Nieuws

Scoringsdrift DVS '33 Ermelo niet te stuiten

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

25 november 2018

ERMELO - Een wedstrijd tussen DVS '33 en ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht is bij voorbaat zo'n duel waar met een zekere nieuwsgierigheid naar uitgekeken mocht worden. Beide verenigingen vertegenwoordigen een flink portie 'rasecht' zaterdagvoetbal, waarbij succes en teleurstelling elkaar in het verleden al eens flink hebben afgelost. Op dit moment mag DVS '33 gerekend worden tot één van de kanshebbers in de Derde divisie.

 

ASWH heeft als middenmoter al aangetoond vooral tegen de topploegen zijn mannetje te staan, maar gaf in Ermelo niet thuis. DVS '33 kon met een meer dan prima tweede helft een ruime 5-1 zege boeken. Na gelijke spelen tegen de bovenste twee ploegen (tegen Quick Boys 1-1 en tegen Noordwijk 3-3) nu dus een ruime nederlaag voor ASWH tegen de nummer drie. Trainer Cesco Agterberg kon na afloop ook niet anders concluderen dat het 'eigen schuld dikke bult was'. "Als je met zoveel spelers niet thuis geeft dan moet je je eigenlijk schamen."

 

Alleen daarmee deed Agterberg de thuisploeg iets tekort. Wat die ploeg met name in de tweede helft liet zien, was van heel vermakelijk niveau. Nu heeft trainer Bert van Hunenstijn ook wel veel scorend vermogen in zijn ploeg. Met een doelsaldo van plus 31 heeft de thuisploeg het productiefste elftal van de Derde divisie. Oliver Pilon (16), Maurice Ruiter (12) en Oktay Öztürk (8) leveren het leeuwendeel van die productie. ASWH, dat nog nooit in Ermelo wist te winnen, moet het doen met vijf treffers van Ismail Yildirim en vier van Lars Bosscha. Een groot verschil dat vooral in de tweede helft zijn bevestiging kreeg.

 

Maurice de Ruiter legt aan voor een schot. Clarence Bijl en Lars Bosscha (midden) kunnen niets uitrichten.

 

DVS '33 bleef dus nog steeds ongeslagen op het eigen knusse veld in Ermelo en begint de tweede periode zoals Van Hunenstijn ook vooraf hoopte. "We hebben een paar wedstrijden gehad waarin we steken hebben laten vallen. Toen ontbrak het gewoon aan een echte winnaarsmentaliteit. Dat heb je nodig om aanspraak op promotie te kunnen maken. Ze moeten het vandaag maar weer eens laten zien."

 

De coach werd uiteindelijk door zijn ploeg beloond, al had die ploeg het in de eerste helft nog moeilijk met het spel op het middenveld. Lars Dekker, Coen Vloedgraven en Özturk speelden veel te ver uit elkaar en daardoor konden ASWH-middenvelders Bosscha en Jesper van den Boscha veel initiatief tonen richting de spitsen Lester Pires en Ismail Yilidrim. Zo kon de snel opgelopen achterstand toch ongedaan worden gemaakt. In de achtste minuut al had DVS '33 de score geopend. Na rommelen in de verdediging van ASWH kon Benjamin Roemeon (zo'n speler waar je eigenlijk met z'n allen alleen maar van kan houden) vrij richting doel gaan. Hij toonde zich niet zelfzuchtig en schoof de bal naar de meegekomen Pilon. Die had nu een leeg doel voor zich en dat is wel 'kaassie' voor deze aanvaller: 1-0. Alleen toen in de 23-ste minuut de verdediging van de thuisploeg alle ruimte liet aan Yildirim was het ook weer gelijk: 1-1. In die fase van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar nog aardig in evenwicht. De Ruiter schoot een keer op de benen van doelman Stef Doedée, terwijl aan de andere kant doelman Thodorie Velanas een inzet van Pires uit de hoek moest ranselen. Vijf minuten voor de rust was er een geweldige kans voor De Ruiter, die alleen voor het doel de bal hoog over schoot.

 

In de rust moest van Hunenstijn zijn geblesseerde middenvelder Vloedgraven vervangen door Dennis Hollart. De ex-speler van IJsselmeervogels bracht de balans terug op het middenveld en daardoor konden de aanvallers Roemeon (snelheid), Pilon (bewegelijkheid) en de Ruiter (techniek en pure klasse) zich vanaf minuut één gaan uitleven. De verdediging van de gasten ging van het kastje naar de muur gestuurd, maar kon met de nodige moeite nog een kwartier stand houden. DVS '33 had toen al een handvol kansen gehad en vond in de 60-ste minuut de beloning voor het aanvallende spel. Pilon bracht een vreugde explosie bij het thuispubliek teweeg door zijn tweede treffer te laten aantekenen: 2-1.

 

DVS '33 Ermelo viert weer eens een feestje om een doelpunt. Deze keer Benjamin Roemeon (11) de maker.

 

ASWH, dat duidelijk snelheid in de laatste linie tekort kwam, hapte naar adem en kon zelf maar niet tot een aanvaardbare aanval komen. Het was gewoon wachten op nog een doelpunt voor de thuisploeg. Die kwam ook in de 68-ste minuut. Alleen was daarvoor wel de hulp nodig van ASWH-verdediger Stanley Husen. De onfortuinlijke verdediger passeerde zijn eigen doelman, nadat een inzet van De Ruiter van de lat was teruggekomen: 3-1.

 

Agterberg bracht daarna een dubbele wissel aan en probeerde daarmee zijn ploeg van nieuwe impulsen te voorzien. Alleen dat effect bleef uit, want in de 79-ste minuut kreeg Roemeon een beloning voor zijn goede spel. Met zijn grootste wapen, zijn snelheid, troefde hij iedereen af en bracht de stand op 4-1. Roemeon werd terecht uitgeroepen tot 'man of the match', maar zou die match niet afmaken. Doelman Doedée vloerde de lichtvoetige aanvaller op een wel erg zware manier. Scheidsrechter Van de Ketterij hield het bij een gele kaart, waar een rode kaart misschien meer op zijn plaats was geweest. Net daarvoor had de Ruiter nog de eindstand op 5-1 gebracht.

 

Na afloop even wat verwarring in beide kleedkamers toen er een aantal mensen verscheen met een pasje van de dopingcontrole en er een paar spelers toch echt een plasje moesten inleveren. Het deed allemaal niets af aan de blijdschap van Van Hunenstijn en de teleurstelling van Agterberg. Ondanks het hoge doelsaldo blijft het gat met de beide koplopers nog steeds zes punten, maar in het kamp van de geel-zwarten klinkt nog vol goede moed: "De competitie is nog lang en we krijgen die beide ploegen nog een keer."

 

Tekst: Rob Kemper
Foto's: Orange Pictures