Nieuws

Hoofdklasse A: Noordwijk pakt het weer op

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

21 april 2018

Na de nederlaag van vorige week tegen FC 's-Gravenzande heeft koploper Noordwijk het winnen weer opgepakt. Goed was het niet tegen Smitshoek, maar de 0-2 was goed voor drie punten.

Ter Leede is nu weer de nummer twee. De Sassenheimers wonnen nipt van het bijna gedegradeerde Argon (1-2), maar klommen met die overwinning weer over SteDoCo heen. SteDoCo liet het tegen Jodan Boys afweten. In Gouda 3-1 voor de thuisclub. Na twee gelijke spelen heeft Hoek weer eens een driepunter te pakken. FC 's-Gravenzande (dat vorige week nog de koploper vloerde) werd met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd. Hoek staat nu derde op basis van meer gescoorde doelpunten dan SteDoCo.

Onderin is Argon na de nederlaag tegen Ter Leede officieel nog nét niet gedegradeerd, maar na elk volgend puntverlies is het doek definitief gevallen.
Voor RVVH is er nog steeds hoop, ook na de nederlaag tegen FC Rijnvogels (0-2). De elfde plaats is slechts drie punten verwijderd.

Rijsoord (3-1 verlies tegen Swift) heeft slechts één puntje meer dan RVVH, Nootdorp (3-1 nederlaag tegen Achilles Veen) heeft maar twee punten meer op de teller. Smitshoek staat op basis van het doelsaldo net boven de p/d-streep. Van de degradatiekandidaten wist alleen AFC een puntje te sprokkelen. De Amsterdammers speelden met 1-1 gelijk tegen Zwaluwen.

 

Argon - Ter Leede 1-2 (1-1)

De hekkensluiter tegen Ter Leede was een eenzijdige wedstrijd, hoewel Argonde eerste helft nog aardig meedeed. Ter Leede kwam al snel op 0-1 en bij Argon liepen de combinaties niet zo best. De eerste aanval van Argon was echter direct raak zodat de ploegen met de 1-1 stand de kleedkamer opzochten. De tweede helft was eenrichtingsverkeer richting Argon-doel. Het was aan de bijzonder slordige afwerking van Ter Leede en de Argon-doelman te danken dat het tot de reguliere speeltijd 1-1 bleef. Pas in blessuretijd moest Argon buigen toen de oud-Argonaut Ian van Otterlo de 1-2 binnenschoot.

Doelpunten 18. Oussama Siali 0-1, 41. Patrick Lokken 1-1, 92. Ian van Otterlo 1-2
Scheidsrechter R. Wijma
Toeschouwers 200
Argon Romero Antonioli, Bas Boelhouwer, Dennis Filippo, Gerard Aafjes, Abdelhamid Rida, Lorenzo Zorn, Mark van de Weijden (85. Imar Kort), Matthijs Coenradi, Patrick Lokken, Ian Refos, Stefan Tichelaar (67. Soner Gedik)
Ter Leede László Sándor, Mike Boelee, Stefan Kraaijvanger, Ben van der Lans, Jeffrey Bok (46. Marc de Kruijs), Ian van Otterlo, Oussama Siali, Toon Zwetsloot (84. Ronnie Verplancke), Jonathan Robertson, Rob Zandbergen, Joey van den Berg (71. Jesse Dingjan)
Gele kaart Gerard Aafjes, Lorenzo Zorn (Argon), Ben van der Lans, Ronnie Verplancke (Ter Leede)

 

Hoek - FC 's-Gravenzande 2-1 (2-1)

Hoek had in de eerste helft het beste van het spel. Het leek met ruime voorsprong te gaan rusten, maar de snelle aansluitingstreffer zorgde voor een spannende tweede helft. De bezoekers waren daarin de bovenliggende partij, hadden de nodige kansen maar konden niet scoren. Hierdoor wordt het nog een spannende strijd om de derde periode.

