Nieuws

Derde divisie: Spakenburg verliest, Quick Boys nadert

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

31 maart 2018

Een ongeïnspireerd Spakenburg heeft in eigen huis met 0-2 verloren van Scheveningen. Een uitslag die ook nog hoger had kunnen uitvallen. Voor Scheveningen was het de elfde overwinning in de laatste twaalf wedstrijden. Na de nederlaag van vorige week tegen DVS '33 Ermelo zetten de Scheveningers de goede reeks weer voort.

Quick Boys profiteerde van de Spakenburgse zeperd. In Friesland wonnen de Katwijkers (zonder de disciplinair geschorste topscorer Yordi Teijsse) met 0-1 van Harkemase Boys. Een eigen doelpunt van Jesse Renken besliste de wedstrijd. De achterstand op Spakenburg is nu nog maar twee punten, maar Quick Boys heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Wellicht moeten de Katwijkers gaan overwegen om Teijsse weer in genade aan te nemen, want niet iedere tegenstander gaat in eigen doel schieten. Als Quick Boys kampioen wil worden (en dat wil het) heeft het doelpunten van Teijsse hard nodig.

Voor Jong Almere City FC is het doek gevallen, als het om de titelstrijd gaat. De beloftes uit de polder verloren met 0-1 van de leeftijdgenoten uit Volendam. De Almeerders kunnen zich, met een periodetitel op zak, gaan richten op de nacompetitie.

ONS Sneek beleefde een goede vrijdag. In de vooruit gespeelde wedstrijd tegen VVOG behaalden de Friezen een meer dan welkome overwinning: 3-2. De Snekers, die nét boven de p/d-streep staan, hebben het gaatje met Spijkenisse vergroot tot zes punten. Spijkenisse wist tegen DVS '33 Ermelo geen potten te breken: 3-0.

Capelle pakte wel drie punten. In Utrecht werd Magreb '90 met 0-4 verslagen. Daar komen binnenkort misschien nog drie punten bij, als de heenwedstrijd tussen Capelle en Magreb opnieuw moet worden overgespeeld. Dan staan de ploegen voor de vijfde keer tegenover elkaar.
ACV verloor met 1-2 van DOVO en heeft daardoor drie punten achterstand op Capelle en Spijkenisse.

ODIN '59 zag de punten richting Afsluitdijk verdwijnen. Jong FC Groningen won in Heemskerk met 1-2.
ASWH deed het tegen Jong FC Twente beter. Door met 2-1 te winnen hield het de punten in Hendrik-Ido-Ambacht.

 

ACV - DOVO 1-2 (1-1)

De wedstrijd ACV - DOVO is geëindigd in een 1-2 overwinning voor de bezoekers uit Veenendaal. ACV kwam na ruim tien minuten spelen op voorsprong na een prachtige goal van Erik Eleveld. Een kwartier later scoorde Salim Amerzgiou de gelijkmaker voor DOVO. Hij kon profiteren van een defensief foutje bij de Assenaren. Even daarvoor was Joshua Patrick aan rood ontsnapt na een forse overtreding op Justin Mulder. In de tweede helft kwam DOVO op een 1-2 voorsprong. Roy Bakkenes schoot raak. ACV ging vervolgens vol in de aanval om een punt over te houden aan de wedstrijd. Het spelbeeld werd grimmiger en opstootjes ontsierden de wedstrijd. In de extra tijd leek ACV op gelijke hoogte te komen maar het schot van Thomas Metzemaekers ging rakelings naast.

