Nieuws

Hoofdklasse B: Titelstress bij Eemdijk

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

21 april 2018

Bij winst had koploper Eemdijk de kampioensschaal al met één hand vast kunnen pakken, maar tegen Berkum zat een overwinning er geen moment in. De 'Diekers' houden nog wel een voorsprong van twee punten op SC Genemuiden, dat met 6-0 van Zuidvogels won.

Eemdijk en SC Genemuiden hebben in de slotfase van de competitie een vergelijkbaar programma. NSC Nijkerk lijkt een sleutelrol te kunnen gaan vertolken.

EemdijkSC Genemuiden
NSC Nijkerk uitCSV Apeldoorn uit
AZSV thuisNSC Nijkerk thuis
Urk uitBerkum uit

Ajax won met moeite van DFS. Het werd in Opheusden 1-2 voor de Amsterdammers. Het beslissende doelpunt werd gescoord door Edwin Soenarto vanaf de strafschopstip. Kenneth Misa Danso kreeg een kwartier voor tijd rood wegens natrappen. Ajax behoudt net als Berkum nog zicht op de titel.

Onderin kreeg Huizen een zure nederlaag te slikken. AZSV stond na 90 minuten met 1-2 aan de goede kant van de score. Handhaving is voor Huizen ineens een stuk moeilijker geworden. Buurman Zuidvogels deelde met de afstraffing in Genemuiden in de treurnis. Beide Huizer clubs nemen de degradatieplekken in, want NSC Nijkerk is door de 2-4 winst tegen SDC Putten een plaats gestegen.

AZSV is boven de p/d-streep gekomen ten koste van CSV Apeldoorn dat een puntje pakte tegen Excelsior '31 (0-0).
Ook HZVV deed goede zaken door met 3-1 te winnen van Urk. De ploeg uit Hoogeveen staat nu elfde, met twee punten voorsprong op CSV Apeldoorn.

De veilige middenmoot begint bij DFS met 35 punten. Sparta Nijkerk hoeft zich ondanks de 2-3 nederlaag tegen Staphorst weinig zorgen meer te maken.

 

DFS - Ajax 1-2 (1-0)

DFS vergat in de eerste helft door te drukken tegen de Amsterdammers en men kreeg daarvoor in de tweede helft door twee ongelukkige momenten de rekening gepresenteerd. Zodoende bleef de thuisploeg wederom met lege handen staan, waar een gelijkspel de verhoudingen op het veld het beste had weergegeven.

Doelpunten 8. Luciën Dors 1-0, 57. Cedric Main 1-1, 64. Edwin Soenarto (strafschop) 1-2
Scheidsrechter R.H. Hensgens
Toeschouwers 315
DFS Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen (79. Remy Raterink), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Rutger Worm, Luciën Dors (81. Alex Scheffer), Levi Raja Boean (59. Noë Bokila)
Ajax Stephan Veenboer, Tim de Jong, Edwin Soenarto, Lars Middelwijk, Jake Wollgarten, Jack van Moerkerk (72. Bilal el Amrani), Glenn van Zoolingen, Chima Bosman, Cedric Main (85. Bryan Bran), Ricardo Fransberg (90. Celso Uhlenbeek), Kenneth Misa Danso
Gele kaart Rick van Walsem, Rutger Worm (DFS), Glenn van Zoolingen (Ajax)
Rode kaart Kenneth Misa Danso (Ajax)

 

Eemdijk - Berkum 1-2 (0-1)

Eemdijk heeft de competitie ongewild weer spannend gemaakt. In eigen huis werd met 1-2 van Berkum verloren. Over de hele wedstrijd gezien was dat niet helemaal onterecht. Na de 0-2 kwam Eemdijk via een strafschop nog wel terug, maar het slotoffensief mocht niet meer baten. Het is nu zaak voor de Diekers om de laatste drie wedstrijden geen verdere schade meer op te lopen.

