Nieuws

Hoofdklasse B: Gevoelig verlies voor Staphorst

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

2 februari 2019

Doordat de wedstrijden van de koplopers waren afgelast, had Staphorst een uitgelezen mogelijkheid om de koppositie over te nemen. Winst tegen laagvlieger Berkum was daarvoor voldoende, maar het liep anders. Berkum bleek met 2-0 te sterk voor de titelkandidaat, waardoor de Staphorsters zelfs een plaats zakken op de ranglijst ten faveure van Excelsior '31.

ACV won wel, eenvoudig met 5-1 van Buitenpost, en sluit aan bij Staphorst.
Achter de Assenaren waren er nog meer overwinningen voor middenmoters. AZSV zegevierde minimaal tegen Flevo Boys (0-1) en hetzelfde geldt voor SC Genemuiden (1-0 tegen CSV Apeldoorn). SDC Putten had het makkelijker tegen hekkensluiter SVZW. Het werd 3-1 voor de ploeg van trainer Michael van den Berg.

 

ACV - Buitenpost 5-1 (3-1)

ACV boekte een overtuigende overwinning op Buitenpost. Al binnen een half uur stond er een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Erik Eleveld, Ezra Schrijver en Justin Mulder schoten raak. Kort voor rust deed Buitenpost iets terug. Na een vrije trap van Robin Huisman de Jong kopte Rob Dijkstra raak. Direct na rust kopte Guus de Vries ACV naar 4-1. Even leek het spannend te worden toen Nande Wielink na een tweede gele kaart de kleedkamer moest opzoeken. Ook met tien man was de ploeg van trainer Fred de Boer de sterkere partij. Met een prachtige individuele actie bepaalde Ezra Schrijver de eindstand op 5-1.

 

Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen is kansloos op de kopbal van Guus de Vries (4-1).
Foto: Bennie de Boer

 

Doelpunten 10. Erik Eleveld 1-0, 14. Ezra Schrijver 2-0, 26. Justin Mulder 3-0, 43. Rob Dijkstra 3-1, 47. Guus de Vries 4-1, 69. Ezra Schrijver 5-1
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 500
ACV Ben Wormmeester, Daniël Schans, Gibril Sankoh, Guus de Vries (79. Robert Talens), Daan Smit, Nande Wielink, Pascal Huser, Erik Eleveld (66. Ibrahim Sillah), Ezra Schrijver, Marco van der Heide, Justin Mulder (75. Jonah van der Werf)
Buitenpost Kevin van der Meulen, Wim de Vries (46. Joost Visser), Danny Boersma, Jelmer Vos, Rudmer Loonstra (59. Joran Olijve), Rob Dijkstra, Aaron Boekhout, Rik Weening, Durk de Haan (46. Jorrit Terpstra), Rolf Dijk, Robin Huisman de Jong
Gele kaart Erik Eleveld, Guus de Vries (ACV)
Rode kaart Nande Wielink (2x geel) (ACV)

 

Berkum - Staphorst 2-0 (0-0)

Berkum begon aardig maar Staphorst nam na een minuut of tien de regie over. Dat resulteerde in enkele levensgrote kansen voor de bezoekers, die echter een uitstekend reagerende Berkum-keeper Van Hoof op hun weg vonden. Na rust zette Staphorst veel druk maar dat leidde maar tot een enkele echte kans en toen Berkum de leiding nam via een bekeken uitgespeelde aanval kregen de bezoekers het nog moeilijker. In de laatste minuut gooide een hard werkend Berkum het duel met een tweede goal in het slot en op grond van de tweede helft was dat verdiend.

 

Staphorst-aanvaller Mike Reuvers (20) weet Rico Wolven in zijn rug.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 61. Chris van der Meulen 1-0, 90. Johnsen Bacuna 2-0
Scheidsrechter W.M. Kieft
Toeschouwers 400
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Patrick van der Veen, Rico Wolven, Jasper Bremmer, Björn Bakker, Thom Kooke (82. Yannick Kaluzi), Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen (90+2. Yoram Zandvliet)
Staphorst René Oosterhof, Thijs Gerlofs, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Martin van 't Ende, Rob Mijnheer, Martijn Brakke, Jordi Lemmens, Mike Reuvers, Ferdi ter Avest (80. Mark Schra)
Gele kaart Dennis Horstman (Berkum), Mark Veldmate (Staphorst)

 

Flevo Boys - AZSV 0-1 (0-0)

In een wedstrijd waar de toeschouwers uiteindelijk de grootste verliezers waren, heeft AZSV uiteindelijk toch wel verdiend de drie punten mee kunnen nemen naar Aalten. Veel foute passes, een rommelige wedstrijd en weinig kansen. 0-0 was misschien de meest terechte uitslag geweest op deze koude en regenachtige dag in Emmeloord. In de eerste helft viel, op wat schoten na, eigenlijk pas in de 37-ste minuut het eerste echt opmerkelijke moment te noteren. Keeper Jasper te Kolste van AZSV dreigde met bal en al het strafschopgebied uit te glijden, liet de bal daarom los en Flevo Boys aanvaller Aran Nijboer ging er mee vandoor. Hij ging vervolgens over de benen van Te Kolste onderuit, maar scheidsrechter Boringa vond het niet voldoende voor een penalty. De rust kwam als een welkome onderbreking en de kantine werd gretig bezocht. In de tweede helft ging AZSV beter van start en een goede kans mondde uit in een corner. Aron Strengholt van Flevo Boys kon de bal onvoldoende wegwerken en met een halve omhaal werkte verdediger Max Jansen de bal in het Emmeloordse doel. Flevo Boys bleek niet de juiste middelen te bezitten om deze achterstand ongedaan te maken en mocht niet klagen dat AZSV de voorsprong in de counter niet vergrootte.

