Nieuws

Tweede divisie: Koploper AFC loopt uit

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

24 november 2018

AFC heeft met de 0-3 overwinning tegen Barendrecht uitstekende zaken gedaan. Niet alleen behoudt de koploper zijn leidende positie in handen, maar zag ook nog eens dat directe concurrent IJsselmeervogels kansloos verloor van HHC Hardenberg: 3-0.

IJsselmeervogels kon geen moment indruk maken in Hardenberg. IJsselmeervogels had iets meer balbezit dan HHC, maar deed daar bitter weinig mee. De Hardenbergers permitteerden zich zelfs om een aantal grote kansen om zeep te helpen.

Statistieken
HHC - IJsselmv.
Eerste helftTweede helft
HHCIJSHHCIJS
Doelpunten 1 0 2 0
Doelpogingen 4 4 7 11
Op doel 4 3 4 7
Reddingen 3 3 7 2
Overtredingen 4 6 7 7
Vrije trappen 7 5 7 10
Strafschoppen 0 0 1 0
Hoekschoppen 3 3 2 7
Buitenspel 1 1 3 0
Gele kaarten 0 1 1 1
Rode kaarten 0 0 0 0
Wissels 0 0 3 3
Balbezit49%51%48%52%

Ook Jong Sparta wist geen driepunter te halen, maar door een late gelijkmaker (Elayis Tavsan scoorde in de 94-ste minuut 2-2) nemen de Rotterdammers op basis van het doelsaldo de tweede plaats over van IJsselmeervogels.

Achter de top drie hebben Katwijk en Spakenburg hun wedstrijden gewonnen. Katwijk versloeg FC Lienden met 1-3, Spakenburg was met 2-1 te sterk voor Kozakken Boys.

Onderin pakte Scheveningen een duur punt tegen Rijnsburgse Boys: 2-2. Daardoor is het op gelijke hoogte gekomen met FC Lienden, zelfs op doelsaldo. Lienden heeft echter drie doelpunten meer gescoord.
Bij VVSB duurde het Eric Meijer-effect maar één wedstrijd. Hoewel dat er niet naar uitzag. GVVV scoorde in de slotfase echter twee keer en draaide daarmee de tussenstand van 1-2 om in een 3-2 overwinning. VVSB blijft zodoende laatste met vijf punten achterstand op Scheveningen en FC Lienden.

Op zondag heeft Jong Vitesse in de strijd tegen degradatie drie belangrijke punten gepakt. Van de drie beloftenteams degradeert de onderste direct naar de Derde divisie. Door een benutte strafschop van Lars Ten Teije wonnen de Arnhemmers van De Treffers met 1-0 en nemen ook drie punten afstand van Jong Almere City FC.

 

Barendrecht - AFC 0-3 (0-1)

Met een aantal hardnekkige blessuregevallen en een drietal schorsingen trad Barendrecht 'gehavend' de koploper tegemoet. Tot de slotfase streden de rood-witten vanaf de tiende minuut met tien spelers voor een positief resultaat. Uiteindelijk gingen de mannen van trainer Albert van der Dussen strijdend ten onder.
In de beginfase dreigde de wedstrijd te ontsporen. Na het trekken van drie gele en één rode kaart kreeg scheidsrechter Kooij de wedstrijd weer redelijk onder controle.

 

