Nieuws

Nacompetitie tweede/derde divisie:
Enorme sof voor FC Lisse, Scheveningen door

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

2 juni 2018

Hoewel de vooruitzichten na de 0-2 overwinning op JVC Cuijk gunstig waren, beleefde FC Lisse in de return op eigen veld een enorme sof met een 0-3 nederlaag. Dat betekent dat de Lissenaren na een jaar Tweede divisie komend seizoen weer een trapje lager moeten gaan opereren.

Halverwege de tweede helft had JVC Cuijk de eerder opgelopen schade gerepareerd via twee treffers van Jordie van der Laan. In blessuretijd (90+2) liet invaller Lars Loermans het doek vallen over de ploeg van Robbert de Ruiter.
JVC Cuijk kan zich gaan opmaken voor de dubbelfinale met Jong Almere City FC. De Almeerders hadden strafschoppen nodig om UNA de pas af te snijden. Beide wedstrijden eindigden in 1-1, die in Veldhoven ook na verlenging met een half uur.

Scheveningen is geslaagd voor zijn tussenexamen door met 1-0 van stadgenoot Quick te winnen. De heenwedstrijd tussen de twee Haagse clubs was geëindigd in 1-1. Op Houtrust maakte de treffer van Barry Rog, na een klein half uur op het scorebord verschenen, uiteindelijk het verschil.

Komende woensdag vervolgt Scheveningen in eigen huis zijn campagne om op te stoten naar de Tweede divisie. Tegenstander is dan TEC. De herkanser uit de Tweede divisie won na de 1-2 winst ook zijn tweede wedstrijd van Jong FC Volendam. Sherwin Grot nam in Tiel de enige en naar later bleek winnende treffer voor zijn rekening.

 

FC Lisse - JVC Cuijk (0-1) 0-3

FC Lisse ontstond in 1981 uit een fusie tussen Sportclub Lisse en Lisser Boys. De geel-blauwen begonnen in de tweede klasse, op dat moment het op een na hoogste amateurniveau. In 1989 werd samen met de Katwijk de stap gemaakt naar de eerste klasse. FC Lisse speelde met uitzondering van 2016-2017 altijd tussen de beste zaterdagamateurclubs van Nederland. Het verlies op zaterdag 2 juni van 0-3 tegen JVC Cuijk betekende de eerste officiële degradatie in de clubgeschiedenis. Dit had vrijwel niemand zien aankomen in het Lisser kamp. In Cuijk had de formatie van trainer Robbert de Ruiter immers met 2-0 gewonnen. De mokerslag komt dan ook hard aan bij FC Lisse, dat volgend seizoen in de Derde divisie speelt.

 

De teleurstelling bij Lisse-verdediger Robert van Boxel is groot.
Foto: Hubert Habers

 

Doelpunten 20. Jordie van der Laan 0-1, 68. Jordie van der Laan 0-2, 90+2. Lars Loermans 0-3
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 700
FC Lisse Björn Haggerty, Justin Valk, Robert van Boxel, Kevin van der Zwet, Bert Koomen, Niels Buijs, Lars Rauws, Moubarak Adouch, Ayoub ait Afkir, Bas Buimer (79. Jordi van Tol), Thierry Monteny
JVC Cuijk Yorrit Kanters, Maarten Bosch, Jurre Grotenhuis, Aleksandar Lejic, Simon van Zeelst, Boy Visser, Rik Renirie, Jordie van der Laan, Stan Broenland, Jay van Boxtel (78. Sjoerd van der Looy), Jorrit Ritzen (82. Lars Loermans)

 

Scheveningen - Quick (1-0) 1-0

Scheveningen begon het duel net als woensdagavond slecht en de op fouten loerende bezoekers kregen ook de eerste kans. Scheveningen herstelde zich nu echter sterk, nam de leiding en liet vervolgens na om het duel nog voor rust in het slot te gooien. Na rust waren de rollen omgedraaid en mocht Quick van Scheveningen komen, maar veel verder dan een scrimmage in de doelmond en een serie hoekschoppen kwam het lange tijd niet. De mentaal meer volwassen thuisploeg ging daarna het beste met druk om en kwam alleen diep in de ruim bemeten blessuretijd éénmaal goed weg. In de wetenschap dat over twee wedstrijden niet het beste spel was vertoond, wel de betere kansen zich hadden voorgedaan had en dat in finales alleen de winst telt, stapte Scheveningen uiteindelijk als winnaar van het veld.

