Nieuws

Hoofdklasse B: Eemdijk wint topper en loopt uit

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

31 maart 2018

Koploper Eemdijk heeft de topper tegen SC Genemuiden gewonnen met 2-4 en loopt daarmee drie punten uit. De voorsprong is opgelopen tot vijf punten. Met nog zes wedstrijden te gaan ligt de titel voor het grijpen en dan zou het maar zo kunnen gebeuren dat het 'kleine broertje' van IJsselmeervogels en Spakenburg volgend seizoen uit gaat komen in de Derde divisie. Een domper op de feestvreugde was de akelige botsing van invaller Klaas Bout, waarbij hij zijn tong inslikte. Adequaat ingrijpen voorkwam erger, maar Bout moest wel even ter controle naar het ziekenhuis. Daar werd een hersenschudding geconstateerd.

Berkum heeft de aansluiting niet weten te bewerkstelligen. De ploeg uit Zwolle verloor bij Staphorst met 1-0.
Excelsior '31 leverde een wanprestatie. Laagvlieger NSC Nijkerk vernederde de Rijssenaren in eigen huis met 1-5. Daarmee houden de Nijkerkers zicht op de veilige plaatsen, want AZSV (3-0 verlies tegen Sparta Nijkerk), Zuidvogels (0-0 in de derby tegen Huizen) en HZVV (1-1 tegen DFS) hebben nog maar twee punten voorsprong.

CSV Apeldoorn heeft opnieuw geen punten gepakt. SDC Putten bleek in het Orderbos met 1-3 te sterk. Het gaat nog een hele toer worden voor de Apeldoorners om zich veilig te spelen.

Bij de wedstrijd Ajax - Urk werd, in verband met de Future Cup (het internationale jeugdtoernooi van Ajax), om vijf uur afgetrapt. Dat weerhield de Ajacieden niet om vier keer te scoren. De Urkers keerden huiswaarts zonder te scoren en dus zonder punten.

 

CSV Apeldoorn - SDC Putten 1-3 (1-1)

CSV Apeldoorn begon goed aan de wedstrijd, maar vergat helaas de voorsprong verder uit te bouwen. SDC Putten kwam na een verdedigingsfout op 1-1 en greep vervolgens het initiatief. Direct na rust benutten de Puttenaren twee kansen en werd het 1-3. Rick Degenaar was een echte plaag voor de Apeldoorners. CSV Apeldoorn zette daarna alles op alles hetgeen resulteerde in een optisch overwicht maar echt grote kansen werden helaas niet gecreëerd. SDC Putten nam de drie punten verdiend mee naar huis. Donkere wolken pakken zich samen boven het Apeldoornse Orderbos.

 

Hectiek voor het doel van SDC Putten. Maarten Boeve (6), Thomas Amende en Abdelmoumin Cherkaoui mengen zich in de strijd.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 7. Sander Krijns 1-0, 19. Jurian van den Brink 1-1, 47. Rick Degenaar 1-2, 51. Jurian van den Brink 1-3
Scheidsrechter T.R. Winkel
Toeschouwers 495
CSV Apeldoorn Maarten Boeve (83. Mark Fennebeumer), Melvin Bresser (63. Charlie van der Hulst), Rob Diderik, Steven van Es, Jesse Hartgers, Patrick Jansen, Jeremy Jonker, Joost Krijns, Sander Krijns, Maikel Lange, Richard van Schooten (63. Jamarro Diks)
SDC Putten Thomas Amende, Iwan Bos, Jurian van den Brink, Rob Buter (90. Mike Helsdingen), Abdelmoumin Cherkaoui (79. Wouter de Bruin), Rick Degenaar, Martijn Duits, Jerry Geurtsen, Manuel Hoogewoning, Jefta van den Broek (63. Joost Heerschop), Alexander Sijtsma
Gele kaart Sander Krijns (CSV Apeldoorn), Jerry Geurtsen (SDC Putten)

 

DFS - HZVV 1-1 (1-1)

DFS slaagde er wederom niet in om een thuiswedstrijd te winnen. De thuisploeg keek al snel, na een fout van de doelman, tegen een achterstand aan. Nog voor rust zorgde Dors met een bekeken kopbal voor de gelijkmaker. In een rommelige tweede helft ontbeerde DFS in de slotfase het geluk. Na een bal op de paal en een schot net voorlangs van Raterink werd een streep van Davids van de lijn gekopt, zodat DFS zich tevreden moest stellen met een puntendeling.

