande Spijkenisse in eigen huis met 2-5 de oren te wassen. Richard Elzinga tekende als trainer van tweedejaars hoofdklasser FC ''''s-Gravenzande vol trots voor dit kunststukje.

3228
14 oktober 2018

BARENDRECHT - Meer nog dan een deling van punten, betrof het gelijkspel tussen Barendrecht en GVVV een deling van onmacht. Beide ploegen toonden vrijwel een gehele wedstrijd lang aan dat het bij hen op zijn allerzachtst gezegd niet soepeltjes loopt.

14049
14 oktober 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wat kan een voetballiefhebber zich beter wensen dan een heerlijk najaarszonnetje. Een lekker briesje erbij en een goede spannende wedstrijd. Aan de blauwe kant van de Westmaat werden de eerste twee wensen volledig vervuld. De laatste wens niet, en werd het duel in de Tweede divisie een zeer matig verlengstuk van wat een goede wedstrijd had moeten worden.

4636
14 oktober 2018

HARDERWIJK - Het thuis nog ongeslagen VVOG heeft het op het schitterend in de zon gelegen sportpark Strokel in Harderwijk niet kunnen bolwerken tegen Quick Boys, de nummer twee van de ranglijst. Een wat gemakkelijk gegeven strafschop zorgde ervoor dat de gasten met een 0-1 voorsprong de rust in konden gaan.

5021
14 oktober 2018

URK - Eigenlijk alleen maar lachende gezichten 'op Urk', het voormalige eiland in de Zuiderzee. En dat kwam niet alleen door de super zomerse weersomstandigheden maar vooral ook door de prestaties tot nu toe dit seizoen van de SV Urk, de lokale voetbaltrots. De Urkers pakten alweer hun zesde overwinning in zeven speelrondes. Deze keer moest Berkum (4-1) eraan geloven.

7370
7 oktober 2018

HARDENBERG - Een trainer die aangaf geen vertrouwen meer te hebben in de samenwerking met zijn spelersgroep, dat was volgens de clubleiding van Katwijk de aanleiding voor het opzienbarende ontslag van Jack van den Berg afgelopen donderdag.

17398
7 oktober 2018

NOORDWIJK - Op indrukwekkende wijze heeft medekoploper Noordwijk in de Derde divisie het op de derde plaats staande VVOG een stevig pak slaag gegeven. Met maar liefst een 6-1 nederlaag werden de Harderwijkers naar huis gestuurd. Noordwijk schudde daarmee VVOG als concurrent voorlopig van zich af, met een uitslag die veel en veel hoger had kunnen uitvallen.

8769
7 oktober 2018

VOLENDAM - De amateurs van Volendam (zaterdag) en SC Feyenoord hadden elkaar nog nooit ontmoet in competitieverband. Dat alleen al misschien maakte de wedstrijd interessant. Na negentig minuten lag de conclusie voor het oprapen: het was een hoogst interessant duel geweest. Bij rust stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord voor de Volendammers.

9134
7 oktober 2018

ASSEN - ACV boekte een volkomen verdiende 2-0 overwinning op Staphorst. Met die uitslag was niets mis. Met de eerste helft ook niet. ACV kwam al vroeg op voorsprong en liet daarna Staphorst nooit in de wedstrijd komen. Toen direct na rust ACV de 2-0 scoorde, de wedstrijd in feite gespeeld. Staphorst drong wel aan zonder echt gevaarlijk te worden.

8040
30 september 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Twee seizoenen zonder de moeder aller derby's voelde voor heel Bunschoten-Spakenburg als de spreekwoordelijke taart zonder kers. Dat zowel blauw als rood hevig toe waren aan een nieuwe editie van de roemruchte burenstrijd bleek de afgelopen week overduidelijk uit de stormloop op toegangskaarten.

15836
30 september 2018

AMSTERDAM - Was AFC steengoed in de KNVB-beker om Telstar (5-0) uit het toernooi te knikkeren, ook tegen Jong Almere City pakte de formatie van trainer Ulrich Landvreugd stevig uit met 5-1. Een uitslag, die niet alleen aangaf dat de rode ploeg in een bloedvorm verkeert, maar ook goed genoeg is voor de koppositie in de Tweede divisie die de Amsterdammers overnamen van IJsselmeervogels.

10330
30 september 2018

HOEK - Toen Kay Tejan in blessuretijd vanaf elf meter scoorde, was eigenlijk iedereen meteen gewend aan het idee dat Quick Boys drie punten rijker naar huis zou gaan. Behalve de spelers van Hoek. Die knepen nog een keer alle resterende energie uit het lijf en zie daar, het wonder geschiedde. Uit een vrije schop ging de bal eerst naar de vleugel en vandaar voor het hok.

10657