Nieuws

ACV op zoek naar nieuwe kansen

Nieuws
Derde divisie
Hoofdklasse
Competitie

 

9 november 2018

ACV kan in de inhaalwedstrijd tegen SC Genemuiden de eerste periodetitel pakken. Bij winst slepen de Assenaren de prijs in de wacht die recht geeft op deelname aan de nacompetitie om een plek in de Derde divisie. Daarmee zou Urk, dat een week eerder met 4-0 er van langs kreeg van ACV, het nakijken hebben.

ACV gaat ervoor, al is de herinnerring aan vorig seizoen niet bepaald opwekkend. De ploeg van Fred de Boer, gepromoveerd in 2017, worstelde zich een seizoen lang door de Derde divisie heen. Van de zeventien uitwedstrijden verloor ACV er veertien. Slechts drie keer kwamen de Assenaren met de volle buit thuis. Degradatie was onafwendbaar. Gauw vergeten dus en op zoek naar nieuwe kansen en die eerste prijs ligt voor het grijpen, wel met de aantekening dat SC Genemuiden een niet te onderschatten tegenstander is.

 

Openingswedstrijd seizoen 2016-17: Rutger Timmermans scoort de gelijkmaker (1-1) voor ACV (foto). Omar Kavak had vlak na de pauze de score geopend voor SC Genemuiden. 
Foto: Bennie de Boer

 

SC Genemuiden was al een topclub, lang voordat ACV aan de weg ging timmeren. Alles bij elkaar opgeteld hebben de groenwitten uit de Kop van Overijssel zeven keer (1954, 1955, 1956, 1961, 1962, 1989 en 2004) gespeeld om het landskampioenschap, maar dat nooit weten te behalen. Daar slaagde ACV wel in met landstitels in 1978, 1986 en 1987 en algemeen kampioen in 1978 en 1986. In het seizoen 1977-78 waren er berichten in de media verschenen over sponsoring bij ACV. De club had ook een ''manager'' aangesteld om met spelers en sponsoren te onderhandelen. Nu volstrekt een doodnormale situatie, destijds een absoluut baanbrekend fenomeeen, dat veel ophef veroorzaakte. De KNVB kon weinig uitrichten tegen sponsorgelden buiten de club om. En op vragen ter verduidelijking van hoe en wat volgde er vanuit de club steevast de oneliner: ''Geen commentaar." Verhullend en ophelderend tegelijk.

 

Het wordt een interessante wedstrijd. De laatste twee keer (15-16 en 16-17) dat ACV en SC Genemuiden elkaar tegenkwamen in Assen rolde er een 1-1 uit de bus. Zo'n uitslag kan ACV nu niet gebruiken. SC Genemuiden is in de hoofdklasse B nog zoekende dit seizoen, maar zeker wel in staat om ACV volstrekt niets cadeau te geven. Speciale aandacht verdient Omar Kavak, doelpuntenmaker van beroep. De spits schoot en kopte er vorig seizoen maar liefst 28 in voor Sportclub. Deze reis staat Kavaks teller al weer op acht.


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B

 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit weekeinde uitgebreid aandacht aan:

ACV - SC Genemuiden