Wedstrijdverslagen Tweede divisie

9 juni 2019

KATWIJK AAN ZEE - Het glunderende gezicht van Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum vertelde het verhaal zo mogelijk nog duidelijker dan al zijn woorden. Dat zijn club weer terug is waar het hoort, de top van het zaterdagvoetbal. Opluchting, bevrijding en trots streden zichtbaar om voorrang. "Ik ben zo ongelooflijk blij en trots, dit is in één woord fantastisch.

8347
9 juni 2019

LIENDEN - In een van de eerste tot en met de laatste minuut voortdurend gevecht is ASWH erin geslaagd een plek te veroveren in de Tweede divisie.

5582
8 juni 2019

Deelnemers zijn alleen standaard teams.

10223
8 juni 2019

Een overzicht van de beslissingen in de Tweede en Derde divisie, hoofd- en eerste klasse. Komende weken zal het overzicht verder aangevuld worden.

13146
6 juni 2019

NOORDWIJKERHOUT - Kijkend naar de rijen dikke toeschouwersschare rond het gehele veld, plus de volgepakte tribune, drong zich bij de eerste finalewedstrijd tussen VVSB en Quick Boys onmiskenbaar de gedachte op dat het eigenlijk doodzonde is dat maar één van de twee clubs uit de bollenstreek een plek in de Tweede divisie zal bemachtigen.

6682
6 juni 2019

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op een redelijk vol gelopen sportpark Schildkamp en zonder dreiging dat onweer de wedstrijd zou gaan verstoren hebben ASWH en FC Lienden hun eerste deel van het tweeluik afgewerkt om een plek in de Tweede divisie.

3321
2 juni 2019

OOSTZAAN - De winnaar van de derde en laatste periode gooit ook vaak hoge ogen waar het gaat om promotie om een klasse hoger te gaan voetballen. Het draait om de 'flow' waarin een ploeg verkeert. Tot zover geen verrassingen. De winnaar van de derde periode in de Derde divisie is lekker op weg. De surprise is meer de naam van de desbetreffende club: ASWH.

7275
2 juni 2019

NOORDWIJKERHOUT - Veeerkracht was met afstand het sleutelwoord in de dubbele krachtmeting tussen VVSB en Hoek. Woensdagavond, in de eerste wedstrijd op eigen veld, vochten de Zeeuwen zich terug van een 0-2 achterstand om tenslotte toch het niet opgevende VVSB met de winst (2-3) aan de haal te zien gaan.

3413
30 mei 2019

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Halverwege het seizoen hield niemand het voor mogelijk dat ASWH zich nog zou mengen in de strijd om promotie naar de Tweede divisie. De Ambachters sloten immers de eerste twee perioden af met achtereenvolgens een tiende en twaalfde klassering.

3994
30 mei 2019

OSS - Quick Boys is de nacompetitie om een plek in de Tweede divisie overtuigend begonnen. De Katwijkers wonnen met 1-3 van OSS 1920 en staan daarmee met anderhalf been in de volgende ronde.

4844
29 mei 2019

Herkansers VVSB en FC Lienden hebben een goede eerste stap gezet op weg naar behoud van het tweededivisieschap. VVSB had uit bij Hoek de nodige moeite, nadat Sint Bavo bij rust met 0-2 voor stond. De Zeeuwen kwamen goed terug en maakten gelijk, maar Lovette Felicia voltrok tien minuten voor tijd het vonnis: 2-3. FC Lienden won met maar liefst 0-3 van GOES, waardoor de return nog maar een formaliteit lijkt.

6085
25 mei 2019

Op de laatste speeldag pakte IJsselmeervogels toch nog een prijsje. Door de 2-1 winst op kampioen AFC namen de 'rooien' de periodetitel over van de Amsterdammers en daarmee mogen de Bunschoters komend seizoen een ronde later instromen in de KNVB-beker.

5831
24 mei 2019

Terwijl in de Tweede en Derde divisie (bijna) alle beslissingen al zijn gevallen, staan de zenuwen in de hoofdklasse A en B nog intens strak gespannen. Twee titels en twee rechtstreekse degradatieplaatsen zijn er nog toe te wijzen.

6248
18 mei 2019

De spanning in de Tweede divisie is vrijwel helemaal verdwenen. Het enige dat nog te verdienen is, is het derde periodekampioenschap. En dat is alleen maar goed voor een rechtstreeks ticket voor de KNVB-beker van komend seizoen. Een nacompetitie voor promotie is er namelijk niet. Kozakken Boys heeft de kansen op winst in de derde periode verkleind door met 1-2 te verliezen van de Koninklijke HFC.

5556
17 mei 2019

In de Tweede divisie zijn alle beslissingen al gevallen, maar een trapje lager heeft de kampioen nog geen naam. Wie pakt de titel en promoveert naar de Tweede divisie? Als antwoord op die vraag zullen veel wijsvingers richting Noordwijk gaan. Met vijf punten voorsprong op twee speelrondes van het einde zou dat niet meer mis mogen gaan voor de ploeg van Kees Zethof.

6213
16 mei 2019

Uitslagen met dubbele cijfers spreken altijd tot de verbeelding, maar die zijn in de Tweede en Derde divisie, die er nu bijna drie jaargangen op hebben zitten, nog niet voorgekomen. Ook wedstrijden met tien doelpunten zijn een zeldzaamheid. In de Derde divisie was De Dijk - Hoek (1-9) in bijna drie seizoenen pas het derde duel waar beide ploegen samen in negentig minuten de tien volmaakten.

5971
13 mei 2019

De 2-1 nederlaag bij GVVV heeft het lot van Barendrecht bezegeld. De Bongerdclub zal komend seizoen uitkomen in de Derde divisie en dat is links- dan wel rechtsom geredeneerd een hard gelag. Sinds de invoering van de topklasse in 2010 kwam Barendrecht onafgebroken uit op het hoogste standaardamateurniveau. Niet zo veel clubs kunnen dat zeggen.

4523
11 mei 2019

Excelsior Maassluis heeft zijn zinnen gezet op de tweede plaats. De ploeg van trainer Dogan Corneille trof AFC, de nieuwe kampioen, en versloeg de Amsterdammers met 3-1. Daarmee stellen de 'tricolores' de tweede plaats vrijwel zeker, want IJsselmeervogels verloor thuis met 2-3 van Jong Vitesse.

5605
6 mei 2019

AMSTERDAM - Verrassend was het niet meer dat AFC op zondag 5 mei 2019 de titel pakte in de Tweede divisie. Maar het feest na de 5-0 overwinning op Scheveningen was er niet minder om.

4312
5 mei 2019

AFC heeft in Amsterdam zijn eerste titel in de Tweede divisie behaald. Tegenstander Scheveningen kwam op Sportpark 'Goed Genoeg' nauwelijks aan te pas. De Amsterdamse traditieclub heeft het kampioenschap voor een groot deel te danken aan het supertrio Raily Ignacio en de tweeling Kenny en Yordi Teijsse.

5488