Nieuws

Beker Oost: Afgang voor Excelsior '31 en WHC

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

27 november 2018

Vier van de zes hoofdklassers die dinsdag in actie kwamen in de tweede ronde van het bekertoernooi van het district Oost hebben onafhankelijk van elkaar een gooi gedaan naar een brevet van onvermogen. De grootste sensatie kwam uit Oldenzaal, waar derdeklasser Quick '20 het grote Excelsior '31 uit het toernooi knikkerde (3-2).

Grote man bij de Oldenzalers was Rick Groeneveld die voor rust twee maal scoorde en dat na de pauze nog een keer deed. Excelsior '31 had er dik onvoldoende van terug.

Ook WHC was gekoppeld aan een veel lager spelende opponent, maar dat belette derdeklasser ZAC (Zwolse Athletische Club) niet om de hoofdklasser uit Wezep finaal in zijn hemd te zetten. WHC ging nog wel de rust in met een 0-1 voorsprong, kwam halverwege de tweede helft opnieuw aan de leiding, maar verslikte zich alsnog in een tegenstander die erin bleef geloven. ZAC kwam tien minuten voor tijd op 3-2 en een stunt leek in de maak, maar Jonathan van Marle zette er met de 3-3 nog even de rem op. In de strafschoppenserie ging WHC alsnog kopje onder.

Ook Sparta Nijkerk liet het aankomen op penalty's schieten. Dat konden de Spartanen alleen zichzelf verwijten door na een 2-0 voorsprong de productie verder stil te laten vallen. Zondag eersteklasser SC Bemmel haalde in de slotfase op tot 2-2. In de strafschoppenserie voorkwam de hoofdklasser een regelrechte blamage.

Berkum klaarde de bekerklus uiteindelijk binnen de reguliere speeltijd, maar de Zwolse hoofdklasser had zich ongetwijfeld een makkelijker avond voorgesteld. Pal voor rust poetste derdeklasser Oene de 0-1 achterstand weg en de 1-1 bleef na de pauze heel lang op het scorebord staan. Pas acht minuten voor tijd maakte Johnsen Bacuna de verlossende 1-2.

In de stadsderby was derdeklasser AGOVV geen partij voor CSV Apeldoorn (5-0). Met drie treffers voor rust en nog eens twee in de tweede heft rolde er gezien het klassenverschil een normale uitslag uit de bus. Ook AZSV bereikte betrekkelijk eenvoudig de volgende ronde. De Aaltenaren hadden voor rust al duidelijk gemaakte dat er voor tweedeklasser AVW '66 weinig eer te behalen zou zijn. De 3-0 na negentig minuten onderstreepte dat.

AZSV (AZSV-2), Berkum (WSV) en Sparta Nijkerk (Beuningse Boys) moeten richting derde ronde nog een tussenronde afwerken. CSV Apeldoorn plaatste zich rechtstreeks voor de derde ronde.

 

AZSV - AVW '66 3-0 (2-0)

AZSV zette al snel de toon in het bekerduel met tweedeklasser AVW '66 en pal voor rust nam de hoofdklasser een enorm voorschot op de latere overwinning. Die kwam ook niet meer in gevaar in de tweede helft.

Doelpunten 4. Rens Heusinkveld 1-0, 43. Nick van Breugel 2-0, 81. Joost Rasing 3-0
Scheidsrechter R.H.J. Olde Klieverink
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Niek te Veluwe, Jonathan Goosen, Bram Rensing (60. Sjoerd Freriks), Erwin Nieuwboer, Sjoerd te Boekhorst (60. Yeftha Nyamsangya), Robbin Thuss, Rens Heusinkveld, Joost Rasing, Nick van Breugel (60. Giovanni Malawau)

 

CSV Apeldoorn - AGOVV 5-0 (3-0)

Het Apeldoornse bekeronderonsje tussen CSV Apeldoorn en AGOVV is geëindigd in een 5-0 overwinning voor de rood-gelen. Al in de tiende minuut opende Bruce Schotman de score, waarna hij in de 22-ste minuut ook de 2-0 aantekende. Een goal van captain Maarten Boeve leverde nog voor rust een 3-0 voorsprong op. In de tweede helft zorgden Steven van Es en wederom Maarten Boeve voor een ruime en eenvoudig tot stand gekomen zege. Apeldoorn-trainer Jeroen Burghout: 'We hebben onze plicht gedaan: vijf keer gescoord en de nul gehouden. In de eerste helft is het eigenlijk al gespeeld. Dan wordt het wat slordiger. De wedstrijd van afgelopen zaterdag speelt natuurlijk mee en we hebben het daarover gehad in aanloop naar dit duel. De jongens moesten hun verantwoording nemen.' AGOVV-trainer Jerry Cooke: 'Er speelde prestige mee. Sommigen van onze jongens hebben bij Apeldoorn gespeeld. Apeldoorn was in alle facetten van het spel beter. We hebben wel onze kansjes gehad. Een terechte uitslag in een leuke, leerzame voetbalavond.'