 

DOVO-keeper Rodney van Ubbergen ziet het schot van Erik Eleveld in het net vliegen.
Foto: Bennie de Boer

 

Doelpunten 11. Erik Eleveld 1-0, 27. Salim Amarzgiou 1-1, 63. Roy Bakkenes 1-2
Scheidsrechter M. Vos
Toeschouwers 500
ACV Bart Woering, Ibrahim Sillah (70. Guus de Vries), Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers, Pascal Huser, Haaye Feenstra, Justin Mulder (79. Jonah van der Werf), Gijs Jasper, Erik Eleveld
DOVO Rodney Ubbergen, Bas Mooij (61. Nick Coster), Ariën Bakkenes (46. Dominique Kivuvu), Joshua Patrick, Roy Bakkenes, Leon Toonen, Marley Berkvens, Enrico Patrick, Adil Mahdadi, Mitchell de Zwart, Salim Amerzgiou
Gele kaart Ibrahim Sillah, Guus de Vries (ACV), Ariën Bakkenes, Joshua Patrick, Bas Mooij, Nick Coster, Adil Mahdadi, Rodney Ubbergen (DOVO)

 

DVS '33 Ermelo - Spijkenisse 3-0 (1-0)

Aanvallend toonde Spijkenisse weer dat het mee kan in deze divisie, maar verdedigend bevestigde de ploeg van Peter Wubben de lage positie op de ranglijst. DVS had het zich gemakkelijk kunnen maken door de zekere kansen te benutten en een ruststand van 5-1 was niet eens geflatteerd geweest. Het bleef bij 1-0. Een half uur na de hervatting voetbalden de bezoekers beter, maar het vizier stond evenals voor de rust niet op scherp. De 2-0 betekende de beslissing in de wedstrijd. In de slotminuut kreeg de verdedigende malaise nog extra vorm door een treffer in eigen doel.
Voor DVS is de helft van de beoogde doelstelling in de Paasdubbel binnen, terwijl Spijkenisse de achterstand op de eerste veilige plek zag groeien tot zes.

Doelpunten 38. Mike Ahrens 1-0, 78. Maurice de Ruiter 2-0, 90. Stefano Gonçalves (e.d.) 3-0
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 900
DVS '33 Ermelo Thodorie Velanas, Haico Epe, Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries, Mike Ahrens, Lars Dekker, Coen Vloedgraven (79. Mark Bouwman), Daniël van Warven (83. Yannick van Zwam), Gökhan Yasar (26. Maurice de Ruiter), Benjamin Roemeon
Spijkenisse Dyron Bijl, Etiën Mariana, Danny Groos (79. Jazzy Adams), Vincent Verbond, Glenn Rijsdijk (52. Sven Mijnans), Felino Jardim, Stefano Gonçalves, Sander Barragan, Marvin van der Pluijm, Michael van Dommelen, Serginho van Axel-Dongen (88. Adam el Fazazi)
Gele kaart Coen Vloedgraven (DVS '33 Ermelo), Danny Groos (Spijkenisse)

 

Harkemase Boys - Quick Boys 0-1 (0-1)

Harkemase Boys heeft op eigen veld niet weten te winnen van Quick Boys. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Jesse Renken. De verdediger van Harkemase Boys werkte na een half uur spelen een voorzet van Kenny Anderson in eigen doel. Na rust voorkwam diezelfde Renken de 0-2 door een inzet van Tim Bloemendaal van de lijn te halen. De thuisploeg drong wel aan, maar een echt slotoffensief kwam niet van de grond. In de slotfase was Quick Boys dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, maar Kelvin Maynard kopte de bal op de paal.

Doelpunten 29. Jesse Renken (e.d.) 0-1
Scheidsrechter B. Sahiner
Toeschouwers 1000
Harkemase Boys Erick Jansema, Bart de Groot, Kellian van der Kaap, Johnny de Vries (82. Kevin Mennega), Ezra Schrijver, Henny Bouius, Robert Stelpstra (66. Tom Boezerooy), Jesse Renken, Dennis van Duinen, Berwout Beimers, Jens Jurn Streutker
Quick Boys Jesper Hogedoorn, Anthony Bentem, Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed, Max van Steen (74. Philippe den Hartog), Jesse van Nieuwkerk, Delano a Cohen, Kenny Anderson, Tim Bloemendaal, Vlatko Laziç, Kelvin Maynard
Gele kaart Ezra Schrijver (Harkemase Boys), Delano a Cohen (Quick Boys)
Rode kaart Bart de Groot (2x geel) (Harkemase Boys)

 

Magreb '90 - Capelle 0-4 (0-1)

Magreb '90 was aanvankelijk de beter voetballende ploeg, maar kwam door een inschattingsfout van de keeper op achterstand. En toen na rust Bram de Bruin zijn tweede doelpunt liet aantekenen, speelde Capelle een gewonnen wedstrijd en poetste daarna de score nog verder op.

