Wedstrijdverslagen Tweede divisie

12 maart 2020

In Nederland gaat het voetbal langer op 'stil' dan aanvankelijk aangekondigd. Het kabinet heeft besloten dat alle sportclubs in ieder geval tot en met 6 april op slot gaan.

22310
8 maart 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Speelronde 23 was het superzaterdag in de Tweede divisie met twee topwedstrijden. Maar de koek was nog niet op, want op de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg stond direct de volgende absolute topper geprogrammeerd. Kersverse koploper Katwijk kwam op bezoek bij het o zo ambitieuze IJsselmeervogels, de nummer vier van de ranglijst op slechts twee punten achterstand.

6945
7 maart 2020

Na de nederlaag tegen AFC (2-0) ging IJsselmeervogels ook tegen Katwijk (0-3) onderuit. De achterstand op de koploper van de Tweede divisie is daardoor opgelopen tot vijf punten en dat zou wel eens het einde kunnen betekenen van de rode titelaspiraties in Bunschoten-Spakenburg. Na een vlakke eerste helft brak Robbert Susan tien minuten na de pauze de ban vanaf elf meter.

5327
6 maart 2020

Op speeldag 23 leed IJsselmeervogels een gevoelige nederlaag tegen AFC. Het werd dus zeker geen superzaterdag voor de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg, die in de Tweede divisie van plek twee naar plek vier zakten. Een geluk bij een ongeluk, want de ploeg van Gert Kruys kan zijn uitglijer in Amsterdam meteen goed maken. Kersverse koploper Katwijk komt op bezoek aan de Westmaat.

4168
1 maart 2020

KATWIJK - Met spanning werd uitgekeken naar de resultaten van superzaterdag in de Tweede divisie. Om half zes waren alle resultaten bekend en kon de stand worden opgemaakt. Grote winnaar bleek Katwijk, dat op het eigen sportpark De Krom in Katwijk, na de 2-1 zege op koploper HHC Hardenberg en het verlies van IJsselmeervogels in Amsterdam tegen AFC (2-0), dubbel feest kon vieren.

4354
1 maart 2020

AMSTERDAM - Iedereen had er naar uitgekeken, superzaterdag. Het zou een superwedstrijd worden tussen de nummer twee en vier van de ranglijst in de Tweede divisie, IJsselmeervogels en AFC. Voor AFC werd het inderdaad een superuitslag, want de Amsterdammers stapten langs hun tegenstander alsof die er niet stond.

3126
29 februari 2020

Superzaterdag heeft voor Katwijk fantastisch uitgepakt. Zelf won de ploeg van Jan Zoutman van lijstaanvoerder HHC Hardenberg met 2-1 en zag tegelijkertijd dat AFC met 2-0 van IJsselmeervogels aftroefde. Daardoor hebben de Katwijkers nu de kop overgenomen van HHC en dat willen ze weten ook. HHC Hardenberg nam in Katwijk de leiding toen Katwijk-verdediger Bart Sinteur de bal in eigen doel werkte.

3774
28 februari 2020

De roosterbouwers bij de KNVB hebben er vast en zeker over gedroomd. De 29-ste februari is ook niet zo maar een dag. Die komt maar eenmaal in de vier jaar voor, het is namelijk schrikkeldag. En ook toevallig speeldag 23 in de Tweede divisie. Daarop staan de duels Katwijk - HHC Hardenberg en AFC - IJsselmeervogels geprogrammeerd. Dat is niet één topwedstrijd, maar twee kanjerduels.

4873
23 februari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Simpeler kon de opdracht van Gert Kruys voor zijn elftal niet zijn. Rood moest en zou winnen. Om daarmee de achterstand op lijstaanvoerder HHC Hardenberg terug te brengen tot nog maar één schamel puntje. Maar hoe simpel de opdracht ook, en hoe matig tegenstander GVVV dit seizoen tot nog toe presteerde, op het veld moet het altijd nog waargemaakt worden.

5175
22 februari 2020

IJsselmeervogels is in de Tweede divisie naar plek twee gestegen op een punt achter koploper HHC Hardenberg. De overwinning op GVVV die daarvoor nodig was, kreeg pas in de slotfase meer gestalte door treffers van Danny van den Meiracker en Maikel de Harder.

