Nieuws

Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse:
XerxesDZB keert terug in de hoofdklasse

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

27 juni 2018

XerxesDZB heeft het laatste ticket voor de hoofdklasse gewonnen. De ploeg uit Rotterdam kwam samen met Sportlust '46 en Brielle in aanmerking voor een extra promotieplek. Die ontstond doordat FC Twente de plek van de beloftes in de Derde divisie opgaf na de smadelijke degradatie van de hoofdmacht naar de Eerste divisie. Vanuit de hoofdklasse moest er een extra ploeg promoveren (Ajax), die daardoor ook weer aangevuld moest worden vanuit de eerste klasse. Het domino-effect werkt door tot aan de onderste klassen.

Nadat Brielle de eerste wedstrijd tegen Sportlust '46 had gewonnen met 2-1 en XerxesDZB de Woerdenaren met 0-2 opzij had gezet, waren de papieren voor XerxesDZB het best. Een gelijkspel was voldoende voor de promotie. Het werd echter een klinkklare 3-0 overwinning, waardoor de promotie terecht kwam bij de enige ploeg die er nog aanspraak op mocht maken.

 

XerxesDZB - Brielle (0-0) 3-0

In de eerste helft had XerxesDZB een duidelijk optisch overwicht, maar verzuimde dat in doelpunten om te zetten. Brielle had weinig in de melk te brokkelen, het kwam niet verder dan twee speldenprikjes. Doelpuntloos werden de kleedkamers opgezocht voor de pauze.
De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien. XerxesDZB-trainer Joop Hiele bracht Bruce van Kesteren om de impasse te doorbreken en daar was hij al vrij snel succesvol mee. De blonde aanvaller stond koud in het veld toen hij de wedstrijd openbrak. Brielle probeerde nog wel terug te komen, maar aanvallend was de ploeg te zwak om het de Rotterdammers moeilijk te maken. Het doelpunt van Brandon Könemann besliste de wedstrijd. Het derde doelpunt van Moreno Marengo onderstreepte het krachtsverschil. Door de overwinning keert XerxesDZB terug in de hoofdklasse.

 

Bloemen voor XerxesDZB, dat zich heeft geplaatst voor de hoofdklasse.
Foto: Ferry Tóth

 

Doelpunten 59. Bruce van Kesteren 1-0, 72. Brandon Könemann 2-0, 78. Moreno Marengo 3-0
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 750
XerxesDZB Björn Bénard, Leonardo de Pina, Michael Navajas Sanchez, Ilyas Oulad Ali, Raoul Gangadin, Mohamed Ajarai, Osvaldo de Pina (86. Wembley Paulino Reyes), Moreno Marengo, Joey Grootenboer, Brandon Könemann (81. Le-Shwan Lisse), Ingmar Maaijen (55. Bruce van Kesteren)
Brielle Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Colin Schoors (81. Julian de Reis), Marcel van den Berg, Lonny Mendes Fernandes, Gijs van den Ende, Luke Corver, Gino Stolk, Stevie Soares, David van Meggelen (34. Martijn Rollof), Niels Bekker (81. Rowan Barendrecht)
Gele kaart Raoul Gangadin (XerxesDZB)