Doelpunten

29. Bram de Bruin 0-1, 50. Bram de Bruin 0-2, 74. Tim Vincken 0-3, 90. Angelmo Vyent 0-4

Scheidsrechter R. Witlox
Toeschouwers 100
Magreb '90

Michiel Belhadj, Omar Boukhari (46. Yawhar Ahannach), Nordin Bourazama, Omar el Ghazouani, Hoessain Jabir, Yasin Ouaj, Derrick Barima, Dyllan Ahinful, Ilias Yagou, Solace Uyi-Olaye (52. Stanley Tailor), Denzel Prijor

Capelle

Bradly van der Meer, Jamie Jaliens, Gertjan Rothman, Stefan Dams, Rutger de Bos (79. Sandin Avdic), Bram van Eijk, Wilmer Kousemaker (58. Tim Vincken), Omar Gomez Shee, Bram de Bruin, Olaf van der Sande (76. Angelmo Vyent), Steven Olsthoorn

Gele kaart

Hoessain Jabir, Stanley Tailor (Magreb '90)

 

ODIN '59 - Jong FC Groningen 1-2 (1-1)

'Een zure nederlaag', zo bestempelde ODIN '59-trainer Richard Plug de nederlaag tegen Jong FC Groningen. En daar was niets aan gelogen. In een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd namen de gastheren in de 44-ste minuut de leiding. Billy Tavares was attent en bracht vlak voor rust de 1-0 op het scorebord. Maar nog voor rust wist Daniel Bouman de gelijkmaker op het bord te krijgen.
In de tweede helft was er misschien wel meer balbezit voor de Groningers, maar tot een werkelijk overwicht kwamen zij niet. Grote kansen deden zich niet voor en de wedstrijd leek naar een gelijkspel te gaan. Tot een van richting veranderde bal van Antonio Valentin Sefer in het doel van ODIN '59 belandde. Een alles-of-niets offensief van ODIN '59 kon geen verandering in de eindstand brengen.
Inderdaad een zure nederlaag voor de Heemskerkers.

 

ODIN '59-doelman Barry van Dijk redt voordat Joël Donald (rechts) gevaarlijk kan worden.
Foto: Hans Willemse

 

Doelpunten 44. Billy Tavares 1-0, 45. Daniel Bouman 1-1, 79. Antonio Valentin Sefer 1-2
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 459
ODIN '59 Barry van Dijk, Jordi Tiktak, Milo Cremers, Ron Scheffer, Nigel Hardenberg (66. Ahmed Abdallah al Mahdi), Jeffrey Klijbroek (80. Thom de Vries), Mart Willemse, Nick Burger (82. Jurjen Dikker), Billy Tavares, Jim Hulleman, Tim van Gelder
Jong FC Groningen Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer, Antonio Manolache, Amir Absalem (77. David Browne), Robbert de Vos, Gerald Postma, Antonio Valentin Sefer, Joël Donald (67. Kasper Oldenburger), Daniel Bouman (67. Tim Waterink)
Gele kaart Ron Scheffer (ODIN '59), Tim Riksman, Daniel Bouman (Jong FC Groningen)

 

ASWH - Jong FC Twente 2-1 (1-1)

Twee primeurs voor ASWH. De Ambachters boekten op eigen veld de eerste overwinning onder de nieuwe trainer Cesco Agterberg door Jong FC Twente te verslaan. Dit was tevens de eerste keer dat ASWH dit seizoen van beloften won. De zege kwam de thuisploeg toe. Al in de openingsfase kreeg ASWH veel kansen, maar scoorde slechts één keer, waarna Jong FC Twente kort voor rust uit het niets op gelijke hoogte kwam. Kyle Doesburg kroonde zich even na het uur tot matchwinner met een doeltreffende kopbal, zodat ASWH drie belangrijke punten pakte. Opmerkelijk was dat de bezoekers slechts twee wisselspelers bij zich hadden.

