Wedstrijdverslagen KNVB-beker

24 januari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Complimenten stroomden van vele kanten richting IJsselmeervogels. De ploeg van coach Gert Kruys had zich tegen de profs van Go Ahead Eagles met alles wat mogelijk was verzet en kwam daardoor heel dicht bij een bekerstunt in de achtste finale van de KNVB bekerstrijd.

3665
23 januari 2020

IJsselmeervogels kwam onnoemelijk dicht bij een plek in de kwartfinale van de KNVB-beker. Maar bijna in de sport is helemaal niet. De ambities van de ploeg van Gert Kruys sneuvelden in de strafschoppenserie. Na negentig minuten strijden met Go Ahead Eagles stond er 1-1 op het scorebord op de Westmaat en de verlenging bracht in die stand geen verandering meer.

1925
23 januari 2020

AMSTERDAM - Once in a lifetime. Voor minder deed Spakenburg het vooraf niet om de ervaring te beschrijven van het mogen spelen van een bekerwedstrijd tegen het grote Ajax in nota bene de met 52.000 (!) toeschouwers uitverkochte Johan Cruijff ArenA. In de aanloop naar de wedstrijd drong het unieke van de wedstrijd met de dag sterker door.

2794
22 januari 2020

In het verleden speelden Spakenburg en Ajax drie keer vriendschappelijk tegen elkaar. Tijdens de oorlog, in mei 1944, werd het 1-7 voor Ajax, met onder andere drie doelpunten van Rinus Michels. In januari 2005 verloren de Blauwen met 0-5 in een wedstrijd die het debuut betekende van Angelos Charisteas bij de Amsterdammers. Hij scoorde het vierde doelpunt.

2302
21 januari 2020

Bunschoten-Spakenburg beleeft een speciale voetbalweek, want IJsselmeervogels en Spakenburg hebben het weer voor elkaar. Het zijn de enige twee amateurclubs die een plek hebben weten te veroveren bij de laatste zestien in het toernooi om de KNVB-beker. Van het grootmachtduo viel Spakenburg een droomloting ten deel.

3779
19 december 2019

VEENENDAAL - Het affiche met de bekerwedstrijd tegen PSV zorgde al meer dan een maand voor een feeststemming bij GVVV. Toen de loting voor deze wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB-beker bekend werd, verheugden velen zich op het duel met één van de grootmachten uit het Nederlandse voetbal.

3121
19 december 2019

NIJKERK - Het was een heerlijk gevoel voor Sparta-trainer Eric Speelziek en zijn selectie om aan een wedstrijd te beginnen met het besef dat je niets te verliezen hebt. In de reguliere competitie is dat namelijk inmiddels wel anders.

3650
19 december 2019

GVVV was woensdagavond heel dicht bij een stunt in de KNVB-beker. PSV plaatste zich voor de derde ronde, maar vraag niet hoe. De Veenendaalse tweedediviseclub was in de tweede helft gewoon beter dan de eredivisieprofs uit Eindhoven, die vlak voor de pauze nog wel de score wisten te openen, maar zes minuten voor tijd Soufian Lagmouchi de gelijkmaker moesten toestaan.

2592
17 december 2019

IJsselmeervogels heeft de derde ronde bereikt van het KNVB-bekertoernooi. In een niet bijster aantrekkelijke wedstrijd tegen derdedivisionist SteDoCo wonnen de Spakenburgers met 1-0. Eef van Riel was de maker van het enige doelpunt. Het is voor de tweede keer in de clubhistorie dat IJsselmeervogels ook na de jaarwisseling nog uitkomt in de betaalde beker.

3740
1 november 2019

RIJSSEN - Iedere amateurclub die mag deelnemen aan de KNVB-beker hoopt op een aansprekende tegenstander uit het betaalde voetbal. Voor Excelsior '31 was FC Utrecht dat lot uit de loterij.

1709
31 oktober 2019

Excelsior '31 heeft tegen FC Utrecht niet voor een stunt kunnen zorgen. Op een bomvolle Koerbelt in Rijssen zag het massaal opgekomen publiek dat de Utrechtse profs in de eerste helft weinig problemen kenden. Een snelle goal was waar de domstedelingen op hoopten en ook kregen, want verdediger Leon Guwara scoorde al na acht minuten.

1581