Nieuws

Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse:
SteDoCo en Hoek promoveren

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

9 juni 2018

In een bewogen middag voetbal zijn SteDoCo en Hoek gepromoveerd naar de Derde divisie. SteDoco verloor weliswaar de eerste wedstrijd in de finaleronde met 0-1 van Capelle, maar maakte dat verschil op sportpark 't Slot ruimschoots goed met een afgetekende 0-3 overwinning.

De verwachting dat Hoek de opstap zou maken naar de Derde divisie is uitgekomen, maar vraag niet hoe. De Zeeuwen waren absoluut zichzelf niet en blunderden nog binnen een half uur hun 3-1 voorspong uit de heenwedstrijd volledig weg. Na rust maakte Bram Leroy de aansluittreffer en dat bleek aan het eind de 'golden' goal.

SteDoCo stapt per kerende post weer de Derde divisie binnen, waar de club uit Hoornaar vorig seizoen als herkanser afscheid van moest nemen door toedoen van DOVO. SteDoCo promoveerde in 2015 (als kampioen van de hoofdklasse A) naar de topklasse die een jaar later Derde divisie ging heten.

Hoek was er in het geboortejaar van de topklasse (2010) meteen bij, maar dat avontuur duurde slechts één seizoen, want de Zeeuwen eindigen die jaargang als laatste. In 2014 maakte Hoek zijn rentree in de topklasse, maar ook dat was geen lang leven beschoren. In 2015 verloor Hoek als herkanser de finale van RVVH met 3-1.

De verliezers Capelle en Ajax spelen komende zaterdag een beslissingswedstrijd om de opengevallen plek in de Derde divisie - Jong FC Twente is teruggetrokken - op te vullen.

 

Capelle - SteDoCo (0-1) 0-3

Capelle is in de strijd om lijfsbehoud op alle fronten afgetroefd door een beter spelend SteDoCo. Voor de rust namen de bezoekers de leiding door Remco Buist. Na de rust vergrootte SteDoCo de marge door doelpunten van Joran Schröder en Wesley Pollemans. Capelle krijgt nog een extra kans om zich te handhaven tegen de amateurs van Ajax.

 

SteDoCo viert feest na de promotie.
Foto: Orange Pictures

 

Doelpunten 16. Remco Buist 0-1, 58. Joran Schröder 0-2, 81. Wesley Pollemans 0-3
Scheidsrechter L.P.S. Cairo
Toeschouwers 1000
Capelle Bradley van der Meer, Jami Jaliens, Bram van Eijk, Gertjan Rothman, Jelle Pollemans, Jorn van Lunteren, Sandin Avdic (67. Marvin van der Made), Wilmar Kousemaker (74. Tim Vincken), Bram de Bruin, Olaf van der Sande, Angelmo Vyent (77. Stefan Dams)
SteDoCo Mark Smith, Kevin Patijn, Bryan Jongeneel, Wesley Pollemans, Luke Molkenboer, Jordey van Dam, Joran Schröder, Hayri Pinarci (77. Gino Boers), Jesse Wielinga, Jay-Jay Meierdres (75. Morris van den Brink), Remco Buist
Gele kaart Hayri Pinarci, Jordey van Dam (SteDoCo)

 

Hoek - Ajax (0-2) 1-2

Ajax kwam door twee fouten in de Hoek verdediging na 25 minuten spelen al op een 0-2 voorsprong. Deze stand zou een verlenging betekenen. Dit was echter buiten Bram Leroy om gerekend. Hij krulde de bal in de tweede helft in de verre hoek in de kruising. Hoewel het spannend was en Ajax het betere van de spel had, hield de thuisclub stand en promoveert naar de derde divisie.

Doelpunten 14. Ricardo Fransberg 0-1, 25. Ricardo Fransberg 0-2, 52. Bram Leroy 1-2
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Toeschouwers 1300
Hoek Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Stef de Backer, Kim van den Bergh, Zinho Chergui (80. Brian van Hoorn), Aaron Verwilligen, Rik Impens (64. Birgen Martens), Reguillo Vandepitte, Bram Leroy, Sidy Ceesay, Ruben Besuyen (46. Thomas van Renterghem)
Ajax Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Tim de Jong, Roy Deken, Glenn van Zoolingen, Jack van Moerkerk (81. Zakaria el Biyar), Lars Middelwijk, Stefano Seedorf (70. Cedric Main), Ricardo Fransberg, Kenneth Misa Danso
Gele kaart Zinho Chergui, Reguillo Vandepitte (Hoek), Lars Middelwijk, Glenn van Zoolingen, Cedric Main, Roy Deken (Ajax)