Wedstrijdverslagen Hoofdklasse

22 april 2019

Capelle heeft nog steeds kans om zich rechtstreeks te handhaven in de hoofdklasse A. Na het 0-0 gelijke spel met Zwaluwen op zaterdag voor Pasen werd op tweede paasdag de 1-0 overwinning op DFS met gepaste vreugde begroet. De achterstand op Spijkenisse, op de veilige plek twaalf, liep daardoor terug tot drie punten en dat lijkt een te overbruggen kloof.

3439
22 april 2019

De degradatiekraker in de hoofdklasse B tussen Buitenpost en DETO Twenterand heeft geen winnaar opgeleverd. Het 2-2 gelijke spel riep wel gemengde gevoelens op. Moest dat ene punt gekoesterd worden? Of telden de twee punten die verloren gingen in de strijd om sportief te overleven in de hoofdklasse B toch zwaarder? Buitenpost liep in ieder geval een puntje uit op CSV Apeldoorn op plek dertien, de bovenste van de twee p/d plaatsen.

2004
21 april 2019

VOLENDAM - Met een uitstekende tweede helft tegen Spijkenisse, die uitmondde in een 6-0 score, heeft Volendam wraak genomen op zichzelf. De ploeg van trainer Sander Middelbeek is aan een grillig seizoen bezig met ongekende hoogtepunten en diepe dalen.

1067
20 april 2019

Ter Leede is voorlopig spekkoper in de hoofdklasse A. De Sassenheimers maakten geen fout door laagvlieger DFS met 0-2 te kloppen, een score die bij rust al was bereikt. Voor Volendam, zo lang de ranglijst aangevoerd dit seizoen, zit er de komende weken niets anders op dan zijn wedstrijden te blijven winnen.

2240
20 april 2019

Sparta Nijkerk heeft zijn koppositie in de hoofdklasse B weten te behouden, maar dat was kantje boord. Op het voormalig eiland Urk beleefden de Nijkerkers een narrow escape dankzij een winnende treffer in blessuretijd.

3503
19 april 2019

Het zijn hoogtijdagen in de voetballerij. Wie blijft bij, wie haakt af? Heeft een ploeg nog een eindsprint in de benen om de macht te grijpen of het vege lijf te redden? Dat type vragen zal de komende speelrondes aan de orde van de dag zijn.

3318
19 april 2019

In navolging van FC Groningen zou ook Vitesse zijn belofteteam willen terugtrekken uit de piramide, zo berichtte de dienstdoende redacteur van de Gelderlander nu een week geleden. De Arnhemmers zijn verbolgen om de aanpassing van de regels omtrent dispensatieregels. Spelers ouder dan 23 jaar mogen niet meer uitkomen voor de 'Jong' ploegen.

2073
14 april 2019

NIJKERK - De hoofdklasse B heeft dit seizoen al heel veel verschillende koplopers gehad. In deze fase van de competitie was er weer een nieuwe kans om andere koploper te krijgen. Op sportpark De Ebbenhorst in Nijkerk stond het treffen tussen Sparta Nijkerk en Excelsior '31 gepland.

3173
13 april 2019

Lange tijd leek er maar één ploeg in aanmerking te komen, maar in twee weken tijd heeft Volendam de titelkansen zien vervliegen. Na de tweede nederlaag op rij, na Nootdorp bleek ook FC 's-Gravenzande te sterk voor de Volendammers, heeft Ter Leede de koppositie overgenomen.

2753
13 april 2019

Sparta Nijkerk heeft de topper tegen Excelsior '31 winnend afgesloten en is daarmee ook alleen aan kop gekomen in de hoofdklasse B. De Nijkerkers stuurden Excelsior met een veelzeggende 4-1 nederlaag naar huis. De Rijssenaren, voor de klap in Nijkerk nog gedeeld koploper, staan nu derde, want Staphorst is voorbij gekomen.

