Berichten KNVB-beker

24 januari 2020

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Complimenten stroomden van vele kanten richting IJsselmeervogels. De ploeg van coach Gert Kruys had zich tegen de profs van Go Ahead Eagles met alles wat mogelijk was verzet en kwam daardoor heel dicht bij een bekerstunt in de achtste finale van de KNVB bekerstrijd.

2800
23 januari 2020

IJsselmeervogels kwam onnoemelijk dicht bij een plek in de kwartfinale van de KNVB-beker. Maar bijna in de sport is helemaal niet. De ambities van de ploeg van Gert Kruys sneuvelden in de strafschoppenserie. Na negentig minuten strijden met Go Ahead Eagles stond er 1-1 op het scorebord op de Westmaat en de verlenging bracht in die stand geen verandering meer.

1116
23 januari 2020

AMSTERDAM - Once in a lifetime. Voor minder deed Spakenburg het vooraf niet om de ervaring te beschrijven van het mogen spelen van een bekerwedstrijd tegen het grote Ajax in nota bene de met 52.000 (!) toeschouwers uitverkochte Johan Cruijff ArenA. In de aanloop naar de wedstrijd drong het unieke van de wedstrijd met de dag sterker door.

1806
22 januari 2020

In het verleden speelden Spakenburg en Ajax drie keer vriendschappelijk tegen elkaar. Tijdens de oorlog, in mei 1944, werd het 1-7 voor Ajax, met onder andere drie doelpunten van Rinus Michels. In januari 2005 verloren de Blauwen met 0-5 in een wedstrijd die het debuut betekende van Angelos Charisteas bij de Amsterdammers. Hij scoorde het vierde doelpunt.

1407
21 januari 2020

Bunschoten-Spakenburg beleeft een speciale voetbalweek, want IJsselmeervogels en Spakenburg hebben het weer voor elkaar. Het zijn de enige twee amateurclubs die een plek hebben weten te veroveren bij de laatste zestien in het toernooi om de KNVB-beker. Van het grootmachtduo viel Spakenburg een droomloting ten deel.

2836