Nieuws

Past Spakenburg wel op zijn tellen?

Nieuws
Derde divisie
Competitie

 

1 april 2018

De fans met een blauw hart zullen het met lede ogen hebben aanschouwd. Hun favoriete Spakenburg, hun al gedroomde kampioen van de Derde divisie, ging op de eigen Westmaat met 0-2 kopje onder tegen Scheveningen. Een (h)echt team, die bespelers van het aloude Houtrust waar heden ten dage wel een moderne kunstgrasmat ligt.

De 'blauwen' hadden absoluut niet terug van een sterk en overtuigend spelend Scheveningen. Bij Spakenburg liepen spelers die het lieten afweten, met ook een falende Kees Tol. Op het moment dat de spits te horen kreeg dat hij volgend seizoen niet meer op een basisplaats hoefde te rekenen, feitelijk zijn contract niet verlengd zag, lijkt toch ook de inspiratie weer ver te zoeken die de aanvaller net hervonden leek te hebben. Hoe zeer het vertrouwen een deuk heeft opgelopen, moet blijken in de uitwedstrijd tegen Capelle. Nu wilde het voor Spakenburg (en ook andere clubs) in het verleden nog wel eens spoken op 't Slot, maar dat Capelle van toen bestaat al een tijdje niet meer. Eerder dit seizoen had Spakenburg ook geen centje pijn aan Capelle (5-2).

De Slotbewoners moeten knokken om het hoofd boven water te houden in de Derde divisie. Ooit kwalificeerde Capelle zich als eerste club van het land voor de topklasse (nu Derde divisie), maar het kan verkeren. Winand van Loon werd in februari bedankt voor zijn bewezen trainersdiensten en zijn opvolger Ron Timmers kreeg de missie Capelle te handhaven op het huidige niveau. Dat gaat met struikelen en weer opkrabbelen. Zaterdag won Capelle met 0-4 van Magreb '90 en als het over te spelen restant (uitgangspunt 0-0) tegen dezelfde club eveneens een gunstig resultaat oplevert, zouden dat nog eens drie belangrijke punten zijn in de strijd tegen degradatie. Iets tastbaars overhouden aan het duel met Spakenburg is niets minder dan een bonus. En daar moet de koploper op zijn beurt even niet aan denken.

 

Eerder dit seizoen won ONS Sneek met 5-1 van Spijkenise en droeg daarmee op dat moment de rode lantaarn over aan de verliezer die middag. In beeld: Genridge Prior daagt Vincent Verbond uit.
Foto: MJfotografiehv.nl

 

Aan de andere kant van de Rijnmondregio worstelt ook Spijkenisse met de weerstand in de Derde divisie. Na de 2-1 overwinning op ACV volgde toch weer een dreun (3-0) bij DVS '33 Ermelo. Omdat vrijdagavond ONS Sneek wel wist te winnen (VVOG kreeg met 3-2 klop), groeide de afstand tot de Friezen, die als mikpunt fungeren voor Spijkenisse, tot zes punten. Spijkenisse krijgt de kans de kloof te halveren, want ONS Sneek komt tweede paasdag langs op sportpark Jaap Riedijk. Het heeft veel weg van een alles of niks wedstrijd voor de ploeg van Peter Wubben. De Snekers hebben bij dit alles één voordeel. Zij zijn ervaringsdeskundigen in het overleven in de topklasse (drie jaar)en Derde divisie (afgelopen seizoen). Na de promotie uit de hoofdklasse in 2013 kwam ONS Sneek achtereenvolgens uit op plek 10 (42 punten), 12 (34), 10 (34) en 13 (40 punten over 34 wedstrijden).

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B

 

Voetbal op Zaterdag besteedt tweede paasdag uitgebreid aandacht aan de volgende wedstrijden:

 

Capelle - Spakenburg

Spijkenisse - ONS Sneek