Doelpunten 34. Jeroen van Brummen 0-1, 81. Chris van der Meulen 0-2, 82. Zeger Beukers (strafschop) 1-2
Scheidsrechter A.L. v.d. Ketterij
Toeschouwers 700
Eemdijk Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog (68. Argjend Selimi), Wouter Bout, Floris Mulder, Sjohn van Gulik, Mauro Franken, Maikel de Harder, Deen van Embricqs (81. Klaas Bout), David van de Groep (46. Jan de Graaf), Evert Brouwers
Berkum Dominic van Hoof, Jordi Lemmens, Johnsen Bacuna, Youp Kok (73. Mark Bloemendaal), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Dennis Horstman, Bjorn Bakker, Thom Kooke (76. Daniel Holsappel), Hoeseb Yakob, Jeroen van Brummen
Gele kaart Jan Pieter Hartog, Sjohn van Gulik, Wouter Bout (Eemdijk), Thom Kooke, Jeroen van Brummen, Bjorn Bakker, Chris van der Meulen (Berkum)

 

Excelsior '31 - CSV Apeldoorn 0-0 (0-0)

CSV Apeldoorn-doelman Patrick Jansen had het voor rust een stuk drukker dan zijn collega aan de andere kant van het veld. De bezoekers mochten dan ook meer tevreden zijn met een 0-0 ruststand dan Excelsior '31. De thuisploeg liet aardig wat kansen liggen om de score te openen. De tweede helft was een kopie van de eerste. Opnieuw hadden de Rijssenaren de overhand, maar hield Jansen CSV Apeldoorn in een aantal situaties overeind. In de slotfase kregen ook de Apeldoorners de kans om drie punten mee naar huis te nemen, maar daar stak keeper Melvin Koetsier een stokje voor. Met 0-0 sprokkelde CSV Apeldoorn een punt in de strijd tegen degradatie. Voor Excelsior '31 maakt het allemaal niet zo veel meer uit. De ploeg is zich aan het prepareren voor de nacompetitie om een plek in de Derde divisie.

 

Een fel duel tussen Hakim Ezafzafi (links) en Jeremy Jonker van CSV Apeldoorn.
Foto: Wout van Zoeren

 

Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 450
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Melvin Velthuis, Simon Baysoy, Mirko Zwiers, Ogúzhan Sahin (65. Alfaro Vlijter), Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi, Niek Averesch, Boy Boeloerditi, Michel Gerritsen Mulkes, Cem Köse
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns, Bruce Schotman, Maarten Boeve, Sander Krijns, Steven van Es, Rob Diderik, Jesse Hartgers, Jeremy Jonker, Fedde Timmer (62. Mark Fennebeumer)
Gele kaart Hakim Ezafzafi (Excelsior '31)

 

HZVV - Urk 3-1 (2-0)

In de eerste helft was de countertactiek van HZVV zeer succesvol. Via snelle uitvallen werd HZVV drie keer gevaarlijk en scoorde twee keer. Urk kreeg twee mogelijkheden, maar kwam nauwelijks bij doelman Hidde Streutker van HZVV. Na rust was Urk meer in balbezit, maar kreeg weinig opgelegde kansen. Toen tien minuten voor tijd Urk op 2-1 kwam, werd het nog even spannend, maar invaller Frank Strijker stelde de kostbare zege voor HZVV veilig en de opluchting bij de thuisclub was groot.

Doelpunten 7. Riekelt Jan Brands (e.d.) 1-0, 28. Marlon Luchtenberg 2-0, 80. Klaas Romkes 2-1, 90. Frank Strijker 3-1
Scheidsrechter J.S. Boringa
Toeschouwers 350
HZVV Hidde Streutker, Yannick Manusiwa, Paul Bangura, Arjan Akkerman, Kelly Joao, Marlon Luchtenberg (61. Noah ten Brinke), Yoran Popovic (88. Ronkes), Reza Hosseini, Jan Hup, Lorenzo Valente, Tim Mulder (74. Frank Strijker)
Urk Cornelis Koffeman, Maarten Dijkhuizen, Klaas Kramer, Lucas Nagel, Hessel Snoek, Jelle de Boer (55. Romkes), Marinus Snoek (60. Jan van Sloten), Riekelt Nentjes, Gerrit Tol, Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands
Gele kaart Yoran Popovic, Arjan Akkerman (HZVV), Lucas Nagel, Klaas Kramer (Urk)

