Wedstrijdverslagen

27 september 2018

KATWIJK - Realistisch als hij is liet Jack van den Berg in de aanloop naar de bekerstrijd tegen SC Heerenveen nadrukkelijk optekenen dat hij een bekerstunt van zijn ploeg niet erg waarschijnlijk achtte. "Iedere voetbalkenner zal met mij eens zijn dat het niveauverschil tussen Tweede divisie en Eredivisie normaliter te groot is. De kans

6291
27 september 2018

STAPHORST - Bij het naderen van het Uur U, de aftrap van het KNVB-bekerduel tussen Staphorst en PEC Zwolle, ontrolden de harde kern supporters een dundoek met daarop CUPFIGHTERS VV STAPHORST. Op een mega-billboard kregen de spelers van de thuisclub nog eens extra duidelijk hun opdracht mee: KOP D'R VEUR.

6357
26 september 2018

NOORDWIJK - Onverwachte, tegendraadse uitslagen geven het KNVB-bekertoernooi extra sjeu. De 3-2 overwinning waarmee Noordwijk in de eerste ronde het Rotterdamse Sparta uitschakelde was typisch zo'n wedstrijd, waarvan de amateurclub in de aanloop hoopt dat er een surprise uit de bus rolt.

6898
23 september 2018

HARDENBERG - Regen, regen en nog eens regen. Hoewel het natuurlijke gras van sportpark De Boshoek de overvloedige neerslag uitstekend verwerkte, werd het wedstrijdverloop tussen HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys in hoge mate door de nattigheid beïnvloed.

10608
23 september 2018

NOORDWIJK - Soms zijn wonderen de wereld nog niet uit. Het duel tussen Noordwijk en Hoek leverde weliswaar geen winnaar op (1-1), maar groeide na een heel matig begin wel uit tot een spektakelstuk. Met het gelijkspel kregen kregen beide clubs waar ze recht op hadden.

8842
23 september 2018

ROTTERDAM - Oktober vorig jaar verklaarde de gemeente Rotterdam de wedstrijd tussen Feyenoord en Swift tot een risicowedstrijd. Maar toen stond de grote KNVB-bekerwedstrijd in de Kuip op het programma. Deze keer ging het om de amateurs van SC Feyenoord en Swift, de vierde speeldag in de hoofdklasse A.

8054
16 september 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dat de Vogels na vier competitiewedstrijden ongedeeld eerste staan op de ranglijst van de Tweede divisie verleidde coach Ted Verdonkschot nog niet direct tot een verstrekkend statement.

15199
16 september 2018

SNEEK - Voetballiefhebbers met de verwachting dat ONS Sneek en Harkemase Boys voor een vlammend spektakel zouden gaan zorgen, kwamen bedrogen uit. Vooral in de eerste helft leek het er meer op dat beide teams keurig het verzoek van de omroeper hadden opgevolgd geen vuurwerk af te steken. Die eerste 45 minuten waren bijna niet om door te komen. De tweede helft was beter te pruimen.

9640
16 september 2018

RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys stond toch echt op een gedeelde eerste plaats, terwijl Kozakken Boys ineens helemaal onderin te vinden was. Van posities op de ranglijst was op sportpark De Middelmors in Rijnsburg niets te merken. De thuisploeg gaf de wedstrijd eigenlijk met drie uiterst zwakke momenten in de eerste helft compleet uit handen.

9512
9 september 2018

BUNSCHOTEN - SPAKENBURG - Niets leek na de eerst helft van de klassieker tussen Spakenburg en Katwijk een zege voor de bezoekers in de weg te staan. De kampioen van vorig seizoen was heer en meester op de Westmaat en stond ook terecht met 0-1 voor. Waar eigenlijk velen geen rekening meer mee hadden gehouden, gebeurde in het tweede bedrijf.

26168
9 september 2018

DEN HAAG - Aan alles op Houtrust was merkbaar dat de promotie naar de Tweede divisie voor Scheveningen nog altijd als een cadeau voelt. Het is de kers op de taart waarmee ''''''''mister Scheveningen'''''''' John Blok en zijn selectie het lustrumseizoen luister mogen bijzetten. In 2019 staat immers de viering van het 100-jarig bestaan van de club op het programma.

16464
9 september 2018

DOORWERTH - Een beetje fan van DUNO D. kijkt deze week geregeld op teletekstpagina 894. Logisch, want de club in kwestie prijkt boven aan de ranglijst van de hoofdklasse B. Resultaat van een voorspoedige start.

17459
2 september 2018

KATWIJK - De ontmoeting op sportpark De Krom tussen Katwijk en Kozakken Boys stond te boek als een kraker. Twee clubs die elkaar vorig seizoen tot en met de laatste wedstrijd dwars hebben gezeten om de titel. Dit keer was het heel anders. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het werd geen topper, maar een duel van tobben.

24268
2 september 2018

HARDERWIJK - Terwijl voor VVOG de competitie in de Derde divisie vorige week al was begonnen met een 0-1 zege bij Eemdijk, zag FC Lisse die start letterlijk in het water vallen door een afgelasting. Voor trainer Robbert de Ruiter was het dus maar afwachten hoe zijn nieuwe selectie het zou doen op het altijd gezellige sportpark De Strokel in Harderwijk.

16811
2 september 2018

SPIJKENISSE - De eerste competitieronde in de hoofdklasse A bracht in Spijkenisse direct al twee gedoodverfde titelkandidaten tegenover elkaar in het strijdperk. In de tweede helft van het vorige sezoen, nog voordat de degradatie uit de Derde divisie een feit werd, deed Spijkenisse van zich spreken door grote namen aan te trekken.

16714
26 augustus 2018

MAASSLUIS - Het contrast tussen de reacties van de verantwoordelijke coaches kon bijkans niet groter zijn na afloop van de door Excelsior Maassluis met 1-0 gewonnen seizoensopening tegen GVVV. Koud uit de catacomben koos GVVV-trainer Niek Oosterlee als opening: "Het was een dramatis

23005
26 augustus 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Fris talent, nieuwe helden, verse dromen. Het nieuwe voetbalseizoen is in de Tweede divisie weer begonnen. De competitie die vorig seizoen tot de laatste speeldag spannend en meeslepend was. Een competitie met comfortabele, sfeervolle sportparken en volle tribunes.

20312
26 augustus 2018

NOORDWIJK - De start in de Derde Divisie is voor de zaterdagamateurs van Ajax uitgelopen op een regelrecht drama. De promovendus verloor met maar liefst 6-2 van Noordwijk, dat de tegenstander nog enigszins spaarde door een kruiwagen vol kansen te missen. Met een beetje meer scherpte had de ploeg van trainer Kees Zethof met gemak de dubbele cijfers kunnen bereiken.

19715
26 augustus 2018

KATWIJK AAN ZEE - Wat een start in de Derde divisie. In de allereerste wedstrijd van de competitie direct al een wedstrijd die tot de verbeelding spreekt. Twee titelkandidaten, Quick Boys en DVS '33 uit Ermelo, stonden op sportpark Nieuw Zuid tegenover elkaar.

18985
22 augustus 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De geschiedenis heeft zich weer eens herhaald. Vorig seizoen knikkerde Noordwijk (toen nog hoofdklasser) het trotse IJsselmeervogels met een 3-2 overwinning uit de beker. Toen waren de Noordwijkers op het eigen veld teruggekomen van een 0-2 achterstand.

11283