Nieuws

Tweede divisie: Titelstrijd raast verder

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

26 januari 2019

In de wetenschap dat AFC punten had gemorst tegen Kozakken Boys (1-1) begon IJsselmeervogels aan het duel met Scheveningen. Echt hartverwarmend was het allemaal niet aan de Westmaat, maar de 'rooien' schreven wel drie punten bij dank zij twee treffers uit spelhervattingen. In de tweede helft kreeg Scheveningen kansen op de gelijkmaker maar draaide Jeffery Buitenhuis een paar minuten voor tijd het duel op slot (2-0).

IJsselmeervogels naderde AFC dus wederom tot op twee punten. Dat was ook het geval twee weken daarvoor toen de Vogels in het hol van de leeuw in Amsterdam met een 2-3 overwinning aan de haal gingen. De titelstrijd in de Tweede divisie raast dus onverminderd voort.

Ook Katwijk blijft volgen, maar het gat met AFC is wel zeven punten. De Katwijkers kwam tegen tegen De Treffers pas laat op gang. Steven Sanchez Angulo brak pas halverwege de tweede helft de ban waarna de score nog opliep maar 3-0, de Groesbekers in verbazing achterlatend.

Excelsior Maassluis blijft het voortreffelijk doen. De tricolores wonnen met 0-1 bij GVVV dankzij een door Dan Blij benutte strafschop. De ploeg van Dogan Corneille is nu tien wedstrijden op rij ongeslagen gebleven.

Rijnsburge Boys heeft de eigen aanhang lang in spanning gehouden in het duel met Jong Almere City FC. De jonge beloften gingen de blessuretijd in met een 1-2 voorsprong, maar eerst maakte Jeroen Spruijt gelijk en vervolgens zorgde Edo Knop ook nog eens voor twee punten meer.

VVSB lijkt vastgekit aan de laatste plaats. De Sint Bavo was op Papendal een paar maten klein voor Jong Vitesse dat probleemloos met 4-0 won. De plaats boven VVSB is voorlopig voorbestemd voor FC Lienden. De Betuweclub ging in de zondagwedstrijd op eigen veld roemloos met 1-5 ten onder tegen de Koninklijke HFC. Bij rust leidden de Haarlemmers, die stegen naar plek zeven op de ranglijst, al met met 1-4.

De strijd wel of geen p/d spitst zich met name toe tussen Scheveningen (nederlaag bij IJsselmeervogels) en Barendrecht, dat met 0-3 verloor van Spakenburg.

 

AFC - Kozakken Boys 1-1 (0-0)

Kozakken Boys was in de eerste helft de betere ploeg. De bezoekers lieten via Robert Mutzers ook een prima kans liggen om de score te openen. AFC, dat moest aantreden zonder Linthorst (geblesseerd) en Kenny Teijsse (geschorst), kwam na de pauze energieker voor de dag. Meteen was er ook het ruggensteuntje dankzij de rake knal van Johan Kulhan. Raily Ignacio raakte daarna de paal en ook Yordi Teijsse en opnieuw Kulhan was een treffer niet gegund. Kozakken Boys scoorde wel, toen invaller Charlton Vicento vijf minuten voor tijd raak kopte. Bijna gingen de Werkendammers nog met de volle winst naar huis, maar Magid Jansen haalde een lob van Ahmed el Azzouti net voor de doellijn weg.

Doelpunten 47. Johan Kulhan 1-0, 85. Charlton Vicento 1-1
Scheidsrechter S. de Brito Roque
Toeschouwers 550
AFC Patrick Zonneveld, Derre Kwee, Magid Jansen, Jonathan Richard, Cody Claver, Johan Kulhan, Yordi Teijsse, Milan Hoek, Melvin Grootfaam, Raily Ignacio, Fouad Belarbi
Kozakken Boys Nils den Hartog, Tim Eekman, Quentin Jakoba, Sanny Monteiro (46. Sven van Ingen), Mats van Huijgevoort, Mark Veenhoven, Jeffrey Rijsdijk (65. Charlton Vicento), Jeffrey van Nuland, Gwaeron Stout, Ahmed el Azzouti, Robert Mutzers (85. Don Bolsius)

