Wedstrijdverslagen Hoofdklasse

15 februari 2020

FC Rijnvogels heeft koploper DHSC met de eigen wapens verslagen. De Katwijkers bleken qua agressiviteit en strijd meer in huis te hebben dan de Utrechters. "Het leken wel een stel zombies," oordeelde trainer John Vink over zijn eigen ploeg. Na negentig minuten kon Rijnvogels juichend de armen heffen, wetende dat de lijstaanvoerder een 1-2 nederlaag was toegebracht. Nummer twee Sportlust '46 verzuimde om er vol van te profiteren, want tegen Zwaluwen kwamen de Woerdenarenniet verder dan een 1-1 gelijkspel.

1368
15 februari 2020

Staphorst heeft een uitstekend weekend. Zelf won de nummer één van de Hoofdklasse B met 2-0 van De Dijk en zag concurrent Eemdijk punten verspelen. De 'Diekers' uit Bunschoten-Spakenburg speelden doelpuntloos gelijk tegen Flevo Boys en zien de Staphorsters zodoende twee punten uitlopen.

1484
14 februari 2020

Nadat Gert Jan Karsten met zijn ploeg bij het ingaan van de winterstop de koppositie had veroverd, spiegelde de coach van HHC Hardenberg zijn gehoor gelijk voor welke hobbels er meteen in het nieuwe jaar lagen te wachten. IJsselmeervogels en Koninklijke HFC passeerden de revue als zwaarwichtige tegenstanders. Bekend is hoe die confrontaties zijn afgelopen.

3222
13 februari 2020

De KNVB heeft NSC Kijkerk en Buitenpost een puntenstraf opgelegd. Dit naar aanleiding van het definitief staken van het hoofdklasseduel NSC Nijkerk - Buitenpost op 18 januari van dit jaar. De Nijkerkers krijgen drie punten in mindering, de Friezen gaan een punt in de min.

2613
9 februari 2020

UTRECHT - In de aanloop naar de eerste storm met naam in dit land was het ook bij het duel tussen DHSC en SC Feyenoord onstuimig en dat de volle speeltijd lang. Vanaf minuut één lieten de Utrechters zien de wedstrijd te willen winnen, maar hielden de bezoekers uit Rotterdam-Zuid toch nog net een plakje kaas op hun brood.

3240
8 februari 2020

De topper in de Hoofdklasse A tussen DHSC en SC Feyenoord heeft geen winnaar opgeleverd. Koploper DHSC had de meeste kansen op de volle winst, maar SC Feyenoord sprong met zijn kansen uiterst effectief om. Bij rust leidden de Utrechters met 1-0 (kopdoelpunt van Tim van de Berg), maar al vlot na de pauze bracht Khalid Rahli de partijen op gelijke hoogte.

1536
8 februari 2020

De top drie van de Hoofdklasse B blijft aan de winnende hand. Daardoor veranderde er niets aan de onderlinge afstanden binnen het leidende trio. Staphorst voert de ranglijst aan, op twee punten gevolgd door Eemdijk en daar weer twee punten achter ACV. Staphorst won van NSC Nijkerk, maar vraag niet hoe.

1948
7 februari 2020

Wanneer Noordwijk en Quick Boys zaterdag het veld betreden, is dat sinds de invoering van de eerste klasse (1970) voor de 80-ste keer dat beide clubs in competitieverband met elkaar de strijd aanbinden. Is 1941 het peilmoment, het jaar waarin het zaterdagmiddagvoetbal officieel onder de vlag van de KNVB kwam, dan komt de teller uit op 108. Het is met recht de moederwedstrijd in de bollenstreek.

3095
4 februari 2020

DUNO D. en Roy de Haan hebben per direct de samenwerking beëindigd. De Haan trad in juni 2019 aan als hoofdcoach en boekte dit seizoen aanvankelijk goede resultaten met de hoofdmacht van de Doorwerthse hoofdklasser. Dat optimistische beeld is intussen volledig vertroebeld.

3469
2 februari 2020

STAPHORST - In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor toekomst. Hoewel aangenomen mag worden dat dit ook voor negatieve uitkomsten geldt, is iedereen bij Staphorst er van doordrongen dat de geelblauwen er dit seizoen goed aan doen om het niet op de nacompetitie te laten aankomen. De club wil immers omhoog en de enige zekere weg daartoe is het veroveren van de titel.

