Wedstrijdverslagen Competitie

31 maart 2020

De KNVB heeft bekend gemaakt dat de amateurvoetbalcompetities in Nederland niet zullen worden afgemaakt. Dit naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet waar premier Mark Rutte aankondigde dat alle staande maatregelen om de uitbraak van het coronavirus te beteugelen zijn verlengd tot en met 28 april. Dat was al de derde verlenging op rij.

4879
12 maart 2020

In Nederland gaat het voetbal langer op 'stil' dan aanvankelijk aangekondigd. Het kabinet heeft besloten dat alle sportclubs in ieder geval tot en met 6 april op slot gaan.

22315
8 maart 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Speelronde 23 was het superzaterdag in de Tweede divisie met twee topwedstrijden. Maar de koek was nog niet op, want op de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg stond direct de volgende absolute topper geprogrammeerd. Kersverse koploper Katwijk kwam op bezoek bij het o zo ambitieuze IJsselmeervogels, de nummer vier van de ranglijst op slechts twee punten achterstand.

6947
8 maart 2020

STAPHORST - Over de vraag of lijstaanvoerder Staphorst nog last zou hebben van de nederlaag bij Urk hoefde zaterdagmiddag niet lang te worden nagedacht.

3852
7 maart 2020

Na de nederlaag tegen AFC (2-0) ging IJsselmeervogels ook tegen Katwijk (0-3) onderuit. De achterstand op de koploper van de Tweede divisie is daardoor opgelopen tot vijf punten en dat zou wel eens het einde kunnen betekenen van de rode titelaspiraties in Bunschoten-Spakenburg. Na een vlakke eerste helft brak Robbert Susan tien minuten na de pauze de ban vanaf elf meter.

5328
7 maart 2020

Sparta Nijkerk heeft na een uiterst zwakke periode de draad weer opgepakt. Kwam de 0-1 overwinning op DVS '33 Ermelo pas heel laat tot stand, tegen het laag geklasseerde ONS Sneek werkte de koploper van de Derde divisie verder aan zijn herstel. Halverwege de tweede helft lagen de Nijkerkers op een gewonnen koers die uiteindelijk uitmondde bij 4-1.

4092
7 maart 2020

Sportlust '46 heeft het duel met Achilles '29 strikt zakelijk afgewerkt. Onderschatting van de ultra-zwakke nummer laatst van de hoofdklasse A blijft een risico, maar de koploper had na twintig minuten spelen al een 0-2 voorsprong te pakken via doelpunten van Glen Geefshuijsen en Rick Wils.

3091
7 maart 2020

Staphorst beleefde een superdag in de Hoofdklasse B. De koploper kreeg bezoek van nummer twee Eemdijk en die ging weer op huis aan met een duidelijke 3-0 nederlaag aan de broek. Martijn Brakke had met twee doelpunten zwaar de hand in de overwinning. ACV, de andere concurrent van Staphorst, liet twee punten liggen bij zijn bezoek aan Urk.

3123
6 maart 2020

Op speeldag 23 leed IJsselmeervogels een gevoelige nederlaag tegen AFC. Het werd dus zeker geen superzaterdag voor de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg, die in de Tweede divisie van plek twee naar plek vier zakten. Een geluk bij een ongeluk, want de ploeg van Gert Kruys kan zijn uitglijer in Amsterdam meteen goed maken. Kersverse koploper Katwijk komt op bezoek aan de Westmaat.

4168
1 maart 2020

KATWIJK - Met spanning werd uitgekeken naar de resultaten van superzaterdag in de Tweede divisie. Om half zes waren alle resultaten bekend en kon de stand worden opgemaakt. Grote winnaar bleek Katwijk, dat op het eigen sportpark De Krom in Katwijk, na de 2-1 zege op koploper HHC Hardenberg en het verlies van IJsselmeervogels in Amsterdam tegen AFC (2-0), dubbel feest kon vieren.

4354
1 maart 2020

AMSTERDAM - Iedereen had er naar uitgekeken, superzaterdag. Het zou een superwedstrijd worden tussen de nummer twee en vier van de ranglijst in de Tweede divisie, IJsselmeervogels en AFC. Voor AFC werd het inderdaad een superuitslag, want de Amsterdammers stapten langs hun tegenstander alsof die er niet stond.

