Wedstrijdverslagen Competitie

22 april 2019

Capelle heeft nog steeds kans om zich rechtstreeks te handhaven in de hoofdklasse A. Na het 0-0 gelijke spel met Zwaluwen op zaterdag voor Pasen werd op tweede paasdag de 1-0 overwinning op DFS met gepaste vreugde begroet. De achterstand op Spijkenisse, op de veilige plek twaalf, liep daardoor terug tot drie punten en dat lijkt een te overbruggen kloof.

3437
22 april 2019

De degradatiekraker in de hoofdklasse B tussen Buitenpost en DETO Twenterand heeft geen winnaar opgeleverd. Het 2-2 gelijke spel riep wel gemengde gevoelens op. Moest dat ene punt gekoesterd worden? Of telden de twee punten die verloren gingen in de strijd om sportief te overleven in de hoofdklasse B toch zwaarder? Buitenpost liep in ieder geval een puntje uit op CSV Apeldoorn op plek dertien, de bovenste van de twee p/d plaatsen.

1999
22 april 2019

HHC Hardenberg heeft het dubbelprogramma in het paasweekeinde aangegrepen om op de ranglijst naar plek vier te stijgen. Dankzij een aftekende 4-1 overwinning op Jong Sparta sprongen de Sallanders maar liefst drie plaatsen omhoog, met dank aan de Koninklijke HFC.

1444
21 april 2019

KATWIJK AAN ZEE - Een topwedstrijd in topweer, zie hier de kortste karakteristiek van de clash tussen Quick Boys en Noordwijk. Geen van de meer dan vijfduizend toeschouwers die de moeite namen om naar sportpark Nieuw-Zuid te komen, kreeg daar ook maar een moment spijt van.

3632
21 april 2019

VEENENDAAL - De wedstrijden tussen GVVV en IJsselmeervogels vallen onder de noemer 'Klassieker met een grote K'. Al bijna zeventig keer bestreden de Blauwen uit Veenendaal en de Rooien uit Bunschoten-Spakenburg elkaar in competitieverband en altijd viel er wel na te praten over die duels.

1397
21 april 2019

VOLENDAM - Met een uitstekende tweede helft tegen Spijkenisse, die uitmondde in een 6-0 score, heeft Volendam wraak genomen op zichzelf. De ploeg van trainer Sander Middelbeek is aan een grillig seizoen bezig met ongekende hoogtepunten en diepe dalen.

1066
20 april 2019

IJsselmeervogels kan de titel van de Tweede divisie, jaargang 2018-19, uit zijn hoofd zetten. De 'rooien' waren bij GVVV met de tussenstand 2-2 al hard op weg naar puntenverlies, maar kregen ver in extra time ook nog eens de 3-2 te slikken. Maker van van de winnende treffer voor de Veenendalers was ex-Vogel Sherwin Grot. AFC lachte in zijn vuistje.

3629
20 april 2019

De spanning in de titelstrijd in de Derde divisie is in volle hevigheid terug. Koploper Noordwijk kreeg van Quick Boys een 2-0 nederlaag door de strot geduwd en weet de Katwijkers van Nieuw-Zuid nu op slechts twee punten achterstand. Dat heet in de nek hijgen. Nieuwe misstappen zijn vanaf heden serieus uit den boze.

3879
20 april 2019

Ter Leede is voorlopig spekkoper in de hoofdklasse A. De Sassenheimers maakten geen fout door laagvlieger DFS met 0-2 te kloppen, een score die bij rust al was bereikt. Voor Volendam, zo lang de ranglijst aangevoerd dit seizoen, zit er de komende weken niets anders op dan zijn wedstrijden te blijven winnen.

2239
20 april 2019

Sparta Nijkerk heeft zijn koppositie in de hoofdklasse B weten te behouden, maar dat was kantje boord. Op het voormalig eiland Urk beleefden de Nijkerkers een narrow escape dankzij een winnende treffer in blessuretijd.

