Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels neemt plaats in de wachtkamer

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

1 december 2018

Na de tweede nederlaag op rij heeft IJsselmeervogels zichzelf in de wachtkamer geplaatst. De ploeg die in het begin van de competitie nog fier de ranglijst aanvoerde zit in de lift naar beneden. Katwijk, dat met 4-0 won van Barendrecht, is de Spakenburgers inmiddels voorbij gegaan. En als koploper AFC zondag wint van Jong Vitesse dan staat de ploeg van trainer Ted Verdonkschot zeven punten achter de Amsterdammers.

Jong Sparta heeft de druk op AFC niet echt weten te verhogen. Integendeel, de Rotterdammers kwamen tegen hekkensluiter VVSB niet verder dan een 2-2 gelijkspel en AFC liep door de 4-1 overwinning op Jong Vitesse twee punten verder weg van de beloften van Sparta. VVSB kijkt nog steeds tegen een achterstand aan van vier punten op FC Lienden, dat zeventiende staat.

Na de winst van vorige week tegen IJsselmeervogels heeft HHC Hardenberg dat geen goed vervolg kunnen geven. In Haarlem werd het tegen de Koninklijke HFC een 2-2 puntendeling.
Met de 3-0 overwinning tegen FC Lienden heeft Kozakken Boys definitief afscheid genomen van de degradatiezone. De marge met de zestiende plaats van Scheveningen (0-1 verlies tegen Excelsior Maassluis) is inmiddels zeven punten.

 

Koninklijke HFC - HHC Hardenberg 2-2 (2-2)

Een zeer aantrekkelijke eerste helft. Het eerste kwartier was voor HHC. Een mooie aanval werd goed afgemaakt door Hemmink, 0-1. HFC kwam beter in de wedstrijd en maakte in de 17-de minuut gelijk, prachtige voorzet van Daniel van Son ingekopt door Floris van der Linden. In de 27-ste minuut zette Eindhoven goed door en werd neergelegd in het strafschopgebied. Van der Linden schoot de penalty laag in de hoek maar keeper Nijland had de goede hoek te pakken. Hierna kwam HHC met een uitval op 1-2. Wederom Hemmink die goed afrondde. Nog geen drie minuten later scoorde Boer de 2-2 nadat een hard schot van Daniel van Son terugkwam van de paal. Vervolgens nog grote kansen voor HFC, maar geen doelpunten. In de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en behoedde doelman Boks HFC voor een achterstand. Ook HFC had nog een paar goed kansen, maar het bleef 2-2.

Doelpunten 7. Rick Hemmink 0-1, 17. Floris van der Linden 1-1, 30. Rick Hemmink 1-2, 33. Wessel Boer 2-2
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 400
Koninklijke HFC Tom Boks, Daniël van Son, Peet van der Slot, Oscar Wilffert, Jacob Noordmans (89. Louk Dekkers), Lars Weistra, Wessel Boer, Floris van der Linden (76. Tim van Soest), Robin Eindhoven (84. Franklin Lewis), Vincent Volkert, André Morgan
HHC Hardenberg Ramon Nijland, Kevin Görtz, Koos Werkman, Ashwin Manuhutu, Joël Amakodo, Sargon Gouriye, Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rick Hemmink (84. Ravellino Junte), Danny Bouws, Jurjan Mannes

 

Scheveningen - Excelsior Maassluis 0-1 (0-1)

In een matige maar boeiende derby duel trokken de bezoekers aan het langste eind. Voor rust hadden de tricolores ook het betere van het spel maar waren de beste mogelijkheden eigenlijk voor Scheveningen met een bal van de lijn en twee inzetten rakelings naast. Na rust was het spelbeeld andersom, maar de bezoekers stonden toen al wel op voorsprong. Daar was wel een treffer voor nodig die gezien het tijdstip en het verloop van de blessuretijd nooit meer toegekend had mogen worden. Na rust lieten de bezoekers na het duel in het slot te gooien vanaf de stip en een bal op de lat. Scheveningen had de pech dat het geen strafschop kreeg toen die wel verdiend zou zijn geweest en raakte via een gevaarlijke vrije trap zelfs ook nog de lat.