3126
1 maart 2020

ERMELO - Het viel vooraf nog niet mee om te bepalen wie van de twee de laatste weken in de grootste dip verkeerde. Nummer drie op de ranglijst, thuisploeg DVS '33 Ermelo, deed immers qua minimaal resultaat uit de laatste wedstrijden maar nauwelijks onder voor lijstaanvoerder Sparta Nijkerk.

3350
29 februari 2020

Superzaterdag heeft voor Katwijk fantastisch uitgepakt. Zelf won de ploeg van Jan Zoutman van lijstaanvoerder HHC Hardenberg met 2-1 en zag tegelijkertijd dat AFC met 2-0 van IJsselmeervogels aftroefde. Daardoor hebben de Katwijkers nu de kop overgenomen van HHC en dat willen ze weten ook. HHC Hardenberg nam in Katwijk de leiding toen Katwijk-verdediger Bart Sinteur de bal in eigen doel werkte.

3774
29 februari 2020

Na drie nederlagen en een gelijkspel heeft koploper Sparta Nijkerk weer eens gewonnen. Ver in de blessuretijd scoorde Maurice de Ruiter (ooit met heibel vertrokken bij de Ermeloërs) het enige en winnende doelpunt voor de Nijkerkers. DVS '33 is door de nederlaag afgezakt naar de vierde positie. ODIN '59 en Harkemase Boys blijven in het spoor van de koploper.

3677
29 februari 2020

Sportlust '46 heeft de kop in de Hoofdklasse A overgenomen van DHSC. Sportlust won zelf ruim met 3-0 in de topper tegen SC Feyenoord, terwijl DHSC met 1-0 verloor van Achilles Veen. De Utrechters ergerden zich vaak, aan elkaar en aan de arbiter en meestal ga je daarvan niet beter spelen. Rémon Koenen was de man die voor Achilles wist te scoren.

2523
29 februari 2020

Koploper Staphorst had een moeilijk middag op Urk. Zo moeilijk zelfs, dat de ploeg van Paul Weerman de punten op het voormalige eiland moest achterlaten. Urk kwam al vlot op voorsprong via Jan van Slooten. De 1-0 bleef lang op het bord staan, totdat Staphorst twaalf minuten voor tijd via Martijn Brakke op gelijke hoogte kwam.

2632
29 februari 2020

De vele regen die de afgelopen dagen is gevallen heeft voor vandaag een aantal wedstrijden doen sneuvelen. In de Tweede divisie kan Koninklijke HFC - Scheveningen daardoor niet doorgaan. In de Hoofdklasse A vond de ontmoeting tussen DUNO D. en Zwaluwen gisteravond al zijn Waterloo. De inhaalwedstrijd in de eerste klasse E tussen PKC '83 en Zeerobben is hetzelfde lot beschoren.

373
28 februari 2020

De roosterbouwers bij de KNVB hebben er vast en zeker over gedroomd. De 29-ste februari is ook niet zo maar een dag. Die komt maar eenmaal in de vier jaar voor, het is namelijk schrikkeldag. En ook toevallig speeldag 23 in de Tweede divisie. Daarop staan de duels Katwijk - HHC Hardenberg en AFC - IJsselmeervogels geprogrammeerd. Dat is niet één topwedstrijd, maar twee kanjerduels.

4873
23 februari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Simpeler kon de opdracht van Gert Kruys voor zijn elftal niet zijn. Rood moest en zou winnen. Om daarmee de achterstand op lijstaanvoerder HHC Hardenberg terug te brengen tot nog maar één schamel puntje. Maar hoe simpel de opdracht ook, en hoe matig tegenstander GVVV dit seizoen tot nog toe presteerde, op het veld moet het altijd nog waargemaakt worden.

5175
22 februari 2020

IJsselmeervogels is in de Tweede divisie naar plek twee gestegen op een punt achter koploper HHC Hardenberg. De overwinning op GVVV die daarvoor nodig was, kreeg pas in de slotfase meer gestalte door treffers van Danny van den Meiracker en Maikel de Harder.

3383