 

SC Genemuiden - Zuidvogels 6-0 (1-0)

SC Genemuiden had geen kind aan het laaggeklasseerde Zuidvogels. Het won de wedstrijd vrij eenvoudig en door het verlies van koploper Eemdijk gloort er weer hoop aan de horizon. SC Genemuiden begon fel, het zette Zuidvogels vanaf het begin van de wedstrijd onder druk en gaf duidelijk een signaal af dat het de hoop op het kampioenschap nog niet had opgegeven. In de eerste helft had SC Genemuiden een manco, het wist slechts één keer te scoren. De kansen waren er wel, maar de scherpte ontbrak. In de tweede helft stelde SC Genemuiden snel orde op zaken, de tweede treffer viel in het begin van het tweede bedrijf. Na deze treffer was het snel gedaan met Zuidvogels, SC Genemuiden bracht Omar Kavak in stelling en met een onvervalste hattrick bepaalde hij de eindstand op 6-0.

Doelpunten 10. Roelof de Jong 1-0, 55. Omar Kavak 2-0, 59. Jacco Riemens 3-0, 63. Omar Kavak 4-0, 70. Omar Kavak 5-0, 86. Omar Kavak 6-0
Scheidsrechter C. Mesbah
Toeschouwers 600
SC Genemuiden Albert Flier, Arend van de Wetering (77. Matthias Breman), Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman (70. Rick Doorn), Anne van der Kolk, Jacco Riemens (77. William Jansen), Joran Pot, Frank Kuurman, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak
Zuidvogels Frank Mol, Tim Horsmeier, Ivo de Heus (38. Michel de Wit), Jerghinio Sahadewsing, Jaap Jong, Hidde van Erkel, Ricardo Tat, Jermain Heldoorn, Robbert Jansen, Richard Gooijer, Steve Promes

 

SDC Putten - NSC Nijkerk 2-4 (0-2)

NSC Nijkerk behaalde een dik verdiende overwinning op SDC Putten. Dat de score maar 2-4 was, was te weinig gezien de kansen van NSC Nijkerk. Een 2-6 was niet geflatteerd geweest. NSC Nijkerk kwam al vroeg op voorsprong door Nico van de Brom en na een half uur spelen wisten de Nijkerkers de stand te verdubbelen. Dit werd ook de ruststand. Toch wist SDC Putten via een strafschop drie minuten na rust de spanning weer terug te brengen, maar dat was van korte duur. Cornelisz wist NSC Nijkerk weer op een grotere voorsprong te brengen maar Rick van den Brink schoot de aansluitingstreffer weer aan. Het leek een mooie slotfase te worden maar NSC Nijkerk wist in de slotminuut toch het verschil te maken en scoorde de bevrijdende treffer. NSC Nijkerk heeft drie zeer belangrijke punten behaald in de degradatiestrijd en zal de komende week (dinsdag en zaterdag) de inhaalwedstrijden een goed gevolg moeten geven. Trainer John Kamphuis van NSC Nijkerk was zeer content met deze overwinning maar weet ook dat je met de inhaalwedstrijden je niet rijk kunt rekenen. SDC Putten faalde op alle fronten en werd met de neus op de feiten gedrukt en was de eerste nederlaag op eigen veld dit seizoen.