 

Daniel Akindayini, de spits van Hoek, kan niet worden afgestopt door de verdedigers van 's-Gravenzande.
Foto: Patricia Maljaars

 

Doelpunten 14. Rik Impens (strafschop) 1-0, 42. Bram Leroy 2-0, 44. Patrick Triep 2-1
Scheidsrechter R.N. de Cock
Toeschouwers 600
Hoek Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Sascha Beshliaha, Kim van den Bergh, Zinou Chergui, Thomas van Renterghem, Rik Impens, Reguillo Vandepitte, Bram Leroy, Daniel Akindayini, Titas Vitukynas (64. Sidy Ceesay)
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir (82. Keke Stam)
Gele kaart Zinou Chergui (Hoek), Yuri Westhoff, Sander Koeleman, Ruben de Groot (FC 's-Gravenzande)

 

Jodan Boys - SteDoCo 3-1 (2-1)

Onder het genot van een heerlijke zomer zonnetje konden de Goudse bezoekers genieten van de overwinning van hun ploeg. In de eerste helft kwam Jodan Boys twee keer op voorspong. Eerst een fraaie goal van Fonseca, waarna SteDoCo via Buist langszij kwam. Lang stond het niet gelijk aangezien Harold Vrolijk twee minuten later de bal al langs de Hoornaarse goalie schoot. Na rust kreeg Jodan Boys nog een penalty, die bij afwezigheid van Marengo benut werd door Kevin de Vries.

Doelpunten 14. Patrick Fonseca 1-0, 23. Remco Buist 1-1, 25. Harold Vrolijk 2-1, 68. Kevin de Vries (strafschop) 3-1
Scheidsrechter B.C.J. Persoon
Toeschouwers 525
Jodan Boys Marvin Straver, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank, Harold Vrolijk (78' Mohammed Faouzi), Enzo Huntink, Fanny Waandels, Nadir Mohandis (87. Gilliomar Leona), Patrick Fonseca (84. Noamen Benjafaar)
SteDoCo Chris Boom, Bryan Jongeneel, Luke Molkenboer, Remco Buist, Jordey van Dam, Mark Smith, Hayri Pinarci, Jay-Jay Meierdres, Jesse Wielinga, Gino Boers, Kevin Patijn (71. Jair Balrak)

 

RVVH - FC Rijnvogels 0-2 (0-0)

Voor RVVH lijken de kaarten zo langzamerhand geschud. Iedere week zijn er mogelijkheden om over de directe concurrentie heen te stappen, maar wekelijks lukt dat dus niet. En eens houdt het dan op. Ook vanmiddag tegen FC Rijnvogels kon men te weinig potten breken om aanspraak op de overwinning te maken. De gasten kwamen kort na de rust met een kopbal op 0-1 en RVVH kon vervolgens onvoldoende een vuist maken om de gelijkmaker te forceren. In de blessuretijd werd de wedstrijd definitief beslist middels de 0-2 weer uit een kopbal.

Doelpunten 49. Romano van der Stoep 0-1, 90+3. Arno Dijkstra 0-2
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 350
RVVH Danny Spelde, Mauro Kloppert, Wouter Swart, Rick Resoort (74. Jesse Eggers), Dino Rodriques de Pina, Vidarell Merencia, Jessie Proost, Guytano dos Santos (88. Diego Rietveld) , Shamir de Jesus (81. Djim Kammerman), Nedely Fortes, Sanzio Dieterich
FC Rijnvogels Wesley de Ruiter, Oliver Rifai, Ivailo Staal (81. Mart Spierdijk), Luuk Slegt, Ricardo de Vlugt, Romano van der Stoep, Pieter van der Breggen, Jim Havenaar, Robbin van Dijk, Joey Lauhouh (63. Arno Dijkstra), Bright Ampong
Gele kaart Dino Rodriques de Pina (RVVH), Joey Lauhouh, Jim Havenaar, Ricardo de Vlugt, Luuk Slegt (FC Rijnvogels)

 

Smitshoek - Noordwijk 0-2 (0-1)

Smitshoek begon de wedstrijd fel en gretig en was de eerste helft de betere ploeg. Toch was het Noordwijk dat vlak voor rust op voorsprong kwam na een snelle uitbraak. Smitshoek kreeg in de tweede helft nog voldoende mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar de ploeg had het geluk niet aan de zijde. Noordwijk besliste kort voor tijd de wedstrijd.

