Nieuws

Hoofdklasse B: Halve misstap van koploper ACV

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

17 november 2018

ACV heeft na het binnenhalen van de eerste periode deze speelronde kostbare punten laten liggen. In eigen huis kwam het tegen SDC Putten niet verder dan een puntendeling: 1-1. Maar omdat ook directe achtervolger Urk gelijkspeelde (2-2 tegen Staphorst), blijft ACV de lijstaanvoerder. Wel zagen de Assenaren Sparta Nijkerk en Excelsior '31 dichterbij komen.

Sparta Nijkerk won nipt met 1-0 van Buitenpost en is door de winst Urk op doelsaldo voorbij gegaan. Excelsior '31 won met 1-3 van DUNO Doorwerth en is inmiddels vierde met een puntje minder dan Sparta en Urk.

De derby tussen SVZW en DETO Twenterand werd met 1-3 een prooi voor DETO. DETO is daarmee drie punten ingelopen op SVZW en tegelijkertijd WHC gepasseerd. WHC verloor fors (5-0) van CSV Apeldoorn en is nu de rode lantaarndrager.

 

ACV - SDC Putten 1-1 (1-1)

ACV heeft op eigen veld met 1-1 gelijk gespeeld tegen SDC Putten. Daniël Schans kopte de ploeg van trainer Fred de Boer na ruim een kwartier spelen naar een 1-0 voorsprong. Al snel was de stand weer gelijk doordat Wilbert Thomassen zeer fraai raak schoot. In het vervolg van de wedstrijd lukte het ACV niet om langs de Puttense verdedigingsmuur te komen. Enkele malen doken de bezoekers nog gevaarlijk op voor het doel van ACV-goalie Ben Wormmeester maar tot goals leidde dit niet. Na het eindsignaal was er teleurstelling bij ACV en vreugde bij SDC Putten.

 

SDCP-keeper Martin van Barneveld treedt handelend op.
Foto: Bennie de Boer

 

Doelpunten 16. Daniël Schans 1-0, 20. Wilbert Thomassen 1-1
Scheidsrechter L. Timmer
Toeschouwers 400
ACV Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh, Erik Eleveld, Ibrahim Sillah, Pascal Huser, Nande Wielink, Leon Santema (59. Gijs Jasper), Marco van der Heide, Ezra Schrijver (73. Arjen Hagenauw)
SDC Putten Martin van Barneveld, Thomas Amende, Rob Buter, Jurian van den Brink, Kees Pluim, Rob Knul (79. Kevin van der Vlag), Rick van den Brink, Vincent ter Burg, Wilbert Thomassen (90. Wouter de Bruin), Martijn Duits, Alexander Sijtsma
Gele kaart Rob Knul, Martin van Barneveld, Rob Buter (SDC Putten)

 

Berkum - Flevo Boys 4-2 (2-0)

Berkum gaf de toon aan in de eerste helft en toen de Zwollenaren kort na rust op 3-0 kwamen leek de zaak al beslist. Flevo Boys, dat in het tweede bedrijf een aantal wissels inbracht, kwam echter met knappe doelpunten terug tot 3-2 en toen was het thuispubliek behoorlijk benauwd dat de winst alsnog uit handen zou worden gegeven. Kort voor het slot scoorde Berkum, uit een corner, echter voor de vierde keer en was het gedaan met de dadendrang van de bezoekers.

 

Jasper van der Stouw heeft voor de beslissing gezorgd: 4-2.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 20. Johnsen Bacuna 1-0, 31. Johnsen Bacuna 2-0, 48. Michel van Aggele 3-0, 52. Timon Rorije 3-1, 69. Madih Doufikar 3-2, 85. Jasper van der Stouw 4-2
Scheidsrechter F. Berg
Toeschouwers 300
Berkum Dominic van Hoof, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Rico Wolven (90. Patrick van der Veen), Yoram Zandvliet, Jasper van der Stouw, Björn Bakker (65. Hoeseb Yacob), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Michel van Aggele (83. Yannick Kaluzi), Johnsen Bacuna
Flevo Boys Rodney Rosink, Roelof Strikwerda, Lars Klijnstra, Richard Scholten (46. Johan Tiems), Arnoud Post, Madih Doufikar, Frank Post (46. Duane Tjen-A-Kwoei), Aran Nijboer (77. Jarno van der Wal), Timon Rorije, Ivar Span, Aron Strengholt
Gele kaart Timon Rorije (Flevo Boys)

