Wedstrijdverslagen

3 februari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De voetbalthriller in de Tweede divisie tussen Spakenburg (vijfde op de ranglijst) en koploper AFC is in een nipte zege geëindigd voor de Amsterdammers. Voor de thuisclub werd het niet wat men er aan de blauwe zijde van de Westmaat van verwachtte.

11852
3 februari 2019

NOORDWIJK - Als je negentien wedstrijden ongeslagen weet te blijven, dan komt er gegarandeerd een keer een wedstrijd die de eerste nederlaag oplevert. Deze wet uit de voetballerij overkwam koploper Noordwijk in het duel tegen SteDoCo uit Hoornaar. De bezoekers kwamen niet tot heel veel kansen, maar hadden aan één echte genoeg om de 0-1 zege mee naar huis te nemen.

11567
3 februari 2019

ZWOLLE - Het was tot nu toe niet het seizoen van Berkum. Waar in de vorige jaargang de tweede plaats op de ranglijst werd gevierd, moest men nu genoegen nemen met slechts een bescheiden klassering net boven de promotie/degradatiestreep.

11566
27 januari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels, in achtervolging op koploper AFC, mocht de handen dichtknijpen en had over geluk niet te klagen in het laatste kwartier van de vissersclash tegen Scheveningen.

15543
27 januari 2019

AMSTERDAM - Het aloude adagium dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst geven, bleek zaterdagmiddag tot opluchting van lijstaanvoerder Noordwijk ook voor negatieve resultaten te gelden. De reis naar Amsterdam was immers ondernomen in de wetenschap dat de laatste twee bezoeken aan de amateurs van Ajax op eclatante nederlagen uitliepen.

11210
27 januari 2019

ERMELO - Er is één ding duidelijk geworden in de bossen van Ermelo. De titelaspiraties van Quick Boys kunnen na de 3-0 nederlaag tegen een veel sneller en behendiger DVS '33 voorlopig de ijskast in. Wat de Katwijkers in Ermelo lieten zien, was ver beneden de maat en alleen achter de naam van doelman Paul van der Helm mag een kleine voldoende geschreven worden.

11721
20 januari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dat derby's niet direct de beste wedstrijden opleveren is een wel bekend feit. Op die regel was de 82-ste versie van de derby der derby's tussen IJsselmeervogels en Spakenburg zeker geen uitzondering. Wat de rooien en de blauwen het publiek op een bomvol sportpark De Westmaat hebben laten zien, was ook ver verwijderd van een goede en spannende wedstrijd.

14695
20 januari 2019

DEN HAAG - Op Houtrust is de succesreeks van de tweede helft van het vorige seizoen nog lang niet vergeten. Integendeel, de maandenlange eindsprint die uitmondde in promotie naar de Tweede divisie werd de afgelopen tijd maar wat graag in herinnering opgeroepen om elkaar moed in te spreken. De promovendus maakte immers niet wat je noemt een flitsende competitiestart.

10458
20 januari 2019

KATWIJK AAN ZEE - Quick Boys was voldoende gewaarschuwd voor Hoek. Ook de onberekenbare en gevaarlijke Zeeuwse ploeg was daarvan op de hoogte en zorgde voor een spetterende verrassing op sportpark Nieuw-Zuid door niets aan het toeval over te laten. De Zeeuwen trokken trok dik verdiend aan het langste eind en wonnen met 1-2.

10316
20 januari 2019

RIJSSEN - Wedstrijden die op 0-0 eindigen, gelden in de regel als saai. Monster zonder waarde, pap zonder krenten, het oordeel ligt al gauw in de mond bestorven. Excelsior '31 en SC Genemuiden kwamen ook op 0-0 uit, maar dit duel in de hoofdklasse B was toch van een geheel andere orde. Wie van de toeschouwers zich verveeld heeft, moet wellicht omzien naar een andere vrijetijdsbesteding.

10080
13 januari 2019

AMSTERDAM - Met zes bussen vol supporters was IJsselmeervogels naar sportpark Goed Genoeg in Buitenveldert gekomen om koploper AFC in de Tweede Divisie even een lesje te leren. Verlies zou immers betekenen dat er bijna een onoverbrugbare achterstand zou ontstaan in de race om de titel.

15889
13 januari 2019

KATWIJK - Er zijn van die ploegen die je als thuisspelend elftal niet direct na de winsterstop wil treffen. Koninklijke HFC is voor regerend kampioen Katwijk zo'n ploeg. De Haarlemmers, die met trots als oudste club van Nederland met het oprichtingsjaar van 1879 op de trainingspakken loopt, heeft aangetoond om moeilijk te verslaan te zijn. Zeker als er een onverwachte voorsprong verkregen is.

8585
13 januari 2019

WERKENDAM - Wel of niet met de groep naar een trainingskamp in een zonnig oord gaan, dat is voor iedere ambitieuze club een jaarlijks terugkerend vraagpunt voor de winterstop. Voor Kozakken Boys was het een uitgemaakte zaak dat thuisblijven het beste was.

8743
21 december 2018

WERKENDAM - Bijna iedereen van de ruim 2000 toeschouwers op sportpark De Zwaaier was zich al aan het opmaken voor een verlenging van het bekerduel tussen Kozakken Boys en Vitesse. Het bord om het aantal minuten toegevoegde tijd aan te geven was al omhoog gegaan (+3), toen Martin Ødegaard halverwege de helft van Kozakken Boys de bal kreeg aangespeeld.

9054
19 december 2018

TILBURG - Na het competitie-echec tegen ADO Den Haag zomaar even van de koploper van de Tweede divisie winnen, nee voor zo'n optimistische gedachte was het zelfvertrouwen bij coach Adrie Koster en zijn tricolores teveel aangetast. AFC eventjes over de knie leggen doe je dit seizoen sowieso niet gemakkelijk, integendeel.

5224
16 december 2018

AMSTERDAM - Toen de kruitdampen op sportpark Goed Genoeg waren opgetrokken, stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. De kraker van de dag tussen koploper AFC en runner-up Katwijk had geen winnaar opgeleverd, waardoor de achterstand zes punten blijft voor de 'Kattukkers'.

9274
16 december 2018

NOORDWIJKERHOUT - De ene voortijdige trainerswissel is de andere niet, maar er is vrijwel altijd één gemene deler. Dat is dat de resultaten slecht zijn en de club geen vertrouwen meer heeft dat de huidige trainer het tij nog kan keren. VVSB en Barendrecht vormen geen uitzondering op deze ijzeren voetbalwet.

7223
16 december 2018

KATWIJK AAN ZEE - Na het 2-2 gelijke spel bij De Dijk, dat aanvoelde als compleet overbodig puntenverlies, was Quick Boys er wel van doordrongen dat zoiets niet weer mocht gebeuren.

7645
16 december 2018

NIJKERK - Door verdiend met 2-0 te winnen van concurrent en eerste periodewinnaar ACV uit Assen heeft Sparta Nijkerk goede zaken gedaan. Niet alleen klommen de Nijkerkers over ACV heen maar ook de koppositie bleef in zicht na de 2-0 nederlaag van koploper Excelsior '31 bij Flevo Boys.

7409
9 december 2018

KATWIJK - Op sportpark De Krom was maar één ding belangrijk, Katwijk mocht absoluut niet verliezen van Jong Almere City FC om de aansluiting met koploper AFC te behouden in de race om de titel. Het lukte de manschappen van trainer Jan Zoutman weliswaar, maar vraag niet hoe. Met tien spelers stond er aan het einde van de wedstrijd een magere 1-0 op het scorebord.

8783