AFC-keeper Patrick Zonneveld kwam nauwelijks in de problemen. Alleen bij hoekschoppen moest hij optreden.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 42. Yordi Teijsse 0-1, 77. Yordi Teijsse 0-2, 79. Raily Ignacio 0-3
Scheidsrechter J. Kooij
Toeschouwers 275
Barendrecht Nick van der Ploeg, Delano a Cohen, Elson Almeida, Yorik van Deelen, Bas Mourits, Rowendley Martijn (62. Qjell Krolis), Chris Dabaghian (67. Merijn Wolters), Ilyas Oulad-Ali, Marouane Bakour, Jeffrey Aarts, Burak Dogan (62. Najim Haidary)
AFC Patrick Zonneveld, Derre Kwee, Milan Hoek, Raily Ignacio, Yordi Teijsse (84. Johan Jeremy Kulhan), Melvin Grootfaam (82. Matthijs Jesse), Tim Linthorst, Kenny Teijsse (84. Tiemen van Hezel), Fouad Belarbi, Jonathan Richard, Thomas van den Houten
Gele kaart Bas Mourits, Marouane Bakour (Barendrecht), Yordi Teijsse, Kenny Teijsse (AFC)
Rode kaart Ilyas Oulad-Ali (Barendrecht)

 

Excelsior Maassluis - Jong Almere City FC 3-1 (0-0)

In een matige wedstrijd won een efficient Excelsior Maassluis met 3-1 van Jong Almere City. Tot aan de rust lag het tempo heel laag en waren de kansen schaars. In de tweede helft drukte Excelsior de bezoekers verder achteruit. Na 68 minuten kwam Excelsior op 1-0, maar al snel daarna maakten de bezoekers gelijk. Zes minuten na de gelijkmaker waren het echter Sefa Kurt en een treffer in eigen doel door Tarik Evre die Excelsior Maassluis terecht naar een 3-1 uitslag brachten.

 

Daan Blij is ingeklemd tussen Achille Vaarnold (23) en Radinio Balker. Samuel Brobbey (49) geeft rugdekking.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 68. Marouane Afakar 1-0, 72. Jelle Goselink 1-1, 78. Sefa Kurt 2-1, 86. Tarik Evre (e.d.) 3-1
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 500
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Milan van Ewijk, Daan Smith, Sefa Kurt, Robin van der Ende, Kevin Dercks, Stephan Kruithof, Sekou Sylla (69. Giovanni da Fonseca), Daan Blij, Vincent van den Berg (80. Assad el Harti), Marouane Afakar
Jong Almere City FC Mike Grim, Anass Ahannach, Nicky van Hilten (74. Ruggero Mannes), Achille Vaarnold (64. Alfred Mensah), Stijn Meijer, Radinio Balker, Julian Nak, Jelle Goselink, Samuel Brobbey, Anwar Bensabouh, Kelt Jager (64. Tarik Evre)
Gele kaart Milan van Ewijk (Excelsior Maassluis), Kelt Jager, Tarik Evre, Stijn Meijer, Samuel Brobbey (Jong Almere City FC)

 

GVVV - VVSB 3-2 (1-2)

De wedstrijd was nog maar 64 seconden oud, toen het Veenendaalse publiek al voor de eerste keer de handen in de lucht mocht steken. Jeremy de Graaf wist Sherwin Grot goed alleen op doelman Ruben Valk af te sturen, waar hij niet faalde en de vroege openingstreffer tegen de touwen schoot. Het leek een makkelijke middag te worden voor GVVV. Met die gedachte kwam de thuisploeg echter bedrogen uit, toen het in de twaalde minuut VVSB via de onhoudbare Lulinho Martins langszij zag komen. De fout lag op het middenveld, waar Mart de Jong de bal zomaar inleverde en dit genadeloos afgestraft zag worden. Een paar minuten later was het dezelfde Martins die zijn ploeg naar een voorsprong schoot. Scheidsrechter Veekamp floot niet voor een - naar wat het leek - overtreding, waardoor Guido Pauw het speeltuig zo kon afleveren bij de vrijstaande Lulinho Martins die daarmee zijn tweede van de middag tegen het net schoot. Vijf minuten voor tijd mocht GVVV nog in zijn handen knijpen dat de wedstrijd niet definitief in het slot werd gegooid, toen na slordig balverlies Tommy Bekooij in een counter voor een leeg doel de bal over schoot. De misser smaakte VVSB wel erg zuur, toen een minuut later de Veenendalers langszij kwamen. Rodny Hofman kon op de punt van het zestienmetergebied de bal panklaar op het hoofd van Bart Hulsbos schieten, die een fractie sneller dan sluitpost Valk bij de bal was en doeltreffend kon binnenkoppen. Het smaakte de thuisploeg absoluut naar meer, want tijd om te juichen werd niet genomen. De aftrap van VVSB werd vervolgens al snel onderschept, waarna Grot de vrijstaande De Graaf wist te vinden op de linkerflank. De spits stoomde op, liep de zestienmeter in, haalde uit en zag de bal langs doelman Valk tegen de touwen vliegen.

