Nieuws

Derde divisie: Noordwijk heeft leunstoel besteld

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

26 januari 2019

Noordwijk beleefde een superdag. De koploper van de Derde divisie won zelf met 0-2 van Ajax en vernam even later dat de concurrentie grote steken had laten vallen. Quick Boys moest zijn meerdere erkennen in DVS '33 Ermelo (3-0) en Hoek liet zich aftroeven door DOVO (0-2).

De Noordwijkers hebben bij een niet nader te noemen meubelbedrijf een geriefelijke leunstoel besteld. Wie een beetje beeld heeft van de prestatiecurve van de ploeg van Kees Zethof (nog steeds ongeslagen), kan niet anders concluderen dan dat de kloof voor de achtervolgers enorm, maar naar het zich laat aanzien ook onneembaar is. Quick Boys, nummer twee, staat op acht punten, Hoek en DVS '33 Ermelo (de nummers drie en vier) op negen.

Onderin status quo in de rangschikking. Eemdijk bleef nummer laatst. De Diekers hadden in Harderwijk weinig tot niets in te brengen bij VVOG dat met 2-0 won. Ook De Dijk bleef onder de rode streep. De Amsterdammers moesten buigen voor SteDoCo dat een reguliere 3-1 zege bijschreef.

SJC zal met goede hoop de tweede helft zijn ingegaan. De Noordwijkers koesterden bij rust een 2-1 voorsprong, maar Harkemase Boys kwam overduidelijk en sterk terug na de pauze, met een 2-3 eindstand tot gevolg. Ook Achilles '29 had zicht op drie punten vanuit een 0-1 tussenstand , maar Jong FC Groningen haalde alsnog een lelijke streep (1-1) door de rekening van de Groesbekers, die daardoor niet echt afstand namen van de rechtstreekse degradatieplaatsen.

ONS Sneek en ASWH maakten er een wedstrijd van, waarover na afloop wel na te praten viel. Na de pauze kwamen de Friezen voor de tweede keer op voorsprong, maar invaller Fabian Korporaal was in de slotfase met twee treffers goud waard voor ASWH.

In de middenmoot kwam FC Lisse in punten op gelijke hoogte met ODIN '59. Lang leek 1-1 de eindstand te worden, maar David Verweij besliste vlak voor sluitingstijd anders in het voordeel van de Lissenaren (1-2).

 

Ajax - Noordwijk 0-2 (0-1)

Ajax speelde bij vlagen goed, maar Noordwijk was in alles een stapje verder. De openingsgoal (Nick van Staveren) viel uit een spelhervatting, maar in het vervolg van de eerste helft lieten de Noordwijkers zien waar ze met hun aanvalsspel toe in staat zijn. Het enige euvel was kansen laten liggen, met het risico dat Ajax, dat in de tweede helft veel energie in de wedstrijd stak, de gelijkmaker zou produceren en daartoe ook mogelijkheden kreeg. Dat gevaar voor Noordwijk verdween, toen Denzel James tien minuten voor tijd zijn ploeg op een beslissende voorsprong zette. Scheidsrechter Ganser leidde het duel op uitstekende wijze.

Doelpunten 16. Nick van Staveren 0-1, 81. Denzel James 0-2
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Toeschouwers 300
Ajax Stephan Veenboer, Mitchell Burgzorg, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Jake Wollgarten, Bart Spil, Jack van Moerkerk (80. Chavez Uitenwerf), Marijn Sterk (72. Ruben Adneij), Sonny Pronk (67. Ralph Jurka), Ricardo Fransberg, Kenneth Misa-Danso
Noordwijk Mike van Vliet, Kasper Michel (78. Dennis van Rijn), Dylan Rietveld, Rob Overvliet, Martijn le Congé (52. Brayen Bröcker), Thomas Reynaers, Nick van Staveren, Emiel Wendt, Sabir Achefay, Tjeerd Westdijk, Denzel James (85. Axel Wendt)
Gele kaart Mitchell Burgzorg (Ajax), Rob Overvliet, Kasper Michel (Noordwijk)

 

DVS '33 Ermelo - Quick Boys 3-0 (3-0)

DVS wilde graag druk zetten op de tweede positie van de Katwijkers en hadden halverwege al een onoverbrugbaar verschil gecreëerd. Quick Boys zag ten onrechte een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel, maar de thuisclub had toen al een niet te missen mogelijkheid onbenut gelaten om de stand op 2-0 te brengen. De ruststand van 3-0 tartte de veldverhouding overigens niet. Tactisch speelde de thuisclub beter dan de runner-up. Na de thee kregen de blauwwitten de eerste kans, maar DVS had de ploeg van waarnemend coach Van der Plas veel meer pijn kunnen doen. Het bleef bij 3-0, wat op zich natuurlijk een geweldig resultaat is tegen het voetbalinstituut Quick Boys. De achterstand op de nummer twee werd teruggebracht tot een punt.

