Nieuws

Quick Boys pakt de draad weer op

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

24 februari 2019

KATWIJK AAN ZEE - Iedereen op sportpark Nieuw-Zuid, van trainer tot kantinemedewerker, wist wat Quick Boys te doen stond tegen Harkemase Boys. Een blik op de ranglijst van de Derde divisie gaf aan wat er van de spelers verwacht werd. Er moest hoe dan ook gewonnen worden.

 

Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een klinkende uitslag op het scorebord: 4-1. Een uitslag die tot de verbeelding sprak. Met een beetje meer mazzel had er ook zomaar een veel hogere uitslag op het scorebord kunnen staan van de onderhoudende wedstrijd. Alles wat Quick Boys was, straalde tevredenheid uit. De afstand met koploper Noordwijk was immers niet groter geworden en bleef vijf punten. Met nog elf te spelen wedstrijd waaronder de thuiswedstrijd tegen Noordwijk, is er nog van alles mogelijk om de zo fel begeerde titel en promotie binnen te halen.

 

Cem Sahin (23) onder druk van Mark Bruintjes.

 

Maar zover is het nog lang niet en dat besefte ook schaduw-spits Dennis Kaars die in de tweede helft de zo belangrijke tweede treffer op het scorebord zette waarbij Nieuw-Zuid bijna ontplofte van geluk. Ook Kaars zelf was dolgelukkig met zijn belangrijke treffer en omschreef het geluk als zaligmakend. "Deze treffer was waar ik al zo lang op wachtte. Dan komt die eindelijk op een heel belangrijk moment wat dan een heerlijk gevoel geeft. Temeer omdat we wisten wat er vandaag moest gebeuren om niet verder achterop te raken bij Noordwijk. Het geeft een super gevoel omdat Harkema een lastige tegenstander is. Het is de derde overwinning op rij en dit geeft prima perspectieven voor de komende wedstrijden die nog moeilijk genoeg zullen worden, we hebben de draad in ieder geval weer opgepakt ", regeerde de oud- spits van FC Den Bosch na afloop.

 

Op een zon overgoten Nieuw-Zuid gingen de ongeveer 1800 toeschouwers er eens goed voor zitten. Vol verwachting, wat zou Quick Boys er van terecht brengen? En eerlijk gezegd viel dat niet tegen. Doordrongen dat er niet verloren mocht worden, ging de ploeg van interim-trainer Derek van der Plas fel van start. Er dienden zich onmiddellijk wat kleine mogelijkheden aan om in een vroeg stadium van de wedstrijden de score te openen. Maar zover kwam het niet.

 

Harkemase Boys wilde zich niet zomaar gewonnen geven. De Friese ploeg verzette zich hevig, was in de omschakeling gevaarlijk en loerde op die ene mogelijkheid om Quick Boys te doen wankelen. Al na een paar minuten spelen moest keeper Paul van der Helm handelend optreden en de bal tot corner verwerken bij een inzet van Pier Veldman. Aan de andere kant moest Erick Jansema zijn kunsten vertonen door de bal te blokken na een knal van dichtbij door Jesse van Nieuwkerk. Een vroege treffer hing in de lucht maar die bleef voorlopig uit mede door prima verdedigen van de Harkema defensie onder leiding van de prima centrale verdediger Jens Jurn Streutker die aan het eind van het seizoen vertrekt naar SC Genemuiden.

 

Dennis Kaars houdt controle met Willem Huizing als bewaker-toeschouwer.

 

Kansen genoeg dus, maar die kregen niet de juiste afwerking. De precisie in de eindpass ontbrak vaak, 'oorlog met de bal' was ook een oorzaak waarom het niet altijd zo liep als gehoopt en gewenst. Met nog een paar minuten spelen ging de bal voor de rust op de stip. Scheidsrechter Jerôme Vries zag hoe Quick Boys spits Jesse van Nieuwkerk in de mangel werd genomen, waarop de bal zonder pardon op elf meter belandde. Cem Sahin meldde zich aan het loket en schoot de bal onhoudbaar langs keeper Erick Jansema: 1-0. Nieuw Zuid ontstak in grote vreugde, want eindelijk had Quick Boys zijn overwicht in een treffer kunnen uitdrukken. Trainer Tieme Klompe van Harkema Boys had erop gerekend dat hij probleemloos de rust met 0-0 zou halen. Dit pakte anders uit en dat was na rust duidelijk zichtbaar.

 

"We zouden met een heel gedurfde speelwijze het Quick Boys zo moeilijk mogelijk maken. Vooral de tweede bal pakken. Dit leek aardig te lukken, want we deden zeker niet voor de thuisclub onder. Aan beide kanten zijn er kansen geweest. We hebben ons niet verscholen en daar ben ik, behalve de uitslag, tevreden over. Ik vind dat we best een hele aardige wedstrijd hebben gespeeld en de doelstelling van handhaving dit seizoen hebben we gehaald", vond Klompe nadien.

 

Klompe liet zijn emoties op de bank soms wel de vrije loop, alsof hij door een zwerm wespen in zijn achterste werd gestoken. De eerste kans in de tweede helft was voor Harkema, maar ook deze keer kreeg Robert Stelpstra de bal er niet in. Na vijf minuten was de storm voor Quick Boys alweer gaan liggen en nam Harkema snel gas terug. De wedstrijd ontwikkelde zich op die manier in het voordeel van Quick Boys dat een paar prima kansen kreeg, maar de afwerking vergat. Na precies een uur spelen zorgde een wat onoverzichtelijke situatie vlak voor het doel van Harkema voor de tweede treffer. Kaars hield het hoofd koel na een actie van Van Nieuwkerk en schoof de bal van vlak voor de achterlijn meesterlijk in de verste hoek: 2-0. Nog geen twee minuten later werd de wedstrijd zo goed als beslist. De bal belandde buiten het strafschopgebied via een afgeslagen aanval bij Raymond Baten die uithaalde voor 3-0. Harkema bleef wel knokken voor een beter resultaat met als gevolg een ere-treffer door Jochem van Putten: 3-1.

 

Dennis van Duinen wil niet wijken voor Raymond Baten (30).

 

Quick Boys schrok even van deze tegentreffer en stelde meteen orde op zaken. Een snel uitgevoerde counter bracht uiteindelijk de einduitslag op het scorebord via Marc de Kruijs, één van de betere spelers bij de Katwijkers. Met een fraai diagonaal schot van buiten het strafschopgebied gaf hij keeper Jansema opnieuw het nakijken: 4-1. De buit was binnen voor Quick Boys dat komende donderdag trainer Erik Assink na zijn operatie weer voor de groep zal zien verschijnen.

 

"Alles is weer een beetje bij het oude. De operatie is goed verlopen en geslaagd. Ik moet nog wel een beetje oppassen want de wonden zijn nog vers. Maar nogmaals, het gaat de goede kant op en ben daarbij blij dat we zicht blijven houden op de titel na deze mooie overwinning", sprak Assink zichtbaar opgewekt.

 

Tekst: Freek Louis
Foto's: Orange Pictures