 

Sefa Kurt zorgt voor gevaar in het strafschopgebied van Scheveningen, maar Esin Gula schermt hem af.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 45+5. Kevin Dercks 0-1
Scheidsrechter E.P.W. Thijs
Toeschouwers 750
Scheveningen Björn Bénard, Kevin Gomez Nieto, Samir El Moussaoui, Jari de Jong, Ruben Koorndijk, Esin Gula (41. Sergi Roeleveld), Leroy Resodihardjo (74. Levi Schwiebbe), Tim Peters, Mehmet Aldogan, Joël Donald (46. Brandon Robinson), Barry Rog
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Stephan Kruithof, Daan Blij, Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca (88. Walter Bennett), Kevin Dercks (46. Niels Redert), Sekou Sylla, Sefa Kurt, Redouan Omar Ouali (62. Assad El Harti), Milan van Ewijk
Gele kaart Mehmet Aldogan (Scheveningen), Kevin Dercks (Excelsior Maassluis)

 

Jong Almere City FC - Spakenburg 2-1 (2-0)

Jong Almere kwam goed uit de startblokken. Spakenburg had de eerste helft weinig in te brengen en de 2-0 voorsprong was dan ook verdiend. Na rust kwamen de gasten beter in het spel, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de ploeg van trainer John de Wolf niet.

Doelpunten 19. Jelle Goselink 1-0, 26. Nicky van Hilten 2-0, 74. Kevin Sterling 2-1
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 250
Jong Almere City FC Mike Grim, Tarik Evre, Ruggero Mannes, Samuel Brobbey (77. Guiliano With), Nicky van Hilten, Kelt Jager, Julian Nak (65. Alfred Mensah), Jelle Goselink, Achille Vaarnold, Stijn Meijer (84. Tristan Buis), Anwar Bensabouh
Spakenburg Leon ter Wielen, Cendrino Misidjan, Barry Beijer (74. Nathaniel Will), Philip Ties, Tom van der Neut, Mike Vreekamp, Youri Koelewijn, Jasper Beekhuis, Jordi Bitter (46. Nick de Bondt), Kevin Sterling, Argjend Selimi (46. Tom Menting)
Gele kaart Kelt Jager, Nicky van Hilten (Jong Almere City FC)

 

IJsselmeervogels - GVVV 1-2 (1-1)

IJsselmeervogels kwam al snel op voorsprong toen Danny van den Meiracker een voorzet van Eef van Riel binnenkopte. Een inschattingsfout van Kevin van Diermen gaf Sherwin Grot de gelegenheid om al vlot daarna de gelijkmaker aan te tekenen. Daarna kreeg de thuisclub een aantal dikke mogelijkheden om weer een voorsprong te nemen, maar de paal, de lat en GVVV-keeper Jansen hielden de stand in evenwicht. Na de pauze waren de rollen omgekeerd en was GVVV de bovenliggende partij. Rodny Hofman besliste met een uitstekend genomen vrije trap de wedstrijd in het voordeel van de Veenendalers.

Doelpunten 5. Danny van den Meiracker 1-0, 12. Sherwin Grot 1-1, 70. Rodny Hofman 1-2
Scheidsrechter I.G.M. Oostrom
Toeschouwers 1250
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Jeffrey Buitenhuis, Gillian Justiana, Achraf Nejmi, Mike van de Laar (60. Dylan Chiazor), Danny van den Meiracker, Robbert Olijfveld, Maikel de Harder (67. Soufian Moro), Eef van Riel (75. Felitciano Zschusschen), Kevin van Diermen, Marciano van Leijenhorst
GVVV Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Robin Segers (46. Soufiane Laghmouchi), Danny de Leeuw, Sherwin Grot, Mart de Jong
Gele kaart Achraf Nejmi, Robbert Olijfveld (IJsselmeervogels), Roy Terschegget, Jeremy de Graaf, Rodny Hofman, Danny de Leeuw (GVVV)

 

Katwijk - Barendrecht 4-0 (1-0)

Met de snelle goal van Steven Sanchez Angulo leek de wedstrijd een vroege dood te sterven. Katwijk bracht weinig en Barendrecht zocht wel, maar kon geen vuist maken. Pas in het laatste kwartier kreeg de thuisploeg het publiek op de banken, twee goals van Marciano Mengerink en nog eentje van 'man of the match' Sanchez Angulo brachten de Katwijk een terechte, zij het wat geflatteerde, 4-0 overwinning.

