Nieuws

Problemen genoeg voor FC Lisse

Nieuws
Tweede divisie
Derde divisie
Hoofdklasse
Competitie

 

20 april 2018

Na opnieuw een nederlaag (met 0-2 was Barendrecht de dader) kwam FC Lisse weer een stapje dichter bij de gevarenzone van de Tweede divisie. Het gaatje met de bovenste p/d-plek is nog maar twee punten. Mogelijk voordeel is dat de Lissenaren nog een inhaalwedstrijd tegoed hebben tegen De Treffers, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie.

 

Maar eerst wacht AFC, ook een rivaal waar het gaat om behoud voor de Tweede divisie. AFC bivakkeert al een heel seizoen onderin. De Amsterdammers hebben zelfs lange tijd onderaan de ranglijst gebungeld. Na de winterstop is de ploeg onder leiding van coach André Wetzel - opvolger van de in oktober vertrokken Ton du Chatinier - en door de komst van spits Raily Ignacio in zoverre opgefleurd dat langzaam aan het geloof is gegroeid de dans te kunnen ontspringen. Na de overwinning op De Dijk (2-1) klom AFC zelfs boven de beruchte strepen uit om er een week later na de 3-1 nederlaag bij de Koninklijke HFC weer onder te zakken.

 

Martin van Eeuwijk (hier getackled in de met 1-0 gewonnen wedstrijd met Kozakken Boys) is belangrijk voor FC Lisse. De sterkhouder kampt al een paar weken met een knieblessure.
Foto: Hubert Habers

 

FC Lisse is via een andere route beland waar de ploeg nu staat. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar coach Robbert de Ruiter kreeg personele problemen genoeg voor de kiezen. Het lijstje met geblesseerde spelers (Thierry Monteny, Koen Fokkema, Martin van Eeuwijk, Bert Koomen, Robert van Boxel) is langer geworden, maar is gezien de namen ook inhoudelijk een stevige aderlating. Aan De Ruiter, in Amsterdam voor het eerst weer op de bank na zijn schorsing, de schone taak om er toch weer een winnend team van te maken. Maar dat geldt ook voor Wetzel, die met zijn ploeg ook komende dinsdag op eigen veld moet inhalen tegen HHC Hardenberg. De strijd om handhaving is nog lang niet gestreden, als dat een voorlopige conclusie mag zijn.

 

Jong FC Volendam eindigde vorig seizoen in de Derde divisie op een zesde plaats en opnieuw bivakkeert het belofteteam rond die plek op de ranglijst. Maar de Volendammers voeren wel zonder puntverlies het tussenklassement van de derde periode aan. Een pikante situatie, waarin de kampioen van de Derde divisie mogelijk geen periodetitel gaat pakken en die dus ook niet kan doorgeven aan een club die op basis van de ranglijst daarvoor in aanmerking komt. Concreet vertaald naar de situatie van nu, Quick Boys zou dan overal naast kunnen grijpen. Maar in Katwijk hebben ze wellicht het kampioenschap nog niet uit het hoofd gezet en hopen ze vurig dat Jong FC Volendam koploper Spakenburg beentje licht. Eerder dit seizoen wonen de 'blauwen' met 2-0. Bert Steltenpool en Kees Tol, Volendammers in Spakenburgse dienst, deden de jonge beloften de das om.

 

18 november 2017: Eemdijk geeft Berkum op eigen veld les in effectief voetbal (0-4).
Op de foto: Maikel de Harder heeft geen last van Jason Huisman.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Knijpen in de arm bij het kijken naar de ranglijst. Dat is een nieuw tijdverdrijf bij Eemdijk sinds de koppositie is bereikt in de hoofdklasse B. De voorsprong op naaste concurrent SC Genemuiden bedraagt vijf punten. De ploeg van Patrick Loenen heeft dus marge, maar Berkum kan wel daaraan sleutelen. Als de Zwollenaren weten te winnen op sportpark De Vinken, verkleinen zij zelf het verschil in verliespunten tot drie en begint de titelstrijd weer luidruchtiger te borrelen. Eemdijk zelf maakt zich ogenschijnlijk niet druk. Berkum is een volgende horde richting het kampioenschap, wat wel een unieke prestatie zal zijn. Zo lang is het per slot van rekening nog niet geleden, dat de 'Diekers' nog betrekkelijk anoniem in de eerste klasse speelden.

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B

 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit weekeinde uitgebreid aandacht aan de volgende wedstrijden:

 

AFC - FC Lisse
Jong FC Volendam - Spakenburg
Eemdijk - Berkum