Nieuws

Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse:
Huizen stap omlaag, Flevo Boys tree omhoog

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

9 juni 2018

Huizen heeft zijn wonderbaarlijke ontsnapping op de laatste speeldag van de competitie geen vervolg kunnen geven. De club uit het Gooi ging volledig kopje onder tegen XerxesDZB. De Rotterdammers namen een klinkende 0-4 overwinning mee de bus in en ontmoeten in de finaleronde DETO Twenterand dat een verlenging nodig had om van Groningen te winnen. In de verlenging lag de wedstrijd een half uur stil vanwege knokpartijen tussen supporters van DETO en Groningen.

Flevo Boys is binnen de kortste keren weer hoofdklasser geworden. Brielle opende in de finalewedstrijd nog wel de score, maar zag Flevo Boys op slag van rust op gelijke hoogte komen. In de tweede helft liet de bekerhouder van het district Noord er geen enkele twijfel over bestaan wie de sterkste was (1-4).

Sportlust '46 (won na strafschoppen van Kloetinge) en WHC (0-3 zege bij Montfoort) gaan strijden om een plek in de hoofdklasse.

De drie verliezers van de finale ronde gaan in een halve competitie ook nog de strijd met elkaar aan om een plek in de hoofdklasse.

 

Brielle - Flevo Boys (1-1) 1-4

 

Flevo Boys keert terug in de hoofdklasse.
Foto: Orange Pictures

 

 

DETO Twenterand - Groningen (0-0) 0-0, 2-0 n.v.

 

Huizen - XerxesDZB (0-0) 0-4

Huizen begon gespannen aan dit duel en de eerste kansen waren dan ook voor XerxesDZB waarbij de Huizer goalie eerst een goede redding bracht en in het vervolg een Xerxaan één op één de bal naast schoof en ook nog de lat raakte. Vervolgens begon Huizen ook te voetballen en raakte de paal. Ondanks de vele kansen die nog volgden aan beide kanten werd er niet geschoord voor rust. Na de rust bleef XerxesDZB de bovenliggende partij en wist te profiteren van de fouten in de Huizer defensie om zodoende met ruime cijfers huiswaarts te keren. Huizen zal dan ook de rug moeten rechten deze zomer om na volgend jaar hopelijk weer terug te kunnen keren naar de hoofdklasse.

 

Een verdiende verfrissing voor Ilyas Ouled Ali van XerxesDZB na de overwinning tegen Huizen.
Foto: Orange Pictures

 

Doelpunten 52. Brandon Könemann 0-1, 75. Osvaldo de Pina 0-2, 81. Ingmar Maayen 0-3, 89. Brandon Könemann (strafschop) 4-0
Scheidsrechter J.S. Boringa
Toeschouwers 900
Huizen Wilco Mackaay, Danny Benning, Jordey Buitenhuis, Renee Troost, Randy Onuoha, Aron Klaassen, Joey Papamelodias (69. Dennis Lamme), Lucas van Esterik (78. Bob Brilleman), Quincy van Waveren, Murat Önal, Garrett Jones (69. Hidde van der Veldt)
XerxesDZB Björn Bénard, Marciana Homoet, Mike Navajes Sanches, Ismael Celen, Joey Grootenboer (69. Ingmar Maayen), Brandon Könemann, Ilyas Ouled Ali, Bruce van Kesteren, Mo Ajarai (80. Marcello Gomes da Veiga), Osvaldo de Pina, Raoul Gangadin
Gele kaart Randy Onuoha, Aron Klaassen, Danny Benning (Huizen)

 

Kloetinge - Sportlust '46 (0-1) 1-1, 1-1 n.v., Sportlust '46 w.n.s. (3-4)

 

Montfoort - WHC (0-1) 0-3