Nieuws

Beker Oost: DFS en SVZW met moeite verder

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

28 november 2018

De vier hoofdklassers die woensdag moesten aantreden in het bekertoernooi van het district Oost hebben zich allemaal geplaatst voor de volgende ronde. DFS en SVZW hadden daar nog de grootste moeite mee. DFS keek al snel tegen een achterstand aan en de ploeg van Scott Calderwood wist die pas halverwege de tweede helft weg te poetsen. En zondag eersteklasser NEC boog pas het hoofd in blessuretijd (2-1).

Ook SVZW kwam bij zondag eersteklasser De Zweef op een 1-0 achterstand, om die pas na de pauze om te zetten in een 1-3 voorsprong. De ploeg uit Nijverdal bleef echter zoeken naar de aansluittreffer. Die viel in de slotminuut, zodat SVZW echt tot het laatste fluitsignaal in spanning zat over de afloop.

DUNO D. haalde betrekkelijk eenvoudig de volgende ronde. De Doorwerthers liepen uit naar een 0-3 voorsprong, voordat zondag tweedeklasser Orion tegen wist te scoren. Daarbij bleef het in Nijmegen.

DETO Twenterand ondervond van zondag derdeklasser EMMS geen enkele weerstand. Na een 5-0 ruststand, deden de Vriezeveners het na de pauze wat kalmer aan. Toen was er na het zevende doelpunt van de thuisclub ook ruimte voor een eretreffer van Eenheid Maakt Macht Slagharen: 7-1.

Net als AZSV, Berkum en Sparta Nijkerk is in Oost ook DFS ingeloot voor een tussenronde. De Betuweploeg moet zich ten koste van Woezik zien te plaatsten voor de derde ronde.
DETO Twenterand, SVZW en DUNO D. plaatsten zich rechtstreeks voor de derde ronde.

 

De Zweef - SVZW 2-3 (1-0)

Op een glad kunstgrasveld in Nijverdal streden De Zweef en SVZW om een plek in de volgende bekerronde. SVZW-trainer Philip Agteres had een paar basisspelers rust gegeven. In de matige eerste helft nam de thuisclub een 1-0 voorsprong. In de tweede helft werd het niveau niet veel beter, maar SVZW kwam nu wel tot het creëren van kansen. Tussen de 58-ste en 64-ste minuut scoorde SVZW driemaal. Hierna leek de wedstrijd wel gespeeld. De Zweef scoorde in de blessuretijd de 2-3. Hier door leek het nog even spannend te worden, maar de tijd was te kort voor de thuisclub om nog voor de gelijkmaker te gaan. SVZW door naar de volgende ronde tot groots voetbal te komen.

Doelpunten 35. Daniël Jannink 1-0, 58. Nigel Michels 1-1, 62. Nigel Michels 1-2, 64. Matthijs Witten 1-3, 90+2. Jesper Middelkamp 2-3
Scheidsrechter R.H.S.M. Makkinga
SVZW Tim Sickman, Dries Buimer, John Lubbers (46. Matthijs Witten), Michael Wensing, Lars Kamperman Leferink, Robin de Jong, Karlo Borghuis, Sten Knol, Maarten Jansen, Frank Smit, Nigel Michels (84. Nino Ros).

 

DETO Twenterand - EMMS 7-1 (5-0)

DETO maakte in de beginfase direct duidelijk dat er voor EMMS niets te halen viel in Vriezenveen want in de vierde minuut was er al de 1-0 voorsprong voor de Vriezenveners. Deze voorsprong werd tijdens de eerste helft gestaag uitgebouwd met een aantal fraai uitgespeelde treffers, waarna er werd gerust bij een tussenstand van 5-0. De tweede helft deden beide ploegen het iets rustiger aan. DETO scoorde nog twee keer en EMMS maakte bij een 7-0 tussenstand de eretreffer.

Doelpunten 4. Joost Exterkate 1-0, 19. Maarten Booyink 2-0, 31. Muhammed Kaya 3-0, 34. Louis Vujfhuizen 4-0, 37. Thomas Nijkamp 5-0, 63. Thomas Nijkamp 6-0, 68. Thomas Nijkamp 7-0, 72. Siem Kosse 7-1
Scheidsrechter G. Stegeman
DETO Twenterand Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis, Louis Vijfhuizen, Joost Exterkate, Wybe Kram, Thomas Nijkamp (73. Kevin Aman), Kai Wesselink, Maarten Booyink, Muhammed Kaya (46. Nahrwold), Mark Koetsier, Kevin Peppels (46. Shayesteh)
EMMS Bastin Weiherenbrink, Bastiaan Anbergen, Erik Kosse (19. Kevin Marissen), Justin Westerbroek, Dennis Lamberink, Henry Bosman, Glenn ter Wielen (59. Siem Kosse), Jordi van der Heyden, Yuri Hertzenberg, Maurice Kosse (25. Kevin Marissen), Arjen van der Most

 

DFS - NEC 2-1 (0-1)

In een moeizame en slordige eerste helft kreeg DFS, via een ongelukkige treffer van Jim van Alst in eigen doel, de 0-1 om de oren. In de tweede helft wist de thuisploeg de schade te herstellen door de gelijkmaker van Remy Raterink en de winnende goal in de dying seconds van Alex Scheffer.

Doelpunten 7. Jim van Alst (e.d.) 0-1, 65. Remy Raterink 1-1, 92. Alex Scheffer 2-1
Scheidsrechter P.H.N. Voogsgeerd
Toeschouwers 75
DFS Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Jim van Alst, Noë Bokila (46. Jeffrey Arends), Gijs Grootendorst (74. Nick Romein), Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Luciën Dors, Remy Raterink, Alex Scheffer
NEC Ho Chun Ko, Mohamed Ired, Samuel Babadi, Elias Boumkass, Johnny Dobson, Younes Corty, Idi Duraku, Fojez Zia, Nassim Saber (Giacomo Mazzoleni), Moreno Veneruso, Guilliano Grot (Arthur Gatsjatrian)
Gele kaart Lorenzo Davids, Remy Raterink (DFS), Johnny Dobson (NEC)

 

Orion - DUNO D. 1-3 (0-2)

Orion streed dapper om goed voor de dag te komen maar moest na ruim een kwartier een tegentreffer incasseren. Meteen na de 0-1 liet DUNO het scorebord doortikken naar 0-2 en was in hogere zin de wedstrijd al gespeeld. Vijf minuten na rust voerden de Doorwerthers de marge op tot drie en was er voor Orion daarna alleen nog maar een doelpunt voor de moeite weggelegd.

Doelpunten 17. Ahmed Lak 0-1, 18. Roy Talsma 0-2, 51. Ryan Bouwmeester 0-3, 53. Marvin Thomasia 1-3
Scheidsrechter H. Migchelbrink
Orion Michiel Kok (26. Pim van Limbeek), Marco Loen, Vince Stans, Jeroen van de Wetering, Vince van Gelder, Luuk Langeveld, Alex Kwieman, Niels Weeink, Jevrin Nunez (Mitchell Nguyen), René Willemse (46. Marvin Thomasia), Vincent Alberts
DUNO D. Patrick Ter Mate, Ted Heijckmann, Civard Sprockel (87. Dominique Kivuvu), Renzo van Duren, Purrel Fränkel, Ryan Bouwmeester, Shapoul Ali, Bart van Brakel, Christian Gandu (85. Jeremy Overbeek Bloem), Roy Talsma, Ahmed Lak
Gele kaart Jevrin Nunez (Orion), Purrel Fränkel (DUNO D.)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Oost.