Nieuws

Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse:
Brielle begint met winst in verliezersbarrage

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

19 juni 2018

Brielle is de strijd om die ene resterende plek in de hoofdklasse begonnen met een overwinning. Op eigen veld konden de Briellenaren al snel een 2-0 voorsprong koesteren, maar Sportlust '46 bezorgde na de aansluittreffer in de tweede helft de thuisclub nog een benauwd slotkwartiertje. Brielle mocht van geluk spreken dat Rick Wils namens Sportlust '46 in de 85-ste minuut een strafschop over schoot.

Door de winst van Brielle komt Sportlust '46 komende zaterdag op eigen veld in actie tegen XerxesDZB, de derde deelnemer aan de extra halve competitie met de drie verliezers van de eerder gespeelde finales. Daarin verloor Brielle van Flevo Boys (1-4), moest Sportlust '46 buigen voor WHC (2-3) en had XerxesDZB weinig verweer tegen DETO Twenterand (3-0). De winnaars plaatsten zich rechtstreeks voor de hoofdklasse. Maar omdat er een extra hoofdklasser kon promoveren naar de Derde divisie - daar trok FC Twente op 22 mei zijn belofteteam uit de voetbalpiramide - kregen de verliezende eersteklassers nog een herkansing.

In welke samenstelling Sportlust '46 zal aantreden tegen XerxesDZB, is nog ongewis. "We hebben zaterdag twintig spelers niet. Die zitten allemaal in Portugal. Die vakantie was geboekt. Sneu misschien voor Brielle, maar we zullen het wel zien", schetste Sportlust-trainer Wim van 't Westeinde na de wedstrijd tegen Brielle de aanstaande problemen.

De beslissing wie de laatste plek in de hoofdklasse opeist, valt in ieder geval dinsdag in Rotterdam bij het duel tussen XerxesDZB en Brielle.

 

Brielle - Sportlust '46 (2-0) 2-1

Brielle kon na ruim een kwartier rustig achterover gaan leunen. Met zijn twee treffers had Jeffrey Duijnstee de thuisclub een droomstart bezorgd. Voor Sportlust '46, dat tegen WHC ook al een opdoffer had opgelopen (van een 2-1 voorsprong naar een 2-3 nederlaag in blessuretijd), was dit de tweede mentale dreun binnen een paar dagen. De ploeg had ook wel even tijd nodig om hiervan te herstellen. Brielle werkte ook niet bepaald mee, want op het moment dat Sportlust '46 zich een beetje begon op te richten volgden wel professionele overtredingen van Alex van Dommelen en Luke Corver. De laatste zorgde er zelfs voor dat Mitch van der Vlist geblesseerd moest afhaken. Scheidsrechter Paul van der Burg had voorlopig slechts een vermanend woord paraat, maar kwam later in de eerste helft wel met gele kaarten op de proppen voor Claudio Santos Silva en Jeffrey Duijnstee. Om het ongeluk van Sportlust '46 nog eens te onderstrepen viel voor rust ook nog Mike Vrolijk geblesseerd uit.
In de tweede helft dacht Brielle het kalm aan te kunnen blijven doen. Bovendien liet Duijnstee, voor rust nog zo doeltreffend, een paar kansen aan zijn neus voorbijgaan en trof Stevie Soares de paal na een snelle uitbraak. Sportlust '46 hield dus hoop en die werd sterker nadat Remco de Weerd met de punt van zijn schoen de bal met een boogje in het net liet ploffen. Dat was het sein voor een slotoffensief en in een scrimmage na een hoekschop belandde de bal eerst op de lat en bij de volgende doelpoging op de arm van Van Dommelen. De Brielle-aanvoerder kon vertrekken met een rode kaart en Rick Wils mocht aanleggen vanaf elf meter. Hard was het schot wel, maar ook erg onzuiver, want zeker een halve meter over. Het Woerdens verzet was daarmee wel gebroken. De bezoekers eindigden het duel ten slotte ook met een man minder. Teun Vroege kreeg rood na een charge op Niels Bekker. Brielle won de aansluitende strafschoppenserie, mogelijk beslissend als clubs gelijk eindigen in punten en doelsaldo.

Doelpunten 3. Jeffrey Duijnstee 1-0, 16. Jeffrey Duijnstee 2-0, 77. Remco de Weerd 2-1
Scheidsrechter P.N. v.d. Burg
Toeschouwers 200
Brielle Deshney Hoornweg, Marvin Godschalk, Alex van Dommelen, Luke Corver, Marcel van den Berg, Dennis Berends, Claudio Santos Silva (76. Jesse van der Reiden), Stevie Soares, Jeffrey Duijnstee, Gino Stolk, Niels Bekker (89. David van Meggelen)
Sportlust '46 Michael van Leeuwen, Kevin Blonk, Glenn Geefhuijsen, Nick Verhagen, Harmen Visser, Remco de Rijk, Mitch van der Vlist (29. Youp van der Weijde), Zakaria Issarti, Soulaimane Ouhamad (54. Teun Vroege), Mike Vrolijk (35. Remco de Weerd), Rick Wils
Gele kaart Claudio Santos Silva, Jeffrey Duijnstee, Niels Bekker (Brielle)
Rode kaart Alex van Dommelen (Brielle), Teun Vroege (Sportlust '46)