Nieuws

FC Lienden stopt ermee

Nieuws
Tweede divisie

 

18 december 2018

FC Lienden heeft zich teruggetrokken uit de Tweede divisie. Het bestuur van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden heeft per direct de stekker uit het eerste elftal getrokken.

 

FC Lienden Foto: Orange Pictures

 

Op de website geeft de club de volgende verklaring:
 

Het Stichtingsbestuur betreurt het dat een dergelijk besluit genomen moet worden maar ziet geen alternatief. Door het ontbreken van ieder perspectief wordt het niet langer verantwoord en realistisch gevonden om op dezelfde voet verder te (blijven) gaan. Zeker nadat duidelijk werd dat de hoofdsponsors niet langer bereid zijn naast hun aanzienlijke sponsorbijdragen garant te moeten (blijven) staan voor de (aanzienlijke) tekorten. Dit mede als gevolg van het feit dat op behoorlijke wijze meedoen in de Tweede divisie niveau een begroting van een bepaald minimaal vereist niveau vraagt. In dit opzicht speelt mee dat uitkomen c.q. handhaven op het hoogste amateurvoetbalniveau in een steeds sterker wordende competitie jaarlijks een hogere begroting vereist gezien de ontwikkelingen bij de concurrentie met jaar in, jaar uit toenemende geldstromen. Daarbij komt ook dat gezien de huidige stand op de ranglijst opnieuw extra financiële middelen nodig zijn om in het tweede deel van deze competitie qua voetbalprestatie en sportief resultaat beter voor de dag te komen. Een ander niet onbelangrijk aspect is dat diverse initiatieven om een bredere financiële basis te scheppen en om tot een groter draagvlak te komen herhaaldelijk voortijdig gestrand zijn. Van een gedegen fundament is helaas nooit sprake geworden. Ieder perspectief hierop ontbreekt, het vertrouwen en de verwachting dat hierin in de nabije toekomst verandering komt is niet aanwezig.

 

FC Lienden stond op de zeventiende plaats met tien punten uit zestien wedstrijden. Het won alleen van de Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys en deze clubs profiteren het meest van het afhaken van Lienden. Ook De Treffers, GVVV, HHC Hardenberg en Barendrecht krijgen een puntje terug als gevolg van het gelijkspel dat ze tegen Lienden behaalden.

 

Als gevolg van het terugtrekken van FC Lienden degradeert alleen nog het laagst eindigende belofteteam rechtstreeks. De laatste twee standaardteams kunnen zich gaan opmaken voor p/d-wedstrijden.