Doelpunten 4. Marlon Luchtenberg 0-1, 31. Luciën Dors 1-1
Scheidsrechter R. Wijma
Toeschouwers 265
DFS Peter Veeneman, Noë Bokila, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marijn de Kler (79. Melvin van Osenbruggen), Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Rutger Worm (71. Thijs Hendriks), Luciën Dors, Levi Raja Boean, Alex Scheffer (68. Remy Raterink)
HZVV Hidde Streutker, Erwin Breukelman, Yannick Manusiwa, Marlon Luchtenberg (84. Frank Strijker), Arjan Akkerman (73. Kelly João), Reza Hosseini, Jan Hup, Alex Zomer, Lorenzo Valente, Sander Džemidžic, Jos Fidom (75. Yoran Popovic)

 

Excelsior '31 - NSC Nijkerk 1-5 (0-1)

NSC Nijkerk gaf Excelsior '31 op eigen terrein een harde les in effectiviteit. De rode kaart die Niek Averesch ontving na hands op de doellijn (met bijbehorende penalty en tegendoelpunt) hielp Excelsior '31 niet mee, maar had nog niet het einde van de jacht op een overwinning hoeven zijn. De eigen kansen om de score om te draaien werden in de beginfase van de tweede helft niet benut. NSC Nijkerk miste in de tegenaanval niets. Topschutter Nico van den Brom maakte er vorige week drie en was nu de gevierde man met vier doelpunten.

Doelpunten 43. Nico van den Brom 0-1, 50. Nico van den Brom 0-2, 51. Hakim Ezafzafi 1-2, 53. Nico van den Brom 1-3, 62. Yordi Grovenstein 1-4, 70. Nico van den Brom 1-5
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 400
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Dylan Vosskühler (56. Simon Baysoy), Tom Brummelhuis, Niek Averesch, Mirko Zwiers, Michel Gerritsen Mulkes, Amanuel Isa, Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi, Boy Boeloerditi (66. Melvin Velthuis), Ogúzhan Sahin (46. Cem Köse)
NSC Nijkerk Damian Ranzijn, Chan-Ali Turksoy (64. Roy Schaap), Jonas Katshima, Jeff van den Bult, Dave Knikker, Yannick Cornelisz, Barry de Winter (77. Martijn Schilthuis), Rinke Rozema, Darryl Bobson (73. Tristan Wallet), Yordi Grovenstein, Nico van den Brom
Gele kaart Amanuel Isa (Excelsior '31)
Rode kaart Niek Averesch (Excelsior '31)

 

SC Genemuiden - Eemdijk 2-4 (2-1)

Een klinkende 2-4 overwinning voor Eemdijk die eindigde in mineur, een vervelende botsing in blessuretijd tussen Dirk Muis en Klaas Bout maakte het dat de onfortuinlijke speler met een ambulance van het veld moest. De terechte overwinning die Eemdijk boekte op SC Genemuiden deed er eigenlijk niet meer toe, de zorgen om de Eemdijk-speler des te meer. De wedstrijd zelf was vermakelijk, vanaf de eerste minuut lag het tempo hoog en was deze het aankijken meer dan waard. Dat de uiteindelijke overwinning naar Eemdijk ging was een optelsom van zetten, het speelde net wat slimmer en SC Genemuiden was niet bij machte om hier iets mee te doen. Onfortuinlijk was het debuut van de 17-jarige Genemuiden-speler Arend van de Wetering, met twee eigen doelpunten was het niet zijn gedroomde start in de hoofdmacht van de thuisclub.