Doelpunten 7. Nico van den Brom 0-1, 29. Nico van den Brom 0-2, 48. Rick Degenaar 1-2, 68. Yannick Cornelisz 1-3, 83. Rick van den Brink 2-3, 89. Yordi Grovestein 2-4
Scheidsrechter J. Sanders
Toeschouwers 500
SDC Putten Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Rob Buter (39. Abdelmoumin Cherkaoui), Iwan Bos, Jurian van den Brink (76. Joost Heerschop), Kees Pluim, Rick Degenaar, Jerry Geurtsen, Rick van den Brink, Martijn Duits, Alexander Sijtsma (76. Wouter de Bruin)
NSC Nijkerk Damian Ranzijn, Roy Schaap, Dave Knikker, Barry de Winter, Rinke Rozema, Nico van den Brom (82. Tristan Wallet), Jonas Katshima, Yordi Grovenstein, Yannick Cornelisz (73. Martijn Schilthuis), Eyüp Termelez (90. Jeff van der Bult), Darryl Bobson
Gele kaart Manuel Hoogewoning, Rick Degenaar (SDC Putten)

 

Sparta Nijkerk - Staphorst 2-3 (0-1)

In de eerste helft kreeg Sparta Nijkerk zeker vier kansen om op voorsprong te komen. Het was echter Staphorst dat met een 0-1 voorsprong ging rusten door uitermate slecht verdedigingswerk aan de zijde van de thuisclub. Na de rust probeerde Sparta Nijkerk het wel, maar kreeg het deksel al vrij snel op de neus toen de bezoekers middels Martijn Brakke op 0-2 kwamen. Sparta Nijkerk kwam weer terug in de wedstrijd toen Jean-Willy Mapinga fraai scoorde. Kansen op de gelijkmaker waren er zeker, maar het was Staphorst, dat handig gebruik maakte van de miscommunicatie bij de Nijkerkers. Donny van der Wal maakte nog wel de aansluitingstreffer. Daar bleef het bij en met de 2-3 nederlaag is het seizoen voor Sparta Nijkerk daarmee over en uit.

 

Jesse Buitenhuis stuit op Staphorst-doelman Rutger Mulder.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 38. Heine Uuldriks 0-1, 54. Martijn Brakke 0-2, 65. Jean-Willy Mapinga 1-2, 87. Rémon Kroes 1-3, 88. Donny van der Wal 2-3
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 600
Sparta Nijkerk Dani Centen, Brian Bawuah, Mohammed al Haydar, Mark Groenewoudt, Rick Boersma (73. Jorrit Fiegen), Frank Heus, Donny van der Wal, Jesse Buitenhuis, Janic Makizodila (46. Muhammed Dinc), Jean-Willy Mapinga (73. Ali Alkan), Jan Struijk
Staphorst Rutger Mulder, Frank van der Berg, Ewald Koster, Mike Reuvers, Reinier Crediet, Mark Veldmate (7. Heine Uuldriks/71. Sander Nooi), Rémon Kroes, Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Martijn Brakke, William de Boer (36. Bas de Vries)
Gele kaart Frank Heus (Sparta Nijkerk), Bas de Vries, Reinier Crediet (Staphorst)

 

Huizen - AZSV 1-2 (0-1)

Soms verlies je een wedstrijd waarin je de bovenliggende partij was. Vandaag had Huizen zo'n dag waarbij in de eerste tien minuten er diverse grote kansen waren die er op wonderbaarlijke wijze niet ingingen. Via een prachtgoal in de kruising kwam Huizen op gelijke hoogte. Maar ondanks dat Huizen zowel hiervoor als hierna diverse kansen had was dit onvoldoende voor minimaal een punt.

Doelpunten 38. Rik van der Eerden 0-1, 59. Quincy van Waveren 1-1, 70. Kars Vierwind 1-2
Scheidsrechter A.S. Greveling
Toeschouwers 500
Huizen Wilco Mackaay, Danny Benning, Jordey Buitenhuis, Renee Troost, Randy Onuoha, Aron Klaassen, Joey Papamelodias, Lucas van Esterik (74. Hidde van der Veldt), Quincy van Waveren, Kevin Smit (58. Murat Önal), Thomas Malolepszy (86. Desmond Mensen)
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen (90. Bart Kremer), Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Rik van der Eerden, Robbin Thuss, Joost Rasing (84. Brian Hogeweide), Jonathan Goosen, Bram Rensing, Kars Vierwind
Gele kaart Renee Troost, Quincy van Waveren (Huizen), Bram Rensing (AZSV)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.