2683
1 februari 2020

Het viel niet te verwachten dat koploper DHSC in de uitwedstrijd tegen Achilles '29 een fout zou maken en dat gebeurde ook niet. Maar de Utrechters maakten pas in blessuretijd de winnende 2-3 tegen de hekkensluiter in de hoofdklasse A. Tien minuten voor tijd kwam Achilles '29 voor de tweede keer in de wedsrtrijd op voorsprong, maar ging uiteindelijk toch nog kopje onder.

2071
1 februari 2020

Staphorst stoomt onverdroten verder in de hoofdklasse B. De 3-0 overwinning op Volendam betekende de achtste zege op rij voor de ploeg die nu zijn tweede week in gaat als koploper.

2024
31 januari 2020

Na zo'n zonnig trainingskamp is Excelsior Maassluis ook weer met een zonnig gemoed aan het vervolg van de competitie begonnen, maar de uitslagen na de winterstop houden nog niet over. Tegenover de overwinning op Jong FC Volendam (3-2) stonden nederlagen tegen Kozakken Boys (2-0) en Rijnsburgse Boys (4-3). Onwillekeurig heeft Excelsior Maassluis de spanning opgebouwd.

3270
26 januari 2020

WOERDEN - De topper tussen de nummers twee AZSV) en drie (Sportlust '46) in de hoofdklasse A stond zeker voor thuisploeg Sportlust '46 in het teken van revanche. Op het eigen sportpark Cromwijck in Woerden moest de eerder dit seizoen verloren wedstrijd in Aalten (1-0 nederlaag) goed gemaakt worden.

2188
26 januari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Over één ding waren Willem Romp en Fred de Boer het eens na het treffen tussen Eemdijk en ACV, het was een wedstrijd geweest voor de coaches met hun tactisch plan. De toeschouwers bij het duel in de hoofdklasse B moesten het doen met nog geen handvol mogelijkheden om een doelpunt te maken. ACV benutte er welgeteld eentje van.

2195
25 januari 2020

De topper tussen de nummers drie (Sportlust '46) en twee (AZSV) is een prooi geworden voor de thuisclub. Sportlust kwam al na drie minuten op voorsprong door Martijn Jansen en gaf deze niet meer uit handen. Na ruim een uur verdubbelde Rick Wils de marge.

2091
25 januari 2020

In een wedstrijd met weinig tot geen kansen heeft ACV koploper Eemdijk pootje gelicht. De gasten uit Assen hadden het grootste deel van de wedstrijd het beste van het spel en het meeste balbezit, maar echte kansen leverde dat niet op. Ver in de tweede helft zorgde de razendsnelle Matthijs Hardijk via een counter voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

5090
24 januari 2020

Voor de tweede keer in vier dagen strijkt Spakenburg neer in Amsterdam. Bij de spelers die in de KNVB-beker in actie kwamen tegen Ajax zal woensdag 22 januari zeker een apart plekje krijgen in het geheugen. Voetballen in een volledig gevulde Johan Cruijff ArenA - de teller gaf 52.017 toeschouwers aan - is voor amateurvoetballers bepaald geen alledaagse activiteit.

4216
19 januari 2020

ZWOLLE - Bij de herstart van de competitie in de hoofdklasse B was koploper Eemdijk toch met enige voorzichtigheid afgereisd naar Zwolle. Berkum was vaak een beduchte tegenstander gebleken voor 'De Diekers'. Eemdijk moest zijn kracht dus direct tonen op het prachtige sportpark De Vegtlust in Zwolle. Dat deed de ploeg van Willem Romp ook met een vliegende start.

2676
18 januari 2020

DHSC heeft de koppositie in de Hoofdklasse A nu alleen in handen. De ambitieuze club heeft grootse plannen om binnen korte tijd de Tweede divisie te bereiken en lijkt de eerste stappen daarvoor te zetten. De Utrechters wonnen met 1-2 van DUNO Doorwerth, nipt weliswaar, maar ook nipte overwinningen leveren drie punten op.

2537