Nieuws

Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse:
XerxesDZB verschaft zich goede papieren

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

23 juni 2018

XerxesDZB heeft met twee doelpunten verschil gewonnen van Sportlust '46 en is daarmee favoriet om zich de laatst beschikbare plaats in de hoofdklasse toe te eigenen. Sportlust, dat de eerste wedstrijd tegen Brielle met 2-1 verloor, moest (liefst met grote cijfers) winnen om daar nog kans op te houden. Echter, de meeste spelers waren afwezig vanwege een teamuitje. Aangevuld met spelers uit het tweede en de jeugd hield de bekerwinnaar van West II uit Woerden lang stand, maar kwam uiteindelijk tekort.

XerxesDZB ontvangt dinsdag Brielle en heeft aan een gelijkspel genoeg om zich hoofdklasser te kunnen gaan noemen. Als Brielle wint, gaat die club volgend seizoen debuteren in de hoofdklasse.

 

Sportlust '46 - XerxesDZB (0-0) 0-2

Sportlust '46 trad met een zwaar gehavend team aan. De meeste basisspelers waren afwezig vanwege een eerder gepland teamuitje. Trainer Wim van 't Westeinde was ook absent, omdat hij met het verzwakte team niet wenste af te gaan.
XerxesDZB kreeg in de eerste helft kansen op het openingsdoelpunt. Moreno Marengo schoot via de lat over en Brandon Könemann kon alleen op de keeper af, passeerde die maar zag zijn actie afgebroken door Soufian Boumenjal. Sportlust '46 zette daar een grote kans tegenover. Remco de Weerd ging alleen op de doelman van XerxesDZB af maar werd door Marciano van Homoet onreglementair neergelegd. Scheidsrechter Roeleveld had slechts geel in petto voor de centrale verdediger van de Rotterdammers. De rust werd zodoende gehaald zonder dat er gescoord was.
De dappere verdediging van Sportlust had goed stand gehouden, maar in het eerste kwartier van de tweede helft moest de thuisclub toch twee keer capituleren. Moreno Marengo en Joey Grootenboer namen de treffers voor hun rekening. Daar bleef het verder ook bij. Door dit resultaat heeft XerxesDZB aan een gelijkspel tegen Brielle voldoende om zich te plaatsen voor de hoofdklasse.

 

Moreno Marengo zoekt een weg langs Youp van der Weide (7) en Zakaria Issarti (10).
Foto: Orange Pictures

 

Doelpunten 55. Moreno Marengo 0-1, 58. Joey Grootenboer 0-2
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 200
Sportlust '46 Michael de Leeuw, Soufian Boumenjal (70. Yordi Spoelder), Rueben Keereweer (72. Stan Griffioen), Soulaimane Ouhamad, Stijn de Groot, Youp van der Weijde, Harmen Visser, Zakaria Issarti, Mohamed Mazouz, Remco de Weerd, Olaf de Koning (53. Tom van der Voort)
XerxesDZB Leroy Goedhoop, Marciano van Homoet, Michael Navajas Sanchez, Moreno Marengo (63. Bruce van Kesteren), Joey Grootenboer, Brandon Könemann, Leonardo de Pina (79. Wembley Paulino Reyes), Mohamed Ajarai, Osvaldo de Pina, Ingmar Maaijen (71. Romi Bo Mulder), Raoul Gangadin
Gele kaart Marciano van Homoet (XerxesDZB)