Doelpunten 12. Oktay Öztürk 1-0, 41. Olivier Pilon 2-0, 45. Olivier Pilon 3-0
Scheidsrechter G. Keijl
Toeschouwers 1250
DVS '33 Ermelo Paul Eppink, Frank van der Burg, Jorran van Santen, Dennis Hollart, Roald de Vries, Oktay Öztürk, Coen Vloedgraven, Christiaan van Hussen, Soufian Moro, Benjamin Roemeon, Olivier Pilon (87. Julian de Ruiter)
Quick Boys Paul van der Helm, Thijs van Hofwegen (65. Chima Bosman), Jeffrey Ket, Kelvin Maynard, Joey Ravensbergen, Kenny Anderson (63. Willem Schoonenberg), Raymond Baten, Kay Tejan, Jesse van Nieuwkerk, Bert Steltenpool, Marc de Kruijs
Gele kaart Christiaan van Hussen (DVS '33 Ermelo), Raymond Baten (Quick Boys)

 

Hoek - DOVO 0-2 (0-2)

Hoek had tegen DOVO in de eerste helft niets in te brengen wat resulteerde in twee doelpunten. In de tweede helft bood de thuisploeg wat meer weerwerk maar DOVO speelde de wedstrijd simpel uit.

 

Rik Impens (links) jaagt Mitchell de Zwart op en weet er zo een corner uit te halen.
Foto: Patricia Maljaars

 

Doelpunten 2. Joshua Patrick 0-1, 42. Joshua Patrick 0-2
Scheidsrechter C. Prooi
Toeschouwers 712
Hoek Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Kim van den Bergh, Zinho Chergui (64. Karim Bannani), Reguillo Vandepitte, Rik Impens, Marijn Wijkhuijs (46. Jelle Klap), Ruben de Jager, Kyle Doesburg, Gianni Tiebosch (73. Yves Nyemb)
DOVO Rodney Ubbergen, Muhamed Velagic, Nando Wormgoor, Yannick Zeeman, Mitchell de Zwart, Enrico Patrick (73. Lars Middelwijk), Simon van Zeelst, Roy Bakkenes, Salim Amerzgiou, Joshua Patrick (90. Leon Toonen), Kesly den Haag (88. Tarik El Khoulati)
Gele kaart Zinho Chergui (Hoek)

 

ODIN '59 - FC Lisse 1-2 (1-0)

Na ruim twee minuten opende Ahmed al Mahdi al de score. Een snelle openingstreffer was het laatste wat Lisse wilde gezien de twee eerdere ontmoetingen dit seizoen, maar het bleek niet fataal.
ODIN '59 had de mogelijkheden om nog voor de rust meer afstand te nemen, maar liet de mogelijkheden onbenut. Met 1-0 op het scorebord konden de spelers in de rust de kleedkamer opzoeken.
De tweede helft ging aanvankelijk gelijk op, maar in de 56-ste minuut bracht Ayoub Ait Afkir de gasten weer naast ODIN '59. Ook in de tweede helft meerdere mogelijkheden voor de gastheren om voorsprong te komen, het gebeurde niet. En dan kan het gebeuren. In de negentigste minuut werd er gescoord, door Lisse. David Verweij bezorgde Lisse met een droge knal de overwinning. Een kans om de stand nog verder uit te breiden liet Lisse onbenut.

 

FC Lisse ging er in de laatste minuut met de overwinning vandoor.
Foto: Leo Tillmans

 

Doelpunten 3. Ahmed al Mahdi 1-0, 57. Ayoub Ait Afkir 1-1, 90. David Verweij 1-2
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 384
ODIN '59 Barry van Dijk, Jordi Tiktak, Milo Cremers, Mart Willemse (46. Stan de Boer), Ron Scheffer, Eelke de Graaf (71. Nigel Hardenberg), Ahmed al Mahdi, Jeffrey Klijbroek, Bas Kansen, Mitchel Bormann, Jim Hulleman
FC Lisse Hidde Prijs (66. Rik Vermeulen), Leroy Oehlers, Lars Rauws, Ayoub ait Afkir, Moubarak Adouch, Bert Koomen, Boyd Stevens, David Verweij, Oussama Siali, Bas Buimer (63. Rowdy van der Putten), Erik Cummins
Gele kaart Mitchel Bormann (ODIN '59)