Doelpunten 40. Nick van Staveren 0-1, 89. Martijn le Conge 0-2
Scheidsrechter M.J. Kloet
Toeschouwers 350
Smitshoek Mike van de Wijngaart, Thijs Oomsen (53. Lorenzo Braaf), Marcel Varela Ribeiro, John van Vugt, Mustafa Celen, Erwin Bravenboer, Noah de Neijs (77. Damian van den Oever), Laurens Visser, Jurien Reineta, Bart Deprez, Sean Verburg (52. Luc Delmee)
Noordwijk Roy Rondeltrap, Sonny ten Hoope, Brayen Brocker, Maurice van der Neut, Rob Overvliet, Martijn le Conge, Thomas Reynaers, Raymond Manuputty (73. Michel Kasper), Tjeerd Westdijk (61. Sander Bosma), Emiel Wendt, Nick van Staveren (85. Huig van Duijn)
Gele kaart John van Vugt, Sean Verburg, Jurien Reineta (Smitshoek), Sonny ten Hoope, Sander Bosma (Noordwijk)

 

Swift - Rijsoord 3-1 (1-1)

De belangen worden steeds groter. Swift had drie punten nodig om niet in de gevarenzone te geraken en Rijsoord had dezelfde punten nodig om niet direct weg te vallen uit de hoofdklasse. Swift begon beter dan Rijsoord en had na tien minuten al twee grote kansen. Rijsoord kreeg ook een opgelegde kans maar wist deze ook niet te verzilveren. Na ruim twintig minuten kwamen de gasten op een onverwachte voorsprong. Een mooie actie van Khalid Rahli, waarbij drie Swift-spelers kinderlijk voorbij werden gelopen, belandde onhoudbaar in de verre hoek. Dit was het signaal voor de thuisploeg om de mouwen verder op te stropen. In het laatste uur van de wedstrijd kreeg Swift kans op kans. De neutrale toeschouwer vroeg zich af waarom de kansen niet benut werden. Echter, Swift hield het op 3-1 door doelpunten van Mallqui Cabezas (goed lopende aanval), Jaap Smeeing (na een prachtige voorzet van Sysrano Morrison en een slim overstapje bij de eerste paal door Dennis Dinkgreve) en Guido Moelee (penalty). Rijsoord eindigde de wedstrijd met tien man en zonder trainer die eveneens van het veld was gestuurd.

Doelpunten 23. Khalid Rahli 0-1, 37. Mallqui Cabezas 1-1, 56. Jaap Smeeing 2-1, 85. Guido Moelee 3-1
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 200
Swift Sieuwerd Teerink, Teun van Zweeden, Mike Ruijter, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve, Syrano Morrison (85. Jouke Spanninga), Rutger de Vries, Max van Wakeren, Mathieu Christianen, Jaap Smeeing, Mallqui Cabezas Narvaez
Rijsoord Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen (46. Donovan Lioe Anjie), Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Berry de Groot (46. Stephan Ooms), Chris Promes (75. Patrik Berends), Khalid Rahli, Mike van Gool, Zepp Jacobs
Gele kaart Jaap Smeeing (Swift), Michael Bekkers (Rijsoord)
Rode kaart Donovan Lioe Anjie (2x geel), Gijs Zwaan (trainer) (Rijsoord)

 

Zwaluwen - AFC (za) 1-1 (1-1)