Doelpunten 2. Sherwin Grot 1-0, 12. Lulinho Martins 1-1, 15. Lulinho Martins 1-2, 88. Bart Hulsbos 2-2, 90. Jeremy de Graaf 3-2
Scheidsrechter S. Veekamp
Toeschouwers 800
GVVV Johan Jansen, Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Robin Segers (67. Soufiane Laghmouchi), Mart de Jong, Danny de Leeuw (67. Wout Blasman), Sherwin Grot, Jeremy de Graaf
VVSB Ruben Valk, Sven Verlaan (90. Jordy Zwart), Jelmer Vijlbrief, Danny Bakker (69. Mitchell Theuns), Guido Pauw, Frans van Niel, Tommy Bekooij, Richelo Fecunda, Tim de Rijk, Tomas Arroyo, Lulinho Martins (60. Loyd van der Wilden)
Gele kaart Jeremy de Graaf (GVVV)

 

Spakenburg - Kozakken Boys 2-1 (1-1)

In een niet al te beste pot, waarin beide teams weinig van hun eigen spel konden laten zien en waarin de fouten de boventoon voerden, hebben de Blauwen de punten op de Westmaat weten te behouden. Spakenburg kwam nog wel op achterstand door een snelle aanval van de Kozakken Boys, maar man-of-the-match Selimi wist die stand om te draaien. In het slotoffensief van de gasten bleef het nog wel billen knijpen, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Doelpunten 12. Leon Bot 0-1, 39. Argjend Selimi 1-1, 67. Argjend Selimi 2-1
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 1472
Spakenburg Leon ter Wielen, Tom Oostinjen, Tom van der Neut, Barry Beijer, Cendrino Misidjan, Youri Koelewijn, Mike Vreekamp, Nick de Bondt (81. Nathaniël Will), Philip Ties, Jordi Bitter, Argjend Selimi (86. Olaf van der Sande)
Kozakken Boys Nils den Hartog, Tim Eekman, Mats van Huijgevoort, Quentin Jakoba, Leon Bot (73. Don Bolsius), Irvingly van Eijma (77. Charlton Vicento), Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout, Jeffrey Rijsdijk (87. Sven van Ingen), Sanny Monteiro, Jeffrey van Nuland
Gele kaart Leon ter Wielen, Nick de Bondt (Spakenburg), Irvingly van Eijma (Kozakken Boys)

 

FC Lienden - Katwijk 1-3 (1-3)

Het is FC Lienden niet gelukt na de grote nederlaag tegen Jong Sparta (1-7) deze keer wel de punten in eigen huis te houden. Het bezoekende Katwijk was een maatje te groot voor de Betuwse ploeg. Vanaf het begin hadden de gasten het initiatief en het beste van het spel. Toch nam FC Lienden na een snelle uitval fraai de leiding. Een gemakkelijk gegeven strafschop bracht de ommekeer en nog voor rust wist Katwijk de 1-0 achterstand om te buigen in een 1-3 voorsprong. In de tweede helft bleef de ploeg van trainer Jan Zoutman heer en meester en de thuisploeg onder leiding van trainer Hans van de Haar probeerde nog wel aan te zetten maar bleek machteloos. Een meer dan verdiende zege voor Katwijk in een sportieve wedstrijd.