 

SJC - Harkemase Boys 2-3 (2-1)

Halverwege de eerste helft leek SJC een vrolijke middag te gaan beleven. De Noordwijkers konden leunen op een 2-0 voorsprong en Harkemase Boys had hoegenaamd nog niets laten zien. Vijf minuten voor de pauze viel wel de aansluitingstreffer en daar moeten de Friezen toch moed uit geput hebben voor de tweede helft. Anders viel de comeback van Harkemase Boys niet te verklaren. In een kwartier tijd hadden de bezoekers de stand in hun voordeel omgedraaid. Wat daarna SJC ook nog geprobeerd heeft, Harkemase Boys bleef overeind en nam ondanks de twijfelachtige eerste helft de drie punten mee de bus in.

Doelpunten 22. Youssef el Baouchi 1-0, 24. Rick van Dijk 2-0, 40. Jesse Renken 2-1, 52. Robert Stelpstra 2-2, 60. Henny Bouius 2-3
Scheidsrechter R.N. de Cock
Toeschouwers 350
SJC Björn Haggerty, Mike van Toor (71. Trecy Kapata), Jordy Groot, Youssef el Baouchi, Tom Broekhuizen, Tom Duindam, Rick van Dijk, Levy Berends, Stef van der Zalm (63. Mark Turk), Abbas el Tamimy, Demir Strojil (82. Jelle van Went)
Harkemase Boys Erick Jansema, Willem Huizing (46. Dennis van Duinen), Iloba Achuna, Joris Voest, Pier Veldman (69. Jari Slort), Henny Bouius, Mark Bruintjes, Robert Stelpstra, Noureddine Boutzamar, Jesse Renken, Berwout Beimers (85. Jens Jurn Streutker)
Gele kaart Levy Berends, Stef van der Zalm (SJC), Berwout Beimers, Joris Voest (Harkemase Boys)

 

SteDoCo - De Dijk 3-1 (1-0)

SteDoCo had in de eerste het overwicht dat je uit de stand op de ranglijst mocht vermoeden en drukte dat in de 19-de minuut uit in de openingstreffer. SteDoCo bleef de bovenliggende partij en kreeg een aantal kansen, maar die gingen er niet in.
In de tweede helft maakte invaller Jesse van Bezooijen al snel de 2-0 en leek de wedstrijd gelopen. Echter de aansluitingstreffer van De Dijk kwam uit de lucht vallen en even gingen de Amsterdammers geloven in een goed resultaat. Vijf minuten later maakte Benjamin van Wanrooij aan alle illusies van De Dijk en spanning een eind met de 3-1. SteDoCo speelde de wedstrijd vervolgens geroutineerd uit.

Doelpunten 25. Vincent Verheul 1-0, 54. Jesse van Bezooijen 2-0, 70. Marc Baardman 2-1, 74. Benjamin van Wanrooij 3-1
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 300
SteDoCo Mark Smith, Etiën Mariana, Wesley Pollemans, Toby Mulder (46. Jesse van Bezooijen), Jesse Wielinga, Hayri Pinarci, Joran Schröder (83. Rensy Barradas), Benjamin van Wanrooij, Vincent Verheul (83. Medhani Redie Habtemariam), Marlon Pereira, Guytano dos Santos
De Dijk Nick Borgman, Hjalmar Oomens, Mounir Darazzi, Marc Baardman, Randill Verwey, Judah Berefo, Mick Christophersen, Kubilay Koylu (69. Clayd Olf), Stany Dankerlui, Brian Groothuesheidkamp, Bilal Amarzagouio (86. Jawhar Ahannach)
Gele kaart Randill Verwey (De Dijk)

 

VVOG - Eemdijk 2-0 (1-0)

VVOG toonde aardig veldspel, maar dat kan ook gelegen hebben aan de geringe weerstand die Eemdijk. De Diekers kregen welgeteld één scoringskans en dan ook nog na een fout in de Harderwijkse defensie. VVOG creëerde veel meer kansen, maar benutte er slechts twee. Met iets meer precisie was een veel hogere score bereikt. Niettemin tevredenheid in het kamp van VVOG dat in de vier voorgaande wedstrijden slechts een enkel punt had weten te sprokkelen.

