Nieuws

Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse:
Ajax verdringt Capelle uit de Derde divisie

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

16 juni 2018

Ajax heeft de plek van Capelle in de Derde divisie overgenomen door in een rechtstreeks duel met 1-2 te winnen. De beslissingswedstrijd tussen de twee verliezers van de nacompetitiefinale was goed voor een extra plek in de Derde divisie na het uitstappen van Jong FC Twente. Ajax greep de geboden mogelijkheid met beide handen aan, was scherper dan Capelle en won verdiend. Daarmee levert de vertrekkende trainer Jorg Smeets zijn ploeg af op het vierde niveau in Nederland.

Capelle keert voor het eerst sinds 2010 terug naar de hoofdklasse. In dat seizoen waren de Capellenaren de eersten die zich plaatsten voor de nieuwe topklasse. Daarin kwam de club alle zes seizoenen uit. Het lukte de ploeg niet om zich in 2016 te plaatsen voor de Tweede divisie, maar wel voor de Derde divisie. Aan dat verblijf komt nu na twee seizoenen een einde.

 

Capelle - Ajax (1-2) 2-1

Ajax was scherper en beter dan Capelle. Het kwam via twee maal Stanley Akoy dan ook dik verdiend met 0-2 aan de leiding. Het tegendoelpunt van Angelmo Vyent, in de blessuretijd van de eerste helft, kwam uit de lucht vallen. Het hield Capelle wel in de wedstrijd.
In het tweede bedrijf kreeg Capelle een uitgelezen mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, maar Olaf van der Sande miste vanaf de strafschopstip. Daarna had Stanley Akoy de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar de Ajacied miste. Het bleek niet meer van belang, want het lukte Capelle niet om op gelijke hoogte te komen. Daardoor promoveert Ajax naar de Derde divisie en degradeert Capelle naar de hoofdklasse.

 

Ajax viert de promotie naar de Derde divisie.
Foto: Orange Pictures

 

Doelpunten 25. Stanley Akoy 0-1, 43. Stanley Akoy 0-2, 45+2. Angelmo Vyent 1-2
Scheidsrechter K. Puts
Toeschouwers 350
Capelle Bradly van der Meer, Jelle Pollemans, Sandin Avdic, Wilmer Kousemaker (74. Festus Attobra), Olaf van der Sande, Gertjan Rothman (74. Stefan Dams), Angelmo Vyent, Jorn van Lunteren, Bram de Bruin, Jamie Jaliens, Bram van Eijk (74. John Fredy van Hyum)
Ajax Stephan Veenboer, Jake Wollgarten, Siver Abdulrahman (51. Stefano Seedorf), Roy Deken, Edwin Soenarto, Tim de Jong, Bilal el Amrani (90+2. Regilio Kranenburg), Glenn van Zoolingen, Ricardo Fransberg, Stanley Akoy, Jack van Moerkerk
Gele kaart Jamie Jaliens (Capelle)