 

CSV Apeldoorn - WHC 5-0 (1-0)

Het leek in het begin er totaal niet op dat CSV Apeldoorn met grote cijfers zou gaan winnen. WHC had in de eerste twintig minuten het initiatief en kwam tot scoringskansen. Doelman Patrick Jansen voorkwam met het stoppen van een strafschop, dat de bezoekers op voorsprong kwamen. In de tweede helft werd de wedstrijd beslist door het efficiënter benutten van de kansen door de Apeldoorners.

 

CSV Apeldoorn-aanvoerder Maarten Boeve scoort met het hoofd 1-0.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 30. Maarten Boeve 1-0, 45. Jochem Oude Booyink (e.d.) 2-0, 67. Steven van Es 3-0, 83. Bruce Schotman 4-0, 86. Sander Krijns 5-0
Scheidsrechter Martijn Germs
Toeschouwers 595
CSV Apeldoorn Maarten Boeve, Melvin Bresser, Steven van Es, Jesse Hartgers (68. Lucas Scala), Patrick Jansen, Maikel Lange (61. Oguzhan Sahin), Mike Peters, Fabian Put, Bruce Schotman, Sander Krijns (85. Yorik Meijer), Sebastian van Laar
WHC Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Jochem Oude Booyink, Mark van Petersen, Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Melvin Velthuis, Patrick Fijn (63. Hüseyin Güveli), Mitchel Dijkhof, Jelle Post, Wim van 't Ende
Gele kaart Patrick Jansen, Maikel Lange (CSV Apeldoorn), Patrick Fijn (WHC)

 

SC Genemuiden - AZSV 3-0 (0-0)

De 3-0 overwinning die SC Genemuiden boekte op AZSV doet anders vermoeden. De ruime uitslag die de thuisploeg op de mat neerlegde, geeft bij lange na niet weer wat het publiek kreeg voorgeschoteld. Het duel kon nimmer boeien en de eerste helft kende welgeteld één kans en dan nog wel voor de gasten uit Aalten ook. Cadeautjes werden op de dag dat de goedheiligman in Nederland arriveerde niet weggeven en het leek er veel op dat geen van beide partijen het duel wilde winnen en of verliezen.
Inspiratieloos dwarrelden de beide teams over het veld, boeiend werd het nimmer en de wedstrijd verdiende dan eigenlijk ook geen winnaar. Het venijn zat hem uiteindelijk in de staart, met de inbreng van Jan Hooiveld kwam er wat meer spirit binnen de lijnen. De blunder van de AZSV-goalie bracht SC Genemuiden uiteindelijk de overwinning, Dirk Muis hoefde slechts het laatste zetje te geven en de voorsprong was daar. De twee doelpunten van Hooiveld in de slotfase maakte de uitslag wel mooier, maar daarmee is dan ook alles wel gezegd.

 

AZSV-doelman Jasper te Kolste heeft de vuisten achter de bal.
Foto: Helmich Lubberts

 

Doelpunten 81. Dirk Muis 1-0, 88. Jan Hooiveld 2-0, 90. Jan Hooiveld 3-0
Scheidsrechter J.S. Boringa
Toeschouwers 600
SC Genemuiden Daan Huiskamp, Arend van de Wetering, Dirk Muis, Jeremy Jonker, Nick Buitink, Joran Pot, Roelof de Jong, Kay Velda, Frank Kuurman, Sijmon Eenkhoorn (59. Jan Hooiveld), Omar Kavak
AZSV Jasper te Kolste, Freek Mulder, Bram Rensing, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Sjoerd te Boekhorst (71. Yeftha Nyamsangya), Erwin Nieuwboer, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Robbin Thuss, Joost Rasing (85. Rens Heusinkveld)

 

Sparta Nijkerk - Buitenpost 1-0 (0-0)