Doelpunten 45+1. Caifano Latupeirissa 1-0, 64. Harrie Kersten 2-0
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 400
VVOG Kevin Rijnvis, Tim Muller, Jan Jurriën Hop, Roelof de Groot (66. Desmond Sturing), Thomas Vossebelt, Wilko Braam, Pernelly Biya (85. Jeffrey Snijders), Harrie Kersten, Rihairo Meulens (76. Jeroen Buitenhuis), Caifano Latupeirissa, Mike Ahrens
Eemdijk Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Wouter Bout (46. Jordie Huijgen), Klaas de Graaf, Sjohn van Gulik, Jasper Bolland (61. Zakaria el Bennay), Renco van Eeken, Klaas Bout, Rafik el Hamdi (76. Syrano Morrison), Yannick Bouw
Gele kaart Thomas Vossebelt (VVOG), Klaas Bout, Wouter Bout (Eemdijk)

 

Jong FC Groningen - Achilles '29 1-1 (0-1)

De onder-23 van FC Groningen gaf in de eerste helft een strafschop weg, die werd benut door Kevin Schmidt (0-1). Een bal op de paal van Matthijs Hardijk was het belangrijkste wapenfeit van de thuisclub. In de tweede helft begon Groningen aan een inhaalrace. Pas een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd kopte Thijs Dallinga uit een vrije trap van Antonio Sefer de gelijkmaker binnen: 1-1. Zo deelden de trainers Alfons Arts en Arno Arts de punten, blijft Groningen tiende en Achilles zestiende.

Doelpunten 32. Kevin Schmidt (strafschop) 0-1, 89. Thijs Dallinga 1-1
Scheidsrechter J. Rozendal
Toeschouwers 150
Jong FC Groningen Mats Roorda, Tim Riksman (75. Antonio Manolache), Marijn Ploem, Kellian van der Kaap (75. Antonio Sefer), Luuk Wouters, Rano Burger (15. Matthijs Hardijk), Michael Breij, Gerald Postma, Daniël van Kaam, Thijs Dallinga, Daniel Bouman
Achilles '29 Nick van Doorn, Kerem Cifci, Julian Clout, Bram van Dongen, Thomas Loning, Hüseyin Ulaman (75. Lucas Raposo), Joey Dekkers, Kadir Usta, Kevin Schmidt (90. Jabrane Yagkoubi), Boris Rasevic, Desire Ruhindwa
Gele kaart Gerald Postma (Jong FC Groningen), Bram van Dongen (Achilles '29)

 

ONS Sneek - ASWH 2-3 (1-1)

Een gouden wissel! Dat was het inbrengen door de technische staf van ASWH van Fabian Korporaal in de 80-ste minuut van de wedstrijd. Op dat moment stond ONS Sneek met 2-1 vóór in de wedstrijd tegen de Ambachters. En de Snekers dreigden door te drukken naar de overwinning. Twee foutjes bij de thuisclub in de dekking brachten Korporaal even zovele malen in de gelegenheid om te scoren. Daarmee gingen de punten mee naar Zuid-Holland. Het was geen al te beste wedstrijd. ASWH was wat balvaster. ONS Sneek had de betere kansen. Een gelijkspel zou de verhoudingen beter hebben weergegeven. De beide eerste doelpunten van Martijn Barto (hakbal) en Mels van Driel (vrije schop) waren overigens van wereldklasse. In de slotfase stuurde scheidsrechter De Winter ONS Sneek-trainer/coach Paul Raveneau nog van het veld na aanmerkingen op de leiding.

 

ASWH-verdediger Peter Verhoeve duelleert om de bal met Genridge Prijor (links). Mels van Driel kijkt van dichtbij toe.
Foto: MJFotografieHv

 

Doelpunten 8. Martijn Barto 1-0, 14. Mels van Driel 1-1, 69. Michael Lanting (strafschop) 2-1, 83. Fabian Korporaal 2-2, 89. Fabian Korporaal 2-3
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 500
ONS Sneek Barry Ditewig, Denzel Prijor, Serge Fatima, Ale de Boer, Klaas de Vries, Martijn Barto, Nick Burger, Michael Lanting, Genridge Prijor (65. Yume Ramos), Jelle Jan de Graaf (85. Jan Dommerholt), Curty Gonzalez
ASWH Stef Doedée, Clarence Bijl, Stanley Husen (80. Fabian Korporaal), Peter Verhoeve, David Almeida, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel (75. Sam van de Kreeke), Lester Pires (85. Menno Vooges), Ismail Yildirim
Gele kaart Barry Ditewig (ONS Sneek)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.