Nieuws

Inhaalprogramma Derde divisie om in te lijsten

Nieuws
Tweede divisie
Derde divisie
Hoofdklasse
Competitie

 

23 maart 2018

De kelder van de Derde divisie is statisch geladen. Spijkenisse (nummer 15), Capelle (16) en ACV (17) hebben in een gelijk aantal wedstrijden hetzelfde puntentotaal verzameld. De strijd gaat om rechtstreeks degraderen of een herkansing krijgen via de nacompetitie zich alsnog te handhaven, of optie drie en dat is zich veilig spelen.

 

De verdedigers van Spijkenisse staan verkeerd en dus kan Romano Djababoe ongehinderd ACV koppend op een 3-0 voorsprong zetten. Het doelpuntenfestival (27 september 2017) eindigde in een 5-3 overwinning voor de Assenaren die in novemder spits Djababoe zagen vertrekken in verband met de afronding van zijn studie. Djababoe was op dat moment clubtopscorer (zeven goals). 
Foto: Bennie de Boer

 

De drie clubs komen dit weekeinde allemaal in actie met als absolute kraker het duel tussen Spijkenisse en ACV. Alleen daarom al is het een inhaalprogramma om in te lijsten. Spijkenisse en ACV promoveerden afgelopen seizoen als de kampioen naar de Derde divisie, maar hebben het van meet af aan zwaar gehad met dat stapje hoger voetballen. En de verwachting is dat het strijden zal blijven om uit de problemen te komen. Spijkenisse, kampioen gelijke spelen met elf remissies, deelde ook na de winterstop weer vier keer de punten, waar zo maar tot drie maal toe een 2-1 overwinning gloorde maar er niet kwam als gevolg van een tegendoelpunt in de slotfase van de wedstrijd. ACV had een megaprobleem met uitwedstrijden. De Assenaren verloren er dit seizoen elf, tot deze week tegen Harkemase Boys die negatieve spiraal tot stilstand kwam en er in Friesland een 1-2 overwinning uit de bus rolde. Mogelijk een aanknopingpunt voor het komende sleutelduel.
 

Capelle zakte in november in de gevarenzone en lijkt daar geparkeerd te staan, want ook na de winterstop is het behelpen met de Slotbewoners, die in 2018 uit negen duels slechts zes punten wisten te vergaren. Dat ligt onder het niveau van Spijkenisse (7 uit 7) en ACV (6 uit 7). Ook de trainerswissel Winand van Loon - Ron Timmers heeft nog niet de verbetering gebracht die de clubleiding hoopte te bereiken met de ingreep. Capelle reist af naar het hoge noorden met de missie een goed resultaat weg te halen bij Jong FC Groningen. In de thuiswedstrijd heeft Capelle met tien man tachtig minuten achter de feiten aangelopen tegen de jonge Groningse beloften, die 't Slot verlieten met een 0-2 zege. Doelman Bradley van der Meer veroorzaakte een strafschop (benut voor 0-1) en kreeg voor zijn overtreding ook nog eens de rode kaart.

 

En dan de kwestie Yordi Teijsse versus Quick Boys, of is het andersom? Teijsse stelde deze week een verklaring ter hand aan de club en Voetbal in de Bollenstreek waarin hij in de eerste plaats zijn excuses aanbiedt voor zijn gedrag in de wedstrijd tegen ODIN '59, waar hij al ruziemakend met de bank boos van het veld liep. Naar aanleiding daarvan verbande de clubleiding Teijsse naar de trainingen van het tweede elftal en legde ook nog een boete op ter hoogte van een maandsalaris. Lijkt logisch, want niemand is groter dan de club, maar geldt dat dan ook niet voor de clubleiding? Er is meer aan de hand natuurlijk. Teijsse heeft geroepen dat hij Quick Boys tegen zijn doorlopende contract in wil verlaten aan het eind van het seizoen en dat is vloeken in de kerk. Opvallend, hij onderstreept dat nog eens in de afgegeven verklaring. Hij wil zeker nog wel strijden voor het kampioenschap maar heeft het niet meer naar zijn zin op Nieuw Zuid en wil weg, zo simpel is het. Maar is een verbanning naar het tweede elftal dan wel zinmakend?
 

Yordi Teijsse het vrolijk middelpunt te midden van zijn ploeggenoten.
Foto: Bennie de Boer


De leiding van Quick Boys hult zich in stilzwijgen over de ontstane situatie en speelt misschien een ragfijn spel door Teijsse zaterdag gewoon op het wedstrijdformulier te zetten voor het duel tegen ASWH. Verbannen naar de training van het tweede elftal, zegt dat automatisch iets over spelen voor het eerste? Zou het zo gek zijn als Quick Boys die truc uithaalt? Er gebeuren gekkere dingen in de voetballerij. Even wat statistieken over Teijsse. Hij scoorde dit seizoen twee keer de winnende treffer, nam op andere momenten de ploeg met zijn doelpunten diverse keren bij de hand, zijn vastheid bij het nemen van strafschoppen is boven iedere twijfel verheven, leverde verder twee hattricks af en scoorde in de zevenklapper tegen ONS Sneek zelfs vier keer. Zeg nu zelf, boete okay, maar zo'n spits laat je toch niet voor straf in het tweede ballen? De doorsnee supporter snapt daar ook niets van.

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B

 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit weekeinde uitgebreid aandacht aan de volgende wedstrijden:

Spijkenisse - ACV
Jong FC Groningen - Capelle
Quick Boys - ASWH