Nieuws

Beker Noord: Bar slecht Urk toch verder

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

28 november 2018

Bekervoetbal is vol verrassingen. Urk wist zich pas in een penaltyserie te ontdoen van Pesse. Pesse, een dorp die weggestoken in Drenthe, met de voetbalclub, uitkomende in de vierde klasse zondag, als plaatselijke trots. Na de reguliere speeltijd was het scorebord onaangeroerd gebleven. Uiteraard een absolute stunt voor de thuisclub, maar voor de hoofdklasser een bar slechte vertoning.

Gelukkig voor Urk pakte de 19-jarige doelman Hendrik Bakker zijn kans om te laten zien wat hij kan door drie van de vier strafschoppen die Pesse nam te stoppen. Urk zelf schoot vanaf elf meter drie van de vijf penalty's binnen en stapte zo door de volgende ronde.

Staphorst moest ook tot aan het gaatje maar MSC, zondaghoofdklasser, was ook een tegenstander van formaat. Met kerende kansen voor beide ploegen trokken de Staphorsters in de slotfase toch aan het langste eind (1-3).

Flevo Boys schakelde VKW uit en had het alleen voor rust lastig met de zondageersteklasser. Vijf minuten na de pauze viel de 1-3 en kabbelde het duel in feite naar het einde.

Buitenpost forceerde de beslissing al voor rust. Zondag eersteklasser Heerenveen, die meteen al in de eerste minuut van het bekerduel het bal had geopend, was in de tweede helft niet bij machte iets van de 4-1 achterstand af te knabbelen en de thuisclub maakte zich ook niet al te druk meer.

 

Buitenpost - Heerenveen 4-1 (4-1)

Eigenijk verblikte of verbloosde Buitenpost niet van de ultrasnelle openingsgoal van zondageersteklaser Heerenveen. Na zeven minuten al had de thuisclub de schade glad gestreken. In het laatste kwartier voor rust maakte Buitenpost van de tweede helft een formaliteit.

Doelpunten 1. Laurens Stellingwerf 0-1, 7. Halbe Elsenga 1-1, 31. Berned Schootstra 2-1, 35. Rolf Dijk 3-1, 45. Joost Visser (strafschop) 4-1
Scheidsrechter R. Werkhoven
Buitenpost Kevin van der Meulen, Joost Visser, Durk de Haan (65. Justin Sletering), Danny Boersma, Aaron Boekhout, Wim de Vries, Berend Schootstra, Jelmer Vos, Halbe Elsenga, Jorrit Terpstra, Rolf Dijk (80. Willem Boer)

 

MSC - Staphorst 1-3 (1-0)

De kansen om de score te openen waren voor MSC, maar pas in de fase waarin Staphorst dacht meer controle op de wedstrijd te krijgen, scoorde de Meppelers de 1-0. Na rust ging Staphorst – fanatieker dan voor de pauze – op zoek naar de gelijkmaker en oogstte snel. Martin van ’t Ende verraste met een afstandsschot van een meter of 25 vriend en vooral vijand. In het vervolg kon het bekerduel beide kanten op. MSC raakte de paal en kreeg in Staphorst een navolger. In de slotfase trokken de Staphorsters de wedstrijd alsnog naar zich toe. Het doelpunt van Mike Reuvers was het breekpunt. MSC moest forceren en ruimte weggeven. Vlak voor tijd profiteerde Martijn Brakke daarvan voor de allesbeslissende 1-3.

Doelpunten 29. Justin Benjamins 1-0, 51. Martin van 't Ende 1-1, 82. Mike Reuvers 1-2, 89. Martijn Brakke 1-3
Scheidsrechter J. Vredevoogd
Staphorst René Oosterhof, Mark Veldmate (46. Rob Mijnheer), Ewald Koster, Jordi Lemmens, Reinier Crediet, Pim de Jonge, Martijn Brakke, Martin van 't Ende, Mike Reuvers, Marlon Luchtenberg, Ferdi ter Avest

 

Pesse - Urk 0-0, Urk w.n.s. (1-3)

Ondanks een gigantisch veldoverwicht wist Urk geen bres te slaan in de hechte verdediging van Pesse. De eerste helft kreeg Urk amper kansen. Dat veranderde in de tweede helft toen er voldoende mogelijkheden waren om te scoren. De zondagvierdeklasser bleef echter fier overeind.
De strafschoppenserie wist Urk goed af te sluiten mede omdat doelman Hendrik Bakker drie penalty's wist te stoppen.

Scheidsrechter W.L. Stoetman
Toeschouwers 150
Urk Hendrik Bakker, Jon Hakvoort (76. Riekelt Nentjes), Dick Hakvoort, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Johan Loosman (60. Jan van Slooten), Marinus Snoek, Gerrit Tol, Lucas Schraal, Klaas Romkes, Jelle de Boer (60. Hessel Snoek)

 

VKW - Flevo Boys 1-3 (1-2)

Een zakelijke overwinning voor Flevo Boys, maar de Emmeloorders hadden wel even tijd nodig om afstand te nemen van VKW. De zondageersteklasser had een passend antwoord op de snelle openingsgoal van Flevo Boys met eerst nog een kans die eindigde op de lat. Maar halverwege de eerste helft trok Vlugheid Kracht Westerbork de stand gelijk en hing er ook een 2-1 voorsprong voor de thuisclub in de lucht. Op slag van rust sloeg Flevo Boys na een mindere periode toch zijn slag, vijf minuten na de pauze gevolgd door een tweede doelpunt van Timon Rorije. Daarmee was een beslissend verschil gemaakt. Flevo Boys controleerde de wedstrijd en VKW was niet meer bij machte de vuist te maken waartoe de ploeg in de eerste helft wel in staat was geweest.

Doelpunten 10. Timon Rorije 0-1, 25. Lars Andresen 1-1, 44. Aran Nijboer 1-2, 50. Timon Rorije 1-3
Scheidsrechter T. Beijert

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Noord.