Doelpunten 58. Max Jansen 1-0
Scheidsrechter J.S. Boringa
Toeschouwers 400
Flevo Boys Rodney Rosink, Arnoud Post, Lars Klijnstra, Björn Adams (74. Duane Tjen-A-Kwoei), Roelof Strikwerda, Ivar Span, Aron Strengholt, Aran Nijboer (66. Madih Doufikar), Timon Rorije, Johan Tiems, Frank Post
AZSV Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer, Rik van der Eerden, Joost Rasing (88. Robbin Thuss), Sjoerd te Boekhorst (77. Yordi Orriëns)
Gele kaart Roelof Strikwerd, Arnoud Post (Flevo Boys), Freek Mulder, Kars Vierwind (AZSV)

 

SC Genemuiden - CSV Apeldoorn 1-0 (1-0)

De drie punten die SC Genemuiden in de wedstrijd tegen CSV Apeldoorn bij mocht schrijven waren meer dan terecht. In een niet hoogstaand duel waarbij het slechts 1-0 werd, had de thuisclub daar het meeste recht op. SC Genemuiden kreeg na de vroege openingstreffer een aantal kansen om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen, maar het ontbrak de thuisclub echter aan scherpte. CSV Apeldoorn lukte het maar niet om grip op de wedstrijd krijgen, kreeg amper kansen en de paar mogelijkheden die er kwamen, leverden niet het gewenste resultaat op. De broze 1-0 voorsprong bleef de gasten uit Apeldoorn hoop geven, maar zelfs doelman Patrick Jansen die in de slotfase mee naar voren kwam kon het tij voor CSV niet meer keren. Het bleef dan ook bij het ene doelpunt en daar was SC Genemuiden het meest tevreden mee.

 

Jeremy Jonker stuurt zijn voormalige teamgenoten Sander Krijns (8) en Melvin Bresser het bos in.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 2. Jan Hooiveld 1-0
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers 375
SC Genemuiden Daan Huiskamp, Arend van de Wetering, Dirk Muis, Jeremy Jonker, Roelof de Jong, Anne van der Kolk, Nick Buitink, Kay Velda, Frank Kuurman, Jan Hooiveld, Omar Kavak (81. Sijmon Eenkhoorn)
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Melvin Bresser, Sebastian van Laar (33. Mike Pieters), Fedde Dibbink, Fabian Put, Maarten Boeve, Steven van Es, Jesse hartgers, Bruce Schotman (62. Maikel Lange), Sander Krijns, Jamarro Diks (81. Fedde Timmer)
Gele kaart Nick Buitink (SC Genemuiden), Melvin Bresser (CSV Apeldoorn)

 

SDC Putten - SVZW 3-1 (1-1)

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en aan beide kanten kwamen er wat kansen, al was de beste er voor de thuisploeg. Toch zette SVZW door slecht wegwerken van doelman Van Barneveld de 0-1 voorsprong op het scorebord. Daarna had SVZW door moeten drukken maar deed dat niet. Halverwege de eerste helft kreeg Karlo Borghuis, op aangeven van de assistent-scheidsrechter, direct rood. Natrappen was het voorval dat de assistent had gezien. Toch bleef SVZW goed spelen maar op slag van rust kreeg SDC Putten een strafschop en Rob Knul wist de gelijkmaker te scoren. Vanaf het begin van de tweede helft voerde SDC Putten de druk op en al snel stond de 2-1 op het bord. Een kwartier voor het einde maakte Kevin van der Vlag de 3-1 en was de wedstrijd gelopen. SVZW doelman Jens Veldwachter had een aantal honderd procent kansen weten te stoppen en keepte een goede wedstrijd, maar kon een nederlaag niet voorkomen. SDC Putten deed goede zaken en klom op de ranglijst naar de achtste plaats.

Doelpunten 22. Yessin Maskoul 0-1, 45+1. Rob Knul (strafschop) 1-1, 56. Rob Knul 2-1, 75. Kevin van der Vlag 3-1
Scheidsrechter G. Stegeman
Toeschouwers 450
SDC Putten Martin van Barneveld, Thomas Amende, Rob Buter, Iwan Bos, Sander Duits, Jurian van den Brink, Kees Pluim (46. Kevin van der Vlag), Rob Knul (76. Benjamin Huisman), Rick van den Brink, Vincent ter Burg, Wilbert Thomassen (83. Jefta van den Broek)
SVZW Jens Veldwachter, Michael Wensing, Burak Basut, Robin de Jong (80. Sten Knol), Frank Smit, Nick Koopmans (76. Maarten Jansen), Deniz Sahbaz, Matthijs Witten, Joshua ter Avest (70. Dries Buimer), Yessin Maskoul, Karlo Borghuis
Gele kaart Burak Basut, Robin de Jong, Deniz Sahbaz, Matthijs Witten (SVZW)
Rode kaart Karlo Borghuis (SVZW)

 

DETO Twenterand - Urk afgelast

 

DUNO D. - Sparta Nijkerk afgelast

 

Excelsior '31 - WHC afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.