Uiteindelijk pakte de thuisclub in de slotfase verdiend de overwinning, maar dat ging deze middag niet zomaar even gemakkelijk. In de eerste helft domineerde Sparta Nijkerk en kreeg diverse mogelijkheden te scoren. Zelfs een terecht toegekende strafschop in de zeventiende minuut was niet besteed aan de Nijkerkers. Oskar van Logtestijn schoot de bal hopeloos naast de doelpaal rechts van van de Friese keeper Kevin van der Meulen. In de tweede helft probeerde Sparta Nijkerk de bal nog steeds in het doel te krijgen, maar in de tegenstoot kwam Buitenpost tot twee keer toe in de gelegenheid om op voorsprong te komen. Rolf Dijk schoot in vrijstaande positie de bal op de buitenkant van de paal en enkele minuten later mikte hij weer vanuit vrijstaande positie de bal over het doel.
Twee minuten voor het einde wist Van Logtestijn toch de bevrijdende treffer te maken voor de thuisclub door de bal precies door de benen van de voortreffelijke doelman van de Friezen in het doel te werken.

 

Sparta-aanvaller Oskar van Logtestijn haalt uit.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 88. Oskar van Logtestijn 1-0
Scheidsrechter R. Weiland
Toeschouwers 700
Sparta Nijkerk Manuel Hoogewoning, Mark Groenewoudt, Mohammed al Haydar, Leon Broekhof, Rob Diderik, Donny van der Wal, Adriaan Kruisheer (83. Patrick Maneschijn), Jerry Geurtsen (69. Jesse Buitenhuis), Gilbrano Plet (65. Wesley de Laat), Frank Heus, Oskar van Logtestijn
Buitenpost Kevin van der Meulen, Joost Jesse Visser, Danny Boersma, Robin Huisman de Jong (89. Martijn Douma), Aaron Boekhout, Jelmer Vos, Berend Schootstra, Rob Dijkstra, Rolf Dijk, Joran Olijve (59. Wim de Vries), Rudmer Loonstra (72. Jorrit Terpstra)
Gele kaart Mark Groenewoudt, Jesse Buitenhuis (Sparta Nijkerk)

 

Urk - Staphorst 2-2 (0-1)

De wedstrijd tussen Urk en Staphorst was niet goed, maar de hectische slotfase maakte dat de gemoederen nog vrij hoog opliepen. Staphorst wist voor rust op voorsprong te komen door een doelpunt van Pim de Jonge. Na rust een fel aandringend Urk dat na een klein kwartier weer op gelijke hoogte kwam, maar vlak daarna weer achter op achterstand kwam. De laatste minuten waren er kansen over en weer, en wist Urk in de zevende minuut van blessuretijd toch nog op gelijke hoogte te komen door Dick Hakvoort. Over het geheel gezien een terechte uitslag.

Doelpunten 30. Pim de Jonge 0-1, 58. Hessel Snoek 1-1, 61. Marlon Luchtenberg 1-2, 90+7. Dick Hakvoort 2-2
Scheidsrechter W.H. Kuijntjes
Toeschouwers 750
Urk Richard Strijker, Bennie Dunnink, Dick Hakvoort, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Pieter Brands (7. Johan Loosman), Marinus Snoek (83. Klaas Romkes), Gerrit Tol, Jelle de Boer, Hessel Snoek, William de Boer (11. Lucas Schraal)
Staphorst Tom Holleboom, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Remon Kroes, Martijn Brakke, Marlon Luchtenberg, Jordi Lemmens, Pim de Jonge, Mark Schra (46. Martin van 't Ende), Ferdi ter Avest (83. Jorn Kremer)
Gele kaart Johan Loosman, Bennie Dunnink (Urk), Jordi Lemmens (Staphorst)
Rode kaart Maarten Dijkhuizen, Klaas Hessel Kapitein (assistent-trainer) (Urk), Ben Kin (assistent-trainer), Eibert Dunnink (verzorger) (Staphorst)

 

DUNO D. - Excelsior '31 1-3 (0-2)