3382
21 februari 2020

Is het spannend aan de top in de Tweede divisie? De vraag stellen is hem beantwoorden. De titelstrijd knettert en vonkt dat het een lieve lust is. Op kop, met ingang van de winterstop, HHC Hardenberg, op de hielen gezeten door Katwijk en AFC. En daar dan weer achter op het vinkentouw, IJsselmeervogels, Kozakken Boys en Rijnsburgse Boys. Kortom, reclame voor topamateurvoetbal.

4789
16 februari 2020

HARDENBERG - Aan de voorkant van het duel met AFC deed Gert Jan Karsten een ontboezeming over hoe hij de voorbije weken is doorgekomen. "De spanning neemt toe. Het is anders dan dat je voor plaats drie voetbalt en vierde wordt", gaf de coach van HHC Hardenberg een kijkje in zijn gevoelens.

5371
16 februari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Als er gesproken mag worden over wedstrijden met een speciaal karakter, dan vallen daar zeker de duels onder tussen IJsselmeervogels en Kozakken Boys uit Werkendam. Ambities en resultaten zitten al jaren lang gekleefd aan deze clubs en in deze fase van de competitie in de Tweede divisie spelen beide teams ook weer een rol boven in de ranglijst.

2681
15 februari 2020

In de maand van de waarheid met wedstrijden tegen Kozakken Boys, Spakenburg, AFC en Katwijk is HHC Hardenberg tegen een tweede nederlaag opgelopen. Na de Kozakken hebben ook de Amsterdammers de koploper pootje gelicht. Het werd 0-2 voor AFC door doelpunten van Milan Hoek en Raily Ignacio.

3291
14 februari 2020

Nadat Gert Jan Karsten met zijn ploeg bij het ingaan van de winterstop de koppositie had veroverd, spiegelde de coach van HHC Hardenberg zijn gehoor gelijk voor welke hobbels er meteen in het nieuwe jaar lagen te wachten. IJsselmeervogels en Koninklijke HFC passeerden de revue als zwaarwichtige tegenstanders. Bekend is hoe die confrontaties zijn afgelopen.

5094
9 februari 2020

NOORDWIJK - De bollenstreekderby tussen Noordwijk en Quick Boys mag in het rijtje van derby's wel een klassieker genoemd worden. Beide ploegen hadden elkaar namelijk voor de laatste editie in totaal al 80 keer (in het verleden vooral in de eerste klasse) bestreden en daarvan won Noordwijk wel de meeste ontmoetingen.

3863
8 februari 2020

De meest opvallende uitslag op speeldag 21 van de Tweede divisie was de tik op de neus die Katwijk ontving van Excelsior Maassluis. Bij de aftrap op De Krom verkeerden de Katwijkers in de wetenschap dat ze een serie van negen wedstrijden hadden neergezet waarin ze ongeslagen waren gebleven. Dan komt een nederlaag tegen een ploeg die moet knokken om in de middenmoot aansluiting te vinden hard aan.

3613
7 februari 2020

Wanneer Noordwijk en Quick Boys zaterdag het veld betreden, is dat sinds de invoering van de eerste klasse (1970) voor de 80-ste keer dat beide clubs in competitieverband met elkaar de strijd aanbinden. Is 1941 het peilmoment, het jaar waarin het zaterdagmiddagvoetbal officieel onder de vlag van de KNVB kwam, dan komt de teller uit op 108. Het is met recht de moederwedstrijd in de bollenstreek.

4213
2 februari 2020

MAASSLUIS - Het ene seizoen is het andere niet. In mei vorig jaar vond Excelsior Maassluis zich terug op plek twee achter kampioen AFC. Na speeldag 20 in de Tweede divisie is het nu even zoeken naar de ploeg van Dogan Corneille, trede dertien op de ladder, een plek die straks verplicht tot de alom gevreesde p/d wedstrijden.

4407
1 februari 2020

Na zeven overwinningen op rij is HHC Hardenberg tegen een nederlaag aangelopen. Op de Boshoek wist Kozakken Boys de koploper van de Tweede divisie te vloeren. Beslissend was een rake vrije trap van invaller Royston Drenthe op zo'n tien minuten van het einde. In de resterende tijd slaagden de Sallanders er niet meer in het verlies te keren. Kozakken Boys pakte zijn vierde zege op rij.

4473