Nieuws

Tweede divisie: FC Lisse slaat eerste slag

Nieuws
Tweede divisie

 

30 mei 2018

FC Lisse heeft de eerste slag geslagen door in Cuijk met 0-2 te winnen van JVC. Met de overwinning is de eerste van vier stappen gezet op weg naar klassebehoud van de Tweede divisie. Lisse kwam vlak voor rust via een strafschop op voorsprong nadat Furat Alakmak hands maakte in het strafschopgebied. JVC had met tien man in de tweede helft best wel kansen, maar kwam niet tot scoren. Vlak voor tijd maakte invaller Bas Buimer de bevrijdende 0-2. Lisse moet zich zaterdag in eigen huis kunnen plaatsen voor de finalewedstrijd.

TEC heeft de eerste aanval van Jong FC Volendam afgeslagen. De Volendamse beloften kwamen in de eerste helft op voorsprong. Pas in de slotfase wist TEC de score te kantelen via twee doelpunten kort achter elkaar. Serhat Koç tekende vanaf de strafschopstip voor de Tielse overwinning.

 

JVC Cuijk - FC Lisse 0-2 (0-1)

In de eerste helft waren de kansen op de vingers van één hand te tellen, maar beide ploegen gingen slecht om met de schaarse mogelijkheden. Vlak voor rust kreeg FC Lisse een strafschop na een handsbal van Furkan Alakmak, die daarvoor ook nog rood kreeg. Ayoub ait Afkir bleef koelbloedig: 0-1.
Na rust had Lisse een veldoverwicht, maar dat duurde maar een kwartier. JVC kreeg met tien man kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. Vlak voor tijd maakte invaller Bas Buimer aan alle onzekerheid een einde door het tweede doelpunt voor FC Lisse aan te tekenen.

Doelpunten 45. Ayoub ait Afkir (strafschop) 0-1, 88. Bas Buimer 0-2
Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 250
JVC Cuijk Yorrit Kanters, Jurre Grotenhuis, Aleksandar Lejic, Simon van Zeelst, Boy Visser (80. Bjenze Graat), Rik Renirie, Jordie van der Laan, Furkan Alakmak, Stan Broenland, Jay van Boxtel, Jorrit Ritzen
FC Lisse Björn Haggerty, Justin Valk, Robert van Boxel, Kevin van der Zwet, Tom Enthoven (74. Thierry Monteny), Bert Koomen, Lars Rauws, Moubarak Adouch, Rowdy van der Putten (11. Luca Tarani), Niels Buijs, Ayoub ait Afkir (84. Bas Buimer)
Gele kaart Tom Enthoven (FC Lisse)
Rode kaart Furkan Alakmak (JVC Cuijk)

 

Jong FC Volendam - TEC 1-2 (1-0)

Jong Volendam was in de eerste helft de betere van de twee ploegen. Het kwam ook verdiend op voorsprong. Derry Murkin promoveerde een voorzet van Marco Tol tot doelpunt. Na rust was de strijd meer gelijkopgaand. Beide teams kregen kansen. Waar Volendam een bal via de paal terug het veld in zag komen, had TEC het geluk dat de paal aan de andere kant wél meewerkte. Brandon Fijneman scoorde via het aluminium de gelijkmaker. Twee minuten later besliste Serhat Koç de wedstrijd vanaf elf meter.

Doelpunten 42. Derry Murkin 1-0, 86. Brandon Fijneman 1-1, 88. Serhat Koç (strafschop) 1-2
Scheidsrechter J.W.M. v.d. Laan
Toeschouwers 400
Jong FC Volendam Jordi van Stappershoef, Marco Tol (84. Brian Plat), Nick Zeijlmans, Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Jari Vlak, Kay Tejan, Rodney Smorenberg, Jordy Hilterman, Dylan Mertens, Derry Murkin (88. Taya Lee)
TEC Sebastiaan van der Sman, Migiel Zeller (79. Randel Shakison), Daan Disveld, Bart Westerlaken (82. Brandon Fijneman), Serhat Koç, Nicky Kuiper, Vinnie Vermeer, Matthijs van Gessel (88. Thijs van Hofwegen), Wimilio Vink, Obi Onyeike, Sherwin Grot
Gele kaart Nick Zeijlmans (Jong FC Volendam)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.