Nieuws

Beker Oost: SDC Putten sneuvelt in ronde twee

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Districtsbeker

 

4 december 2018

SDC Putten is in de tweede ronde van het bekertoernooi van het district Oost uitgeschakeld door Juliana '31. De zondag eersteklasser uit Malden kwam na ruim zeventig minuten spelen op voorsprong en stond de 1-0 niet meer af. De uitschakeling was een streep door de rekening van de Puttenaren die de ambitie hadden om minimaal de 'laatste vier' te halen.

SDC Putten heeft goede herinneringen aan een halve finaleplaats in de districtsbeker. Die geeft het recht om in te schuiven in de tweede kwalificatieronde van het 'grote' KNVB-bekertoernooi. In 2017 schakelde SDC Putten eerst ODIN '59 (1-3) uit en kreeg vervolgens bij de loting voor de eerste ronde een thuiswedstrijd tegen PSV in de schoot geworpen. Voor 5000 toeschouwers wonnen de profs uit Eindhoven met 0-4, maar de Puttenaren beleefden de avond van hun leven.

SDC Putten kan zich na het vertrek uit de districtsbeker volledig richten op de competitie. Daarin staat de ploeg van Michael van den Berg op een achtste plaats.

 

Juliana '31 - SDC Putten 1-0 (0-0)

Voor rust waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Veel kansen vielen er echter niet te noteren. SDC Putten trad aan zonder de basisspelers Sander Duits, Jurrian van den Brink en Kees Pluim, die in verband met werk afwezig waren. In het eerste kwartier na de pauze zette Juliana '61 de toon. De Maldenaren lieten daarin drie kansen onbenut om de score te openen. In minuut 72 wist de zondag eersteklasser wel de ban te breken. Daarna ging SDC Putten op zoek naar de 1-1 en ontwikkelde zelfs nog een heus offensief. Daarin lieten de Puttenaren in de slotminuut nog een grote kans liggen op de gelijkmaker.

Doelpunten 72. Bob Rossen 1-0
Scheidsrechter J. Besselsen
Juliana '31 Kevin de Bruin, Rick van Beijnen, Maarten Bosch, Lars Peters, Jeroen Meijers, Rob Rossen (90. Giel Straten), Thijs Hendriks (78. Jop van Lith), Bart Schiks, Lorenzo Rieken (74. Daley Hoogakker), Paul Diesel, Jens Rossen
SDC Putten Martin van Barneveld, Thomas Amende, Rob Buter, Iwan Bos, Rob Knul, Rick van den Brink, Vincent ter Burg, Wilbert Thomassen, Martijn Duits, Jefta van den Broek, Benjamin Huisman

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Oost.