Wedstrijdverslagen

10 maart 2019

URK - Wie van echt mannenvoetbal houdt, zou ruimschoots aan zijn trekken moeten komen op sportpark De Vormt in Urk. Maar daarin werden toch veel supporters teleurgesteld. De wispelturige, soms naar alle richtingen draaiende krachtige wind had duidelijk invloed op het spel.

7673
3 maart 2019

HARDENBERG - Jack van den Berg zegt de moed erin te houden, maar moest na de 2-1 nederlaag bij HHC Hardenberg andermaal constateren dat hij niet aan de eenvoudigste klus in zijn trainersloopbaan is begonnen bij Barendrecht. Zijn ploeg is van goede wil, maar in de Tweede divisie is dat volstrekt onvoldoende om het hoofd fatsoenlijk boven water te houden.

10107
3 maart 2019

STAPHORST - Promoveren zonder nacompetitie te hoeven spelen, dat is waar iedereen bij Staphorst zijn geld op zet. Want ervaring heeft de geelblauwen geleerd dat ze het sinds hun entree in de hoofdklasse in 2007 (via de nacompetitie!) niet van de nacompetitie moeten hebben, tenminste als het gaat om promotie. De maar liefst vier deelnames leverden evenzovele mislukkingen op.

8160
24 februari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Acht duels zonder nederlaag hadden ervoor gezorgd dat IJsselmeervogels samen met AFC aan de kop van de Tweede divisie was komen te staan. In het negende duel leek het in de eerste vijfenveertig minuten geheel mis te gaan.

10057
24 februari 2019

BARENDRECHT - Een gelijkspel tegen Kozakken Boys was de laatste jaren een resultaat waarmee je op zijn minst niet ontevreden mocht zijn, ongeacht de ambities die je zelf had. Maar dat het ene seizoen het andere niet is, wordt in de huidige jaargang maar al te goed beseft in zowel Werkendam als Barendrecht.

6249
24 februari 2019

KATWIJK AAN ZEE - Iedereen op sportpark Nieuw-Zuid, van trainer tot kantinemedewerker, wist wat Quick Boys te doen stond tegen Harkemase Boys. Een blik op de ranglijst van de Derde divisie gaf aan wat er van de spelers verwacht werd. Er moest hoe dan ook gewonnen worden.

6778
24 februari 2019

STAPHORST - Waar een inhaalprogramma allemaal niet toe kan leiden. Door met 3-1 te winnen van Sparta Nijkerk pakte Staphorst de koppositie in de hoofdklasse B, met dank ook aan Excelsior '31 dat met 1-1 gelijk speelde bij AZSV.

6623
17 februari 2019

DEN HAAG-SCHEVENINGEN - Een snelle blik op de ranglijst van de Tweede divisie is voldoende om te begrijpen dat het duel tussen Scheveningen en Barendrecht er niet één was om direct een hoofdprijs bij te verwachten. Daarvoor is de kans zelfs groter in het Haagse Holland Casino, dan op sportpark Houtrust in Scheveningen.

8537
17 februari 2019

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het duurde lang voor Hugo Vandenheede uit de kleedkamer kwam. De nieuwe trainer van Hoek, in de winterstop aangesteld als vervanger voor de voortijdig weggezonden Dennis de Nooijer, had tijd nodig om het verlies van twee punten bij ASWH te verwerken. En dan vooral de wijze waarop de uiteindelijke 2-2 einduitslag tot stand kwam.

6265
17 februari 2019

VOLENDAM - Het was gezellig druk op het gemeentelijk sportpark in Volendam. Supporters van Ter Leede waren met twee bussen meegereisd om hun favorieten te ondersteunen, wat het totale toeschouwersaantal tot zo'n 500 (geschat) opschroefde en dat is naar Volendam normen meer dan gemiddeld bezocht. Er stond ook heel wat op het spel.

5543
10 februari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voetbal is en blijft soms een raar spelletje. Helemaal als het om het eindresultaat gaat. Dat bleek weer eens bij het duel tussen IJsselmeervogels (nummer twee) en Excelsior Maassluis (nummer vier). Na afloop van de niet onaardige wedstrijd beschouwde vooral Excelsior de 2-2 als een 'nederlaag' en kon de puntendeling maar moeilijk verkroppen.

9879
10 februari 2019

ERMELO - Op het moment dat DVS '33 Ermelo vernam dat Noordwijk met 0-1 had verloren van SteDoCo, moet er aan de noordwestkant van de Veluwe het idee opgeborreld zijn dat dit de kans bij uitstek was om de achterstand op de koploper verder te verkleinen tot drie punten.

8718
10 februari 2019

URK - De magere jaren zijn voorbij op Urk, in ieder geval wat het aanzien van de plaatselijke voetbaltrots betreft. Want een club die volwaardig meedoet voor het kampioenschap in de hoofdklasse telt mee.

8461
3 februari 2019

DEN HAAG - Scheveningen heeft het contract met John Blok weer met een jaar verlengd. In principe heeft Blok een doorlopende verbintenis, maar jaarlijks vindt er wel even een gesprek plaats of het aan beide kanten nog lekker voelt. Lang deden beide partijen er niet over om ja tegen elkaar te zeggen en dus staat Blok ook komend seizoen voor de groep, zijn zestiende voetbaljaargang in totaal.

17959
3 februari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De voetbalthriller in de Tweede divisie tussen Spakenburg (vijfde op de ranglijst) en koploper AFC is in een nipte zege geëindigd voor de Amsterdammers. Voor de thuisclub werd het niet wat men er aan de blauwe zijde van de Westmaat van verwachtte.

11198
3 februari 2019

NOORDWIJK - Als je negentien wedstrijden ongeslagen weet te blijven, dan komt er gegarandeerd een keer een wedstrijd die de eerste nederlaag oplevert. Deze wet uit de voetballerij overkwam koploper Noordwijk in het duel tegen SteDoCo uit Hoornaar. De bezoekers kwamen niet tot heel veel kansen, maar hadden aan één echte genoeg om de 0-1 zege mee naar huis te nemen.

10880
3 februari 2019

ZWOLLE - Het was tot nu toe niet het seizoen van Berkum. Waar in de vorige jaargang de tweede plaats op de ranglijst werd gevierd, moest men nu genoegen nemen met slechts een bescheiden klassering net boven de promotie/degradatiestreep.

10923
27 januari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels, in achtervolging op koploper AFC, mocht de handen dichtknijpen en had over geluk niet te klagen in het laatste kwartier van de vissersclash tegen Scheveningen.

14684
27 januari 2019

AMSTERDAM - Het aloude adagium dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst geven, bleek zaterdagmiddag tot opluchting van lijstaanvoerder Noordwijk ook voor negatieve resultaten te gelden. De reis naar Amsterdam was immers ondernomen in de wetenschap dat de laatste twee bezoeken aan de amateurs van Ajax op eclatante nederlagen uitliepen.

10374
27 januari 2019

ERMELO - Er is één ding duidelijk geworden in de bossen van Ermelo. De titelaspiraties van Quick Boys kunnen na de 3-0 nederlaag tegen een veel sneller en behendiger DVS '33 voorlopig de ijskast in. Wat de Katwijkers in Ermelo lieten zien, was ver beneden de maat en alleen achter de naam van doelman Paul van der Helm mag een kleine voldoende geschreven worden.

10920