Doelpunten 27. Barry Rog 1-0
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 2500
Scheveningen Sven Wolsheimer, Kevin Gomez Nieto, Jari de Jong, Peter Jugnschläger, Giovano van Ree, Esin Gula, Leroy Resodihardjo, Barry Rog (86. Björn Wagenaar), Mehmet Aldogan, Brandon Robinson (86. Marvin Nieuwlaat), Tim Peters
Quick Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Kai van Hese, Pepijn van Zwieten de Blom (90+4. Ruben Duk), Sijbren Bartlema, Marc Boshoff, Steven de Kruijf, Frank van der Heiden, Rachid Bouyaouzan (70. Kenan Schenkeveld), Roderick Meinema
Gele kaart Barry Rog, Giovano van Ree (Scheveningen), Sijbren Bartlema, Marc Boshoff, Joost de Gelder (Quick)
Rode kaart Steven de Kruijf (2x geel) (Quick)

 

TEC - Jong FC Volendam (0-0) 1-0

TEC begon goed aan de wedstrijd en had in de eerste twintig minuten een overwicht. Daarna kwam Jong FC Volendam beter in de wedstrijd, was er meer evenwicht maar ook veel slordigheden. Na rust zette TEC de toon en kreeg het ook een paar handen vol aan kansen. Daarvan werd er slechts één benut. Sherwin Grot schoot TEC met zijn doelpunt naar de volgende ronde op weg naar handhaving.

Doelpunten 66. Sherwin Grot 1-0
Scheidsrechter D. Serik
Toeschouwers  
TEC Sebastian van der Sman, Migiel Zeller, Daan Disveld, Bart van Westerlaken, Nicky Kuiper (67. Randel Shakison), Serhat Koç, Vinnie Vermeer, Matthijs van Gessel (79. Thijs van Hofwegen), Wimilio Vink, Obi Onyeike, Sherwin Grot (76. Brandon Fijneman)
Jong FC Volendam Jordi van Stappershoef, Marco Tol, Nick Zeijlmans (76. Taye Lee), Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Jari Vlak, Kay Tejan, Rodney Smorenberg (58. Mike Eerdhuizen), Jordy Hilterman, Anthony Berenstein (58. Rafik el Hamdi), Derry Murkin
Gele kaart Daan Disveld (TEC), Jari Vlak, Jordy Hilterman, Kay Tejan, Rafik el Hamdi (Jong FC Volendam)

 

UNA - Jong Almere City FC (0-0) 1-1, 1-1 n.v., Jong Almere w.n.s. (1-3)

UNA heeft wellicht de meeste energie in de wedstrijd gestoken, had op basis daarvan wel verdiend te winnen, maar was na negentig nog niet verder gekomen dan 1-1. Die stand bleef ook in de verlenging ongewijzigd. UNA mocht de penaltyreeks starten, maar van de vier spelers die een strafschop namen schoot alleen Jeroen Stottelaar raak. Dat woog niet op tegen Sam Krant, Radinio Balker en Adrian Ramadani die wel vanaf elf meter trefzeker waren voor de Almeerders.

Doelpunten 47. Nicky van Hilten 0-1, 72. Brian Boogers 1-1
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Toeschouwers  
UNA Petar Stoskovic, Sander van Weert, Thomas Huijben, Yoeri Sijbers, Bassou Boulghalgh, Pieter-Jan Scheerlinck, Jeroen Stottelaar, Brian Boogers, Nick Tielemans, Twan Demin (Rob van Boekel), Mart van de Gevel
Jong Almere City FC Timo Plattel, Radinio Balker, Nicky van Hilten, Ruggero Mannes, Tarik Evre, Samuel Brobbey, Julian Nak, Sam Krant, Khalid Tadmine, Jelle Goselink, Thomas Rier