 

Barendrecht - Spakenburg 0-3 (0-1)

Tegen een geroutineerde ploeg als Spakenburg kwam Barendrecht tekort. Ook fysiek moesten de rood-witten hun meerdere erkennen in de blauwen. Krolis, Bakour en Mourits waren met name in de eerste helft dichtbij de aansluitingstreffer, maar het ontbrak hen aan de juiste scherpte. Na de 0-2 controleerde Spakenburg de wedstrijd en konden de rood-witten niet echt gevaarlijk meer worden.

 

Meer fysieke kracht en slimheid bij Spakenburg gaven tegen Barendrecht de doorslag.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 12. Jordi Bitter 0-1, 50. Olaf van der Sande 0-2, 90+4. Mike Vreekamp 0-3
Scheidsrechter L.P.S. Cairo
Toeschouwers 650
Barendrecht Nick van der Ploeg, Elson do Rosario Almeida, Emilio Samsey, Jeffrey Aarts, Ali Khaldi (82. Rowendley Martijn), Yarick Dorst, Danny Monster, Delano a Cohen, Qjell Krolis (61. Anthony Biekman), Bas Mourits, Marouane Bakour (61. Najim Haidary)
Spakenburg Leon ter Wielen, Barry Beijer, Tom van der Neut, Philip Ties, Mike Vreekamp, Olaf van der Sande (74. Nick de Bondt), Jordi Bitter (88.Tom Oostinjen), Argjend Selimi, Jasper Beekhuis, Youri Koelewijn (74. Nathaniel Will), Cendrino Misidjan

 

IJsselmeervogels - Scheveningen 2-0 (1-0)

Aan een matige wedstrijd, waarin de bezoekers misschien nog wel het beste van het spel hadden, heeft IJsselmeervogels drie punten overgehouden. De voorsprong, die al na een kwartier op het bord stond, kwam werkelijk uit het niets. Na rust zette Scheveningen aan, raakte alles wat maar geraakt kon worden, maar het resulteerde niet in de verdiende gelijkmaker. Toen vlak voor tijd de thuisclub op 2-0 kwam mopperde niemand meer over het vertoonde spel en toog men met drie punten meer huiswaarts.

Doelpunten 15. Mike van de Laar 1-0, 86. Jeffrey Buitenhuis 2-0
Scheidsrechter S. v.d. Eijk
Toeschouwers 1120
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Gillian Justiana, Marciano van Leijenhorst, Kevin van Diermen, Jeffrey Buitenhuis (88. Shanon Carmelia), Eef van Riel, Achraf Nejmi (83. Gévero Markiet), Mike van de Laar, Maurice de Ruiter, Dylan Chiazor (83. Robbert Olijfveld), Danny van den Meiracker
Scheveningen Björn Bénard, Kevin Gomez Nieto, Samir el Moussaoui, Rubin Koorndijk, Levi Schwiebbe, Mitchell de Vlugt, Leroy Resodihardjo (61. Tim Peters), Mehmet Aldogan, Jari de Jong, Brandon Robinson (83. Joël Donald), Barry Rog
Gele kaart Kevin van Diermen (IJsselmeervogels), Levi Schwiebbe (Scheveningen)

 

GVVV - Excelsior Maassluis 0-1 (0-1)

De cruciale beslissing van referee Timmer, net voor rust, door een strafschop toe te kennen aan Excelsior Maassluis bleek uiteindelijk het definitieve breekpunt in de wedstrijd. Topscorer Daan Blij van de tricolores faalde niet vanaf de stip. Maar al tijdens de wedstrijd, en vooral na afloop, werd de gedecideerde beslissing van de leidsman ernstig in twijfel getrokken omdat de overtreding van jubilaris Laurens van der Voort, die vooraf werd gehuldigd voor zijn 100-ste officiële duel voor GVVV, op Milan van Ewijk buiten de beruchte lijnen plaatsvond. De beelden van de live uitgezonden wedstrijd op Fox zullen hierover uitsluitsel moeten geven. Maar de thuisploeg mag zichzelf aanrekenen dat de achterstand in de tweede helft niet meer kon worden goedgemaakt. Veel balbezit leverde nauwelijks uitgespeelde kansen op, en in de tegenaanval waren captain Smith c.s. de meest gevaarlijke ploeg die de definitieve nekslag ook niet kon uitdelen. Maar de minimale winst voor de bezoekers was voldoende om voor de tiende keer op rij ongeslagen te blijven waarmee de opmars werd voortgezet.

