Berichten Tweede divisie

22 april 2019

HHC Hardenberg heeft het dubbelprogramma in het paasweekeinde aangegrepen om op de ranglijst naar plek vier te stijgen. Dankzij een aftekende 4-1 overwinning op Jong Sparta sprongen de Sallanders maar liefst drie plaatsen omhoog, met dank aan de Koninklijke HFC.

1390
21 april 2019

VEENENDAAL - De wedstrijden tussen GVVV en IJsselmeervogels vallen onder de noemer 'Klassieker met een grote K'. Al bijna zeventig keer bestreden de Blauwen uit Veenendaal en de Rooien uit Bunschoten-Spakenburg elkaar in competitieverband en altijd viel er wel na te praten over die duels.

1378
20 april 2019

IJsselmeervogels kan de titel van de Tweede divisie, jaargang 2018-19, uit zijn hoofd zetten. De 'rooien' waren bij GVVV met de tussenstand 2-2 al hard op weg naar puntenverlies, maar kregen ver in extra time ook nog eens de 3-2 te slikken. Maker van van de winnende treffer voor de Veenendalers was ex-Vogel Sherwin Grot. AFC lachte in zijn vuistje.

3615
19 april 2019

Het zijn hoogtijdagen in de voetballerij. Wie blijft bij, wie haakt af? Heeft een ploeg nog een eindsprint in de benen om de macht te grijpen of het vege lijf te redden? Dat type vragen zal de komende speelrondes aan de orde van de dag zijn.

3309
19 april 2019

In navolging van FC Groningen zou ook Vitesse zijn belofteteam willen terugtrekken uit de piramide, zo berichtte de dienstdoende redacteur van de Gelderlander nu een week geleden. De Arnhemmers zijn verbolgen om de aanpassing van de regels omtrent dispensatieregels. Spelers ouder dan 23 jaar mogen niet meer uitkomen voor de 'Jong' ploegen.

2063
14 april 2019

BUNSCHOTEN - SPAKENBURG - Wat past IJsselmeervogels beter, de rol van jager of die van prooi? De rode draad van het huidige seizoen was tot nog toe dat het team van coach Ted Verdonkschot het beste uit de verf kwam in de achtervolging.

4177
14 april 2019

DEN HAAG - Vijf minuten na de pauze schoot Jari de Jong vanaf de strafschopstip Scheveningen naar een 3-0 voorsprong. Diverse erkende fans van Rijnsburgse Boys gaven na afloop ruiterlijk toe dat ze op dat moment geen cent meer hadden gegeven voor de ploeg van hun voorkeur. Grote kans dat het zou gaan uitdraaien op de zevende nederlaag in de laatste acht afgewerkte competitieduels.

1958
13 april 2019

IJsselmeervogels heeft in eigen huis een even dure als onnodige nederlaag geleden tegen HHC Hardenberg. Hoewel de Spakenburgers de toeschouwers weinig lieten zien, kwamen ze vlak voor rust nog op voorsprong. In het tweede bedrijf ondervonden ze minder tegenstand van hun 'Angstgegner', maar twee messcherpe counters werden IJsselmeervogels teveel.

4387
11 april 2019

Kijken naar voetbal is populair, maar groei in toeschouwersaantallen ten opzichte van vorig seizoen valt er in de Tweede en Derde divisie niet meer te verwachten. Op dit moment zitten beide klassen onder de gemiddelden van een jaar terug. De hoofdklasse A dreigt zelfs fors lager uit te gaan komen dan afgelopen jaar. Gunsige uitzondering kan de hoofdklassse B worden.

3279