Wedstrijdverslagen

25 november 2018

NOORDWIJK - Het is een bijzonder seizoen voor SJC. Het eerste elftal van de Noordwijkse club speelt voor het eerst in de bijna honderdjarige geschiedenis zijn wedstrijden op zaterdag. De KNVB kampte met een cluboverschot voor de Derde divisie zondag en vroeg een aantal clubs of ze misschien trek hadden om op zaterdag te gaan spelen. SJC reageerde positief.

2086
18 november 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De hernieuwde kennismaking tussen Spakenburg en Rijnsburgse Boys heeft een wedstrijd opgeleverd die gedurende de negentig minuten alle kanten op had kunnen gaan. Bij de rust had er zomaar een 4-0 voorsprong voor de Blauwen op het scorebord kunnen staan, maar stond daar toch slechts een 1-1 tussenstand.

19578
18 november 2018

AMSTERDAM - Door in eigen huis HHC Hardenberg met 2-1 te verslaan, heeft AFC de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Daarmee hebben de Amsterdammers zich verzekerd van een plaats in de tweede ronde voor het KNVB-bekertoernooi in het nieuwe seizoen. AFC blijft koploper na twaalf wedstrijden gevolgd door IJsselmeervogels met een punt achterstand.

2852
18 november 2018

HARKEMA - Vol verwachting klopt ons hart. Dat gold voor al die kinderen, die samen met hun ouders naar de traditionele intocht van Sinterklaas waren getogen, maar hoe zat dat met de toeschouwers die zich hadden gemeld om het duel tussen Harkemase Boys en Quick Boys bij te wonen? Ook die hadden een serieuze krachtmeting in gedachten, met kerende kansen en vol spanning.

3195
18 november 2018

NIJKERK - De bekende vlag met pompeblêden aan het poorthek van Sparta Nijkerk liet aan duidelijkheid niets te wensen over: er waren Friezen op bezoek. En het ging niet om oude bekenden uit Harkema of Sneek, nee deze keer waren het de in hoofdklasse debuterende Blauwkes uit Buitenpost. Nooit eerder speelde Buitenpost op dit niveau.

3043
11 november 2018

ASSEN - Dat je van SC Genemuiden niet zomaar eventjes wint, wist Fred de Boer met al zijn ervaring als trainer in het zaterdagvoetbal als geen ander. Een overwinning in de inhaalpartij tegen SC Genemuiden zou zijn ACV de eerste periodetitel opleveren, ten koste van lijstaanvoerder Urk. Dit wetende trok de ACV-trainer zich niets aan van alle optimistische geluiden rond de club.

16921
4 november 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Kozakken Boys, dat in de veronderstelling verkeerde na het succes om de KNVB beker tegen Almere City FC (2-1) de hele wereld aan te kunnen, kwam bedrogen uit tegen IJsselmeervogels. De mentale oppepper van de afgelopen week leverde geen overwinning op, maar een dik verdiende overwinning voor de 'rooien' aan de Westmaat: 3-0.

17742
4 november 2018

VEENENDAAL - Katwijk heeft op sportpark Panhuis in Veenendaal op een wel erg fortuinlijke wijze een 0-1 zege behaald op GVVV. Sporadisch waren de Katwijkers in deze matige maar wel spannende wedstrijd tot aansprekende aanvallen gekomen. In de eerste helft viel er al helemaal geen schot op het doel van GVVV-doelman Johan Jansen te noteren.

3246
4 november 2018

AMSTERDAM (SCHELLINGWOUDE) - De Dijk en Achilles '29 zijn van meet af aan dit seizoen onderin de ranglijst te vinden geweest en het staat maar te bezien of daar op stel en sprong verandering in komt. Beide clubs hebben zo hun problemen om sportief het hoofd boven water te krijgen in de Derde divisie.

