Wedstrijdverslagen

29 september 2019

STAPHORST - Op eigen veld verliezen overkwam Staphorst vorig seizoen niet één keer. De 2-5 nederlaag tegen Berkum in de allereerste thuiswedstrijd na de zomervakantie zagen velen dan ook als een incident, temeer daar de eerste drie uitwedstrijden wel gewonnen werden. En met machtsvertoon, want met een oogst van liefst zestien uitdoelpunten pakten de geelblauwen de koppositie.

2884
26 september 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - John de Wolf heeft de eerste overwinning in een officiële wedstrijd in de jaargang 2019-2020 te pakken. De Spakenburg-coach glimlachte achteraf om die constatering, maar belangrijker voor hem was het feit dat zijn ploeg door mag in de beker.

3540
25 september 2019

KATWIJK AAN ZEE - Katwijk heeft zich weten te plaatsen voor het KNVB-bekertoernooi door in de tweede voorronde Quick Boys te kloppen met 2-3. Die uitkomst kwam pas tot stand in de verlenging, zodat het hier typisch ging om een gevalletje van overmeesteren. De oranje ploeg moest echt zijn stinkende best doen om de blauw-witte brigade onder de duim te krijgen.

3316
25 september 2019

NOORDWIJK - De voetbalsupporters uit de Bollenstreek worden dit seizoen wel erg verwend. Naast een groot aantal derby's in de Tweede divisie waren er ook twee derby's gepland in de tweede kwalificatieronde voor de KNVB-beker.

2276
22 september 2019

KATWIJK - In de gemeente Katwijk ging het de laatste weken nergens anders meer over dan over de derby der derby's, Katwijk tegen Quick Boys. Een wedstrijd die de laatste jaren niet meer op affiches voorkwam, maar in het verleden wel altijd op het competitieprogramma van de KNVB stond vermeld.

5293
22 september 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De tik op de vingers kon niet groter zijn. Na een wedstrijd lang zwoegen waarin Spakenburg kort voor tijd Jong Sparta eindelijk op de knieën dwong, moest John de Wolf met nauwelijks ingehouden woede toezien dat zijn ploeg de eerste seizoenszege alsnog uit handen liet vallen.

4170
22 september 2019

HOEK - Het Zeeuwse voetbal beleefde op zaterdag 21 september 2019 zijn eerste derby in de Derde divisie. De primeur kreeg ook gelijk een bij zo'n gelegenheid passende uitslag, want Hoek, Zeeuws Vlaanderen, klopte GOES, Zuid-Beveland, met maar liefst 6-1.

3607
15 september 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wedstrijden tussen IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys staan al vele jaren garant voor spannende en vaak ook heftige wedstrijden. Deze uitgave op de Westmaat in Spakenburg werd geen heftig duel, maar stond wel bol van de spanning.

6092
15 september 2019

DEN HAAG - In 360 minuten voetbal, plus alle extra speeltijd, is Scheveningen er nog steeds niet in geslaagd om een doelpunt te maken. Ook tegen Koninklijke HFC zag de ploeg van trainer John Blok geen kans om de hatelijke nul op de scoringslijst weg te werken (0-0).

2630
15 september 2019

ZWOLLE - Het zou zomaar een heel mooi seizoen voor Berkum kunnen worden, zo deed de flitsende start van de Zwollenaren vriend en vijand vermoeden. Met de maximale zes punten uit de eerste twee wedstrijden, waaronder de 2-5 zege bij Staphorst als blikvanger, gaf Berkum in ieder geval een niet te negeren visitekaartje af aan de concurrentie in de hoofdklasse B.

3431
8 september 2019

RIJNSBURG - In de tweede bollenstreekkraker in de Tweede divisie dit seizoen (er volgen er nog zes plus de bekerkraker tussen Quick Boys en Katwijk) stonden op sportpark Middelmors niet direct twee ploegen tegenover die elkaar als buren naar het leven staan.

7834
8 september 2019

KATWIJK - Na twee overwinningen en nog geen doelpunt tegen waren de verwachtingen bij koploper Katwijk voor het duel met GVVV hoog gespannen. Maar het pakte allemaal anders uit. Niks geen overwinning maar een bittere teleurstelling was het eindresultaat.

3871
8 september 2019

RIJSSEN - Dat Excelsior '31 vorig seizoen twee niveau's lager speelde dan tegenstander VVSB was de doorslaggevende factor bij de uitkomst van het onderlinge Derde divisie-treffen op De Koerbelt in Rijssen.

3889
8 september 2019

WOERDEN - De competitie in de hoofdklasse is twee rondes ver, nog 28 te gaan dus, maar dan toch al een conclusie wat Sportlust '46 betreft. De club uit Woerden, die voor de vijfde keer in zijn verenigingsbestaan in de hoofdklasse uitkomt, maakt nu al aanspraak om er nog een jaar hoofdklasse aan vast te gaan knopen.

3347
1 september 2019

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis dat tegen IJsselmeervogels revanche wilde nemen voor de smadelijke nederlaag van vorige week tegen Jong Volendam (4-1) tijdens de seizoensouverture, is opnieuw van een koude kermis thuisgekomen. Op eigen veld ging het duel met een goed spelend IJsselmeervogels verdiend met 1-3 verloren. Een nederlaag waar niets op viel af te dingen.

8974
1 september 2019

HARDERWIJK - Doorslaggevende factor in de streekderby tussen VVOG en promovendus Sparta Nijkerk was de mate waarop de teams op elkaar waren ingespeeld. Voor wie de commentaren van de coaches serieus nam, was er aan deze conclusie in ieder geval geen ontkomen mogelijk.

4710
1 september 2019

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op zaterdag 15 juni jongstleden vierde ARC een hoogtijdag. De Alphense Racing Club trad aan tegen DTS Ede voor de finale om een plek in de hoofdklasse en de mannen van coach Mark Evers slaagden in hun missie. Het ging wel op een manier ARC eigen, langs het randje, wankelend op het scherpst van de snede.

3845
24 augustus 2019

KATWIJK AAN ZEE - Trots overheerste er bij zowel Quick Boys (via de nacompetitie) als Noordwijk (als kampioen) over de promotie naar de Tweede divisie. Een droom was uitgekomen en nu stond op de eerste speeldag van het seizoen de wedstrijd om het échie' voor de deur.

9429
24 augustus 2019

HENDRIK IDO AMBACHT - Opgeheven hoofden waren laat op de zaterdagmiddag troef op sportpark Schildman, althans voor zover het promovendus ASWH betrof. Met 1-1 gelijk spelen tegen grootmacht Spakenburg betekende immers cijfermatig een prima start van het door de Ambachters vorig seizoen zo onverwacht afgedwongen avontuur in de Tweede divisie.

5211
24 augustus 2019

SASSENHEIM - Onder tropische omstandigheden heeft Ter Leede op sportpark Roodemolen als promovendus zijn eerste competitiewedstrijd in de Derde divisie gewonnen. Met goed voetbal, vooral in de tweede helft, werd degradant uit de Tweede divisie verdiend met 2-0 verslagen.

3808