Doelpunten 2. Anne van der Kolk 1-0, 16. Arend van de Wetering (e.d.) 1-1, 41. Omar Kavak 2-1, 59. Maikel de Harder 2-2, 70. Jasper Bolland 2-3, 72. Arend van de Wetering (e.d.) 2-4
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 1150
SC Genemuiden Raymond Beukeveld, Arend van de Wetering, Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman, Ramon Beens, Arjen Hagenauw (56. Jacco Riemens), Joran Pot, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak, Anne van der Kolk (78. Frank Kuurman)
Eemdijk Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Wouter Bout, Floris Mulder, Sjohn van Gulik, Jasper Bolland (84. Jan de Graaf), Maikel de Harder, Deen van Embricqs (89. Klaas Bout), Mauro Franken, Evert Brouwers (71. Argjend Selimi)
Gele kaart Arend van de Wetering, Anne van der Kolk, Dirk Muis, Joran Pot (SC Genemuiden)

 

Sparta Nijkerk - AZSV 3-0 (0-0)

In de eerste helft gebeurde er niets. Slecht voetbal met aan beide kanten telkens veel balverlies. De enige 'hoogtepunten' waren op slag van rust een schot van Jesse Buitenhuis, dat een gemakkelijk prooi was voor de doelman van AZSV, en een net gemiste kopbal van Jorrit Fiegen.
Na de rust was het gebeurd met de bezoekers toen Robbin Thuss keihard Wesley de Laat vloerde. Direct rood was het gevolg en Wesley de Laat werd zwaar geblesseerd vervangen door Rick Boersma. Uit een hoekschop kopte dezelfde Rick Boersma even later perfect de 1-0 binnen. De Nijkerkers speelden vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. Twee fraaie doelpunten van Janic Makizodila zorgden voor een uiteindelijke eindstand van 3-0.

 

Spartaan Janic Makizodila ondervindt weerstand van Jonathan Goosen (12) en Max Jansen.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 60. Rick Boersma 1-0, 77. Janic Makizodila 2-0, 89. Janic Makizodila 3-0
Scheidsrechter C. Mesbah
Toeschouwers 700
Sparta Nijkerk Fabian Bouwman, Brian Bawuah, Dennis van der Wal, Mark Groenewoudt, Wesley de Laat (52. Rick Boersma), Jorrit Fiegen, Frank Heus (61. Ali Alkan), Donny van der Wal, Jesse Buitenhuis, Janic Makizodila, Jan Struijk (86. Muhammed Dinc)
AZSV Matthijs Ebbers, Max Jansen (80. Roel Stronks), Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (81. Sjoerd te Boekhorst), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind (70. Rik van der Eerden), Robbin Thuss, Joost Rasing
Gele kaart Dennis van der Wal (Sparta Nijkerk)
Rode kaart Robbin Thuss (AZSV)

 

Staphorst - Berkum 1-0 (0-0)

De eerste 45 minuten waren van een heel behoorlijk niveau. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe. Wél was het Staphorst waar de meeste dreiging vanuit ging. Met name Martijn Brakke had de nodige pech. Vlak voor de pauze leek Brakke de score te openen, maar zag zijn kopbal met een fantatische reflex uit de kruising worden getikt door keeper Dominic van Hoof. Het eerste bedrijf werd zonder doelpunten afgesloten. Na pauze was het Staphorst dat nadrukkelijk op zoek ging naar de openingstreffer. Het was dan ook geen toeval dat het Martijn Brakke was die de score openbrak. Een voorzet van Mike Reuvers werd verkeerd beoordeeld door de achterste linie. Brakke zei dankjewel en drukte bekwaam af. De goal deed de thuisploeg goed. Meerdere keren kreeg Staphorst de gelegenheid om de score op te voeren. Vooralsnog bleef het verschil bij één treffer. Toen Lars Heuvelan er ook nog eens met zijn tweede gele kaart af moest, werd het billenknijpen voor Staphorst. Met een dosis onverzettelijkheid sleepte de brigade van Jan Vlap dikverdiend drie heel belangrijke punten over de streep.

