Nieuws

Beker: SC Feyenoord schakelt Ter Leede uit

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

20 februari 2018

Dinsdagavond kwamen vier hoofdklassers in actie in het bekertoermooi van hun district. Ter Leede slaagde er in West II niet in de volgende ronde te halen. De Sassenheimers konden het niet bolwerken tegen SC Feyenoord. Pas na drie treffers van de ongeslagen koploper van de eerste klasse B wist Ter Leede van de nul af te komen: 3-1.

FC 's-Gravenzande wist zich in West II wel te plaatsten bij de laatste zestien. Dat ging ten koste van zondaghoofdklasser Alphense Boys (1-3).

In Noord kwam Staphorst met de schrik vrij. Pas vlak voor tijd wist de bekerhouder zich te bevrijden van tweedeklasser DZOH. Heine Uuldriks maakte met het hoofd de verlossende 2-3.

Urk had een makkelijke bekeravond. Groningen, de rode lantaarndrager van de eerste klasse E, was geen partij (0-5) voor de Urkers. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man als gevolg van rode kaarten.

 

DZOH - Staphorst 2-3 (1-0)

Klein maar dapper DZOH heeft tot op het laatst de hoop gekoesterd dat er een stunt in zat tegen de bekerhouder. De Emmenaren namen halverwege de eerste helft brutaal een voorsprong en die 1-0 bleef heel lang gehandhaafd. En toen Staphorst diep in de tweede helft orde op zaken gesteld dacht te hebben, voerde de thuisclub opnieuw de spanning op. De hoofdklasser moest werkelijk tot het gaatje om enorm gezichtsverlies te voorkomen.

Doelpunten 20. Tim Aasman 1-0, 70. Martijn Brakke 1-1, 76. Mike Reuvers 1-2, 80. Tim Aasman 2-2, 89. Heine Uuldriks 2-3
Scheidsrechter R.W. de Wit
Staphorst Wibo van Dijk, Frank van de Burg, Ewald Koster, Lars Heuvelman (85. Ruben Kin ) Reinier Crediet, Rémon Kroes, Mark Schra (58. Heine Uuldriks), Rob Mijnheer, Mike Reuvers, Martijn Brakke, William de Boer

 

Groningen - Urk 0-5 (0-2)

Een handjevol toeschouwers op sportpark Het Noorden zag Urk binnen de kortste keren een 0-2 voorsprong opbouwen. Daarmee was de toon gezet en feitelijk de wedstrijd van spanning ontdaan. Eersteklasser Groningen werkte hard maar liet de kansjes die er kwamen liggen. De thuisclub was de eerste ploeg die na de pauze met een man minder kwam te staan. Later krompen ook de Urkers in tot een tiental. Tussen de bedrijven door vergat de hoofdklasser niet af en toe een doelpunt te maken.

Doelpunten 13. Hessel Snoek 0-1, 17. Marinus Snoek 0-2, 67. Jelle de Boer 0-3, 83. Johan Loosman 0-4, 87. Klaas Romkes 0-5
Scheidsrechter J. Vredevoogd
Toeschouwers 30
Urk Robin Gort, Maarten Dijkhuizen, Johan Loosman (84. Lucas Schraal), Klaas Kramer, Lucas Nagel, Hessel Snoek (40. Klaas Romkes), Dick Hakvoort, Jelle de Boer, Marinus Snoek, Jan van Slooten (50. Pieter Brands), Riekelt-Jan Brands
Rode kaart Jasper Ludema (2x geel) (Groningen), Klaas Kramer (Urk)

 

SC Feyenoord - Ter Leede 3-1 (1-0)

In kort kwam het erop neer dat SC Feyenoord beter met de kansen omsprong dan hoofdklasser Ter Leede. Op die manier ging de eersteklasser met een voorsprong rusten. Na de pauze plaatsten de Rotterdammers een korte felle demarrage en was het bekerduel gespeeld. Het doelpunt van Ter Leede kwam veel te laat om de thuisclub nog te verontrusten.

Doelpunten 26. Joris van Eijck 1-0, 56. Paul Norbruis 2-0, 58. Lucas van Oeveren 3-0, 81. Melvin van Stijn 3-1
Scheidsrechter E. v.d. Perk

 

Alphense Boys - FC 's-Gravenzande 1-3 (0-1)

Al voor de zoveelste keer bewees Yuri Westhof een vaste waarde te zijn voor FC 's Gravenzande. De aanvaller, in de competitie clubtopscorer met tien goals, scoorde vlak voor en na rust en leverde daarmee een fikse bijdrage aan de 1-3 zege. De overwinning van de Westlanders kwam nog wel even in de verdrukking toen Alphense Boys tien minuten voor tijd de aansluittreffer maakte. Even later was de marge weer twee dankzij een doelpunt van verdediger David Belic. Daarmee was de volgende bekerronde een zekerheid geworden.

Doelpunten 35. Yuri Westhoff 0-1, 49. Yuri Westhoff 0-2, 80. Alphense Boys 1-2, 86. David Belic 1-3
Scheidsrechter F. Berg