Doelpunten 18. Jerry Tieleman 1-0, 45. Jari Oosterwijk 1-1, 63. Kyle Doesburg 2-1
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 404
ASWH Stef Doedée, David Almeida, Peter Verhoeve, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp, Lars Bosscha, Ismail Yildirim (65. Nick Slotboom), Mels van Driel, Jesper van den Bosch, Kyle Doesburg
Jong FC Twente Nick Hengelman, Niklas Blesgraaf, Henk van Schaik, Delano Grootenhuis, David Sambissa, Ramiz Zerrouki, Godfried Roemeratoe, Jonatan Frimann, Xhemil Terziqi (72. Benaissa Benamar), Ritchie Zinga, Jari Oosterwijk
Gele kaart Gilmaro van de Werp (ASWH)

 

Jong Almere City FC - Jong FC Volendam 0-1 (0-1)

Een wedstrijd met twee gezichten. Jong Volendam was voor rust de betere en wist toen ook te scoren. In de tweede helft nam Almere City het spel in handen. Het wist echter niet te scoren, waardoor het doelpunt van Rodney Smorenberg de winnende bleek te zijn.

Doelpunten 27. Rodney Smorenberg 0-1
Scheidsrechter T. Voncken
Toeschouwers 150
Jong Almere City FC Arian Sevok, Khalid Tadmine, Radinio Balker, Julian Nak, Jesper Vos, Mitchel Bergkamp (75. Samet Bulut), Jelle Goselink, Sam Krant, Thomas Rier, Anwar Bensabouh (85. Abdullah Gunaydin), Samuel Brobbey
Jong FC Volendam Jori van Stappershoef, Mohamed Betti, Nick Zeijlmans, Darryl Bäly, Stan Veerman, Jari Vlak, Ali Ulusoy (71. Anthony Berenstein), Rodney Smorenberg (77. Taye Lee), Jordy Hilterman, Dylan Mertens (87. Kevin van Gasteren), Kay Tejan
Gele kaart Julian Nak, Anwar Bensabouh (Jong Almere City FC), Rodney Smorenberg, Jari Vlak, Nick Zeijlmans (Jong FC Volendam)

 

Spakenburg - Scheveningen 0-2 (0-0)

Een complete offday en het ontbreken van een beetje geluk brachten Spakenburg een zure nederlaag. Scheveningen speelde zuinig maar fanatiek, liet zich niets ontlokken en was razendsnel in de omschakeling. Twee goed uitgespeelde counters brachten dan ook de zege voor de bezoekers, waar de Blauwen maar bar weinig tegenin te brachten hadden. Een terechte uitslag van de wedstrijd derhalve.

Doelpunten 56. Tim Peters 0-1, 66. Mehmet Aldogan 0-2
Scheidsrechter L.P.S. Cairo
Toeschouwers 1800
Spakenburg Leon ter Wielen, Giovanni Gravenbeek, Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Tom Menting, Mike Vreekamp (75. Bert Steltenpool), Tom Oostinjen, Kees Tol, Youri Koelewijn (46. Olivier Pilon), Philip Ties
Scheveningen Sven Wolfsheimer, Kevin Gomez Nieto, Samir el Moussaoui, Levi Schwiebbe (76. Esin Gula), Tim Peters, Mehmet Aldogan, Jari de Jong, Giovano van Ree, Björn Wagenaar (67. Leroy Resodihardjo), Brandon Robinson, Barry Rog (90. Robert Steemers)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.