Nieuws

KNVB-beker: ODIN '59 strijdend ten onder

Wedstrijdverslag
KNVB-beker

 

19 december 2018

ODIN '59 is er niet in geslaagd om te stunten tegen SC Heerenveen, maar de amateurs uit de Derde divisie hebben het de profs van de eredivisie niet cadeau gegeven. Pas een paar minuten voor tijd maakten de Friezen de voor hen bevrijdende 1-3. Heerenveen bij de laatste acht en ODIN '59 gestrand met opgeheven hoofd.

Heerenveen stond voor ODIN '59 aan het eind van een in moeilijkheidsgraad oplopende reeks. De ploeg van Richard Plug rekende in de KNVB-beker 2018-19 af met Alverna ( 0-2), Dongen (1-0), FC Lisse (1-0) en FC Emmen (1-3).

 

ODIN '59 - SC Heerenveen 1-3 (1-1)

ODIN '59 opende al na twee minuten het bekerbal op het veld van Telstar. Mitchel Bormann profiteerde dankbaar van balverlies van Nemanja Mihajlovoc. Heerenveen kwam snel op gelijke hoogte doordat ook de Heemskerkse defensie een inschattingsfout maakte en vergat de bal op te ruimen na een hoekschop. Heerenveen was wel dominant, maar als er echt gevaar dreigde bleek ODIN-doelman Barry van Dijk van grote waarde. Ook na rust hield Van Dijk overeind maar was kansloos bij het vlammend schot van Sam Lammers. Daarna gingen de Friezen op zoek naar een derde doelpunt, maar ODIN '59 opende via snel countervoetbal de jacht op de gelijkmaker en kansen daarop waren zeer reëel. Heerenveen kwam goed weg toen Ahmed al Mahdi een paar centimeters tekort kwam om toe te slaan. Het dichtst bij de 2-2 kwam Bormann, die zijn doelpoging gesmoord zag worden op de doellijn. Een gelijke stand bleef steeds tot de mogelijkheden behoren, want Heerenveen weigerde bij een aantal mogelijkheden de trekker over te halen. Drie minuten voor tijd maakte Pelle van Amersfoort aan alle onzekerheid van Heerenveen een einde.

Doelpunten 2. Mitchell Bormann 1-0, 9. Michel Vlap 1-1, 54. Sam Lammers 1-2, 87. Pelle van Amersfoort 1-3
Scheidsrechter L.E. Cantineau
ODIN '59 Barry van Dijk, Jordi Tiktak, Milo Cremers, Mart Willemse, Ron Scheffer (65. Bas Kansen), Nigel Hardenberg, Thom de Vries (56. Eelke de Graaf), Ahmed al Mahdi (81. Jurjen Dikker), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mitchell Bormann
SC Heerenveen Warner Hahn, Sherel Floranus, Kik Pierie, Sam Lammers (77. Daniël Høegh), Ben Rienstra, Arber Zeneli, Lucas Woudenberg, Nemanja Mihajlovic (46. Marco Rojas), Michel Vlap (86. Jordy Bruyn), Pelle van Amersfoort, Yuki Kobayashi

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de KNVB-beker.