Wedstrijdverslagen Hoofdklasse

16 juni 2019

STAPHORST - Op 15 juni 2019 viel er onder het motto voor elk wat wils van alles te beleven in Staphorst. In het lokale museum vond de jaarlijkse Stipwerkdag plaats, waar vakmensen (vrouwen en mannen) hun creaties exposeerden en ook lieten zien hoe met de hand de traditionele versiering van allerhande materialen in zijn werk gaat.

41620
16 juni 2019

VOLENDAM - Sparta Nijkerk is gepromoveerd naar de Derde divisie. Beide wedstrijden tegen Volendam werden gewonnen. Na de 2-1 winst op de eigen Ebbenhorst werd het in de return 1-3 voor de Nijkerkers die daardoor de opstap naar een klasse hoger maakten.

7426
16 juni 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voor de poorten van de hel weggesleept, het behoud van het hoofdklasserschap voor Spijkenisse in de finalewedstrijd van de nacompetitie. Veel anders kon de ontsnapping aan degradatie immers niet omschreven worden, omdat geheel in lijn met het uiterst moeizaam verlopen seizoen Spijkenisse de allerlaatste strohalm pas in de strafschoppenserie wist te grijpen.

8082
15 juni 2019

Sparta Nijkerk heeft zich via de nacompetitie geplaatst voor de Derde divisie. Dat deden de Nijkerkers door Volendam in de finaleronde twee keer te verslaan. Thuis won het met 2-1, vandaag versloeg het Volendam in eigen huis met 1-3. Staphorst heeft het tegen Gemert niet gered. De Staphorsters bleven twee keer met 2-1 aan de verkeerde kant van de score.

9015
15 juni 2019

DETO Twenterand en Spijkenisse hebben zich met hangen en wurgen weten te handhaven in de hoofdklasse. DETO had tegen Sliedrecht een verlenging nodig en met een mannetje meer (Sliedrecht kreeg vlak voor het einde van de reguliere wedstrijd een rode kaart) maakte DETO het verschil. Spijkenisse had tegen Go-Ahead Kampen zelfs strafschoppen nodig om te winnen.

7926
13 juni 2019

GEMERT - Nog minimaal negentig minuten zijn er te gaan voor Staphorst en Gemert in de strijd om een plek in de Derde divisie. De voorlopige tussenstand is in het voordeel van de Oost-Brabanders, die het eerste duel van de finaleronde afsloten op een 2-1 overwinning. Met geen zinnig woord is er een voorspelling te doen over wie er straks als winnaar over de finish zal stappen.

6009
12 juni 2019

Staphorst heeft na de 2-1 nederlaag tegen Gemert nog steeds zicht op promotie naar de Derde divisie. Maar daarvoor hebben de Staphorsters zaterdag wel een overwinning voor nodig, het liefst met twee doelpunten verschil of meer. Na een vlotte voorsprong zag Staphorst Gemert akelig snel weer op gelijke hoogte komen.

3885
12 juni 2019

NIJKERK - In de slotfase van de nacompetitie blijven meestal de sterken over en binnen die categorie zijn de prijzen voor de echt sterksten. Sparta Nijkerk en Volendam tellen in een onderling tweeluik het seizoen af met als doel een plek in de Derde divisie. De Nijkerkers staan er halverwege gunstig voor, want zij sloten de eerste negentig minuten af met een 2-1 voorsprong.

5614
11 juni 2019

Op weg naar de Derde divisie is Sparta Nijkerk nog één gelijkspel verwijderd van promotie. De Nijkerkers moesten daarvoor wel terugkomen van een achterstand, want Volendam leidde de ontmoeting in Nijkerk bij rust. Twee treffers na rust bracht Sparta de gewenste overwinning. Zaterdag volgt de return in Volendam. Dan heeft Sparta voldoende aan een gelijkspel.

5628
9 juni 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Eemdijk is gedegradeerd uit de Derde divisie. Het is de ploeg van trainer Ruud van de Geest niet gelukt om de 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk ongedaan te maken in de return. Op sportpark De Vinken verloor Eemdijk opnieuw met 1-2 na een groot gedeelte van de wedstrijd met 1-0 te hebben voorgestaan.

4394
8 juni 2019

De deelnemers aan deze nacompetitie bestaat alleen uit standaard teams. Het thuisrecht in de eerste wedstrijd van de finale gaat in eerste instantie naar de laagst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door de één na hoogst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door de herkanser.

11077
8 juni 2019

De koppelingen en vrijgelote teams zijn tot stand gekomen via loting.

11937
8 juni 2019

Een overzicht van de beslissingen in de Tweede en Derde divisie, hoofd- en eerste klasse. Komende weken zal het overzicht verder aangevuld worden.

13146
8 juni 2019

ASWH heeft promotie naar de Tweede divisie weten te bewerkstelligen door een zwaar bevochten 0-2 overwinning tegen FC Lienden. De thuisclub had eerste ontmoeting met 0-1 gewonnen. Sam van de Kreeke scoorde ver in de blessuretijd het beslissende doelpunt dat een ticket voor de Tweede divisie opleverde. Quick Boys heeft tegen VVSB promotie naar de Tweede divisie afgedwongen.

8150
8 juni 2019

Het is Eemdijk niet gelukt om zich via de nacompetitie veilig te spelen. Sparta Nijkerk bleek over twee wedstrijden sterker dan de Spakenburgers. Thuis wonnen de Nijkerkers met 2-0, uit werd het 1-2. De Spartanen kunnen zich gaan opmaken voor een ontmoeting met Volendam, dat SJC met twee dikke nederlagen (0-3 en 5-2) terugstuurde naar de hoofdklasse.

7255
8 juni 2019

Nootdorp heeft het niet gered om zich via de nacompetitie zeker te stellen van nog een seizoen hoofdklassevoetbal. Tegen DTS Ede gingen de Nootdorpers met 0-4 onderuit en dalen na twee seizoenen terug naar de eerste klasse. Spijkenisse en DETO Twenterand hebben handhaving nog steeds in eigen hand. Spijkenisse versloeg in eigen huis Noordscheschut met 3-0.

6102
5 juni 2019

Quick Boys gaat zaterdag op een ongetwijfeld kolkend Nieuw Zuid op voor een ticket voor de Tweede divisie. In de uitwedstrijd tegen VVSB hield het de Noordwijkerhouters op 1-1. Uiteraard was Frank Tervoert weer doeltreffend voor VVSB, maar nog voor rust scoorde Kay Tejan de gelijkmaker.

5096
5 juni 2019

NIJKERK - Op sportpark De Ebbenhorst in Nijkerk bleef de derby, de eerste van de tweeluik, tussen Sparta Nijkerk en Eemdijk verschoond van het voorspelde noodweer. Pas aan het eind enige regen, maar toen was de 2-0 eindstand al bereikt en stonden er slechts acht spelers van de bezoekers uit Eemdijk op het veld.

5889
5 juni 2019

ROTTERDAM - Voor drie kwart, voor zeven achtste, rekenend met de 0-3 overwinning die Staphorst behaalde in de uitwedstrijd bij SC Feyenoord, is de ploeg die als nummer twee is geëindigd in de hoofdklasse B dicht bij de finalewedstrijden, een tweeluik tegen Gemert of SDO (Bussum).

4634
4 juni 2019

Eemdijk en SJC gaan het heel moeilijk krijgen om zich nog te handhaven in de Derde divisie. De Diekers kregen in de streekderby tegen Sparta Nijkerk met 2-0 klop en moesten de wedstrijd zelfs met acht man afsluiten, na drie rode kaarten in de slotfase.

7332