DUNO startte het eerste kwartier alleraardigst, maar toen Excelsior '31 eenmaal op de vijandelijke speelhelft kwam, was het direct raak. Hakim Ezafazafi liet van afstand het net bollen: 0-1. Daarna gingen de koppies van DUNO snel naar beneden en nam Excelsior '31 eenvoudig het heft in handen. Op aangeven van de niet zelfzuchtige Boy Boeloerditi tikte Ezafzafi na ruim een half uur ook de 0-2 binnen. Net na rust waren de rollen omgedraaid en besliste Boeloerditi de wedstrijd na een puntgave voorzet van Ezafzafi. Excelsior '31 kom het toen zichzelf permitteren om de man van de wedstrijd Ezafzafi, met licht klachten, naar de kant te halen. Shapoul Ali redde met een penalty de eer voor DUNO. Al met al een terechte zege voor de manschappen van Peter Wesselink.

Doelpunten 18. Hakim Ezafzafi 0-1, 31. Hakim Ezafzafi 0-2, 48. Boy Boeloerditi 0-3, 55. Shapoul Ali (strafschop) 1-3
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 200
DUNO D. Patrick ter Mate, Renzo van Duren (46. Ted Heijckmann), Shapoul Ali, Kevin Sissing, Ryan Bouwmeester, Jochem Jansen, Christian Gandu (61. Ahmed Lak), Civard Sprockel (82. Giovanni Scharrenberg), Bart van Brakel, Joey Godee, Purrel Fränkel
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Pim ten Have, Joost Krijns, Simon Baysoy, Stefan Maat, Hielke Penterman, Michel Gerritsen Mulkes, Boy Boeloerditi (87. Carlos Lopes Macedo), Hakim Ezafzafi (66. Cem Köse), Jasper Groothuis (81. Tom Smoes)
Gele kaart Jochem Jansen, Patrick ter Mate, Shapoul Ali (DUNO D.), Pim ten Have (Excelsior '31)
Rode kaart Jacob van Zanten (assistent-trainer) (DUNO D.)

 

SVZW - DETO Twenterand 1-3 (1-1)

Voor SVZW en DETO waren de belangen groot in deze derby. Beide ploegen staan immers laag op de ranglijst en aasden dus op de drie punten. In de eerste helft was SVZW wel de betere van de twee zonder tot groots voetbal te komen. Toch nam DETO een 0-1 voorsprong. Na een goed genomen vrije trap liet Qays Shayesteh de SVZW doelman kansloos. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg SVZW een strafschop, die door heel DETO werd betwist. Deniz Sahbaz trok zich niets aan van de commotie en schoot de bal in het doel. In de tweede helft eerst nog hetzelfde beeld, maar langzamerhand werd DETO beter. De 1-2 was een gelukkige goal, want de bal werd door een SVZW verdediger van richting veranderd. Maar de 1-3 van Kevin Peppels was een prachtig doelpunt. SVZW probeerde nog wel om iets aan de stand te veranderen, maar het spel was matig aan de kant van de thuisclub. DETO won zodoende verdiend deze derby. SVZW zal de komende weken uit een nader vaatje moeten tappen, anders worden de problemen wel erg groot.

 

Deniz Shabaz van SVZW probeert Mark Koetsier te passeren.
Foto: Henk Steen

 

Doelpunten 36. Qays Shayesteh 0-1, 45. Deniz Sahbaz 1-1, 55. Louis Vijfhuizen 1-2, 65. Kevin Peppels 1-3
Scheidsrechter S. Shukrula
Toeschouwers 600
SVZW Jens Veldwachter, Michael Wensing, John Lubbers, Frank Smit (78. Matthijs Witten), Deniz Sahbaz, Sten Knol, Bas Woesthuis (28. Lars Kamperman Leferink), Yessin Maskoul, Karlo Borghuis, Nigel Michels (65. Maarten Jansen), Dries Buimer
DETO Twenterand Stan Nijhuis, Louis Vijfhuizen, Qays Shayesteh, Lesley Nahrwold, Kevin Aman (89. Kai Wesselink), Hans Ouraaha, Muhammed Kaya, Mark Koetsier, Roberto Stopel, Kevin Peppels (68. Thomas Nijkamp ), Coplan Soumaoro (28. Dylan Tijs)
Gele kaart Deniz Sahbaz, Bas Woesthuis (SVZW), Stan Nijhuis, Louis Vijfhuizen (DETO Twenterand)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.