Nieuws

Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse:
Spijkenisse gedegradeerd, Capelle ronde verder

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

2 juni 2018

Na één seizoen Derde divisie moet Spijkenisse een stap terug doen naar de hoofdklasse. De ploeg van Peter Wubben moest uit de heenwedstrijd met Hoek een 1-0 achterstand goed zien te maken, maar liep stuk op de onverzettelijkheid van de Zeeuwen die zich tot twee keer toe terugknokten vanuit een achterstand: 2-2.

Herkanser Capelle is wel door naar de volgende ronde. De Slotbewoners verloren op eigen veld met 1-2 van Excelsior '31, maar hadden in Rijssen eerder met een 1-4 overwinning voldoende marge opgebouwd.

In de andere twee duels om promotie naar de Derde divisie spektakel van de bovenste plank. Na negentig stond er in Zwolle een 1-2 voorsprong voor SteDoCo op het scorebord. Berkum kwam in de eerste verlenging op 2-2, waarna de formatie uit Hoornaar in de tweede verlenging opnieuw de leiding nam (2-3). Bij het strafschoppen nemen bleek de ploeg van Frans Adelaar de gelukkigste (7-8).

In Sassenheim moest er ook een verlenging aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen in de strijd tussen Ter Leede en Ajax. In de reguliere tijd poetste de ploeg van Henk Wisman de in Amsterdam opgelopen 2-0 achterstand weg, waarna er in de tweemaal een kwartier extra geen verandering meer kwam in de stand. In de noodzakelijke geworden penaltyreeks bleven de Ajacieden overeind.

 

Berkum - SteDoCo (0-2) 1-2, 2-3 n.v., SteDoCo w.n.s. (7-8)

Berkum leek, toen er nog minder een kwartier te gaan was, met een 0-2 achterstand de geklopte ploeg maar knokte zich knap terug. Door de 1-2 volgde er verlenging en daarin kwamen de Zwollenaren via een penalty zelfs op 2-2 en dat zou genoeg zijn voor de thuisclub. Even later maakte SteDoCo echter een derde treffer, zodat de beslissing uit een serie van liefst achttien strafschoppen moest komen. Die namen de Zuidhollanders net iets beter, want Berkum miste twee keer tegen SteDoCo slechts één keer. SteDoCo gaat daarmee naar de volgende ronde van de nacompetitie voor een plek in de Derde Divisie en voor Berkum, gestart als promovendus, is er een eind gekomen aan een fantastisch seizoen.

 

De gemoederen liepen soms hoog op. Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen probeert Remco Buist te kalmeren. Scheidsrechter Erik ter Brake kijkt toe en hoeft niet echt op te treden.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 12. Jordey van Dam 0-1, 22. Jesse Wielinga 0-2, 78. Jason Huisman 1-2, 97. Marc van der Meulen (strafschop) 2-2, 112. Jordey van Dam 2-3
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 350
Berkum Dominic van Hoof, Jeroen van Brummen (66. Jason Huisman), Marc van der Meulen, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Björn Bakker, Thom Kooke, Hoeseb Yacob, Johnsen Bacuna, Ruud Wellenberg (61. Youp Kok), Chris van der Meulen
SteDoCo Mark Smith, Luke Molkenboer, Remco Buist, Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel, Kevin Patijn, Jordey van Dam, Hayri Pinarci (99. Gino Boers), Joran Schröder (72. Morris van den Brink), Jesse Wielinga, Jay-Jay Meierdres (81. Hakan Tokul)
Gele kaart Joran Schröder, Remco Buist, Bryan Jongeneel (SteDoCo)

 

Capelle - Excelsior '31 (1-1) 1-2

Capelle is op basis van het resultaat in de uitwedstrijd doorgedrongen tot de volgende ronde van de nacompetitie. Excelsior '31 won weliswaar met 1-2, maar dat was niet voldoende na de 1-4 thuisnederlaag.
Capelle nam snel de leiding, maar na een kwartier was de stand weer gelijk. Twintig minuten voor tijd namen de bezoekers de leiding, maar daar bleef het bij.