Doelpunten 42. Daan Blij (strafschop) 0-1
Scheidsrechter L. Timmer
Toeschouwers 900
GVVV Johan Jansen,Rodny Hofman,Taoufik Adnane,Roy Terschegget, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Laurens van der Voort, Danny de Leeuw (51. Robin Segers), Robin Mulder (16. Mo Bendadi), Soufiane Laghmouchi, Mart de Jong (63. Sherwin Grot)
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Marouane Afakar (72. Redouan Omar Ouali), Stephan Kruithof, Daan Blij (85. Jeremy Moreno), Vincent van den Berg (89. Walter Bennett), Giovanni da Fonseca, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milan van Ewijk
Gele kaart Wilco den Hartog, Roy Terschegget (GVVV), Giovanni da Fonseca (Excelsior Maassluis)

 

Jong Vitesse - VVSB 4-0 (2-0)

Jong Vitesse speelde VVSB naar een duidelijke nederlaag. De 2-0 ruststand paste geheel bij het spelbeeld. Ook na de pauze waren de Arnhemse beloften een maatje te groot voor de bezoekers die wel hard werkten maar dat deden zonder venijn en vernuft. Net als voor rust maakte Jong Vitesse ook na de pauze zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen twee doelpunten.

Doelpunten 19. Hicham Acheffay 1-0, 29. Thomas Buitink 2-0, 68. Thomas Buitink 3-0, 89. Martijn Berden 4-0
Scheidsrechter L.J. Gerrets
Toeschouwers 100
Jong Vitesse Bilal Bayazit, Lassana Faye, Joeri Potjes, Boyd Lucassen (85. Mats Grotenbreg), Özgür Aktas, Jesse Schuurman, Patrick Vroegh (82. Thomas Beekman), Hicham Acheffay, Thomas Buitink, Richie Musaba, Jasper Dahlhaus (80. Martijn Berden)
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda (46. Sven Verlaan), Sonny ten Hoope, Jordy Zwart, Jelmer Vijlbrief (79. Mitchell Theuns), Danny Bakker, Wesley Goeman, Tim de Rijk, Loyd van der Wilden (65. Lovette Felicia), Frank Tervoert, Tommy Bekooij
Gele kaart Richie Musaba, Thomas Buitink (Jong Vitesse)

 

Katwijk - De Treffers 3-0 (0-0)

De Katwijkers weten eindelijk weer wat scoren is. Daar leek het lange tijd echter niet op, De Treffers waren het dichtst bij de openingstreffer via Niek Versteegen, maar het had er toch alle schijn van dat de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel zou afstevenen. Zo'n 20 minuten voor tijd stelde Katwijk echter orde op zaken. Na de 1-0 knakte er iets bij de Groesbekers en liepen de oranjehemden binnen 10 minuten eenvoudig uit naar 3-0.

Doelpunten 68. Steven Sanchez Angulo 1-0, 73. Norair Mamedov 2-0, 75. Rick van der Meer 3-0
Scheidsrechter D. Schaper
Toeschouwers 913
Katwijk Ricardo Kieboom, Michiel van Dam, Omar Hamdi, Robbert Susan, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo (85. Edin Bibuljica), Joey Jongman, Bart Sinteur, Norair Mamedov (74. Mike van den Ban), Rick van der Meer, Marciano Mengerink (85. Jan Willem Tesselaar)
De Treffers Niels Kornelis, Frenk Keukens, Joris Janssen, Bryan Sirvania (40. Bas Hendriks), Niek Versteegen, Lowie van Zundert, Boy van de Beek, Koen Maertzdorf, Pim Balkestein, Ruben Rocha Rodrigues, Mees Siers
Gele kaart Marciano Mengerink, Joey Jongman, Bart Sinteur (Katwijk), Boy van de Beek (De Treffers)