 

Ontreddering bij Chris Dabaghian. Barendrecht miste de kansen, Katwijk maakte ze wel af.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 3. Steven Sanchez Angulo 1-0, 74. Marciano Mengerink 2-0, 78. Steven Sanchez Angulo 3-0, 85. Marciano Mengerink 4-0
Scheidsrechter S. de Brito Roque
Toeschouwers 1002
Katwijk Ricardo Kieboom, Omar Hamdi, Robbert Susan, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo (87. Petrit Hoxhaj), Joey Jongman, Kilian Berkhout (74. Mike van den Ban), Norair Mamedov (83. Jan Willem Tesselaar), Kay Blokland, Marciano Mengerink, Sten Vreekamp
Barendrecht Nick van der Ploeg, Elson Almeida, Emilio Samsey, Jeffrey Aarts, Yorik van Deelen, Delano A Cohen, Burak Dogan (67. Rowendley Martijn), Danny Monster, Marouane Bakour (81. Qjell Krolis), Bas Mourits (86. Merijn Wolters), Chris Dabaghian
Gele kaart Jeffrey Aarts (Barendrecht)

 

Kozakken Boys - FC Lienden 3-0 (1-0)

Er waren weinig kansen in deze wedstrijd, maar toch wist Leon Bot vlak voor rust het net te vinden voor de thuisclub. Kort na rust kreeg Tim Eekman zijn tweede gele kaart en daarna leek Lienden meer in de wedstrijd komen. Maar Lienden scoorde niet en het leek alsof de treffer van Bot de enige zou blijven totdat Gwearon Stout in de blessuretijd vanuit het niets 2-0 scoorde. De drie punten waren binnen voor Kozakken Boys, het derde doelpunt van Sanny Monteiro was voor de statistieken.

Doelpunten 43. Leon Bot 1-0, 90+1. Gwaeron Stout 2-0, 90+4. Sanny Monteiro 3-0
Scheidsrechter J. Rozendal
Toeschouwers 1000
Kozakken Boys Nils den Hartog, Quentin Jakoba, Jeffrey van Nuland, Mats van Huijgevoort, Tim Eekman, Leon Bot, Sanny Monteiro, Jeffrey Rijsdijk (87. Sven van Ingen), Gwaeron Stout, Irvingly van Eijma (53. Sander Heesakkers), Ahmed el Azzouti (82. Charlton Vicento)
FC Lienden Jan Schimmel, Shuremy Felomina, Jermo Wilsterman, Jordi Balk (84. Nick Hak), Kenny Elders, Coen Brouwers, Milad Intezar, Niels Willems, Frank Wiafe Danquah (37. Michiel Hemmen), Maurits de Baar, Guytho Mijland (64. Mo Bendadi)
Gele kaart Ahmed el Azzouti, Jeffrey van Nuland (Kozakken Boys), Jermo Wilsterman (FC Lienden)
Rode kaart Tim Eekman (2x geel) (Kozakken Boys)

 

De Treffers - Rijnsburgse Boys 3-1 (2-0)

De Treffers pakte tegen Rijnsburgse Boys drie verdiende punten. Het begon met een snel doelpunt van Sjoerd Ars, niet lang daarna gevolgd door een treffer van Pim Balkenstein. Een kwartier voor tijd leek Rijnsburgse Boys via Tervoert nog iets van de wedstrijd te kunnen maken, maar toen Khalouta de marge weer op twee bracht was het spel gespeeld.