3501
19 april 2019

Het zijn hoogtijdagen in de voetballerij. Wie blijft bij, wie haakt af? Heeft een ploeg nog een eindsprint in de benen om de macht te grijpen of het vege lijf te redden? Dat type vragen zal de komende speelrondes aan de orde van de dag zijn.

3318
19 april 2019

In navolging van FC Groningen zou ook Vitesse zijn belofteteam willen terugtrekken uit de piramide, zo berichtte de dienstdoende redacteur van de Gelderlander nu een week geleden. De Arnhemmers zijn verbolgen om de aanpassing van de regels omtrent dispensatieregels. Spelers ouder dan 23 jaar mogen niet meer uitkomen voor de 'Jong' ploegen.

2073
14 april 2019

BUNSCHOTEN - SPAKENBURG - Wat past IJsselmeervogels beter, de rol van jager of die van prooi? De rode draad van het huidige seizoen was tot nog toe dat het team van coach Ted Verdonkschot het beste uit de verf kwam in de achtervolging.

4181
14 april 2019

DEN HAAG - Vijf minuten na de pauze schoot Jari de Jong vanaf de strafschopstip Scheveningen naar een 3-0 voorsprong. Diverse erkende fans van Rijnsburgse Boys gaven na afloop ruiterlijk toe dat ze op dat moment geen cent meer hadden gegeven voor de ploeg van hun voorkeur. Grote kans dat het zou gaan uitdraaien op de zevende nederlaag in de laatste acht afgewerkte competitieduels.

1960
14 april 2019

NIJKERK - De hoofdklasse B heeft dit seizoen al heel veel verschillende koplopers gehad. In deze fase van de competitie was er weer een nieuwe kans om andere koploper te krijgen. Op sportpark De Ebbenhorst in Nijkerk stond het treffen tussen Sparta Nijkerk en Excelsior '31 gepland.

3171
13 april 2019

IJsselmeervogels heeft in eigen huis een even dure als onnodige nederlaag geleden tegen HHC Hardenberg. Hoewel de Spakenburgers de toeschouwers weinig lieten zien, kwamen ze vlak voor rust nog op voorsprong. In het tweede bedrijf ondervonden ze minder tegenstand van hun 'Angstgegner', maar twee messcherpe counters werden IJsselmeervogels teveel.

4402
13 april 2019

Na de 2-1 overwinning tegen Jong FC Groningen komt de titel voor Noordwijk steeds dichterbij. Met nog vijf wedstrijden te spelen is de voorsprong op de enige concurrent Quick Boys nog steeds vijf punten. De Katwijkers wonnen met 3-5 van laagvlieger Achilles '29, maar komen dus niet dichter bij de Noordwijkers.

3997
13 april 2019

Lange tijd leek er maar één ploeg in aanmerking te komen, maar in twee weken tijd heeft Volendam de titelkansen zien vervliegen. Na de tweede nederlaag op rij, na Nootdorp bleek ook FC 's-Gravenzande te sterk voor de Volendammers, heeft Ter Leede de koppositie overgenomen.

2750
13 april 2019

Sparta Nijkerk heeft de topper tegen Excelsior '31 winnend afgesloten en is daarmee ook alleen aan kop gekomen in de hoofdklasse B. De Nijkerkers stuurden Excelsior met een veelzeggende 4-1 nederlaag naar huis. De Rijssenaren, voor de klap in Nijkerk nog gedeeld koploper, staan nu derde, want Staphorst is voorbij gekomen.

3817
11 april 2019

Kijken naar voetbal is populair, maar groei in toeschouwersaantallen ten opzichte van vorig seizoen valt er in de Tweede en Derde divisie niet meer te verwachten. Op dit moment zitten beide klassen onder de gemiddelden van een jaar terug. De hoofdklasse A dreigt zelfs fors lager uit te gaan komen dan afgelopen jaar. Gunsige uitzondering kan de hoofdklassse B worden.

3284