 

Rijnsburgse Boys - Jong Almere City FC 3-2 (1-2)

Lange tijd leek Jong Almere City FC met drie punten af te reizen, nadat de ploeg in het eerste helft een 1-0 achterstand vlot had omgebogen in een 1-2 voorsprong. Rijnsburgse Boys probeerde in de tweede helft van alles om dit om te keren, maar overtuigend was het zelden. Totdat nieuweling Zeldenrust, die toch al de gevaarlijkste man was aan Rijnsburgse kant, in blessuretijd tweemaal een perfecte voorzet afleverde die even zovele keren werd bekroond met een goal. En dat betekende ondanks alles toch winst.

 

Furgill Zeldenrust, de nieuwe aanvaller van Rijnsburgse Boys, heeft balbezit.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 22. Jeffrey Jongeneelen 1-0, 23. Jelle Goselink 1-1, 39. Mitchel Bergkamp 1-2, 90+1. Jeroen Spruijt 2-2, 90+2. Edo Knol 3-2
Scheidsrechter E.R. Bijl
Toeschouwers 1000
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Carlos Opoku, Masies Artien, Jordy Strooker (45+2. Gino Demon), Jeroen Spruijt, Bram Ros, Marc Magan (61. Edo Knol), Jeffrey Jongeneelen, Jeroen Meefout (90+3. Vincent Tel), Furghill Zeldenrust
Jong Almere City FC Mike Grim, Nicky van Hilten, Radinio Balker (69. Kelt Jager), Alfred Mensah (45+2. Tristan Buis), Mitchel Bergkamp, Sam Krant, Guiliano With, Jelle Goselink, Samuel Brobbey, Kyvon Leidsman (81. Thomas Prinsen), Tarik Evre
Gele kaart Jeroen Meefout (Rijnsburgse Boys), Kyvon Leidsman, Nicky van Hilten, Samuel Brobbey (Jong Almere City FC)

 

HHC Hardenberg - Jong Sparta afgelast

 

FC Lienden - Koninklijke HFC 1-5 (1-4)

De Koninklijke HFC opende op de Abdijhof vlot de score, maar met de gelijkmaker na een kleine twintig minuten wekte FC Lienden de verwachting dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn. Niets was minder waar, want in het laatste kwartier voor de pauze stoomden de Haarlemmers door naar een 1-4 voorsprong. Na de pauze maakte de Koninklijke HFC nog een vijfde doelpunt en handelde de tweede helft verder af als een formaliteit.

Doelpunten 5. Daniël van Son 0-1, 19. Guytho Mijland 1-1, 29. Robin Eindhoven 1-2, 45. Wessel Boer 1-3, 45+1. Khalid Tadmine 1-4, 62. Robin Eindhoven 1-5
Scheidsrechter C. Mulder
Toeschouwers 300
FC Lienden Thom Jonkerman, Clarence Hasselbaink, Haris Memiç, Abdel Metalsi, Milad Intezar, Luis Pedro, Mohammed Ajiach (46. Frank Wiafe Danquah), Marlon Versteeg, Vlatko Laziç, Guytho Mijland (77. Jesse van Baal), Jawad Bellahsan (64. Ammar Nadžak)
Koninklijke HFC Tom Boks, Daniël van Son (76. Franklin Lewis), Danny Hols, Peet van der Slot, Oscar Wilffert, André Morgan, Lars Weistra, Wessel Boer (68. Tim van Soest), Jacob Noordmans, Khalid Tadmine (49. Floris van der Linden), Robin Eindhoven
Gele kaart Frank Wiafe Danquah, Ammar Nadžak (FC Lienden), Danny Hols, Wessel Boer (Koninklijke HFC)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.