 

De aanval van CSV Apeldoorn loopt dood bij AGOVV-doelman Ruben Fremouw.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 10. Bruce Schotman 1-0, 22. Bruce Schotman 2-0, 35. Maarten Boeve 3-0, 58. Steven van Es 4-0, 80. Maarten Boeve 5-0
Scheidsrechter B. Kuiper
Toeschouwers 125
CSV Apeldoorn Sil Fiddani, Melvin Bresser, Fabian Put, Jesse Perdon, Yorik Meijer, Jesse Hartgers, Steven van Es (59. Lucas Scala), Maikel Lange, Sander Krijns (75. Fedde Timmer), Bruce Schotman (69. Oguzhan Sahin), Maarten Boeve
AGOVV Ruben Fremouw, Shurandell Martis, Rogier van Geerenstein, Niels van Geerenstein (60. Franklin Roemeon), Marco Hopman, Joey Bosz, Lars Hoekman (46. Diego Klein), Zorro Ganbat, Marco Bosz, Maikel van der Wijk, Moreno Schoenmakers (25. Abdeslam Bakchouche)
Gele kaart Steven van Es (CSV Apeldoorn)

 

Quick '20 - Excelsior '31 3-2 (2-1)

Excelsior '31 begon ongeconcentreerd aan het bekerduel en wekte ook na het het openingsdoelpunt van Quick '20 niet de indruk zich zorgen te maken. Dat werd toch even anders toen Rick Groeneveld ook een tweede goal maakte voor de thuisclub. Vlak voor rust gaven de Rijssenaren dan eindelijk blijk van hun aanwezigheid en de 2-1 bood in ieder geval een aanknopingspunt voor na de pauze. Maar het werd afhaken voor de bezoekers, toen andermaal Groenveld meedogenloos toesloeg. Toen was de ploeg van Peter Wesselink toch serieus in last. Na de aansluittreffer ging Excelsior '31 nog wel driftig op zoek naar de gelijkmaker, maar de Oldenzalers hielden verbeten stand.

Doelpunten 10. Rick Groeneveld 1-0, 37. Rick Groeneveld 2-0, 41. Menno Kamphuis 2-1, 58. Rick Groeneveld 3-1, 64. Jurriaan Seppenwoolde 3-2
Scheidsrechter Z. Pouls
Excelsior '31 Wilco Nieuwenhuis, Carlos Lopes Macedo, Pim ten Have, Jurriaan Seppenwoolde, Tom Smoes, Stefan Maat, Jasper Veltkamp, Amanuel Isa, Jasper Groothuis, Menno Kamphuis, Cem Köse

 

Sparta Nijkerk - SC Bemmel 2-2, Sparta Nijkerk w.n.s. (5-3)

Sparta Nijkerk begon heel voortvarend aan de wedstrijd en na vijftien minuten voetbal stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. Na de rust dacht Sparta Nijkerk dat het wel een gelopen koers was. De voorbode was toen Davy Hendriks alleen voor de doelman van de Nijkerkers kwam, maar met een katachtige reflex wist Manuel Hoogewonning de bal te pareren. Vervolgens geselde Adriaan Kruisheer eerst nog de lat met een enorme uithaal en kwam Oskar van Logtestijn alleen voor de doelman van SC Bemmel niet verder dan een schot op de paal. Daarna pakten de wissels voor Sparta Nijkerk niet goed uit. Acht minuten voor tijd maakte Dennis Knuiman met een prachtig schot de aansluitingstreffer. SC Bemmel ging er voor en in de derde minuut van de extra tijd kreeg Sparta Nijkerk het deksel op de neus toen Wouter Phijffer uit een vrije trap de gelijkmaker achter de doelman van de Nijkerkers pegelde.
Het noodlot bleef Sparta Nijkerk echter bespaard. In de strafschoppenserie volgens het ABBA-systeem miste Knuiman, de man van de zo fraaie aansluitingstreffer van SC Bemmel, de zesde strafschop door de bal snoeihard op de onderkant van de lat te schieten. De oranjehemden van Eric Speelziek, die overigens niet aanwezig was vanwege ziekte (koorts), kwamen zodoende met de schrik vrij en bekeren door.

