Nieuws

Halve finalisten plus ticket KNVB-beker

Nieuws
KNVB-beker
Districtsbeker

 

5 april 2018

Dit is een overzicht van de clubs die de halve finale hebben weten te bereiken in hun districtsbekertoernooi en daarmee ook een ticket hebben verdiend om deel te nemen aan de eerste ronde van de KNVB-beker. In het overzicht ook de koppeling van clubs in de halve finale.

 

In totaal hebben elf zaterdagclubs (vet gedrukt in het overzicht) via het districtbekertoernooi deelname aan de KNVB-beker afgedwongen, tegenover dertien zondagclubs. In het district West II is het absoluut zeker dat een zaterdagclub de nieuwe bekerhouder wordt. In de andere districten is die absolute zekerheid er niet. In Zuid II wint traditioneel een zondagclub de beker, maar dit seizoen zal dat ook het geval zijn in Zuid I. De rol van de zaterdaghoofdklassers Hoek en Achiles Veen in Zuid I was deze keer beperkt. Bekerhouder Hoek vloog er uit in de derde ronde, de ronde daarop gevolgd door Achilles Veen.

 

West I    

JOS/Watergraafsmeer

Volendam (za)

- Ajax

- SDO

West II     

Sportlust '46

Te Werve

- Brielle

- FC 's-Gravenzande

Oost

DZC '68

Alverna

- DFS

- MASV

Noord

Alcides

Staphorst

- Urk

- Flevo Boys

Zuid I

Goes

Uno Animo

- Cluzona

- Marvilde

Zuid II

Bekkerveld

Gemert

- Wittenhorst/De Ster

- Groene Ster

 

De spreiding bij de zaterdagclubs in de halve finales strekt zich uit over hoofd- en eerste klassers. Bij de zondagclubs is de spreiding breder met MASV als absolute uitschieter. De derdeklasser riep eersteklasser DETO Twenterand een halt toe in de strafschoppenserie en zit derhalve ook in de koker voor de KNVB-beker. Een volstrekt unieke ervaring voor de Midden Arnhemse Sportvereniging.

 

Zaterdagclubs
Hoofdklasse Eerste klasse

Ajax

Volendam (za)

FC 's- Gravenzande Brielle
DFS Sportlust '46
Staphorst Te Werve
Urk DZC '68
  Flevo Boys
Zondagclubs
Hoofdklasse Eerste klasse
SDO JOS/Watergraafsmeer
Goes Alverna
Gemert Alcides
Groene Ster Bekkerveld
  Wittenhorst
Tweede klasse Derde klasse
Cluzona MASV
Uno Animo  
Marvilde