 

Chris van der Meulen laat hem lopen, maar Mark Veldmate houdt zijn ogen gericht op de bal.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 64. Martijn Brakke 1-0
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Toeschouwers 500
Staphorst Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Ewald Koster, Mark Veldmate, Lars Heuvelman, Dennis Rosink, Rémon Kroes, Rob Mijnheer, Mark Schra (80. William de Boer), Martijn Brakke, Mike Reuvers (86. Heine Uuldriks)
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jordi Lemmens (82. Thom Kooke), Johnsen Bacuna, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Dennis Horstman, Björn Bakker, Mark Bloemendaal (56. Youp Kok), Hoeseb Yacob
Gele kaart Dennis Rosink (Staphorst), Björn Bakker (Berkum)
Rode kaart Lars Heuvelman (2x geel) (Staphorst)

 

Zuidvogels - Huizen 0-0 (0-0)

Zuidvogels en Huizen hebben in de dorpsderby de punten gedeeld, na negentig minuten stond de beginstand nog steeds op het bord: 0-0. Voor een grote schare toeschouwers hebben de beide buren een zeer matige partij voetbal laten zien. De eerste twintig minuten waren voor de geel-groenen, maar de paar scoremogelijkheden die de ploeg kreeg werden niet benut. De laatste fase in de eerste helft was voor de thuisploeg, maar ook zij slaagden er niet in om de schaarse mogelijkheden in doelpunten om te zetten. Na rust eigenlijk van hetzelfde laken een pak: de bedoelingen van beide ploegen waren wel goed, de uitvoering echter onder de maat. Beide ploegen lieten een schrijnend gebrek aan schotvaardigheid zien.

Scheidsrechter M.G. Paarhuis
Toeschouwers 2750
Zuidvogels Frank Mol, Terry Bóné (32. Michiel Foppen), Richard Gooijer, Tim Horsmeier, Hidde van Erkel, Ivo de Heus, Ricardo Tat, Jermain Heldoorn, Steve Promes, Niels van der Zaal (70. Jerghinio Sahadewsing), Jaap Jong
Huizen Wilco Mackaay, Danny Benning, Randy Onuoha, René Troost, Quincy van Waveren, Murat Önal (88. Kevin Smit), Jordey Buitenhuis, Thomas Malolepszy (71. Hidde v.d. Veldt), Aron Klaassen, Lucas van Esterik, Joey Papamelodias

 

Ajax - Urk 4-0 (1-0)

Na een gelijkopgaande start mocht Ajax in de 14e minuut een ietwat gemakkelijke penalty nemen die door Ricardo Fransberg gemist werd. Het was echter voor Ajax het signaal om nog energieker en met fris voetbal Urk vast te zetten. Ricardo Fransberg maakte zijn fout echter met een geplaatste kopbal goed, waarna Ajax dicteerde tegenover Urk dat dreigend counterde. Na rust mocht Urk de bal hebben (zonder grote kansen) en was Ajax dodelijk efficient met de kansen die zij wel kregen. De grote nederlaag was op basis van de individuele kwaliteiten misschien terecht, maar anders dan de uitslag doet vermoeden deed Urk wel degelijk mee. Voorin ontbark het de bezoekers echter aan overtuiging.

Doelpunten 26. Ricardo Fransberg 1-0, 50. Ricardo Fransberg 2-0, 74. Zakaria el Biyar 3-0, 90. Tim de Jong 4-0
Scheidsrechter S. Shukrula
Toeschouwers 250
Ajax Stephan Veenboer, Glenn van Zoolingen, Edwin Soenarto, Jack van Moerkerk, Kenneth Misa Danso (Cedric Main), Ricardo Fransberg, Roy Deken, Chima Bosman, Zakaria el Biyar, Stanley Akoy (Tim de Jong), Siver Abdulrahman
Urk Cornelis Koffeman, Klaas Kramer, Lucas Nagel, Hessel Snoek (80. Pieter Brands), Dick Hakvoort, Jelle de Boer (67. Klaas Romkes), Marinus Snoek, Riekelt Nentjes, Gerrit Tol, Bennie Dunnink (79. Maarten Dijkhuizen), Riekelt Jan Brands
Gele kaart Edwin Soenarto (Ajax), Dick Hakvoort (Urk)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.