Doelpunten 12. Oskar van Logtestijn 15. Donny van der Wal 2-0, 82. Dennis Knuiman 2-1, 88. Wouter Phijfer 2-2
Scheidsrechter J. Besselsen
Toeschouwers 60
Sparta Nijkerk Manuel Hoogewoning, Brian Bawuah, Mohammed al Haydar, Leon Broekhof, Wesley de Laat, Donny van der Wal (73. Mark Groenewoudt), Adriaan Kruisheer (56. Justin van Groen), Gilbrano Plet, Jesse Buitenhuis (56. Jorrit Fiegen), Jerry Geurtsen, Oskar van Logtestijn
SC Bemmel Kevin Pili, Bas Disveld, Wouter Phijffer, Davy Hendriks, Lars Cornelissen, Nick Reijmers (71. Thomas Polman), Rob Vonk (81. Justin Jansen), Luke Roelofs, Luuk Polman (61. Sven Meuwsen), Ricky Houterman, Dennis Knuiman
Gele kaart Davy Hendriks (SC Bemmel)

 

ZAC - WHC 3-3, ZAC w.n.s.

Bij rust met een 0-1 voorsprong leek er nog weinig aan de hand voor WHC dat niet groots speelde maar wel de overhand had. Na rust gooide ZAC alle schroom van zich af, vooral nadat de ploeg voor de tweede keer in de wedstrijd op achterstand was gezet. De hoofdklasser kon het vervolgens allemaal niet meer bijbenen. Routinier Jonathan van Marle zorgde er in de slotminuut nog wel voor dat WHC nog hoop mocht koesteren via een strafschoppenserie het bekeravontuur voort te kunnen zetten, maar dat bleek valse hoop. Doelman Puck Pool groeide uit tot de held van de avond door twee penalty's van WHC te keren. Daardoor bekert ZAC verder en niet WHC dat drie klassen hoger zijn competitie afwerkt.

Doelpunten 38. Jelle Post 0-1, 60. Rens Blokker 1-1, 68. Melvin Velthuis 1-2, 75. Lex Heimerikx 2-2, 80. Robbin Bastiaan 3-2, 90. Jonathan van Marle 3-3
Scheidsrechter J. van Dijk
ZAC Puck Pool, Melle Reuvecamp, Joost Otters, Bram Pool, Martijn Laarman, Rens Blokker, Lex Heimerikx, Quinten Jusitiana, Onne van der Lei, Okke Scholten, Bart Mylanus
WHC Django van der Landen, Kevin Siemelink, Jochem Oude Booijink, Mark van Petersen (46. Hüseyin Güveli), Robert Schonewille (48. Luuc Knul), Melvin Velthuis, Patrick Fijn, Mitchel Dijkhof, Wim van 't Ende (46. Taco Reinen), Jelle Post

 

Oene - Berkum 1-2 (1-1)

De naam Oene is afgeleid van het oergermaanse 'hûn', dat 'moerassig' betekent. Zo moet het ook aangevoeld hebben voor Berkum. Na de snelle openingsgoal van Chris van der Meulen verdween alle creativiteit en snelheid uit het spel van de Zwollenaren. Pal voor rust kwam de rekening in de vorm van de gelijkmaker van derdeklasser Oene. Yve Hilbrink vergaarde lokale roem. Na de pauze is het nog een lange worsteling geworden voor Berkum om zich te bevrijden van de 'vijandige' omstandigheden in de uiterwaard aan de IJssel. De zucht van verlichting na de 1-2 van Johnsen Bacuna was luid en duidelijk in het Zwolse kamp.

Doelpunten 4. Chris van der Meulen 0-1, 44. Yve Hilbrink 1-1, 82. Johnsen Bacuna 1-2
Scheidsrechter M. de Boer
Oene Wim Riphagen, Paul van Bussel, Patrick Kamphuis, Wiljan van Hell (75. Mike van Bussel), Jim Schaap (64. Jasper Mosterd), Jesse Teeuwen, Yve Hilberink, Jordy Horstman, Andy Kers, Ernst Rombout, Berthold Gerrits (84. Wijnand van Eek)
Berkum Huib Veurink, Jorben Nieuwenhuis (46. Björn Bakker), Yoram Zandvliet (46. Rico Wolven), Patrick van der Veen, Jasper van der Stouw, Marc van der Meulen, Hoeseb Yakob, Thom Kooke (68. Michel van Aggele), Chris van der Meulen, Yannick Kaluzi, Johnsen Bacuna
Gele kaart Jim Schaap, Berthold Gerrits (Oene)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Oost.