Doelpunten 2. Sjoerd Ars 1-0, 16. Pim Balkestein 2-0, 76. Frank Tervoert 2-1, 82. Aziz Khalouta 3-1
Scheidsrechter L.J. Gerrets
Toeschouwers 850
De Treffers Jordy van der Kracht, Mees Siers, Pim Balkestein, Frenk Keukens, Abel Franssen, Robin Janssen, Arda Havar (79. Aziz Khalouta), Wouter op den Camp, Boy van de Beek, Sjoerd Ars (87. Aleksandar Jankovic), Coen Maertzdorf
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Joël Tillema, Roderick Gielisse, Gino Demon, Jordy Strooker, Masies Artien (72. Edo Knol), Bram Ros, Jeffrey Jongeneelen (46. Frank Tervoert), Maikey Parami, Max Hudepohl, Jeroen Spruijt (85. Carlos Opoku)
Gele kaart Wouter op den Camp (De Treffers), Bram Ros (Rijnsburgse Boys)

 

VVSB - Jong Sparta 2-2 (1-2)

VVSB stond nog voordat er zestig seconden gespeeld waren op voorsprong tegen de nummer twee uit de Tweede Divisie. Jong Sparta bleek echter niet onder de indruk en kwam nog voor de rust op voorsprong door twee intikkers van het nieuwe wonderkind Elayis Tavsan. Na de pauze vocht VVSB zich terug in de wedstrijd en werd de inzet beloond. Het schot van Sven Verlaan werd voldoende aangeraakt door Danny Bakker om doelman Michael Fabrie te passeren. In de slotfase drong VVSB nog aan, maar het gelijkspel gaf de verhoudingen in het veld juist weer.

Doelpunten 1. Tommy Bekooij 1-0, 24. Elayis Tavsan 1-1, 29. Elayis Tavsan 1-2, 75. Danny Bakker 2-2
Scheidsrechter M. Vos
Toeschouwers 600
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Sven Verlaan, Jelmer Vijlbrief, Frans van Niel, Tim de Rijk, Danny Bakker, Lovette Felicia (64. Lulinho Martins), Kevin Brands (64. Guido Pauw), Tommy Bekooij
Jong Sparta Michael Fabrie, Joshua Sanches, Levi Bouwense, Diederick Luydens, Suentley Alberto, Jaimy Brute, Stijn Spierings (90. Darwin Heuvelman), Ayoub Boukhari (77. Mark Veenhoven), Elayis Tavsan, Halil Dervisoglu, Ilias Alhaft (68. Youri de Winter)
Gele kaart Tim de Rijk, Tommy Bekooij, Sven Verlaan (VVSB), Jaimy Brute, Stijn Spierings (Jong Sparta)

 

AFC - Jong Vitesse 4-1 (2-1)

AFC speelde tegen Jong Vitesse zo vast als een huis. De Amsterdammers verblikten of verbloosden ook niet door de snelle tegentreffer van Özgür Aktas. Nog binnen het halve uur had de koploper van de Tweede divisie de achterstand omgebogen in een voorsprong door treffers van Thomas van den Houten en Yordi Teijsse. AFC controleerde daarna de wedstrijd met nog een flitsende oprisping in de tweede helft om de score naar 4-1 tillen. Het was de vijfde overwinning op rij voor de formatie van Ulrich Landvreugd.

Doelpunten 3. Özgür Aktas 0-1, 23. Thomas van den Houten 1-1, 28. Yordi Teijsse 2-1, 76. Tim Linthorst 3-1, 78. Yordi Teijsse 4-1
Scheidsrechter J.W.M. v.d. Laan
Toeschouwers 250
AFC Patrick Zonneveld, Derre Kwee, Jonathan Richard, Tim Linthorst, Thomas van den Houten, Kenny Teijsse (86. Magid Jansen), Yordi Teijsse, Milan Hoek, Melvin Grootfaam, Raily Ignacio, Fouad Belarbi (82. Johan Kulhan)
Jong Vitesse Bilal Bayazit, Boyd Lucassen, Özgür Aktas, Joeri Potjes, Lassana Faye, Jesse Schuurman, Anil Mercan (63. Danny Mühl), Patrick Vroegh, Mike de Beer, Thomas Buitink (63. Hicham Acheffay), Lars ten Teije (78. Mats Grotenbreg)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.