Doelpunten 3. Olaf van der Sande 1-0, 13. Boy Boeloerditi 1-1, 71. Boy Boeloerditi 1-2
Scheidsrechter T.R. Winkel
Toeschouwers 250
Capelle Bradly van der Meer, Jelle Pollemans, Sandin Avdic, Wilmer Kousemaker (70. Marciano Simonis), Olaf van der Sande, Gertjan Rothman, Jorn van Lunteren, Boris Letterie (70. Angelmo Vyent), Bram de Bruin (87. Christiaan Boom), Jamie Jaliens, Bram van Eijk
Excelsior '31 Mart Nieuwenhuis, Mirko Zwiers, Melvin Velthuis, Tom Brummelhuis, Simon Baysoy (62. Dylan Vosskuhler), Stèfan Maat, Michel Gerritsen Mulkes (86. Stijn Beverdam), Hielke Penterman, Alfaro Vlijter (46. Hakim Ezafzafi), Boy Boeloerditi, Cem Köse
Gele kaart Bram de Bruin (Capelle), Stèfan Maat (Excelsior '31)

 

Spijkenisse - Hoek (1-0) 2-2

Spijkenisse kreeg precies wat de ploeg beoogde, een snelle openingstreffer waarmee de achterstand op Hoek meteen was weggewerkt. Maar de Zeeuwen leken niet paniek, zochten het in combinatievoetbal en bleven na de snelle tegenslag tot aan het rustsignaal verder keurig overeind. Vijf minuten na de pauze produceerde Hoek de gelijkmaker en kon Spijkenisse van voren af aan beginnen. In minuut zeventig veerde alles wat Spijkeniisse was weer op toen de thuisploeg de totaalstand weer in evenwicht bracht. Maar opnieuw bleven de Zeeuwen zichzelf en dat betaalde zich al snel uit in de 2-2 van invaller en debutant Brian van Hoorn. In de hectiek van de slotfase liep de thuisploeg nog te hoop, maar de 3-2 die een verlenging had betekend viel niet meer.

Doelpunten 11. Etiën Mariana 1-0, 50. Aaron Verwilligen 1-1, 70. Sander Barragan 2-1, 75. Brian van Hoorn 2-2
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 950
Spijkenisse Christian van Wijngen, Danny Kerpel (76. Rephendry Amsterdam), Vincent Verbond, Glenn Rijsdijk, Etiën Mariana (50. Jazzy Adams), Sander Barragan, Stefano Gonçalves, Felino Jardim, Michael van Dommelen, Marvin van der Pluijm (65. Adam el Fazazi), Serginho van Axel-Dongen
Hoek Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Stef de Backer (46. Thomas van Renterghem), Sascha Beshliaha, Zinou Chergui, Reguillo Vandepitte, Ruben Besuyen (74. Brian van Hoorn), Aaron Verwilligen, Bram Leroy, Sidi Ceesay (87. Wesley Mieras), Titas Vitukynas
Gele kaart Glenn Rijsdijk, Felino Jardim, Michael van Dommelen (Spijkenisse), Sascha Beshliaha (Hoek)

 

Ter Leede - Ajax (0-0) 2-0, 2-0 n.v., Ajax w.n.s. (3-4)

De wedstrijd van dinsdag had zijn tol geeist voor Ter Leede. Jonathan Robertsen (schouder uit de kom) en Rob Zandbergen (hoofdwond) moesten verstek laten gaan. Ajax had in de eerste helft het beste van het spel. In de tweede helft begon Ajax ook beter maar, Ter Leede kwam op voorsprong. Daarna probeerde de thuisclub meer druk te geven. Het werd 2-0 uit een strafschop. Met voor beide doelen nog een paar mogelijkheden eindigde de wedstrijd na 120 minuten in 2-0. De uitblinkende doelman Stephan Veenboer zorgde ervoor dat Ajax na strafschoppen de volgende ronde bereikte.

Doelpunten 49. Jesse Dingjan 1-0, 72. Jeffrey Bok (strafschop) 2-0
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 700
Ter Leede László Sándor, Mike Boelee (105. Nilton Sonha), Stefan Kraaijvanger, Ben van der Lans, Sami Mouchih, Jeffrey Bok, Ian van Otterlo, Jesse Dingjan, Marc de Kruijs, Toon Zwetsloot (119. Ronnie Verplancke), Joey van den Berg (78. Oussama Siali)
Ajax Stephan Veenboer, Chima Bosman (Edwin Soenarto), Siver Abdulrahman, Tim de Jong, Roy Deken, Glenn van Zoolingen, Cedric Main, Jack van Moerkerk (78. Stefano Seedorf), Bilal el Amrani, Stanley Akoy, Kenneth Misa Danso (98. Lars Middelwijk),
Gele kaart László Sándor, Stefan Kraaijvanger, Toon Zwetsloot (Ter Leede), Lars Middelwijk, Stanley Akoy, Kenneth Misa Danso, Bilal el Amrani (Ajax)