Op een zonovergoten sportpark Zwaluwen maakten beide ploegen er een vermakelijk duel van. Zwaluwen speelde aanvallend en zonder groot belang, terwijl AFC de punten zeer hard nodig hard om uit de gevarenzone te blijven. Voor rust een geweldige actie van Sten Wever die Justin van Mullem in staat stelde feilloos de 1-0 binnen te koppen. AFC raakte daarna de paal, voordat Thierry van der Kooye vlak voor de thee in een scrimmage de gelijkmaker produceerde. In het tweede bedrijf groeide AFC doelman Jort Berghuis uit tot de man van de wedstrijd. Hij werd hierbij geholpen door rechtsback Willem Deetman die een kopbal van Zwaluwen als een tijger uit de kruising ranselde. Scheidsrechter Virancikli kon niet anders hem hiervoor uit het veld te sturen. De zwak ingeschoten penalty van Jerry Scholman was daarna een eenvoudige prooi voor de Amsterdamse goalie. Voor Zwaluwen overigens al de zesde penalty die door wisselende spelers werden gemist. Met tien man vocht AFC voor elke meter en bleek Zwaluwen niet bij machte de Amsterdamse muur te beslechten. Het werd in de counter zelfs nog een aantal malen bijzonder gevaarlijk. Twee teammanagers van AFC werden ook nog met rood bestraft en dat was in een verder sportief duel het enige negatieve wapenfeit van deze middag.

Doelpunten 8. Justin van Mullem 1-0, 42. Thierry van der Kooye 1-1
Scheidsrechter I. Virancikli
Toeschouwers 212
Zwaluwen Marvin van Tienen, Mario Nijgh, Leon Krznaric, Vincent van Dorp, Dennis van Rijn, Tim Gudde, Jerry Scholman, Jermay de Nijs (80. Jesper Gudde), Sten Wever, Justin van Mullem (85. Raoul Gillet), Joseph Gonçalves
AFC (za) Jort Berghuis, Willem Deetman, Danny Goedkoop, Daan Brinkman, Daryl Gerritsen, Wessel Westerhof, Justin Swart (68. Jasper Blonk), Mauritsio Helstone, Gijs Niehe, Daan Sutorius (75. Jessy de Jong), Thierry van der Kooye (75. Mitchell Faerber)
Gele kaart Tim Gudde, Sten Wever, Vincent van Dorp, Dennis van Rijn (Zwaluwen), Wessel Westerhof, Mauritsio Helstone (AFC)
Rode kaart Willem Deetman (AFC)

 

Achilles Veen - Nootdorp 3-1 (2-0)

Achilles Veen pakte in een turbulente wedstrijd drie punten. De eerste kans was voor de gasten maar het was Achilles Veen dat uit een strafschop van Ayden Kuipers de 1-0 scoorde. Sen Aerts liep daarbij een ernstige blessure op. Maar ook Nootdorp kreeg een strafschop na een handsbal van Thijs van den Berg. Die kreeg hiervoor de rode kaart. Jamil Kools stopte de strafschop echter. Direct na rust kreeg Achilles Veen na een overtreding binnen de zestien opnieuw een strafschop. Ayden Kuipers was trefzeker en zette de 2-0 op het scorebord zet. Toch was het Nootdorp dat even later via Charlie Windhorst op 2-1 kwam. Brian Peters scoorde na een solo de bevrijdende 3-1 voor Achilles Veen. Bij een opstootje in de slotfase kregen Jamil Kools en Daley Windhorst de rode kaart voorgeschoteld. Al met al een wat rommelige partij met een verdiende overwinning voor Achilles Veen.

Doelpunten 22. Ayden Kuipers 1-0, 46. Ayden Kuipers 2-0, 49. Charlie Windhorst 2-1, 69. Brian Peters 3-1
Scheidsrechter P. Henshuijs
Toeschouwers 271
Achilles Veen Jamil Kools, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Ayden Kuipers (73. Melle Mandemakers), Theo Martens, Toby Tan, Kees Schellekens, Sen Aerts (24. Flavio Andjole/84. Jorn Wagener), Brian Peters, Freek Langermans, Niek Wilborts
Nootdorp Daley Windhorst, Yannick Blom, Stefan Stam, Mike Hollenberg (25. Charlie Windhorst), Polino Luiza, Marcley Manuela, Richard Kasius (46. Gerard Rust), Gillian Pieper, Randy Stanneveld, Roy Beijer (69. Mike Misset), Yannic Augustinus
Gele kaart Niek Wilborts, Freek Langermans (Achilles Veen), Stefan Stam, Richard Kasius, Gillian Pieper, Daley Windhorst (Nootdorp)
Rode kaart Thijs van den Berg, Jamil Kools (Achilles Veen), Daley Windhorst (Nootdorp)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.