Nieuws

Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse:
AFC, Rijsoord en HZVV hoofdklasser af

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

2 juni 2018

Zaterdag 2 juni 2018 is uitgedraaid op een dramadag voor drie herkansers uit de hoofdklasse. AFC verloor met 2-1 van DETO Twenterand en Rijsoord moest met 3-1 buigen voor Flevo Boys en met name voor Madih Doufikar die alle treffers voor de club uit Emmeloord voor zijn rekening nam. En ook HZVV redde het niet tegen Montfoort (0-1), een nederlaag met een voorgeschiedenis.

Sinds 2010 heeft HZVV zich vier keer een jaar hoofdklasser mogen noemen. De Hoogeveners houden zeker niet van degraderen, daarover geen twijfel, maar zijn kennelijk wel dol op de kampioensfeestjes in de eerste klasse E waarmee de club tot drie keer toe een trapje hoger kon gaan spelen.

In de vorige eeuw kwam HZVV drie keer een periode van drie jaar (86-89, 92-95 en 96-99) uit op het toen hoogste niveau van het zaterdagamateurvoetbal.

Van de vier herkansers krijgt alleen Huizen nog de mogelijkheid zich te handhaven in de hoofdklasse. Eerstkomende tegenstander in de strijd om behoud is XerxesDZB.

 

Brielle - ARC (2-2) 4-3

 

DETO Twenterand - AFC (za) (0-0) 2-1

Na een klein uur spelen gloorde er hoop in de Amsterdamse harten dat de verre reis naar Vriezenveen een positief resultaat zou gaan opleveren. Mauritisio Helstone, ook vaak aangever, nam nu zelf een doelpunt voor zijn rekening. DETO's antwoord kwam al snel daarna via Lesley Narhrwold. De thuisclub had de kans op voorsprong te komen, maar ontsnapte in de slotfase ook een nieuwe achterstand. In blessuretijd liet routinier Kevin Aman het muntje toch de kant van de Twentenaren op rollen door de Amsterdamse jeugdkeeper Sharique Hovenkamp te kloppen.

Doelpunten 59. Mauritsio Helstone 0-1, 67. Lesley Nahrwold 1-1, 90+3. Kevin Aman 2-1
Scheidsrechter L. Timmer
Toeschouwers  
DETO Twenterand Anthony van Zaltbommel, Koen Fleer, Coplan Soumaoro, Frank Smit (90+4. René Nijhof), Qays Shayesteh (81. Kevin Peppels), Lesley Nahrwold, Kevin Aman, Hans Matti, Wybe Kram, Maarten Booyink, Mark Koetsier
AFC (za) Sharique Hovenkamp, Wessel Westerhof, Daan Brinkman, Danny Goedkoop, Justin Swart (66. Jasper Blonk), Daryl Gerritsen, Daan Sutorius, Floris Dokkum, Mauritsio Helstone, Pepijn Veerman, Thierry van der Kooye (73. Mitchell Faerber)

 

Drachtster Boys - Sportlust '46 (1-0) 1-1, 1-1 n.v., Sportlust w.n.s. (2-3)

 

DTS Ede - Kloetinge (0-0) 1-1, 1-2 n.v.

 

Flevo Boys - Rijsoord (2-0) 3-1

Flevo Boys gaf heel snel het signaal af dat er voor Rijsoord weinig te halen zou zijn, maar vergat vervolgens een derde doelpunt te maken om dat extra te bekrachtigen. Tien minuten na de pauze wisten de bezoekers te profiteren van een slordigheid in de Emmeloordse defensie en de wedstrijd kreeg daardoor een ander karakter. Rijsoord voerde de druk op, met Flevo Boys loerend op de omschakeling. Beide ploegen kregen zeker nog de mogelijkheid om te scoren, maar Madih Doufikar deed het drie minuten voor tijd. Daarmee was het verzet van Rijsoord definitief gebroken en kon Flevo Boys alvast gaan nadenken over de finale met Brielle.

Doelpunten 2. Madih Doufikar 1-0, 13. Madih Doufikar 2-0, 55. Chris Promes 2-1, 87. Madih Doufikar 3-1
Scheidsrechter J. Rozendal
Toeschouwers  
Flevo Boys Rodney Rosink, Bjorn Adams, Roelof Strikwerda, Lars Klijnstra, Ivar Span, Aran Nijboer, Aron Strengholt, Tomas Boer (68. Maarten Mesu), Madih Doufikar, Frank Post (85. Johan Tiems), Arjen Spaan (Richard Scholten)
Rijsoord Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Chris Promes, Khalid Rahli, Mike van Gool, Donovan Lioe Anjie, Zepp Jacobs
Gele kaart Tomas Boer, Richard Scholten (Flevo Boys), Michael Bekkers (Rijsoord)

 

Groningen - WNC (0-0) 3-1

 

HZVV - Montfoort (0-1) 0-1

HZVV heeft zich lelijk verkeken op Montfoort maar moest ook de hand in eigen boezem steken. De thuisclub heeft scoringskansen genoeg gehad om de wedstrijd een andere wending te geven dan die na een half uur had gekregen door een treffer van Marck van Baal. Die 0-1 voorsprong heeft Montfoort het hand en tand verdedigd, met af en toe ook een reddende rol voor doelman Robin Vianen. Het bleef tot het laatst toe spannend of de thuisclub toch nog op gelijke hoogte zou komen, maar dat lukte niet. Bij Montfoort kwamen er weer voorzichtig herinneringen boven aan oude glorietijden. In 2011 promoveerde de Utrechtse club naar de topklasse en raakte toen landelijk bekend als de 'Orange Machine'. HZVV restte de trieste conclusie dat er in acht jaar tijd voor de vierde keer al na één seizoen afscheid moest worden genomen van de hoofdklasse.

Doelpunten 30. Marck van Baal 0-1
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers  
HZVV Hidde Streutker, Erwin Breukelman, Yannick Manusiwa, Paul Bangura, Arjan Akkerman, Kelly João, Yoran Popovic, Jan Hup, Alex Zomer, Lorenzo Valente, Tim Mulder (58. Marlon Luchtenberg)
Montfoort Robin Vianen, Don Mimpen, Ricardo Bakker, Chris Resida, Mike van Oosten, Nick Koppers, Nick van Luinen, Bart Roelofs, Marck van Baal, Joey van Ede, Eddy Vorm
Gele kaart Kelly João, Lorenzo Valente (HZVV), Marck van Baal (Montfoort)

 

WHC - Gorecht (1-0) 1-0

 

XerxesDZB - Oranje Wit (2-0) 3-0