Doelpunten 15. Maurits de Baar 1-0, 37. Robbert Susan (strafschop) 1-1, 38. Marciano Mengerink 1-2, 41. Norair Mamedov 1-3
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 650
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Jordi Balk, Haris Memiç, Kenny Elders, Milad Intezar, Niels Willems, Marlon Versteeg (73. Nick Hak), Maurits de Baar, Michiel Hemmen, Guytho Mijland (70. Jawad Bellahsan/82. Yassine Zakir)
Katwijk Omar Hamdi, Robbert Susan, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo (82. Mike van den Ban), Joey Jongman, Damiano Schet, Norair Mamedov (89. Kilian Berkhout), Kay Blokland, Ricardo Kieboom, Sten Vreekamp, Marciano Mengerink (86. Jan Willem Tesselaar)
Gele kaart Jordi Balk (FC Lienden)

 

HHC Hardenberg - IJsselmeervogels 3-0 (1-0)

De eerste helft werd er door beide ploegen goed gespeeld. HHC was wat meer aan de bal en kreeg een paar goede mogelijkheden. Ook na de 1-0 van Hemmink bleef HHC de betere ploeg al bleven de tegenstoten van de Vogels gevaarlijk. Tot de rust bleef de 1-0 op het scorebord staan. Na rust begonnen de Vogels aan een offensief en kwam HHC onder druk te staan. Een schot van de Harder sprong via de onderkant lat het veld weer in. HHC voetbalde onder de druk uit en kreeg een paar geweldige mogelijkheden. De Vogels namen het weer over maar de verdediging van HHC wist van geen wijken. Een kwartier voor tijd benutte Van der Leij een toegekende strafschop, maar de bezoekers gaven de strijd nog steeds niet op. Een paar minuten voor tijd maakte Junte aan die illusies een eind door op een geweldige manier de 3-0 binnen te schieten.

Doelpunten 14. Rick Hemmink 1-0. 78. Rob van der Leij (strafschop) 2-0, 89. Ravelino Junte 3-0
Scheidsrechter S.P.M. Teuben
Toeschouwers 1150
HHC Hardenberg Ramon Nijland, Kevin Gortz, Koos Werkman, Ashwin Manuhutu, Joel Amakodo, Sargon Gouriye (80. Derian Reinders), Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rick Hemmink (88. Shkodran Metaj), Danny Bouws, Jurjan Mannes (56. Ravelino Junte)
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Jeffrey Buitenhuis, Gillian Justiana, Achraf Nejmi, Mike van de Laar, Robbert Olijfveld, Maikel de Harder (64. Soufyan Moro), Eef van Riel (71. Dylan Chiazor), Felitciano Zschusschen, Kevin van Diermen (80. Gevero Markiet), Marciano van Leijenhorst
Gele kaart Ashwin Manuhutu (HHC Hardenberg), Mike van de Laar, Robbert Olijfveld (IJsselmeervogels)

 

Jong Sparta - Koninklijke HFC 2-2 (0-1)

Jong Sparta Rotterdam keek bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan tegen de Koninklijke HFC. Dat het uiteindelijk toch een punt pakte tegen de Haarlemmers is met name te danken aan Elayis Tavsan. De spits scoorde twee doelpunten, waarvan zijn laatste de gelijkmaker was in de blessuretijd. Na de rust nam vierde official Evers de fluit over van scheidsrechter Te Kloeze die geblesseerd moest afhaken.

Doelpunten 40. Lars Weistra 0-1, 54. Elayis Tavsan 1-1, 67. Wessel Boer 1-2, 90+3. Elayis Tavsan 2-2
Scheidsrechter J. te Kloeze
Toeschouwers 140
Jong Sparta Michael Fabrie, Diederick Luydens, Darwin Heuvelman, Stijn Spierings, Jaimy Brute (64. Mark Veenhoven), Ayoub Boukhari, Levi Bouwense, Joshua Sanches, Ilias Alhaft (74. Gianni dos Santos), Youssef el Kachati (67. Youri de Winter), Elayis Tavsan
Koninklijke HFC Tom Boks, Peet van der Slot, Oscar Wilffert, Vincent Volkert, André Morgan, Jacob Noordmans, Lars Weistra, Daniël van Son, Wessel Boer, Robin Eindhoven (85. Franklin Lewis), Floris van der Linden (89. Tim van Soest)
Gele kaart Youssef el Kachati (Jong Sparta), Daniël van Son, André Morgan, Wessel Boer, Franklin Lewis (Koninklijke HFC)

