Wedstrijdverslagen

12 mei 2019

SASSENHEIM - Ter Leede heeft een grote stap gezet op weg naar het kampioenschap in de hoofdklasse A. Op sportpark Roodemolen won de ploeg van Henk Wisman met 2-0 van Jodan Boys, en doordat Volendam op eigen veld met 0-1 verloor van Capelle, bedraagt de voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan drie punten.

4834
12 mei 2019

STAPHORST - Nog drie finales te gaan, van dat besef was iedereen bij Staphorst doordrongen nadat de ploeg van coach Dennis van Toor de leiding in de hoofdklasse B overnam. Door een halve misstap van Sparta Nijkerk kwamen de Staphorsters in punten langszij maar kregen zij dankzij het betere doelsaldo wel mooi de eerste plaats in de schoot geworpen.

5088
5 mei 2019

LISSE - De vooraf aangeprezen bollenclash tussen FC Lisse en Quick Boys (1-2) bracht niet wat van zo'n derby verwacht mag worden. Weinig sfeer, geen duel dat bol stond van de spanning, integendeel. Vooral in de eerste helft, waarin de straffe koude wind danig van invloed was op het spel, viel er voor de 3000 toeschouwers nauwelijks wat genieten.

4982
5 mei 2019

SPIJKENISSE - Wat een flinke dosis strijdlust al niet kan doen, zeker als de knokkende ploeg een keertje laat zien dat er ook nog heel aardig gevoetbald kan worden.

4251
5 mei 2019

NIJKERK - Hoe snel de stemming bij een club kan veranderen, werd zaterdag weer eens duidelijk op sportpark de Ebbenhorst in Nijkerk. Voor de wedstrijd van Sparta Nijkerk tegen degradatiekandidaat DETO Twenterand heerste er bij de koploper in de hoofdklasse B het gevoel dat er een flinke kans was om de titel en de promotie binnen te slepen.

5765
5 mei 2019

ROTTERDAM - Volendam is terug op de eerste plaats van de hoofdklasse A. Dat ging niet geheel op eigen kracht. Allereerst zat het niet tegen in het duel met hekkensluiter XerxesDZB. Vanaf minuut vijftien moesten de Rotterdammers met tien man verder en zes minuten voor rust liep de Xerxaanse troepensterkte nog verder terug.

4518
30 april 2019

BUITENPOST - De verwachtingen bij Buitenpost waren hoog. Winnen van WHC zou inhouden dat rechtstreeks handhaven een aangenaam stuk dichter bij realisering zou komen. Maar het inhaalduel draaide uit op een pijnlijke 1-4 nederlaag, waarmee de Friezen zich in de nesten werkten. De veilige plaats twaalf in de hoofdklasse B staat danig onder druk.

6650
21 april 2019

KATWIJK AAN ZEE - Een topwedstrijd in topweer, zie hier de kortste karakteristiek van de clash tussen Quick Boys en Noordwijk. Geen van de meer dan vijfduizend toeschouwers die de moeite namen om naar sportpark Nieuw-Zuid te komen, kreeg daar ook maar een moment spijt van.

8375
21 april 2019

VEENENDAAL - De wedstrijden tussen GVVV en IJsselmeervogels vallen onder de noemer 'Klassieker met een grote K'. Al bijna zeventig keer bestreden de Blauwen uit Veenendaal en de Rooien uit Bunschoten-Spakenburg elkaar in competitieverband en altijd viel er wel na te praten over die duels.

6224
21 april 2019

VOLENDAM - Met een uitstekende tweede helft tegen Spijkenisse, die uitmondde in een 6-0 score, heeft Volendam wraak genomen op zichzelf. De ploeg van trainer Sander Middelbeek is aan een grillig seizoen bezig met ongekende hoogtepunten en diepe dalen.

5483
14 april 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wat past IJsselmeervogels beter, de rol van jager of die van prooi? De rode draad van het huidige seizoen was tot nog toe dat het team van coach Ted Verdonkschot het beste uit de verf kwam in de achtervolging.

10143