Wedstrijdverslagen

24 februari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Acht duels zonder nederlaag hadden ervoor gezorgd dat IJsselmeervogels samen met AFC aan de kop van de Tweede divisie was komen te staan. In het negende duel leek het in de eerste vijfenveertig minuten geheel mis te gaan.

11778
24 februari 2019

BARENDRECHT - Een gelijkspel tegen Kozakken Boys was de laatste jaren een resultaat waarmee je op zijn minst niet ontevreden mocht zijn, ongeacht de ambities die je zelf had. Maar dat het ene seizoen het andere niet is, wordt in de huidige jaargang maar al te goed beseft in zowel Werkendam als Barendrecht.

7911
24 februari 2019

KATWIJK AAN ZEE - Iedereen op sportpark Nieuw-Zuid, van trainer tot kantinemedewerker, wist wat Quick Boys te doen stond tegen Harkemase Boys. Een blik op de ranglijst van de Derde divisie gaf aan wat er van de spelers verwacht werd. Er moest hoe dan ook gewonnen worden.

8520
24 februari 2019

STAPHORST - Waar een inhaalprogramma allemaal niet toe kan leiden. Door met 3-1 te winnen van Sparta Nijkerk pakte Staphorst de koppositie in de hoofdklasse B, met dank ook aan Excelsior '31 dat met 1-1 gelijk speelde bij AZSV.

8453
17 februari 2019

DEN HAAG-SCHEVENINGEN - Een snelle blik op de ranglijst van de Tweede divisie is voldoende om te begrijpen dat het duel tussen Scheveningen en Barendrecht er niet één was om direct een hoofdprijs bij te verwachten. Daarvoor is de kans zelfs groter in het Haagse Holland Casino, dan op sportpark Houtrust in Scheveningen.

9934
17 februari 2019

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het duurde lang voor Hugo Vandenheede uit de kleedkamer kwam. De nieuwe trainer van Hoek, in de winterstop aangesteld als vervanger voor de voortijdig weggezonden Dennis de Nooijer, had tijd nodig om het verlies van twee punten bij ASWH te verwerken. En dan vooral de wijze waarop de uiteindelijke 2-2 einduitslag tot stand kwam.

7504
17 februari 2019

VOLENDAM - Het was gezellig druk op het gemeentelijk sportpark in Volendam. Supporters van Ter Leede waren met twee bussen meegereisd om hun favorieten te ondersteunen, wat het totale toeschouwersaantal tot zo'n 500 (geschat) opschroefde en dat is naar Volendam normen meer dan gemiddeld bezocht. Er stond ook heel wat op het spel.

6917
10 februari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voetbal is en blijft soms een raar spelletje. Helemaal als het om het eindresultaat gaat. Dat bleek weer eens bij het duel tussen IJsselmeervogels (nummer twee) en Excelsior Maassluis (nummer vier). Na afloop van de niet onaardige wedstrijd beschouwde vooral Excelsior de 2-2 als een 'nederlaag' en kon de puntendeling maar moeilijk verkroppen.

11496
10 februari 2019

ERMELO - Op het moment dat DVS '33 Ermelo vernam dat Noordwijk met 0-1 had verloren van SteDoCo, moet er aan de noordwestkant van de Veluwe het idee opgeborreld zijn dat dit de kans bij uitstek was om de achterstand op de koploper verder te verkleinen tot drie punten.

10468
10 februari 2019

URK - De magere jaren zijn voorbij op Urk, in ieder geval wat het aanzien van de plaatselijke voetbaltrots betreft. Want een club die volwaardig meedoet voor het kampioenschap in de hoofdklasse telt mee.

10170
3 februari 2019

DEN HAAG - Scheveningen heeft het contract met John Blok weer met een jaar verlengd. In principe heeft Blok een doorlopende verbintenis, maar jaarlijks vindt er wel even een gesprek plaats of het aan beide kanten nog lekker voelt. Lang deden beide partijen er niet over om ja tegen elkaar te zeggen en dus staat Blok ook komend seizoen voor de groep, zijn zestiende voetbaljaargang in totaal.

20455
3 februari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De voetbalthriller in de Tweede divisie tussen Spakenburg (vijfde op de ranglijst) en koploper AFC is in een nipte zege geëindigd voor de Amsterdammers. Voor de thuisclub werd het niet wat men er aan de blauwe zijde van de Westmaat van verwachtte.

13543
3 februari 2019

NOORDWIJK - Als je negentien wedstrijden ongeslagen weet te blijven, dan komt er gegarandeerd een keer een wedstrijd die de eerste nederlaag oplevert. Deze wet uit de voetballerij overkwam koploper Noordwijk in het duel tegen SteDoCo uit Hoornaar. De bezoekers kwamen niet tot heel veel kansen, maar hadden aan één echte genoeg om de 0-1 zege mee naar huis te nemen.

13191
3 februari 2019

ZWOLLE - Het was tot nu toe niet het seizoen van Berkum. Waar in de vorige jaargang de tweede plaats op de ranglijst werd gevierd, moest men nu genoegen nemen met slechts een bescheiden klassering net boven de promotie/degradatiestreep.

13053
27 januari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels, in achtervolging op koploper AFC, mocht de handen dichtknijpen en had over geluk niet te klagen in het laatste kwartier van de vissersclash tegen Scheveningen.

16823
27 januari 2019

AMSTERDAM - Het aloude adagium dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst geven, bleek zaterdagmiddag tot opluchting van lijstaanvoerder Noordwijk ook voor negatieve resultaten te gelden. De reis naar Amsterdam was immers ondernomen in de wetenschap dat de laatste twee bezoeken aan de amateurs van Ajax op eclatante nederlagen uitliepen.

12378
27 januari 2019

ERMELO - Er is één ding duidelijk geworden in de bossen van Ermelo. De titelaspiraties van Quick Boys kunnen na de 3-0 nederlaag tegen een veel sneller en behendiger DVS '33 voorlopig de ijskast in. Wat de Katwijkers in Ermelo lieten zien, was ver beneden de maat en alleen achter de naam van doelman Paul van der Helm mag een kleine voldoende geschreven worden.

12932
20 januari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dat derby's niet direct de beste wedstrijden opleveren is een wel bekend feit. Op die regel was de 82-ste versie van de derby der derby's tussen IJsselmeervogels en Spakenburg zeker geen uitzondering. Wat de rooien en de blauwen het publiek op een bomvol sportpark De Westmaat hebben laten zien, was ook ver verwijderd van een goede en spannende wedstrijd.

15566
20 januari 2019

DEN HAAG - Op Houtrust is de succesreeks van de tweede helft van het vorige seizoen nog lang niet vergeten. Integendeel, de maandenlange eindsprint die uitmondde in promotie naar de Tweede divisie werd de afgelopen tijd maar wat graag in herinnering opgeroepen om elkaar moed in te spreken. De promovendus maakte immers niet wat je noemt een flitsende competitiestart.

11375
20 januari 2019

KATWIJK AAN ZEE - Quick Boys was voldoende gewaarschuwd voor Hoek. Ook de onberekenbare en gevaarlijke Zeeuwse ploeg was daarvan op de hoogte en zorgde voor een spetterende verrassing op sportpark Nieuw-Zuid door niets aan het toeval over te laten. De Zeeuwen trokken trok dik verdiend aan het langste eind en wonnen met 1-2.

11119