 

Rijnsburgse Boys - Scheveningen 2-2 (1-0)

Rijnsburgse Boys dacht zuinig spelend de drie punten binnen te slepen. Dat leek aanvankelijk ook te lukken dankzij twee Rijnsburgse goals, waarvan de tweede vlak na rust viel. Bovendien stopte Van Nieuwkoop tussendoor een strafschop van Scheveninger Tim Peters. De 3-0 (door Hudepohl) viel ook bijna, maar toen die niet op het bord verscheen, kantelde de wedstrijd. Scheveningen scoorde binnen vijf minuten tweemaal en toen stond het 2-2. In het laatste deel van de wedstrijd had Rijnsburg alsnog de overwinning binnen kunnen slepen, maar ook Scheveningen kreeg in de slotfase nog twee grote kansen. De 2-2 was derhalve een logische einduitslag.

 

Rijnsburger Joël Tillema zorgt voor acute dreiging, Mitchell de Vlugt moet verdedigen.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 21. Joël Tillema 1-0, 47. Frank Tervoert 2-0, 59. Kevin Gomez Nieto 2-1, 64. Sergi Roeleveld 2-2
Scheidsrechter J.J.M. Vries
Toeschouwers 1150
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Wesley Goeman (83. Masies Artien), Gino Demon, Jordy Strooker, Bram Ros, Joël Tillema, Edo Knol (86. Jayson Halman), Maikey Parami (46. Frank Tervoert), Jeffrey Jongeneelen, Max Hudepohl
Scheveningen Björn Bénard, Kevin Gomez Nieto, Samir el Moussaoui, Mitchell de Vlugt, Tim Peters, Mehmet Aldogan, Jari de Jong, Giovano van Ree, Esin Gula (90+4. Nabil Haddadi), Barry Rog (55. Sergi Roeleveld), Joël Donald (55. Brandon Robinson)
Gele kaart Wesley Goeman, Edo Knol (Rijnsburgse Boys), Giovano van Ree, Barry Rog, Esin Gula, Kevin Gomez Nieto (Scheveningen)

 

Jong Vitesse - De Treffers 1-0 (0-0)

Jong Vitesse had het meeste balbezit, maar beide ploegen kregen kansen om de score te openen. Het lukte echter niet om vanuit een spelsituatie het doel te vinden. Tien minuten voor tijd kreeg Vitesse de ultieme mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen en Lars ten Teije faalde niet vanaf de strafschopstip. De Treffers probeerde nog wel om de gelijkmaker af te dwingen, maar Vitesse hield eenvoudig stand.

Doelpunten 80. Lars ten Teije (strafschop) 1-0
Scheidsrechter L. Timmer
Toeschouwers 350
Jong Vitesse Bilal Bayazit, Lassana Faye, Joeri Potjes, Boyd Lucassen, Özgür Aktas, Jesse Schuurman, Anil Mercan (72. Richie Musaba), Patrick Vroegh, Hicham Acheffay (89. Nikolas Agrafiotis), Mike de Beer (57. Mats Grotenbreg), Lars ten Teije
De Treffers Jordy van der Kracht, Pim Balkestein, Frenk Keukens, Joris Janssen, Abel Franssen, Robin Janssen (70. Tjeu Langeveld), Arda Havar, Wouter op den Camp, Boy van de Beek (87. Aleksandar Jankovic), Sjoerd Ars (73. Niels Wouters), Coen Maertzdorf
Gele kaart Frenk Keukens (De Treffers)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.