Nieuws

Nacompetitie tweede/derde divisie:
Promotie Scheveningen op z'n Duits

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

9 juni 2018

Het Duitse nationale elftal had er jaren achtereen een handje van in de absolute slotfase van een wedstrijd meedogenloos toe te slaan. Precies zo meedogenloos maakte Scheveningen in blessuretijd een doelpunt dat voor de ploeg van John Blok de poort opende van de Tweede divisie. Leroy Resodihardjo was de intens bejubelde maker van de 2-1.

Daarmee sloeg de totaalbalans over twee wedstrijden door in het voordeel van Scheveningen. TEC, de herkanser van de Tweede divisie, was op eigen veld grote delen van het duel de bovenliggende partij en had bij rust de 2-0 achterstand van de eerste wedstrijd al weggepoetst. In de tweede helft was het wachten meer op een derde Tiels doelpunt, dan op de terugkeer van Scheveningen in de wedstrijd. Kansen heeft TEC ook wel degelijk gehad, waarbij de bal op de lat bij een doelworsteling wellicht de meest serieuze was.

In blessuretijd forceerde Scheveningen toch nog een hoekschop. Die werd onvoldoende weggewerkt waardoor Levi Schwiebbe de ruimte kreeg de bal opnieuw in de doelmond te laten neerdalen. Daar pegelde Resodihardjo de bal onhoudbaar hard in het net, zijn ongetwijfeld belangrijkste treffer voor Scheveningen tot nu toe. In de dying seconds kreeg Scheveningen nog een strafschop toegekend. TEC-doelman Sebastian van der Sman moest met rood vertrekken voor het neerleggen van Mehmet Aldogan, maar Schwiebbe kon zich de luxe veroorloven de penalty niet te benutten. Even later barstte het Scheveningen-feest los en besefte TEC dat het leven van een herkanser maar al te vaak niet over rozen gaat.

Mocht JVC Cuijk nog aspiraties gehad hebben richting de Tweede divisie, bij rust waren die vrijwel verdwenen. Jong Almere City FC had over anderhalve wedstrijd een 4-2 voorsprong opgebouwd en liet de Brabanders niet meer terug in beeld komen. De 1-3 was een bevestiging daarvan. Waar Almere City FC het net niet haalde een stap omhoog te doen, slaagden de beloften onder leiding van Ivar van Dinteren wel.

 

JVC Cuijk - Jong Almere City FC (1-2) 1-3

De start van JVC Cuijk was goed en de 1-0 voorsprong, verkregen uit een door Jordie van der Laan benutte stafschop, was verdiend te noemen. Toch gingen de Brabanders met een 1-2 achterstand de rust in, maar dat weerhield hen niet opnieuw de tegenstander onder druk te zetten in de tweede helft. Het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker, kansen genoeg daarop, maar de 1-3 viel eerder en daarmee de definitieve beslissing over welke ploeg er zou gaan promoveren naar de Tweede divisie.

Doelpunten 22. Jordie van der Laan (strafschop) 1-0, 36. Ruggero Mannes 1-1, 45. Ruggero Mannes 1-2, 73. Tarik Evre 1-3
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 800
JVC Cuijk Yorrit Kanters, Jay van Boxtel, Maarten Bosch, Jurre Grotenhuis, Aleksandar Lejic, Simon van Zeelst (90. Bjenze Graat), Jordie van der Laan, Stan Broenland, Boy Visser (66. Furkan Alakmak), Jorrit Ritzen (80. Lars Loermans), Rik Renirie
Jong Almere City FC Timo Plattel, Ruggero Mannes, Tarik Evre, Radinio Balker, Samuel Brobbey (Thomas Rier), Faris Hammouti, Sam Krant, Julian Nak, Nicky van Hilten (Victor van der Linde), Jelle Goselink, Khalid Tadmine (Bernardo dos Santos)
Gele kaart Maarten Bosch, Jurre Grotenhuis (JVC Cuijk), Samuel Brobbey, Ruggero Mannes, Khalid Tadmine, Julian Nak, Tarik Evre (Jong Almere City FC)

 

TEC - Scheveningen (2-0) 2-1

Narrow escape, ultieme ontsnapping, op het allerlaatste nippertje. In deze termen kon Scheveningen terugblikken op de afsluitende wedstrijd in de p/d reeks tussen Tweede en derde divisie. Bij rust was het hoog crisis voor de ploeg van John Blok, want TEC had vlak voor de pauze de 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd volledig goed gemaakt. Op de 2-0 voorsprong van de thuisclub had Scheveningen weinig af te dingen. Na de pauze had TEC ook zomaar een derde doelpunt kunnen maken. Maar soms ontbrak het richtingsgevoel, was het fortuin niet op de hand van de herkanser van de Tweede divisie of had Scheveningen-doelman Sven Wolsheimer een reddende actie in huis. Maar die was ook kansloos bij de omhaal van Sherwin Grot, maar toen was Gio van Ree de reddende engel. Of de bal, die via de lat weer het veld in kwam, de doellijn was gepasseerd, heeft waarschijnlijk niemand gezien. Scheidsrechter Nagtegaal liet ook gewoon doorspelen. Met de verlenging al in het verschiet verscheen Scheveningen dan toch nog een keer in de buurt van het doel van de tegenstander. Er volgde een hoekschop, met uiteindelijk grote gevolgen. Scheveningen kon in jubel uitbarsten. TEC had gestreden voor wat de ploeg waard was, maar wist dat degradatie een feit was geworden. Zo dicht kunnen vreugde en treurnis op één veld bij elkaar liggen.

 

Leroy Resodihardjo (8) heeft in de blessuretijd het beslissende doelpunt gescoord voor Scheveningen. Barry Rog en Levi Schwiebbe zijn er ook heel blij mee.
Foto: Orange Pictures

 

Doelpunten 30. Vinnie Vermeer 1-0, 42. Sherwin Grot 2-0, 90+2. Leroy Resodihardjo 2-1
Scheidsrechter M.J. Nagtegaal
Toeschouwers 1600
TEC Sebastian van der Sman, Migiel Zeller, Daan Disveld, Obi Onyeike, Randel Shakison, Thijs van Hofwegen (59. Robby Holder), Vinnie Vermeer, Matthijs van Gessel, Wimilio Vink, Serhat Koç, Sherwin Grot (90+3. Luuk Teurlinx)
Scheveningen Sven Wolsheimer, Kevin Gomez Nieto, Jari de Jong, Leroy Resodihardjo, Giovano van Ree, Esin Gula (90+2. Björn Wagenaar), Levi Schwiebbe, Tim Peters, Barry Rog (90+2. Marvin Nieuwlaat), Mehmet Aldogan, Brandon Robinson
Gele kaart Randel Shakison (TEC)
Rode kaart Sebastian van der Sman (TEC)