Nieuws

FC Lisse stelt teleur tegen VVOG

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

2 september 2018

HARDERWIJK - Terwijl voor VVOG de competitie in de Derde divisie vorige week al was begonnen met een 0-1 zege bij Eemdijk, zag FC Lisse die start letterlijk in het water vallen door een afgelasting. Voor trainer Robbert de Ruiter was het dus maar afwachten hoe zijn nieuwe selectie het zou doen op het altijd gezellige sportpark De Strokel in Harderwijk. Door de verdiende 2-1 zege voor VVOG blijken er nog bergen werk te verrichten voor De Ruiter en zijn staf.

 

VVOG en FC Lisse hebben vooral in de negentiger jaren van de vorige eeuw menig robbertje uitgevochten. Alleen toen FC Lisse de weg omhoog naar uiteindelijk de Tweede divisie had gevonden, moest VVOG afhaken. Nu dus opnieuw een kennismaking in de Derde divisie. Na de degradatie, de eerste in het bestaan van de Lissenaren, ging de bezem door het team. Oudgedienden als Robert van Boxel, Roel de Goede en Hanne Hagary vertrokken samen met Martin van Eeuwijk en Brian van der Werff. Het vertrek van de laatste twee zal in ieder geval tot meer rust zorgen bij FC Lisse. Formeren van een nieuw team is de opdracht.

 

Wilko Braam lijkt van plan het schot van Rowdy van der Putten te gaan blokkeren.

 

Datzelfde geldt ook voor VVOG. Daar moest trainer Hennie in 't Hof voor een cultuuromslag gaan zorgen. "VVOG is altijd een ploeg geweest die reactievoetbal heeft gespeeld. Dus bal afpakken en dan zo snel mogelijk met een lange bal naar voren. Ik probeer nu een spel erin te krijgen waarbij we dominanter aan de bal zijn. Van dertig procent balbezit naar zestig procent is een flinke stap waaraan we nu werken. Daar zijn tijd, geduld en veel gerichte trainingen voor nodig. Niet te grote stappen willen nemen, maar tevreden zijn met kleine stapjes op een lange ladder."

 

Al in de eerste minuut kreeg FC Lisse een geweldige opsteker. Na een corner vond Justin Valk spits Rowdy van Putten vrij in het doelgebied en tegen diens kopbal had doelman Kevin Rijnvis (ex-Huizen) geen verweer: 0-1. Een prima start dus en FC Lisse oogde in die beginfase behendiger en kon een aantal keren via de snelle Ayoub Aït Afkir over de linkerkant gevaarlijk worden. VVOG had het in die fase moeilijk met de 0-1 achterstand en kon niet verder komen dan speldenprikken van Pernelly Biya. Na een half uur begon VVOG beter in de wedstrijd te komen. Met de middenvelders Yasin Kurt (ex-APWC) en Mike Ahrens (ex-DVS'33) is er voldoende 'voetbalgogme' om een wedstrijd terug in handen te krijgen. Daarnaast dragen de drie aanvallers Biya, Caifano Latupeirissa (ex-GVVV) en Ricardo Meulens (ex-Volendam) voldoende naam om iedere verdediging angst aan te jagen.

 

FC Lisse liet steeds vaker de bal aan VVOG en loerde zelf op de counter. Die aanpak kwam niet echt uit de verf, omdat de aanval van de bezoekers te ver van het doel van VVOG bleef steken. In de 39-ste minuut moest doelman Erik Cummins (ex-SC Cambuur) zijn klasse tonen toen Ahrens alleen op hem afstormde. Hij hielp met een prima redding zijn ploeg aan een 0-1 voorsprong bij de rust.

 

Bert Koomen (links) in en luchtduel met Desmond Sturing.

 

Na de pauze eerst een rommelige fase waarin niet echt duidelijk was in welke richting de wedstrijd zou gaan. Maar VVOG nam na tien minuten het heft echt in handen en gaf dat ook niet meer weg. Steeds vaker werd de weg richting doel van de bezoekers gezocht en ook gevonden. Maar eerst moest doelman Rijnvis nog een grotere achterstand voorkomen door een schot van Mark de Loor (ex-Katwijk) te stoppen.

 

Met nog een half uur te spelen kreeg de thuisploeg de beloning voor de positieve spelopvatting. Jeffrey Snijders slingerde de bal richting tweede paal en daar gooide de fysiek sterke verdediger Jan Jurriën Hop alles in de strijd om de bal via-via in het doel te koppen: 1-1. Het lukte FC Lisse daarna maar niet om voetballend onder de druk van de thuisploeg uit de komen. Daarvoor ontbrak de rust en ook de slimheid bij een aantal spelers. In de 70-ste minuut bracht In 't Hof Joshua Tijdens voor Latuperirissa in de ploeg en met zijn eerste balcontact wist de invaller zijn ploeg aan een 2-1 voorsprong te helpen. Heel slecht uitverdedigen bij FC Lisse werd door het middenveld van VVOG onderbroken en dat middenveld zorgde er voor dat Tijdens een vrije doorgang kreeg en de invaller had een schuiver in huis die voor doelman Cummins onhoudbaar was.

 

Die voorsprong gaf de thuisploeg niet meer weg. Al had het er wel, net voor tijd, een rode kaart voor jubilaris Wilko Braam voor nodig. Braam kreeg vooraf aan het duel nog bloemen voor zijn honderdste wedstrijd bij VVOG, maar moest de doorgebroken Milton Klooster op onreglementaire wijze de vrije doorgang richting doel beletten. Scheidsrechter Timmer kon niet anders dan de rode kaart trekken. In de allerlaatste fase kreeg FC Lisse nog corner op corner maar wist daarmee niet de gelijkmaker te forceren.

 

Jan Jurriën Hop gaat niet opzij voor David Verwey.

 

De Ruiter baalde duidelijk na afloop: "We hebben dit geheel aan onszelf te danken. Er is maar één woord voor ons spel en dat is naïef. Bij de tegendoelpunten worden afspraken gewoon niet nagekomen. Die eerste treffer noem ik ook een pupillengoal en dan doel ik op de manier waarop we verdedigden. We hebben dan ook verdiend verloren." In de opstelling van FC Lisse ontbraken Rik Vermeulen en Koen Fokkema, spelers die toch veelal het gezicht van club verzorgden. De Ruiter: "Die zijn door blessures voor een lange tijd uit de roulatie en misschien komt daar nu ook, door het uitvallen met een hamstringblessure, Thierry Monteny nog bij." De puzzel zal voor FC Lisse nog wel even onafgemaakt blijven.

 

In 't Hof was natuurlijk tevreden over zijn ploeg. "De ploeg is er nog lang niet, maar we hebben het publiek toch vermaakt met prima voetbal. Vooral in de tweede helft lukte het ons om met opbouwend voetbal de aanval te zoeken. Geen lange ballen en zelfs de verdedigers schoven bij balbezit mee. Ik denk dat we vandaag weer een stapje op de ladder naar boven hebben gezet. Het toont in ieder geval aan de we in de goede richting bezig zijn. Nu maar met de voeten op de aarde blijven staan en niet denken dat we ook voor een plaats in de Tweede divisie kunnen meedoen. Daar is het nog veel te vroeg voor."

 

Tekst: Rob Kemper
Foto's: Orange Pictures