3141
4 november 2018

ASSEN - Dat vermoeidheid na het krachtenverslindende bekerduel tegen Roda JC op zijn minst mede-oorzaak was, leek na de 4-0 nederlaag van Urk tegen ACV een inkoppertje. Maar nee, Urk-trainer Richard Karrenbelt wilde er niets van weten. "Ik houd er niet van om nu naar een gemakkelijk excuus te zoeken. We verloren met d

2702
31 oktober 2018

WERKENDAM - In mindere tijden voelt iedere positieve gebeurtenis als een geschenk. Neem Kozakken Boys. Van de positie op de ranglijst in de Tweede divisie (plek twaalf momenteel) wordt niemand in Werkendam blij en tot overmaat van ramp kondigden Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout en Sanny Monteiro aan voor komend seizoen een contract te hebben ondertekend bij IJsselmeervogels.

6772
28 oktober 2018

KATWIJK - De topper tussen regerend kampioen Katwijk en koploper IJsselmeervogels werd een teleurstellende wedstrijd die vanaf het begin tot het einde eigenlijk op slot zat. Geen van de beide ploegen mocht ook aanspraak maken op een overwinning en daardoor bleef het duel ook steken op een bloedeloze 0-0.

3781
28 oktober 2018

WERKENDAM - Vier thuiswedstrijden gespeeld en daarmee nog geen punt behaald, dat was met recht een bittere pil voor de supporters van Kozakken Boys. De laatste seizoenen zagen zij hun favorieten immers karrevrachten aan punten binnenslepen en daarmee een serieuze gooi naar de titel doen.

4364
28 oktober 2018

LISSE - FC Lisse en Noordwijk is een bollenthriller. Niet in de laatste plaats vanwege de historische familiebanden die er tussen beide clubs bestaan. De gemoedelijkheid, de onderlinge vriendschap en de rijke historie, was ook nu weer op sportpark Ter Specke goed te merken. Het werd dan ook een wedstrijd, waar het talrijke publiek met volle teugen van heeft genoten.

2214
28 oktober 2018

URK - De SV Urk blijft winnen. Ook in het als lastig te boek staande duel met buurman Flevo Boys bleven de Urkers betrekkelijk eenvoudig overeind om met een 2-0 overwinning te eindigen. Daarmee was de koppositie in de hoofdklasse B bevestigd en lonkt de eerste periodetitel.

6503
21 oktober 2018

RIJNSBURG - De bollenthriller tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk is voor beide clubs de grootste derby die er voor de clubs op het programma staat. Al jaren is deze wedstrijd voor supporters en sponsoren altijd een feest. Ook nu weer, want de sfeer op Middelmors was fantastisch en een confettikanon gaf vooraf het geheel een feestelijk aanblik.

27144
21 oktober 2018

ERMELO - Dat de verschillen in de derde divisie zo groot zouden zijn, had niemand aan het begin van het seizoen kunnen bevroeden. Uitslagen met een verschil van meer dan vijf doelpunten zijn in de eerste negen wedstrijden van dit seizoen schering en inslag.

6703
21 oktober 2018

SPIJKENISSE - Weinigen is het gegeven om het bol van ambities en gelouterde namen staande Spijkenisse in eigen huis met 2-5 de oren te wassen. Richard Elzinga tekende als trainer van tweedejaars hoofdklasser FC ''''s-Gravenzande vol trots voor dit kunststukje.

4288
14 oktober 2018

BARENDRECHT - Meer nog dan een deling van punten, betrof het gelijkspel tussen Barendrecht en GVVV een deling van onmacht. Beide ploegen toonden vrijwel een gehele wedstrijd lang aan dat het bij hen op zijn allerzachtst gezegd niet soepeltjes loopt.

27500
14 oktober 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wat kan een voetballiefhebber zich beter wensen dan een heerlijk najaarszonnetje. Een lekker briesje erbij en een goede spannende wedstrijd. Aan de blauwe kant van de Westmaat werden de eerste twee wensen volledig vervuld. De laatste wens niet, en werd het duel in de Tweede divisie een zeer matig verlengstuk van wat een goede wedstrijd had moeten worden.

7569