Nieuws

Olivier Pilon goudhaantje DVS '33 Ermelo

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

9 december 2018

ERMELO - DVS '33 Ermelo is als een heel goed schietende jager op jacht naar het wild dat Noordwijk en Quick Boys heet. Die prooi leek een lange tijd ver uit zicht en moeilijk te vangen, maar nadat de Noordwijkers en Katwijkers elkaar vorige week in evenwicht hielden, werd het zicht al beter. Nu is dat door een zwaar bevochte 1-0 zege op het sterk spelende SteDoCo uit Hoornaar al op Quick Boys (2-2 bij laagvlieger De Dijk) teruggelopen tot slechts twee punten. Alleen is Noordwijk (late 1-2 zege bij ONS Sneek) op een afstand van vier punten iets verder weg.

 

Vincent Verheul blokkeert Frank van de Burg.

 

Bij DVS '33 werd met enige vrees gekeken naar de wedstrijd tegen SteDoCo. Beide ploegen hadden elkaar pas vier keer in competitieverband getroffen en in de twee wedstrijden in Ermelo (0-0 en 1-1) werd duidelijk dat dit een moeilijk te bespelen tegenstander zou zijn. Trainer Bert van Hunenstijn was hiervan goed doordrongen. "Ik verwacht ook een heel moeilijke wedstrijd tegen een heel compact spelende tegenstander. Ze hebben een aantal heel goede spelers waarvoor we zijn gewaarschuwd." SteDoCo-trainer Gijs Zwaan had ook gekozen voor een versterkt middenveld met Marlon Pereira als extra pion, maar parkeerde zeker geen bus voor zijn doel. "We spelen tegen een doelpuntenmachine en wapenen ons daartegen. Alleen wij hebben op Quick Boys na de minst gepasseerde verdediging en daar zijn we trots op. Dus waarom zouden we hier geen lef kunnen tonen en met beweeglijke aanvallers op zoek naar doelpunten kunnen gaan."

 

In de eerste helft hadden de bezoekers de wedstrijd ook aardig onder controle. De thuisclub kreeg wel een paar kleine kansjes. Aanvoerder Roald de Vries, Benjamin Roemoen en Oliver Pilon wisten de kleine mogelijkheden echter niet in iets mooiers om te zetten. Het heilige vuur (dat zegt wat in Ermelo) leek te ontbreken en SteDoCo kon een aantal keren gevaarlijk uitbreken. De ploeg van Zwaan heeft met Etiën Mariana een uitstekende aanvallend ingestelde vleugelverdediger en spits Joran Schröder doet heel goede dingen. Alleen had de laatste de pech dat juist zijn tegenstander Jorran van Santen een haast foutloze wedstrijd zou spelen. De DVS '33-verdediger, die terecht tot de man van de wedstrijd werd uitgeroepen, had wel respect voor Schröder: "Dat is toch een heel goede speler en ik heb ook heel goed naar beelden van hem gekeken. Daarnaast kreeg ik ook van de trainer de opdracht om hem constant in de gaten te houden."

 

Het duel was zeker niet slecht, had nog weinig vermaak getoond, tot in de 41-ste minuut de bezoekers bijna op voorsprong leken te komen. Na een voorzet van Benjamin van Wanrooij kon Bryan Jongeneel vrij voor doelman Thodorie Velanas opduiken. Alleen met een katachtige redding wist die een treffer te voorkomen. De bezoekers hadden, met een kansenverhouding van 1 op 3, de eerste helft op punten gewonnen, maar het scorebord gaf nog steeds 0-0 aan.

 

Olivier Pilon zet aan voor een actie. Etiën Mariana wacht af.

 

Het moest dan maar gaan gebeuren in de tweede helft. De thuisploeg bracht Berry Powel voor Maurice de Ruiter en bij de bezoekers werd de aan zijn hoofd geblesseerd geraakte Jesse Wielinga vervangen door Guytano dos Santos. Al snel was het spel op de wagen. Zeker, de thuisploeg speelde met meer passie en snelheid, maar ook de bezoekers lieten zien dat zij een heel goed team zijn met veel mogelijkheden. Daardoor begon ook het publiek, dat in de eerste helft aardig stil was geweest, zich veel meer te roeren. Er werd steeds meer naar de puntjes van de stoelen geschoven en met name het thuispubliek begon wat ongeduldig te worden.

 

Misschien wel ingegeven door de grote overwinningen in de laatste thuiswedstrijden werden doelpunten verwacht, zeg maar geëist. Alleen daarvoor was de tegenstand van SteDoCo gewoon te goed. En als er dan een grote kans kwam dan stond daar doelman Mark Smith zijn mannetje. Hij wist in de 50-ste minuut een geweldige kans voor de thuisploeg om zeep te helpen. Na een 1-2 combinatie tussen Powel en Coen Vloedgraven dook de laatste alleen voor Smith op, maar een snelle reactie van de keeper was voldoende om de bal naast het doel te krijgen.

 

De thuisploeg had nu meer de bal en drong de bezoekers verder in de verdediging. De snelle Benjamin Roemeon liet een aantal keren iedereen zijn hielen zien, maar bij de grootste kans draaide zijn inzet net over het doel. Toch was het ook oppassen geblazen bij uitvallen van de bezoekers. Zo ging een inzet van Dos Santos in de 64-ste minuut net over. De wedstrijd bleef in die fase heel levendig, met kwalitatief heel goed spel. En weer kon doelman Smith een hoofdrol opeisen. Na een voorzet wist Powel op juiste wijze de bal te raken, maar de redding van Smith mocht een 'wereldredding' genoemd worden.

 

Lars Dekker (12) en Benjamin Roemeon vliegen op Wesley Pollemans af.

 

Smith zou dat twee minuten voor tijd herhalen bij een inzet van Roemeon. Het leverde de thuisploeg wel een corner op en die corner zou de dappere bezoekers uiteindelijk de das omdoen. De bal kwam bij Olivier Pilon en die schoot via de rug van één van de verdedigers raak: 1-0. Er moesten nog een aantal minuten gespeeld worden en de zenuwen bij het thuispubliek namen astronomische vormen aan. Een publiek dat scheidsrechter Vries haast smeekte om het laatste fluitsignaal. DVS '33 blijft thuis ongeslagen en aan dat succes zal na de jaarwisseling nog wel een aantal keren gerefereerd worden.

 

Natuurlijk was de teleurstelling groot bij de bezoekers. Zo goed spelen en dan zonder een verdiend punt naar de kleedkamer moeten. Toch was Zwaan best wel trots op zijn team: "We hebben hier toch aangetoond dat we een heel goed voetballend team kunnen zijn. Misschien hebben we wat moeite met het maken van doelpunten, maar ons veldspel is toch prima verzorgd. SteDoCo is net weer gepromoveerd naar de Derde divisie en met een zevende plaats staan we toch mooi in het linker rijtje."

 

Van Hunenstijn wist ook wel dat de zege voor de poorten van de hel was weggehaald. "Ons spel in de eerste helft was te mak, maar gelukkig hebben we voldoende spelers om de boel te kunnen omzetten. Het is sneu voor een goed spelende ploeg als SteDoCo, maar ik vind op basis van de tweede helft dat we verdiend gewonnen hebben." Met dat laatste was zelfs Zwaan het eens. Die het verder ook eens was met de opmerking dat dit zo'n wedstrijd was waarvoor hij trainer was geworden.

 

Tekst: Rob Kemper
Foto's: Orange Pictures