3819
11 april 2019

Kijken naar voetbal is populair, maar groei in toeschouwersaantallen ten opzichte van vorig seizoen valt er in de Tweede en Derde divisie niet meer te verwachten. Op dit moment zitten beide klassen onder de gemiddelden van een jaar terug. De hoofdklasse A dreigt zelfs fors lager uit te gaan komen dan afgelopen jaar. Gunsige uitzondering kan de hoofdklassse B worden.

3284
7 april 2019

STAPHORST - Wie voetbalt bij Staphorst of Urk is grootgebracht met het idee dat het niet alleen om de technische aspecten van het spel draait. Er komt meer kijken om een resultaat te halen in een wedstrijd. Niet zozeer je eigen gang gaan, maar in de eerste plaats het je tegenstander zo moeilijk mogelijk maken.

3235
6 april 2019

Koploper Volendam heeft tegen degradatiekandidaat een baaldag opgenomen. Anders valt de 3-1 nederlaag niet te verklaren. Hoe dan ook, de strijd om de titel is weer razend spannend geworden, want Ter Leede won met 0-1 van Capelle. De Sassenheimers staan nu nog maar op één punt achter de Volendammers.

2784
6 april 2019

Excelsior '31 heeft tegen DUNO Doorwerth een zwaar bevochten overwinning behaald. Hielke Penterman scoorde in de blessuretijd het enige en dus winnende doelpunt voor de ploeg uit Rijssen. Verdiend of niet, door de driepunter blijft Excelsior '31 aan de leiding in de Hoofdklasse B.

3402
5 april 2019

De competitie in de diverse klassen nadert zijn eindfase en daarmee neemt de spanning in de wedstrijden navenant toe. Clubs die meedingen naar het kampioenschap, ploegen die knokken om niet onder die fatale rode streep te belanden, de zenuwen staan bijna op knappen. En dan lopen er speeldagen tussendoor met een overdosis aan cruciale duels. Met recht een dagje billenknijpen.

4146
31 maart 2019

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Twee ploegen die aan het eind van een periode de eerste plaats delen komt vaker voor. Maar dat het doelsaldo van beide teams exact gelijk aan elkaar is mag uniek genoemd worden. Zwaluwen en Jodan Boys sloten een paar weken geleden de tweede periode op de gedeelde eerste plaats af, ieder met het puntentotaal van 23 en een doelsaldo van 20 treffers voor en 8 tegen.

2222
30 maart 2019

Capelle heeft in de 'halve' derby tegen SC Feyenoord geen punten weten te behalen. De wedstrijd moest vanaf de rust (1-0) worden uitgespeeld. In het halve potje wisten beide teams het net één keer te vinden, waardoor de Feyenoorders drie punten konden bijschrijven.

4700
30 maart 2019

Jodan Boys heeft ten koste van Zwaluwen beslag weten te leggen op de tweede periodetitel in de hoofdklasse A. Daar moest een beslissingswedstrijd aan te pas komen, omdat Jodan Boys en Zwaluwen zowel in punten gelijk waren geëindigd (23) als een identiek doelsaldo (20-8) hadden geproduceerd.

2308
30 maart 2019

Excelsior '31 had er tegen WHC zin in. De Rijssenaren wonnen de inhaalwedstrijd met grote cijfers (8-1) en namen tevens de koppositie in handen. Weliswaar op basis van het doelsaldo, maar dat is tien doelpunten beter dan dat van Staphorst en zeventien beter dan dat van Sparta Nijkerk.

2967
29 maart 2019

Aan het eind van dit seizoen gaat Jong FC Groningen verdwijnen van het toneel en dat is dan nummer vier van de in totaal tien belofteteams die - verdeeld over de Tweede divisie en de twee Derde divisies - aan de start verschenen voor het seizoen 2016-17. Om positief te beginnen, Jong AZ werd de eerste kampioen in de Tweede divisie en promoveerde naar de Eerste divisie.

5594